11 Octombrie, 2025, 11:52:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Dorul lui,dorul ei...  (Citit de 8967 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

30 Iunie, 2007, 06:32:18 p.m.
Citit de 8967 ori

Luke

Dorul lui,dorul ei...

Când ai să vii iubita mea să-mi mângâi clipa
Stingând apusul,născând iar răsăritul?
Când dorul meu va-mbrăţişa aripa,
Înger nespus al mutelor lumini?
Aprins în tainele adânc purtate
De valurile mării spre lăuntru,
Mocnit, îşi sapă cale de durere.
În pripă plec,cu fruntea-nnourată…

O! Dorul tău l-aş stinge-n grabă!
Răcoarea sufletului meu acum se-adapă,
Cu-acei înaripaţi spre cer visând.
Voi spune-n limba lor un vers să-l poarte,
Spre tine dragul meu, cu-atâta dor...
Speranţă-mi pun în agerele clipe
S-ajungă-n clipa fericirii în galop,
Să uiţi de timpul gol ce scursa,
Finul şirag nisip din seară până-n zori.

Atât de repede-mi porţi dorul tu, iubit-o

Spre-azurul nesfârşit… Te simt!

Imagini albe zboară, se-aruncă-n hăuri

Crestele-mi par muguri de argint!

Brazii sunt braţele deschise-n valuri

Iar râurile, seva vieţii-gând,

Purtând iubirea mea

Spre-adânc de cer, spre soare

Spre norii adunând din aburi, al tău chip blând.

De vrei îţi voi trimite-o pană,
Din clipa prinsă-n prag de zbor.
Vei desena cu ea contururi sau vei scrie,
Minuni purtate-n unda clară de-un izvor,
Spre lumi nestinse-n cruda despărţire,
Dintre privirea ta mirată şi un nor...
Mi-e dor să te aud curgând cuvinte

Cu degete de fum să-mi mângâi ochii

Să simţi mereu cărarea-adânc săpată

Pe-obrazul meu arzând în vânt de dor

AUTOR: Anne-Marie Bejliu

« Ultima Modificare: 21 Noiembrie, 2008, 03:15:43 p.m. de Sweeney Todd »
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

21 Noiembrie, 2008, 02:35:52 p.m.
Răspuns #1

Anne Marie Bejliu

pot ştii daca nu sunt indiscreta cine este autorul real al acestei poezii?
sau trebuie sa apelez la legea dreptului de autor?
de ce nu apare autorul real?

adica: Anne-Marie Bejliu

multumesc. o zi încintatoare!

21 Noiembrie, 2008, 02:43:41 p.m.
Răspuns #2

Anne Marie Bejliu

astept ca in 12 ore cel mult sa dispara acest text de aici altfel se intervine conform legii. Textul este parte dintr-un volum de autor deja lansat asa ca nu puteti juca teatru de mâna a doua...

mai ramin pe site exact cât sa vad ca dispare acest text sau ca scrieti numele autorului real.

multumesc .

21 Noiembrie, 2008, 02:50:10 p.m.
Răspuns #3

Lorelei

Stimata domna Bejliu,

e plin internetul de oameni care copiaza o poezie fara sa precizeze autorul. De cate ori cineva a semnalat o astfel de intamplare aici pe site s-au luat masuri imediate. Totusi, nu putem sti dinainte decat rar daca o poezie e plagiata sau e creatie originala (ma refer la ceilalti, nu la "faptas"). Nu e nevoie sa veniti cu formule de tip "nu puteti sa jucati teatru de mana a doua", nimeni nu a contrazis afirmatiile domniei voastre cum ca poezia va apartine. Prin urmare nu vad de ce trebuie sa tratati o intreaga comunitate ca si cum ar fi infractori de joasa speta. Nu va faceti probleme, vom contacta adminul in cel mai scurt timp si poezia va disparea. Dar poate ar trebui sa va revizuiti atitudinea fata de niste oameni pe care nu ii cunoasteti (nu ma refer la utilizatorul ZzuZzu, ci la ceilalti de aici pe care nu aveti dreptul sa ii atacati nejustificat). Va urez mult succes in activitatea literara.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

21 Noiembrie, 2008, 03:18:26 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
Am pus autorul sau doriti sa fie stearsa?
Let's put a smile on that face!

