10 Octombrie, 2025, 05:10:08 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: minciunile frumoase vs incredere  (Citit de 9682 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 Februarie, 2007, 07:14:46 p.m.
Citit de 9682 ori

catty

Cum pot unele persoane azi sa iti zica ca te iubesc si maine sa dispara?
De ce se fac atatea promisiuni cu convingere maxima pantru ca dupa doar cateva zile sa dovedesti exact contrarul?
Cum pot uni oameni sa se joace cu sentimentele si increderea celorlalti fara sa clipeasca?
De ce aceasta necestitate pentru uni de a minti frumos?

Mereu am avut o mare problema in a intelege acest fel de comportament dar in ultimul timp e mult prea prezent ...

Cum am mai putea avea incredere in cineva?

:'( :'( :'(

25 Februarie, 2007, 07:31:39 p.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
nu trebuie să ne pierdem încrederea în oameni doar pentru 80% din ei mint sau nu sunt de calitate...nu trebuie să înţelegi comportamentul lor, e pierdere de vreme şi de nervi. dacă le-ai găsit adevăratul caracter şi nu îţi place, îndepărtează-i!
 ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

25 Februarie, 2007, 07:35:52 p.m.
Răspuns #2

catty

perfect deacord cu tine...dar cand adevaratul lor comportament apare dupa ce prin minciuni frumoase te fac sa te indragostesti de ei si sa pui totul la bataie pt ei???

dragostea inseamna incredere nu? tu indragostindu-te le acorzi toata incrderea....si te trezest ca visul tau frumos era defapt un cosmar bazat pe minciuni???

ii indepartezi ca altceva nu iti ramane de facut...suferi dar trece...ca na...asta e viata....dar...intrebarea mea e cum sa mai ai altadata incredere??? cum sa te mai lasi sa te indragostesti??? cum sa te mai poti baza pe cineva???

25 Februarie, 2007, 08:32:33 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Mi-a placut un citat la un moment dat:

"A man falls in love through his eyes, a woman through her ears." - Woodrow Wyatt

Cred ca acest "Te Iubesc" aruncat repede e mai mult o adaptare la necesitatile femeii.. de a se simti iubita, adorata, cautata, si in felul asta sa "cedeze" mai usor.

Si aici ca sa iau si eu apararea baietilor putin  :angel: pana la urma cred ca e si problema femeii.. daca auzi "te iubesc" atat de repede..... cata maturitate este in a-l crede ?
Plus, un barbat e mult mai usor atras de aspect, decat de cuvinte. Eu cel putin m-am plictisit de cuvinte frumoase, sau cu incarcatura afectiva.. Faptele conteaza mult mai mult decat vorbele, si nu ma mai uit la cuvinte.. ci la trairi.

25 Februarie, 2007, 09:07:58 p.m.
Răspuns #4

catty

iulian... ai dreptate ca multe femei cred mult mai mult in vorbe decat in fapt si poate e una din greselile noastre majore...da...ne place sa auzim cuvinte frumoase...dar de ce trebuie sa fie minciuni?

eu nu am vrut sa despart aceasta discutie in femei vs barbati pentru ca sunt de parere ca si foarte multe femei procedeaza la fel...nu sunt genul care sa zica vai saracile femie mereu neintelese si tradate...in nici un caz...este o trasatura generala a societatii de astazi..se minte cu atata usurinta si lipsa de constiinta incat mi se face greata...

stiu ca sunt momente in care trebuie sa mintim...in nici un caz nu voi sunstine ca eu nu am mintit niciodata pentru ca nu ar fi altceva decat o minciuna dar...de ce trebuie sa o facem in dragoste...de ce fata de persoana pe care sustinem ca o iubim cu toata fiinta noastra??? eu asta nu inteleg...

si da...aici pot sustine sus si tare ca pe cel pe care l-am iubit nu am putut niciodata sa il mint...cu toate ca in anumite momente sinteam ca ar fi mai usor sau ca ar merita pt cat mintise el...cu toate ca au fost momente in care vroiam sa il mint pt ca nu il mai vroiam in viata mea...si totusi...nici macar acum nu as putea sa ma uit in ochii lui si sa il mint...pur si simplu nu pot

25 Februarie, 2007, 09:20:00 p.m.
Răspuns #5

Escu

Global Moderator
incearca sa spui ceea ce simti si ai sa vezi brusc cum ramai fara cuvinte. Constientizezi ca nu s-au inventat cuvinte pentru a spune ceea ce simti.Nu iti ramane decat sa arati in continuare...

