"Primele zile de toamna!" - striga una din fete, vesela.
"Da' de unde!" replica Charlie. "Uita-te la orizontul de colo. Si apoi, soarele arde prea tare. am facut ramasag cu capitanul pe o mie de ruble ca in dupa-amiaza asta vom avea o furtuna cu tunete si fulgere."
"Cobeste, ca-ntotdeauna! (vezi lapidarul unor definitii...!)" spuse Semi, zambind, si in clipa urmatoare sari drept in apa. Si apoi:
"Dumnezeule, e fantastic de calda!"
"Asta nu face decat sa confirme prezicerea mea in legatura cu furtuna!"
Si, in mod curios, chiar in clipa aceea se auzii un bubuit de tunet venind din cerul fara nici un nor.
"Vedeti!" triumfa Charlie. "O sa ne ude pana la piele daca nu intram in cabine, iar tu, Capitane, o sa-mi platesti ramasagul!"
"Las' ca vedem noi!"
"N-a tunat, a fost o manevra de coasta a nu stiu carei armate rusesti." am intervenit eu.
Charlie se intinde pe spate, cu palaria pe nas, colosal de bine dispus. Refuza sa se scalde afirmand ca e un inotator slab.
Dupa-amiaza inainta lent, iar noi ne insoream, huzurind si mancand portocale si band vin sub un cer si in fata unei mari de un albastru netulburat.
"Terminati odata mancarea aia si ascultati ce va spun eu!" adauga Charlie imbatat mai mult de succesul previziunii sale, pentru ca intr-adevar ploaia a inceput sa se reverse in panze lucitoare, in timp ce tunetele mugeau si bombaneau. Capitanul era bun de plata.
"Asta e!" zice, fluturandu-si bratele ca un corb batran.

...