10 Octombrie, 2025, 12:22:49 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Va rog niste sfaturi  (Citit de 4546 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Iunie, 2007, 01:00:56 p.m.
Citit de 4546 ori

DaNy

Salut.. am si eu o rugaminte la voi (apeland la bunavointa si cunostintele voastre bazate pe experienta).. sa o luam cu inceputul.. am o relatie de aproape 1 an si 8 luni.. pana la 1 an jumatate a fost totul super.. un vis; insa dupa un an si jumatate am observat mici schimbari si nu era doar imaginatia mea. Incet incet am incercat sa am o discutie cu prietena mea..mi-a spus ca ma iubeste dar numai simte aceleasi sentimente ca la inceput  :( :( :( mi-a spus ca se va stradui.. nici un efect am mai avut inca doua discutii si tot asa.. ea nu vrea sa fie asa.. insa este pentru ca "viata se joaca cu sentimentele ei" (inchei citatul).. m-am gandit ca poate de la prea multa siguranta ca eu ii sunt fidel si stiind ca ii ofer cam tot ce poate primi pe plan sentimental.. ar fi aparut o anumita indiferenta (plictiseala).. nu imi pot imagina.. ma framata rau problema asta pentru ca o iubesc mult mult de tot.. va rog sa imi dati si mie un sfat  ???  :'(. Nu as vrea sa ma criticati ca si asa sunt suparat.. ci doar sa va puneti in persoana mea si sa imi spuneti daca ati fi in locul meu ce ati face ca sa fie bine :( va multumesc mult de tot
Daca oferi cuiva iubire, asigura-te ca primesti inapoi ceea ce oferi.. caci viata e nedreapta iar oamenilor le este usor sa fie ca viata!

11 Iunie, 2007, 01:53:15 p.m.
Răspuns #1

Eve

Bun venit, DaNy!

Daca nici dupa o discutie nu s-a ajuns la o concluzie incercati o despartire pe o anumita perioada (in care fiecare sa-si clarifice lui sentimentele)
Independent de oricare din voi s-ar putea ca dragostea din prima perioada sa se fi stins. Se poate ca prietena ta sa nu constientizeze inca ce anume nu-i mai place la tine si, mai mult sau mai putin voit, sa te respinga. Este posibil sa fie doar rutina/obisnuinta acolo unde a fost dragoste. La fel de posibil este sa fie iubire dar firea ei sa fie altfel decat credeai.
Fiecare -mai mult sau mai putin- ne mulam dupa cel drag la inceput... dupa care, desi il iubim, incepem sa fim tot mai mult conform firii noastre. Poate si tu te-ai schimbat dar fiind firea ta... nu realizezi. Practic te vezi la fel dar anumite "nimicuri" care cucereau initial acum nu mai exista iar persoana de langa este dezamagita, tinea la ele mai mult decat la intreg.
Pentru aceste motive si multe altele este buna o pauza, care oricat de dureroasa pare, are un rol important.
Incercati sa vedeti daca mai sunteti indragostiti :)

Oricum poate-ti da si altcineva o parere daca aceasta nu-ti este la indemana.
Sa-ti fie bine!
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

11 Iunie, 2007, 01:57:27 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

Nu stiu daca exista retete. Daca ar exista precis ar fi mult mai multe cupluri fericite pe lume. Oricum, cred ca poate nu ar fi rau sa ne dai cateva detalii: cati ani aveti (daca nu e secret) si tu si ea, ce inseamna "viata se joaca cu sentimentele ei", si ce au pus pe tapet discutiile cu ea.

Din ceea ce ai scris deja tot ce pot sa spun (din experienta, exact asa cum zici tu) este ca sentimentele oamenilor din pacate sau din fericire se schimba in timp. In ceea ce priveste relatiile de durata, cred ca exista o asa-numita perioada privilegiata sau cum sa ii spun, in care totul este roz si lumea nu mai exista in afara lui "noi". Dupa care urmeaza ceea ce eu numesc "dezvrajirea lumii". Adica se duce nebunia, euforia, vraja. Si abia acum va loviti de piatra de incercare a unei relatii. Timpul.

Se pare ca la voi a inceput "dezvrajirea lumii". Perioada asta este critica, cred eu. Daca acum fiecare il poate privi pe celalalt si spune inca WOW! (in sensul cel mai frumos al exclamatiei, wow, ce persoana speciala am langa mine, wow, ce norocos(oasa) sunt, wow, wow, wow... intelegi tu) atunci ai gasit ceea ce altii cauta o viata. Daca nu... uf.

