10 Octombrie, 2025, 05:15:10 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

O persoana care inseala, ar trebui sa recunoasca gresala si sa spuna partenerului?

Da
14 (60.9%)
Nu
9 (39.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 20

Autor Subiect: Cei care inseala, ar trebui sa recunoasca asta ?  (Citit de 39466 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 August, 2007, 12:33:09 a.m.
Răspuns #15

diana_nistor

Vizitator
Ssssssssssss! Hai sa nu mai radem! Poate ii trezim din "meditatie"! Hi hi! Mai bine hai pe corabie la un lichior si o poveste de taina.  Acolo putem face galagie... cata vrem! ;)

11 August, 2007, 10:57:45 a.m.
Răspuns #16

Zantiala

Citat
Eu cred ca depinde. De relatie, de situatie, de cu cine inseli, de muuuuulte, infernal de multe

Asa e, si exista unele cazuri in care o femeie prinsa intr-o casnicie nefericita si aflata pe cale de destramare isi poate cauta alinarea in bratele cuiva, in speranta ca dupa eventualul divort sa o ia de la capat.. in acest caz, da, sunt deacord cu "inselatul", dar in acest caz nici nu mai este vorba de inselat, pentru ca relatia initiala , casnicia in acest exemplu, e ca o corabie care se duce direct la fund.

Inda_Blue, ar trebui analizate cazurile descrise de tine, dar nu o pot face pentru ca am o parere foarte proasta despre felul de oameni implicat in cazurile descrise de tine. Nu as vrea sa am de-a face cu acei A, B si C, nici macar ca simpli amici.  :) Poate ca sunt eu prea tanar si am vazut putine la viata mea, poate cam prea batut in cap, poate sunt prea idealist, dar asa sunt eu :)

"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

11 August, 2007, 01:05:49 p.m.
Răspuns #17

inda

Inda_Blue, ar trebui analizate cazurile descrise de tine, dar nu o pot face pentru ca am o parere foarte proasta despre felul de oameni implicat in cazurile descrise de tine. Nu as vrea sa am de-a face cu acei A, B si C, nici macar ca simpli amici.  :) Poate ca sunt eu prea tanar si am vazut putine la viata mea, poate cam prea batut in cap, poate sunt prea idealist, dar asa sunt eu :)

Nici nu iti doresc sa ajungi intr-un triunghi din cele pe care le-am expus mai sus, dar ele trebuie luate in considerare pentru ca ne place sau nu, la un moment dat tot ne lovim de ele :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

11 August, 2007, 01:25:25 p.m.
Răspuns #18

katya1886

Poate ca gresesc, dar cam asa pun problema: ce as alege intre o miciuna frumoasa si un adevar, poate dureros?  Eu una preferul adevarul. Spun asta pentru ca am fost pusa in situatia celui care a calcat in laturi...  ::) Pe langa asta, am stabilit de la inceput ca daca va fi ca unul dintre noi sa greseasca, sa spuna celuilalt. Asa am facut...
In functie de motive, de cat de puternice sunt sentimentele si relatia se va decide daca are rost sau nu sa mearga mai departe.
Mai devreme sau mai tarziu, ma gandesc ca adevarul tot iese la suprafata si atunci m-as simti inselata de doua ori. Eu nu vad cum m-ar proteja mintindu-ma, dimpotriva. As simti ca nu are suficienta incredere in mine, in judecata mea. Si daca a gresit sau am gresit o data, iar el nu a aflat, ce ma opreste sa nu calc stramb si a doua oara? Cat de impacat te poti simti cu tine stiind ca ai inselat si ascunzi asta fata de cel pe care se presupune ca "il iubesti"?  Acuma daca nu exista iubire si relatia respectiva nu are cine stie ce importanta...
« Ultima Modificare: 11 August, 2007, 02:11:36 p.m. de katya1886 »
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

