Nu stiu daca exista retete. Daca ar exista precis ar fi mult mai multe cupluri fericite pe lume. Oricum, cred ca poate nu ar fi rau sa ne dai cateva detalii: cati ani aveti (daca nu e secret) si tu si ea, ce inseamna "viata se joaca cu sentimentele ei", si ce au pus pe tapet discutiile cu ea.
Din ceea ce ai scris deja tot ce pot sa spun (din experienta, exact asa cum zici tu) este ca sentimentele oamenilor din pacate sau din fericire se schimba in timp. In ceea ce priveste relatiile de durata, cred ca exista o asa-numita perioada privilegiata sau cum sa ii spun, in care totul este roz si lumea nu mai exista in afara lui "noi". Dupa care urmeaza ceea ce eu numesc "dezvrajirea lumii". Adica se duce nebunia, euforia, vraja. Si abia acum va loviti de piatra de incercare a unei relatii. Timpul.
Se pare ca la voi a inceput "dezvrajirea lumii". Perioada asta este critica, cred eu. Daca acum fiecare il poate privi pe celalalt si spune inca WOW! (in sensul cel mai frumos al exclamatiei, wow, ce persoana speciala am langa mine, wow, ce norocos(oasa) sunt, wow, wow, wow... intelegi tu) atunci ai gasit ceea ce altii cauta o viata. Daca nu... uf.
Incepe perioada "negocierilor". Perioada asta e una nasoala, in sensul ca deja amandoi simtiti ca unul scrie regulile iar celalalt le respecta din lipsa de altele mai bune care sa mearga. Ceea ce ii da primului un sentiment de dominator si celui de al doilea unul de dominat. De acum incep micile santaje emotionale, micile despotisme etc. Se pierde echilibrul si frumusetea unei relatii, din pacate. Unul vrea sa faca relatia sa mearga, celalalt se chinuie simtindu-se vinovat intrucatva si ceea ce iese este numai o taraganare la nesfarsit a unei relatii care e cam limpede ca nu va merge.
(Eu una am trecut prin toate fazele, si nu o data, in ambele posturi, si de dominator si de dominat. Din pacate... cand se pierde echilibrul se duce naibii si toata frumusetea cuplului si a acelui "noi" fara de care simtim uneori ca ne sufocam.)
In ceea ce te priveste - stim inca prea putine ca sa iti putem da sfaturi, dar poate ne spui mai multe sau, daca nu, poate "culegi" din generalitatile noastre ce ai nevoie. Si mergi mai departe.
Ai grija de tine, de voi... si chiar daca esti suparat cum spui tu, zambeste, viata pare mai frumoasa cand zambesti si oricum intotdeauna mai e loc de inca un zambet pe lume.