11 Octombrie, 2025, 10:19:48 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: sunet  (Citit de 4275 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Iunie, 2007, 09:41:37 p.m.
Citit de 4275 ori

amelie

Fiecare cuvant, atunci cand il rostesti, il simti. Sa scoatem un sunet din imaginea creata de acel cuvant....sau o imagine...Sunetul frigului e pentru mine ca scartaitul de zapada, iar caldura e un fosnet... ca si cum ai trece cu palma peste o patura moale sau catifea...mirosul de ardei copti il asociez cu o imagine : cu aceea a unei case cu o familie armonioasa...si cuvantul "strans" cu un fosnet de frunza imbinat cu un tunet si creat pe o atmosfera de nor cu miros de ploaie...va astept si pe voi cu astfel de comparatii...daca va place jocul binenteles :-*
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Iunie, 2007, 11:20:19 a.m.
Răspuns #1

amelie

mda...se pare ca nu place jocul... :D asta este....
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

30 Iunie, 2007, 03:57:11 p.m.
Răspuns #2

Lorelei

He, uite ca mie mi-a scapat topicul asta.

Pentru mine "galbenul" are consistenta fosnetului de grau in lanuri nesfarsite, "padurea" este sunet de crengi trosnind sub picioare, "povestea" este o melodie de pe un disc de vinilin cu "Povestea berzei" (din 1001 de nopti), "copilaria" este scartaitul zapezii sub bocanci dupa prima ninsoare, "tigla" se transforma in felul cadentat in care cade ploaia pe casele de tara cu acoperisuri de tigla rosie (e un sunet aparte, altfel decat pe tabla), "ninsoarea" si "frumusetea" sunt sinonime in sunet pentru ca sunt intotdeauna tacere totala, timp suspendat.

Mai sunt multe, multe... presimt ca revin cat de curand la topic  ;) Si inca si mai multe sunt imaginile cu care asociez cuvintele. Poate ar mai merita un topic...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

30 Iunie, 2007, 06:22:38 p.m.
Răspuns #3

Zantiala

Citat
Si inca si mai multe sunt imaginile cu care asociez cuvintele. Poate ar mai merita un topic...

Un topic despre Sinestezie, domnita ? Cu siguranta ca aceasta trasatura este comuna aici, intr-o comunitate de oameni cu sufletul sensibil  :)
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

05 Iulie, 2007, 09:50:14 a.m.
Răspuns #4

amelie

prima mea dragoste  miroase a mosc :-*
prietenia o asociez cu un cantec de pasare ...noaptea

15 Iulie, 2007, 08:38:54 p.m.
Răspuns #5

valentina

I-am scris candva unei prietene pe-o felicitare cum ca Sangele e viata,ca soarele e fiecare dimineata in care ne trezim mai buni,ori mai rai,ca cerul este privirea copilului care-ti cerseste iubire.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

16 Iulie, 2007, 08:42:15 p.m.
Răspuns #6

no_matter

Eu ador Chill-Out-ul si Dream-Trance.

Cand ascult chillout, unele sunete sintetizate (cu tenta de nai foarte jos) vad mereu aceeasi imagine a unei pajisti inconjurata de arbusti desenata intr-o poveste.. O fila intre capitole, un loc al nimanui un loc peste care cititorii sar, dar eu am cazut.. Ma sperie uneori dar in acelasi timp imi face bine pentru ca ador sa fiu singur uneori..

Cand ascult dream-trance (ca exemplu ATB-Autumn Leaves), conturul dat de orga aceea ce suna a huruit atat de armonios imi aminteste si mereu imi plaseaza imaginea zorilor, cand inca luna contempla pamântul, ai diminetii rosiatice de vara in care asteptam cuminte-n tren, cu geamul deschis, privind plopii in bataia vantului.. sa plec spre mare.. O relaxare atat de puternica imi creea acea imagine incat de fiecare data, acum, imi da fiori. 
A cunoaste oameni este bine sau rau, insa, niciodata indiferent..

16 Iulie, 2007, 10:48:00 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
întotdeauna asociez verdele cu mirosul de iarbă tăiată, sau albastrul cu marea nesfârşită. mirosul ceţii îmi aduce în minte mirosul apei...
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

17 Iulie, 2007, 08:47:25 p.m.
Răspuns #8

Just

De fiecare data cand imi amintesc de copilarie ma duc cu gandul la mirosul piersicilor in puritatea diminetii sau la mirosul catifelat al sapunului bunicii pe care-l aseza in hainele mele .
 Mai asociez rosul cu trosnetul lemnelor intr-un semineu vechi ,albastrul cu sunetul valurilor intr-o seara tarzie sau cu susurul apei proaspete de la izvor.
 Griul il asociez cu o dimineata de toamna rece cand cade ploaia .
 Dragostea mea o asociez cu sunetul unui avion care aterizeaza ,in sufletul meu.

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."