Incepe perioada "negocierilor". Perioada asta e una nasoala, in sensul ca deja amandoi simtiti ca unul scrie regulile iar celalalt le respecta din lipsa de altele mai bune care sa mearga. Ceea ce ii da primului un sentiment de dominator si celui de al doilea unul de dominat. De acum incep micile santaje emotionale, micile despotisme etc. Se pierde echilibrul si frumusetea unei relatii, din pacate. Unul vrea sa faca relatia sa mearga, celalalt se chinuie simtindu-se vinovat intrucatva si ceea ce iese este numai o taraganare la nesfarsit a unei relatii care e cam limpede ca nu va merge.

(Eu una am trecut prin toate fazele, si nu o data, in ambele posturi, si de dominator si de dominat. Din pacate... cand se pierde echilibrul se duce naibii si toata frumusetea cuplului si a acelui "noi" fara de care simtim uneori ca ne sufocam.)

In ceea ce te priveste - stim inca prea putine ca sa iti putem da sfaturi, dar poate ne spui mai multe sau, daca nu, poate "culegi" din generalitatile noastre ce ai nevoie. Si mergi mai departe.

Ai grija de tine, de voi... si chiar daca esti suparat cum spui tu, zambeste, viata pare mai frumoasa cand zambesti si oricum intotdeauna mai e loc de inca un zambet pe lume. :)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

11 Iunie, 2007, 02:01:33 p.m.
Răspuns #3

DaNy

multumesc mult mult.. poi ce sa va spun.. inca sunt un pusty.. am aproape 17 ani.. si cupidon si-a fixat tzinta sagetii pe mine :(. nu stiu daca trebuie sa spun ca .. din pacate sau din fericire.. dar sper sa fie din fericire..
« Ultima Modificare: 11 Iunie, 2007, 02:04:03 p.m. de DaNy »
Daca oferi cuiva iubire, asigura-te ca primesti inapoi ceea ce oferi.. caci viata e nedreapta iar oamenilor le este usor sa fie ca viata!

11 Iunie, 2007, 02:06:44 p.m.
Răspuns #4

Eve

Sper sa fie din... :)
O sa-si mai fixeze el de multe ori. Acum abia incepi sa pipai viata.
Prietenia de acum e putin fragila si pentru ca la varsta asta tu si prietena ta abia va definiti propria identitate  ;)
Iar fetele "galopeaza" in a se maturiza
Inca o data: sa fii fericit!
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

11 Iunie, 2007, 05:51:34 p.m.
Răspuns #5

serenity82

Bun, situatia ta mie imi pare cunoscuta. Sunt momente cand partenerul nostru ajunge la o obisnuinta. Tot ce faci incepe sa i se para normal si interine monotonia.
Sfatul cu pauza e bun pana la un punct pentru ca de cele mai multe ori din astfel de pauze se pune punct. Din punctul meu de vedere sunt 3 posibilitati si sper sa nu te supar cu ce voi spune.

1. Exista monotonie si obisnuinta si in acest caz (cel mai fericit) poti sa incerci sa-ti surprinzi partenerul/a in functie de caz, cu lucruri car enu le faci in mod normal.
2. Exista cazul in care pur si simplu nu mai simte la fel si aici nu poti decat sa-i acorzi timp
3 Si sper sa ma insel, exista altcineva si aici nu prea ai ce sa mai faci (m-am gandit la asta pentru ca ai scris ca ti-a zis "viata se joaca cu sentimentele ei"

Crede-ma ca indiferent de cat doreste nu se va schimba, e foarte greu sa schimbi un om (eu am incercat asta 3 ani :D si dupa am renuntat). Tot ce poti sa faci e sa incerci ma intai sa o recuceresti si daca nu merge incearca si cu pauza, poate isi da seama ce a pierdut. Uneori merge alteori nu, oricum va fi tu suferi asta e cert.
Pentru tine, pot sa iti dau un sfat pe care eu nu-l urmez dar e bun daca reusesti: incearca sa fii egoist si sa te gandesti mai intai la tine. Incearca sa te departezi putin, sa fii mai distant si sa privesti totul cu raceala.
Eu cred ca orice relatie poate merge daca cei doi vor si singurul motiv pentru care cuplurile se despart e ca unul din cei doi nu mai vrea. Ca sa isi doreasca amandoi trebuie sa existe un echilibru nu poti da doar tu, trebuie sa dea si celalalt. Stiu ca e greu (eu vorbesc care mereu fac invers) dar asa e bine si corect pentru ca altfel vei ajunge peste 2-3-4 ani sa zici mai dar stai putin eu nu mai pot si sa te implici intr-o alta relatie si sa nu te implici asteptand sa ti se dea ce nu ai avut atatia ani.
Cat despre varsta eu una nu cred ca e relevanta, dragostea nu tine cont de varsta si de sex cand te loveste esti bine lovit.
Sper ca m-am facut inteleasa si sper ca nu am fost rea insa am trecut prin destule cat sa fiu suspicioasa. Daca gresesc sorry asta e simpla si umila mea parere.