13 August, 2007, 08:53:43 p.m.
Răspuns #19

Rebecka

Ei dragii mei, eu nu o sa folosesc prea multe cuvinte, asa cum ma stiti, :angel: eu prefer sa nu imi zica , fiindca daca a facut-o :o >:(....chemati politia...sau ambulanta, sau morga.... :police: :angel: (it wasn t me)
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

16 August, 2007, 12:24:24 p.m.
Răspuns #20

amelie

hai sa va spun o poveste...si-apoi voi o sa-mi spuneti parerea voastra...e o poveste care nu incepe precum basmele, cu : a fost odata....incepe simplu: o fata...care s-a maritat,dar nu din dragoste...ci doar pentru ca toate prietenele ei se maritasera...si s-a gandit ca ar tb sa faca si ea acest pas ...si l-a facut...cu primul care a cerut-o dupa aceasta hotarare...nu-l iubea...avea o anumita afectiune pentru el,dar nu iubire....si anii au trecut...a aparut copila...viata ei era o viata ca oricare alta,credea ea...fara prea mari necazuri,dar si fara bucurii...fericirea? o simtea doar cand isi privea copila...simtea cum viata trece pe langa ea...si nu reuseste sa o prinda nici macar de tiv...dar intr-o zi s-a trezit...si si-a dat seama ca timpul trece si viata nu se mai intoarce...si a vrut sa simta...sa iubeasca...sa fie fericita....asta inseamna ca inseala? ca trebuie sa marturiseasca?
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

16 August, 2007, 11:36:14 p.m.
Răspuns #21

Rebecka

pppff...D.P.M.D.V. da, ar trebui, ptr ca in viata orice greseala se plateste... :-X
Eu sunt un om fără de ţară,
Un strop de foc purtat de vânt,
Un rob razleţ scăpat din fiară,
Cel mai sarac de pe pamânt.
Eu sunt un mag de legea noua,
Un biet nebun, orbit de-o stea,
Ce-am rătăcit să v-aduc voua
Poveştile din ţara mea...Octavian Goga

17 August, 2007, 01:55:12 a.m.
Răspuns #22

Lady Allia

hai sa va spun o poveste...si-apoi voi o sa-mi spuneti parerea voastra...e o poveste care nu incepe precum basmele, cu : a fost odata....incepe simplu: o fata...care s-a maritat,dar nu din dragoste...ci doar pentru ca toate prietenele ei se maritasera...si s-a gandit ca ar tb sa faca si ea acest pas ...si l-a facut...cu primul care a cerut-o dupa aceasta hotarare...nu-l iubea...avea o anumita afectiune pentru el,dar nu iubire....si anii au trecut...a aparut copila...viata ei era o viata ca oricare alta,credea ea...fara prea mari necazuri,dar si fara bucurii...fericirea? o simtea doar cand isi privea copila...simtea cum viata trece pe langa ea...si nu reuseste sa o prinda nici macar de tiv...dar intr-o zi s-a trezit...si si-a dat seama ca timpul trece si viata nu se mai intoarce...si a vrut sa simta...sa iubeasca...sa fie fericita....asta inseamna ca inseala? ca trebuie sa marturiseasca?

...Da, draga mea!...Oricum ai lua situatia...inseamna ca inseala... inseamna ca...inseli...
In primul rand te inseli pe tine ramanand angrenata intr-o relatie care nu s-a nascut din dragoste si nici nu s-a consolidat pe sentimente de iubire cum ar fi fost normal...!
Iti inseli sufletul, sperantele si visele...inseli iubirea!
Daca nu simti ca iti inseli sotul pentru ca nu il iubesti - desi in aceasta situatie el a fost de la inceput cel fara vreo sansa - ...iti inseli persoana iubita...ramanand alaturi de sot...!
Intr-un triunghi al iubirii...toti suntem inselati si inselam!!!

