Na copii, acum ca ati cam ajuns la un numitor comun (aprox) m-am trezit si eu sa "discut"

Deci: sistemul e ciudat, si la noi si la altii. il putem schimba?
Oameni ca mine - visatori, nicidecum intreprinzatori - cred ca da ("all I have to do, is dream....").
Bun. Cei care au incercat, probabil ca s-au lovit rau.
Dar sa imi fac un magazin de margarina si detergent nu schimba nici sistemul nici traiul nimanui. In Romania nimeni nu mai vrea sa PRODUCA ceva. Toata lumea cumpara ieftin si vinde scump.
Cît de a incerca sa schimbi ceva in "sistem", chiar daca sînt doar o visatoare si viata trece pe lînga mine fara sa-mi dau seama poate, in firma in care lucrez am incercat sa schimb unele chestii. Ok, unele s-au si acceptat si am fost premiata pentru initiativa, efort etc etc. Dar cînd m-am avîntat la niste "cost-reduction" destul de drastice brusc s-a schimbat atitudinea multora din firma..... Totul este un "family-business". Si asta intr-o firma multinationala. Adica TREBUIE sa colaboram cu x-ulescu, chiar daca e mai scump, pentru ca e a lu' cutare. Pai daca asta intr-o firma relativ mica se aplica..... am renuntat sa ma gîndesc ce-o fi la nivel mai mare. Prefer sa visez ca intr-o zi voi obtine licenta de a-mi indeplini visul