Difera de la om la om chestia cu "te iubesc", unii o spun din necesitate, unii o spun pentru ca ea/el trebuie sa auda.La ce simt, "te iubesc" e prea mic...parca nu pot sa exprim tot ce simt prin "te iubesc"...si iarasi raman fara cuvinte.

Ati ramas vrodata fara cuvinte in fata celui/celei pe care o iubiti?

Plus, un barbat e mult mai usor atras de aspect, decat de cuvinte. Eu cel putin m-am plictisit de cuvinte frumoase, sau cu incarcatura afectiva.. Faptele conteaza mult mai mult decat vorbele, si nu ma mai uit la cuvinte.. ci la trairi.

Majoritatea barbatilor sunt atrasi de aspect, cei care nu au trecut de cealalta parte (unde nu aspectul conteaza, ci ceea ce este inauntru) inca nu isi dau seama ce pierd.E misto sa spui vara la terasa printre baieti... "ce femeie buna...mama ce i-as face" (si sa se mai si intoarca tipa si sa zica "fa-mi" --  :D)...ideea e ...ce i-ai face in conditiile in care ai acasa dragostea vietii tale ?Hmm..nimic.Vorbele sunt vorbe...faptele conteaza...
Let's put a smile on that face!

25 Februarie, 2007, 09:26:09 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
Catty scuze - am impartit in barbati vs femei ca mi-a fost mai usor sa argumentez.
Ai dreptate ca se minte la greu.. Intr-o lume unde clientul nostru, stapanul nostru, sau seful nostru taticul nostru cu banii, e normal sa ne si prefacem... plus ca nu e o lume sincera. Contractele si avocatii stau la baza 'nu ne abatem de la ce am hotarat'.

Gandeste-te insa ca la scoala nu te invata cum sa iubesti, sau.. cum sa recunosti iubirea.. Asa ca multi confunda atractia sexuala cu iubirea, sau faptul ca primesc mereu de la cealalta persoana o numesc iubire. Dar ei nu simt iubire inapoi.. Dpldv gestul nu e atat de grav, ei nu au mintit iubind, ei au mintit primind iubirea altuia, nu oferind ceva inapoi.

Plus ca na, iti trebuie ceva maturitate/experienta ca sa spui omului care te iubeste adevarul ca tu nu iubesti. Si atunci preferi sa sustii ca totusi iubesti dintr-un sentiment de respect (sa zicem respect, nu stiu altfel, poate vinovatie, poate din dorinta de a nu face rau). E lasitate, dar cand vezi cat esti iubit, parca nu ti-ar da inima sa zici cu hotarare.. eu NU!
Dar da.. se minte la greu. Intrebarea mai buna este nu de ce se tot minte, ci cum faci sa filtrezi adevarul de atata minciuna. Cum _stii_ ca nu se minte, fara sa te uiti la cuvinte ?

25 Februarie, 2007, 09:46:47 p.m.
Răspuns #7

catty

exact...cam asta vroiam eu sa zic...
in societate suntem obligati de multe ori sa mintim dar in dragoste nuuuuuuuuuu
de ce e asa de greu de inteles pt uni chestia asta?

stiu ca minciunile nu le voi opri eu prin acest topic sau prin eu stiu ce alte mijloace...este imposibil...eu asta intrebam...cum facem sa mai avem incredere in alte persoane dupa ce ne-o "furam" urat de tot?

si stii ce mi se pare mai aiurea...poate aici vorbesc prosti..nu stiu...dar eu chiar cred in faza cu fiecare iubeste in felul sau...si...sunt multe situatii in care aceste minciuni, promisiuni, planuri, vise, etc etc apar dupa un an sau doi timp in care nu te-ai indoit nici o secunda de dragostea celui de langa tine...si inca nu prea poti crede ca nu te iubeste dar...ce este cu noul comportament ??? si mai ales...este un nou comportament sau abea acum incepem sa vedem ca cel de langa noi asa a fost mereu ???

poate cineva sa iubeasca si sa tradeze?? si acum nu ma refer la inselat...ci la a promite gratuit sau a da sperante nefondate...