17 August, 2007, 02:00:32 a.m.
Răspuns #23

Lady Allia

...si ca sa raspund la intrebare...indiferent de situatie...eu consider ca ar trebui nu doar sa recunoastem ca am inselat ci...sa si iesim din relatia in care suntem!
...cand inseli omul langa care traiesti...inseamna ca nu mai exista sentiment, iar fara sentimente o relatie adevarata, bazata pe respect si sinceritate, nu poate sa aiba sanse!
...si cand sunt sentimente pure si iubire este greu sa consolidezi o relatie, dar cand acestea nu mai exista...ce sanse am avea?

17 August, 2007, 09:20:08 a.m.
Răspuns #24

Miss M.

Pentru amelie ... e foarte delicata postura pe care ai descris-o iar lucrurile sunt relative si din acest motiv n-as putea sa iau o pozitie transanta , stii cum e , la teorie ne pricepem toti da' practica ne omoara ... intr-o oarecare masura inteleg ceea ce traiesti insa ... mergi pe o sarma foarte subtire si riscul de a cadea este foarte mare . Inteleg prea bine ce inseamna sa stai langa un om de care nu te mai leaga sentimente , cel putin nu dragostea ... si cand inima ta striga dupa o clipa de fericire , sa se trezeasca la viata din amortire iar cineva iti aude chemarea si apare nepoftit in viata ta iti tulbura existenta dar iti bucura sufletul ... cedezi slabiciunii .

Pana aici e bine , e frumos , e asa cum nu sperai ca mai poate fi , traiesti din nou , da ... dar mai departe ? ... Cum sa te imparti intre doi oameni ? Cum sa-i multumesti pe amandoi ? Nu-l mai iubesti pe sotul tau , ok , ai motive bine intemeiate insa cum iti tii gandurile si sentimentele ascunse in fata lui ? Cum poti sa vii acasa din bratele celuilalt sa dormi langa el ? ... Cate minciuni trebuie sa spui ca sa-ti faci timp sa-ti traiesti sentimentele si iubirea ? Si apoi ... chiar si cel pe care il iubesti ... cum se simte cand pleci de langa el stiind ca te duci acasa , la caminul tau , la sotul tau si el ramane mereu pe locul doi in lista ta de prioritati desi e locul 01 in inima ta ? ... E dificil mai ales pentru tine sa traiesti dualitatea asta , sa te imparti in doua si sa-ti mai ramana ceva si pentru tine .

Partea cu marturisirea e relativa , nu stiu cat de bine face relatiei cu sotul tau si asa subreda , adica sa-i spui ... stii , eu te insel pentru ca nu te mai iubesc , am si eu dreptul la fericire dar totusi nu ma pot desparti de tine pentru ca avem o casa impreuna , un copil , etc ... sau mai stiu eu care sunt motivele pentru care nu poti sa pui capat relatiei cu sotul tau . Asta n-ar face decat sa complice lucrurile mai ales daca mai vrei o relatie cu el . Ideal pentru toti ar fi sa spui adevarul si sa inchei relatia cu sotul tau daca , intr-adevar nu va mai leaga sentimente , si sa-ti traiesti libera dragostea ta adevarata , sa poti sa i te oferi pe de-a intregul iubirii , sa nu mai fii nevoita sa-ti ascunzi sentimentele . Dar cum nu stim decat vag situatia nu stim in ce masura este acest lucru  posibil , nimeni nu e in masura sa judece pana nu se afla in postura respectiva sa simta cum e , poate sunt motive temeinice care te tin inca langa sotul tau , poate copilul (desi e destul de mare de acum sa inteleaga anumite lucruri) , tu stii mai bine ...

E o postura foarte dificila dar oamenii in general au libertatea de a alege , cred ca si tu va trebui sa faci o alegere la un moment dat , ori iti schimbi viata si alegi drumul sentimentelor ori te sacrifici sa ramai langa sotul tau de dragul unor motive atat de importante pentru tine . Personal , iti doresc sa ti se implineasca visele si lucrurile sa se aseze frumos in viata ta .

