Pasiunea este scanteia care aprinde iubirea si , ca orice scanteie , nu dureaza prea mult . Pasiunea este legata de mister , de magie , de necunoscut , din acest motiv ea este efemera ... pe masura ce ajungi sa deslusesti misterul pasiunea dispare . Asta nu inseamna ca dispare si iubirea . Sunt doua entitati independente una de cealalta ... asa vad eu lucrurile . Este posibil sa existe pasiune intre doua persoane care nu se iubesc la fel cum se poate sa iubesti fara prea multa pasiune .
Pasiunea da un farmec deosebit clipelor cand doi oameni se cunosc , cand acestia se bucura descoperindu-se unul pe altul ... cu timpul trece ... intrebarea e ce ramane in urma ? ... In acest timp in care pierdem pasiunea castigam alte lucruri , poate , mai importante , zic eu . Invatam sa-l cunoastem omul de langa noi ca pe noi insine , invatam ce-l face fericit , incercam sa ii oferim tot ce are nevoie , invatam sa-i fim alaturi , sa ii castigam increderea , sa nu-l dezamagim , sa radem impreuna cu el si sa-i intidem mana cand a cazut si crede ca nu se mai poate ridica de jos ... facem toate astea impreuna , unul pentru altul ... sau cel putin asa ar trebui !
E mare lucru ca un om sa merite cu adevarat recunostiinta ta . Inseamna ca el a facut lucruri minunate pentru tine , ca te-a facut sa zambesti , ca ti-a fost sprijin in cele mai grele momente ale tale , insemna ca te-a facut fericit si ti-a oferit clipe minunate , insemna ca ti-a facut viata frumoasa prin faptul ca l-ai intalnit si este alaturi de tine . Eu iubesc un om care ma face sa ma simt ca-i sunt recunoscatoare .
Poate ca focul pasiunii se stinge si este regretat dar cand in urma ramane o privire calda , o vorba in care gasesti alinare , o strangere de mana care-ti da putere sa mergi inainte orice ar fi ... insemna ca totul merita ! Iubirea ... iubirea aceea profunda a sufletului este de nepretuit si , din pacate , greu de gasit ! Cine o are si a pierdut pasiunea nu are pentru ce sa-i pare rau ... a castigat mai mult !
Cu trecerea timpului pierdem unele lucruri dar putem obtine altele mai valoroase prin esenta lor ... trebuie numai sa nu le lasam sa treaca pe langa noi !