21 Noiembrie, 2008, 03:24:48 p.m.
Răspuns #5

Anne Marie Bejliu

bunul simţ al celui ce copiaza un text cere sa fie scris autorul real al acelui text. nu am nimic impotriva sa fie preluate textele daca este precizat numele meu ca si autor al acelor texte.
pe acest site exista regula aceasta precizata?
este vorba strict de faptuitor nu de ceilalti oameni de pe site.

uitati-va va rog aici la data postarii poemului:

http://www.poezii.biz/afiseazapoezie.php?poem=53068

am postat intentionat partial poemul. mai am o experienţă de genul acesta.
mulţumesc pentru înţelegere. cred ca si dvs. ati fi frustrata daca vi s-ar fura cu buna stiinta creatia, acea bucata de suflet ce o darui sincer celorlalti.

21 Noiembrie, 2008, 03:26:01 p.m.
Răspuns #6

Anne Marie Bejliu

mulţumesc. doar atât vroiam. daca vreti, acum o puteti sterge. daca nu, pastrati-o.
numai bine.

21 Noiembrie, 2008, 04:12:39 p.m.
Răspuns #7

Lady Allia

Stimata Anne Marie Bejliu...macar acest forum este unul de bun simt unde vi s-a dat un raspuns prompt si ati fost tratata cu seriozitate de catre moderatorii lui.

Eu am fost plagiata chiar pe poezii.biz si, desi am scris unei persoane din administratie de 2 ori, nici acum nu mi s-a dat un raspuns.
Poeziile plagiate sunt tot la plagiator, iar contul acestuia continua sa existe cu multa nesimtire.

Asa cum a spus colega mea, pe viitor, cand veti gasi texte plagiate pe un forum (indiferent care) incercati  sa nu mai generalizati si sa nu mai plasati raspunderea pe umerii tuturor numai pentru ca v-ati regasit la unul dintre useri.
Furtul intelectual este tot mai greu de stapanit si gasit. Este grav, dar nu toti suntem o apa si-un pamant!

O zi buna va doresc si muza in penita!
« Ultima Modificare: 21 Noiembrie, 2008, 05:04:41 p.m. de Sweeney Todd »

23 Noiembrie, 2008, 10:14:00 a.m.
Răspuns #8

Luke

no problema despre moderatori isi fac treaba sunt baieti sua fete bune
dar Anne Marie Bejliu tu cer drepturi de autor pe net la o simpla poezie  :laugh:
draga, platesc un abonament la internet,am Ip meu, tu nu poti sa imi zici mie ce sa fac sau nu pe internet ! :laugh: :laugh:

stii ce devii chiar penibila fapt pt care nici nu te iau in seama ! mi se pare mie sau esti putin exasperata? :-*
si app poezia nu e luata de pe siteul dat de tine ! imi imaginez atunci pe unde mai umbla poeziile tale , fapt pentru care daca faci diferenta dintre cel 2 poezii una care e in siteul tau nu e completa si a mea de unde e copiata e cam intreaga as zice eu  ! nu ?  sa ai o zi buna

off topic !
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2008, 10:18:59 a.m. de zzUzzU »
Nu te agita atat , lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand le astepti cel mai putin!

23 Noiembrie, 2008, 11:51:47 a.m.
Răspuns #9

lumycriss

Vizitator
Dragă ZzuZzu,

Ai dreptate, dar numai într-o anumită măsură. E foarte greu să-ţi asumi "copyrigt"-ul pt un anumit text,dar mai ales să tragi la răspundere pe cineva pt plagiat - pe internet,unde identitatea reală a oamenilor este aproape  imposibil de determinat.

În schimb,tu, ca membru Lovetime,chiar dacă eşti neidentificabil ca persoană fizică, ai nimerit în mijlocul unei comunităţi serioase. Înregistrându-te pe acest site, ai fost de acord încă de la început deci să respecţi anumite reguli de bun simţ, pe care le găseşti Regulamentul site-ului. De aceea, nu mi se pare frumos şi nici corect să abuzezi de încrederea celorlalţi membri şi să postezi în zona de creaţie literară poezii sau alte texte care nu-ţi aparţin fără să aminteşti autorul real,asumându-ţi apoi eventualele aprecieri şi laude pe care nu le-ai merita.

Ce pot să-ţi mai spun...Decât să te gândeşti la lucrul acesta, şi dacă îţi place o astfel de imagine, chiar şi virtuală, de... "hoţ" şi "fals"...