P.S ... dupa cum ziceam , suntem buni la teorie numai ca practica ne omoara  ::)
« Ultima Modificare: 17 August, 2007, 09:27:16 a.m. de LoveGirl »
" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

21 August, 2007, 10:59:39 p.m.
Răspuns #25

valentina

Depinde de inselaciune.

Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

22 August, 2007, 12:21:50 a.m.
Răspuns #26

ONLY DESIRE

am inselat...si nu am recunoscut,ci am ales sa ies din respectiva relatie! de ce nu am recunoscut? pentru ca persoana respectiva nu ar fi putut suporta acest lucru.de ce am inselat? pentru ca am simtit ca persoana respectiva merita sa ma daruiesc ei trup si suflet.de ce in aceste conditii totusi nu am rupt relatia anterioara inainte de a fi in postura de "a insela"? pentru ca unele lucruri necesita timp....pentru ca anumite persoane sunt instabile din punct de vedere psihic si nu pot suporta ideea de a fi inlocuite.
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

22 August, 2007, 08:05:53 a.m.
Răspuns #27

Cruella

eu zic ca nu. e prea dureros. are neamtu o vorba "was ich nicht weiß, macht mich nicht heiß" - adica un lucru pe care nu-l cunosc nu ma poate afecta.
My imaginary friend says you are crazy!

22 August, 2007, 08:16:51 p.m.
Răspuns #28

amelie

E o postura foarte dificila dar oamenii in general au libertatea de a alege , cred ca si tu va trebui sa faci o alegere la un moment dat , ori iti schimbi viata si alegi drumul sentimentelor ori te sacrifici sa ramai langa sotul tau de dragul unor motive atat de importante pentru tine . Personal , iti doresc sa ti se implineasca visele si lucrurile sa se aseze frumos in viata ta .

P.S ... dupa cum ziceam , suntem buni la teorie numai ca practica ne omoara  ::)
este foarte delicata...ai dreptate....si problema este ca...doar eu nu mai am sentimente...el spune ca are...isi iubeste copila...ma iubeste pe mine...sunt multe in relatia noastra care nu merg...nu pot sa spun ca vinovat este el...poate ca eu sunt chiar mai vinovata. Nu cred ca am fost niciodata femeia potrivita pentru el si din cauza asta am ajuns aici...dar nu vrea sa inteleaga acest lucru. Continua sa creada ca eu sunt ceea ce ii trebuie si ca fara mine nu poate merge mai departe.  :(
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

24 August, 2007, 05:00:10 p.m.
Răspuns #29

alexia

Cu tot ce s-a scris aici pana acum, sunt si nu sunt de acord. Este adevarat ca un asemenea subiect este foarte amplu. Am sa incerc insa sa imi spun punctul de vedere cat mai concis, urmand ca la alte topicuri sa dezvoltam despre "ce inseamna a insela sau a fi inselat".
            "Cei care inseala, ar trebui sa recunoasca asta?"

Spun DA, petru ca daca gresresti cel mai bine e sa recunosti INSA, poate ca eu nu vreau sa stiu. Apoi, ca sa RECUNOASCA, se presupune ca am aflat ceva si ii cer sa confirme sau sa infirme. Acum, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca VREAU sa stiu dar daca ma gandesc mai bine spun asa: daca a fost o aventura de o noapte, undeva, departe de mine, NU VREAU sa stiu (de ce? - poate la alt topic), dar daca aventura s-a transformat intr-o relatie, atunci VREAU sa stiu tot, numai asa pot intelege ce s-a intamplat.
             Sa inseli e o greseala, insa cred ca gravitatea acestei greseli trebuie cantarita bine, nu pentru ca ar fi usor de iertat, ci pentru ca urmarile ei ar putea provoca mai multa suferinta decat actul in sine.
             Cred ca ar trebui sa impartim tema asta in: cauze si efecte (atat la inselat cat si la recunoscut), ca am avea ce discuta.  :)
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."