Te pup si ai grija de tine si nu uita fii putin egoist, nu mult dar cat sa primesti si tu ceva :P :-* :-*
Cea mai mare iubire este cea care iti slabeste sufletul si care ne face sa vrem si mai mult. Cea care ne arde inimile si care ne linisteste mintile.

11 Iunie, 2007, 07:20:35 p.m.
Răspuns #6

DaNy

va multumesc mult! imi sunte-ti de mare ajutor. Incep sa vad si eu ca pot aborda situatia altfel. Sper ca nu va supy daca raman si eu printre forumisti  :P

11 Iunie, 2007, 11:30:04 p.m.
Răspuns #7

Rebecka

Mama, ce ne suparam daca ramai, atat de tare ca iti dau si eu un sfat...ma gandesc eu asa, daca tu tot ai spus ca ea e sigura ca tu ii oferi totul pe plan sentimental si ca ii esti fidel, nu asta sa fie problema???
Sa o pui tu putin pe jar cum se spune pe iubita ta, sa simta ca te-ar putea pierde si ca nu ar vrea asta deloc, ce ar fi???
Sper sa nu fie adevarat ca are pe altcineva, insa dupa "citatul" ei, ar fi ceva de genul asta...adica te iubeste, dar viata se joaca cu sentimentele ei...exact, din experienta, iti zic ca ar putea fi asta, nu o parasi, dar speri-o putin...un mare pup, si ai grija de tine...curaj, ambitie si putere....si sper sa va iubiti in continuare cum va iubeati pana la un an si jumatate! :-*
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

12 Iunie, 2007, 07:21:51 a.m.
Răspuns #8

sunshine

la anii astia ar trebui sa vezi viata mai mult cu bune , deci sa nu inchizi ochii la ce-i in jurul tau. fii si tu mai orgolios
« Ultima Modificare: 12 Iunie, 2007, 07:24:35 a.m. de newhope »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

12 Iunie, 2007, 10:31:22 a.m.
Răspuns #9

Lady Allia

"nu stiu daca trebuie sa spun ca .. din pacate sau din fericire.. dar sper sa fie din fericire.."

sa spui din fericire! si sa zambesti indiferent de cotitura pe care o va lua relatia ta! trebuie sa pastrezi mereu clipele frumoase si sa multumesti vietii pentru ele! uneori suntem niste privilegiati chiar si cand iubirea dureaza doar un timp...

trebuie sa stii dragul meu ca la varsta aceasta relatiile...sunt si apoi vin altele. asa e varsta. acum esti asemeni ununi fluturas care zboara deasupra florilor pentru a se bucura de frumusetea lor, de mireasma lor, de stralucirea lor si...pentru a aduna cat mai multe experiente si clipe de vis. aceste clipe te vor forma intr-un fel sau altul ca si barbat mai tarziu. te vor ajuta sa intelegi ce este o relaţie, ce este surâsul unei femei, te vor ajuta mai mult sau mai puţin să faci alegerea potrivită la timpul potrivit.l

în această relaţie...bucură-te de tot ceea ce îţi dăruieşte iubita ta, nu încerca să forţezi nota (poţi să o faci să plece mai repede de lângă tine), nu fi insistent...trăieşte această relaţie nu o ucide cu teamă şi nu o sufoca! râdeţi, ieşiţi la plimbare, fiţi împreună...lăsaţi teama şi gândurile...bucuraţi-vă de faptul că sunteţi împreună...şi dăruiţi-vă momente frumoase, frumoase...!
 acum...întrebările nu prea îşi au rostul şi nici sfaturile...pentru că ele după cum bine ai şi observat sunt diferite... de ce? pentru că toţi ne-am trăit altfel şi cu altă intensitate vârsta pe care o ai tu acuma şi fiecare am strâns alte şi alte informaţii sufleteşti şi de viaţă!
 tu...le vei strânge pe ale tale, dar...poate vei rămâne pe aici să ne bucurăm şi noi de bucuriile tale... :) :-* :)!