Numai bine.Şi inspiraţie pt propriile poezii!

23 Noiembrie, 2008, 05:36:20 p.m.
Răspuns #10

Lorelei

Zzuzzu, nu e nimic de ras ca cineva cere nu drepturi de autor, cum zici tu, ci dreptul de a i se pune numele langa propria poezie, indiferent ca e pe Internet sau in alta parte. Dar probabil trebuie sa mai cresti ca sa intelegi ca daca ai IP-ul tau nu inseamna ca toata lumea iti apartine. Daca tot ai IP-ul tau poti sa furi pe ebay, nu? sau poti sa spargi codurile NASA, ca doar nu iti spune nimeni ce sa faci de pe IP-ul tau, nu? Well, daca tot nu iti spune nimeni, uite ce iti spune regulamentul forumului:

Termeni de copyright:

1. Dreptul de autor asupra textelor publicate pe acest site revine în exclusivitate autorului.
2. Copierea şi distribuirea totală sau parţială a conţinutului acestui site este permisă numai cu acordul scris al administratorului.
3. Copierea unor texte din alte site-uri sau cărţi, fără ghilimele şi citarea autorului (autorilor) se pedepseşte cu avertisment. A doua abatere se pedepseşte cu excluderea definitivă de pe forum.
4. Orice încălcare a acestor drepturi va fi rezolvată pe cale amiabilă între părţile direct implicate, dacă acest lucru nu este posibil se va contacta administratorul cu documentaţia legală care să ateste apartenenţa respectivului text, dacă şi acest demers eşuează dreptatea va fi stabilită de organele statului abilitate să rezolve astfel de probleme.

M-as gandi de doua ori inainte sa postez un mesaj ca cel de mai jos. Nu pentru ca poti fi exclus de pe forum, banuiesc ca nu e asta o mare scofala pentru tine, ci pentru ca in fata propriei tale constiinte candva va trebui sa admiti ca a te da mare ca poti sa faci ce vrei cand vrei nu e decat o infatuare adolescentina ieftina. Dar asta se invata cu timpul. Iti doresc numai bine. Si considera-te avertizat, vorba regulamentului.
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2008, 05:38:53 p.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Noiembrie, 2008, 06:57:10 p.m.
Răspuns #11

Luke

sunt avertizat ! e oke ! am gresit si asta e !
 si mai vreau sa topicul deschis sa fie sters !:) se poate !?

ca toata lumea sa fie impacata ! oricum pt mine nu conteaza
sunt lucruri mult mai importante in viata dacat o cearta pe un forum despre o poezie copiata  sau despre drepturile de autor.....
vreti sa ma excludeti din forum nu e problema !
nu am chef sa ma cert pt o poezie si nu vreau sa se faca din asta o exagerare sau un subiect de discutie pe intreg forumul . sunt lucruri mult mai importate care se asteapta discutate !

nu se merita !

23 Noiembrie, 2008, 07:43:55 p.m.
Răspuns #12

lumycriss

Vizitator
vreti sa ma excludeti din forum nu e problema !
nu am chef sa ma cert pt o poezie si nu vreau sa se faca din asta o exagerare sau un subiect de discutie pe intreg forumul . sunt lucruri mult mai importate care se asteapta discutate !

nu se merita !

Nu e cazul sa te mai comporti atat de copilareste si sa adopti pozitia unui copil de gradinita "imi iau jucariile si plec" sau "nu ma mai joc cu voi daca nu ma vreti". Nu cred ca vrea nimeni excluderea ta de pe forum, mai ales acum, dupa ce ti-ai recunoscut si vina... desi mai greu, dar ai facut-o, si imi pare bine. :) Apoi, nu e vorba numai despre tine, fenomenul de "imprumut" fara permisiune s-a mai semnalat in ultimul timp pe forum, si este foarte nimerit sa se discute despre el, mai ales pentru ca unele persoane mai sensibile chiar sunt afectate de un astfel de gest. Si pana la urma, daca singurul lucru mai de pret iti sunt cuvintele, de ce sa nu lupti pentru ele? Nu decizi tu ce lucruri sunt sau nu importante pentru altii! Nu toti avem aceleasi prioritati in viata. Nu ca genul acesta de discutii ar fi prioritare, dar joaca si ele rolul lor in viata fiecarei persoane.

Numai bine iti doresc!