03 Martie, 2007, 08:05:37 p.m.
Răspuns #8

serenity82

Dar cand el face planuri pentru voi doi pentru un an doi, poate toata viata si intr-o zi se schimba brusc si fuge. Fuge de ce? De responsabilitate? Ce faci cand nu mai stii daca iubesti sau urasti si cand nu mai stii daca cel pe care il iubesti te iubeste sau nu? cum poti afla adevarul si cum poti avea iar incredere in el dupa ce te-a lasat cu inima franta? Il doresti din tot sufletul dar iti e frica sa nu te faca sa sferi iar. Cum faci cand ai de ales intre cele doua sentimente?
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

04 Martie, 2007, 01:57:37 a.m.
Răspuns #9

Lady Allia

"cand nu mai stii daca cel pe care il iubesti te iubeste sau nu?" - Aflii dacă te iubeşte lăsând orice orgoliu deoparte...! În iubire nu există orgoliu! Când ai să fii lângă el, când ai să-l vezi şi te va vedea...vei ştii dacă te mai iubeşte! Iubirea...se simte, se vede, trăieşte!

"cum poti avea iar incredere in el dupa ce te-a lasat cu inima franta?" - Nu mai poţi avea încredere, dar poţi să îi acorzi o şansă dacă sufletul tău simte din adâncul lui...că el o merită cu adevărat! Cine te iubeşte nu te răneşte, dar...uneori cine te iubeşte te poate răni şi pentru că...e om şi greşeşte!

"Cum faci cand ai de ales intre cele doua sentimente?" - Te alegi pe tine, alegi ceea ce simţi cu adevărat şi mergi mai departe indiferent de decizie!

04 Martie, 2007, 11:02:23 a.m.
Răspuns #10

serenity82

Ieri am aflat, nu conteaza cum, ca baiatul pe care il iubesc ma iubeste si el insa ii e frica de casatorie. I s-a parut ca totul a devenit prea serios si ca o sa il oblig sa se insoare cu mine  :'(. Si pentru ca el nu e pregatit de insuratoare a decis ca mai bine ma lasa sa-mi gasesc pe cineva care imi poate oferi o familie. cum as putea sa-l fac sa inteleaga ca nu ma graabesc si ca eu il vreu pe el nu vreau un sot pur si simplu il vreau pe el?
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

04 Martie, 2007, 12:19:37 p.m.
Răspuns #11

Alia

Catty, minciuna merge, mana in mana cu superficialitatea. Asa cum spunea si Iulian, de foarte mult timp (daca stau si ma gandesc bine, apropape niciodata) m-am ghidat dupa trairi, nu dupa vorbe. iar acelea, trairile, mi-au demonstrat ca vorbele nu aveau substanta. este mult de spus si de analizat, si...probabil ceilalti ma vor considera prea pragmatica sau...insensibila, asa ca...mai bine tac........

05 Martie, 2007, 03:34:17 a.m.
Răspuns #12

Lady Allia

... :'(...draga mea..., eu prefer să fiu considerată acum insensibilă... :(...decât să spun ceea ce nu simt...

..."Ieri am aflat, nu conteaza cum, ca baiatul pe care il iubesc ma iubeste si el insa ii e frica de casatorie."... - aşa este...ai aflat din vorbe...faptele însă sunt altele...! Iubirea nu se afirmă doar...ci şi se confirmă!

..."Si pentru ca el nu e pregatit de insuratoare a decis ca mai bine ma lasa sa-mi gasesc pe cineva care imi poate oferi o familie."...Nimeni nu are dreptul să decidă pentru tine şi în locul tău...! Nu eşti un colet pe care el să îşi permită să îl treacă de la un ghişeu sentimental la altul...! Iubirea nu fuge...rămâne şi caută soluţii!

Concluzie: mai bine trage o gură de aer în piept..., urlă..., plângi...ACUM...decât să alergi după cineva care nu te merită şi nici nu luptă pentru tine şi să rămâi goală de tot mai târziu...!

21 Februarie, 2008, 12:33:35 p.m.
Răspuns #13

dyanastoiceasca

eu una prefer sa mi se spuna adevarul oricat de dureros ar fi decat sa ma minta si sa aflu din alte parti:D
E greu...

E greu a rade...
Cand ochii sunt plansi
Cand ultima speranta
Din viata ti s-a stins
.............
Scriu aceste randuri mici
Sa te ajunga si sa plangi
Ca asa m-ajuns pe mine
Cand ma tot gandesc la tine
.............