Diana, eu cred ca in aceste cuvinte ale lui LoveGirl "nu in a incerca sa-i convingi pe altii sa-si insuseasca aceleasi principii cu tine , doar pentru ca sunt ale tale", tu ai interpretat acest TU generic ca fiind unul care ti se adreseaza. Mi se pare ca reactiile voastre sunt nejustificate. A ta, Diana, pentru ca imi pare cumva "de sus", acordand clemente si facand concesii, or, cred eu, aici suntem cu totii egali, si a ta, LoveGirl, pentru ca exagerezi prin "exagerezi in disperarea ta de a-i convingi pe ceilalti sa adopte aceleasi principii cu tine in ceea ce priveste credinta".
E adevarat ca Diana devine de multe ori usor intoleranta cand e vorba de credinta. Si eu, ca si majoritatea dintre voi, nu sunt o credincioasa, cel putin cu siguranta nu in sensul traditional. Mai mult decat atat, consider ca daca cred sau nu in Dumnezeu sau in ce forma o fac, in caz ca intr-adevar cred, este un lucru personal, care ma priveste si pentru care, eventual, ii voi da socoteala Lui si atat. De aceea ma deranjeaza si pe mine de multe ori luari de pozitii care ne judeca (sa ne amintim acel "nu judeca ca sa nu fii judecat"). Dar am incercat sa evit discutiile care capata tenta personala, cu Diana sau cu oricine altcineva. Pentru ca imi dau seama ca, asa cum pozitia lor imi lezeaza mie dreptul la opinie, probabil si a mea il lezeaza pe al lor.
Asa incat, va rog sa ramanem la subiectul topicului si sa lasam discutiile personale pentru privat.