10 Octombrie, 2025, 01:22:44 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

O persoana care inseala, ar trebui sa recunoasca gresala si sa spuna partenerului?

Da
14 (60.9%)
Nu
9 (39.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 20

Autor Subiect: Cei care inseala, ar trebui sa recunoasca asta ?  (Citit de 39454 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

25 August, 2007, 12:55:14 p.m.
Răspuns #30

Semiramis

Global Moderator
în primul rând, oamenii nu ar trebui să înşele. teoretic suntem făcuţi pentru monogamie.
în al doilea rând, dacă unul a călcat strâmb, (iar ăsta nu este un obicei, a fost accidental), nu ar trebui să-şi mărturisească fapta (care este la nelalocul ei).
în al trielea rând. dacă un om nu poate fi monogam sub nicio formă, n-ar trebui să se implice într-o relaţie de durată. pentru că va fi o problemă pentru amândoi.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

27 August, 2007, 07:31:08 p.m.
Răspuns #31

Alia

Acesta este modul corect, de bun simt, dar....
Cunosc barbati care pur si simplu nu pot renunta la sex sportiv, ii iubesc (cica) prietenele, nevestele, dar ....saptamanal schimba vreo trei tipe, le aduna de oriunde, din relatiile de serviciu, de pe plaja, de pe net....
La un moment dat, cativa dintre ei m-au intrebat (ajungand la un impas matrimonial) daca sa recunoasca sau nu escapadele sexuale...
I-am intrebat si eu, cui foloseste acest adevar, ei, sotiei fidele, iubitoare, decenta, altruista, in nici un caz...
N-ar face decat sa raneasca, devenind parca si mai egoisti, indiferent de modul la care o spune....
Un singur prieten, a spus iubitei lui totul, mereu ii spunea totul, convins fiind ca aceasta il intelege, ii intelege trairile...
Rezultanta, ea, a raspuns diplomatic destainuirilor lui, dar, mie, prietena lor comuna mi-a povestit prin ce calvar a trecut apoi....neintelegand unde duce de fapt relatia lor, relatie ce era bazata pe sentimente puternice (desi....nu pare asa)
Doi oameni se pot iubi mult, dar...constat cu stupoare ca, sunt si numite trairi pe care una din persoane trebuie musai sa le inplineasca...dincolo de limitele firesti....
Habar n-am, ma gandesc...mereu cat de complicat este totul.....

30 August, 2007, 12:28:13 a.m.
Răspuns #32

viulian

Administrator
alexia - sa recunoasca = "sa spuna" (dar mi-a placut atentia la text, io initial nu am sesizat diferenta intre a recunoaste - caci ai fost prins, sau a spune de voie buna, nesilit de nimeni).

Oricum, se pare ca e cam strans scorul 6/7.

Eu as inclina catre "nu" - cel care inseala nu ar trebui sa afirme asta. Pentru ca doare, pentru ca e un gest egoist, pentru ca nu consolideaza nimic - decat iluzia ca ti se tolereaza gresala, cand celalalt de fapt se simte tradat si numai de iertat nu-i arde.

30 August, 2007, 12:53:12 a.m.
Răspuns #33

inda

Uneori sunt adevaruri care nu slujesc nimanui, asa cum spuse de jumatate, ele devin minciuni.
Prin urmare, daca nu-i poti face un bine celui de langa tine, macar nu-i face rau :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

30 August, 2007, 03:25:41 p.m.
Răspuns #34

Lady Allia

Na...nu stiu... ???...
Oi fi eu mai ciudata (defapt sunt  ;D), dar eu actul egoist il vad cand inseli nu cand recunosti.
Eu nu cred in chestiile alea cu "accidente", "nu m-am gandit", "s-a intamplat"...etc.
E clar ca s-a intamplat pentru ca AI VRUT si punct!
Daca ai vrut...inseamna ca pe moment nu te-a interesat decat de tine si de eliberarea ta de moment. Asta inseamna egoism fata de persoana pe care pretindem ca inca o mai iubim!
Daca am iubi-o cum am ajunge cu alta/u in pat??? Ea/el unde e in momentul acela? Putem sa scoatem asa pe cineva din minte, din suflet, din constiinta...???? Eu nu cred si basta!
Ati tot spus: "daca recunosti poti strica ceea ce ai"...
Eu insa intreb: "ce naiba mai ai???" dupa ce ai inselat?
Eu as avea mustrari zilnice de constiinta de cate ori l-as privi! Cand m-ar saruta m-as simti mai vinovata decat poate as fi! As simti ca nu il merit, ca sunt un nimic! As merge cu sentimentul de vinovatie atat de departe incat as pleca singura de langa el...
Eu una, cand as insela as simti ca aceea nu mai poate fi relatie!
Ar fi o minciuna pe care ar trebui sa o port cu mine mereu...o viata si m-as simti mult mai egoista sa tac decat sa ii spun!
Nu i-as spune sa ma eliberez eu de vinovatie ci ca sa ii ofer macar o data sansa de a afla si a alege el...asa cum ar fi corect!
Ce sa aleaga?
Daca mai poate sa imi ofere sansa de a crede in mine sau de a-si oferi sansa sa fie fericit langa cineva care il poate iubi toata viata fara sa il insele!

03 Martie, 2010, 07:04:08 p.m.
Răspuns #35

Elena.

Mai bine prefer sa fiu inselata decat mintita. Nu suport minciun, nici sa fiu mintita dar nica sa mint. Deci prefer sa mi se spuna adevarul daca sunt inselata. Daca as fii inselata si dupa o perioada de timp as afla adevarul nu as putea sa iert.
Nu-ti trai viata visand,traieste-ti visele!

03 Martie, 2010, 10:43:29 p.m.
Răspuns #36

Angy

Da, o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Oricum pana la urma se afla adevarul. Minciuna are picioare scurte.
There is no finish line. Never in life !!!

03 Martie, 2010, 11:20:09 p.m.
Răspuns #37

Iosif

Daca stau sa ma gandesc putin.. nu cred ca pot insela pe cineva pe cine iubesc. Daca o insel inseamna ca nu o mai iubesc, ceea ce inseamna ca divortul e pe aproape.. deci, probabil ca nu va afla daca s-ar intampla sa insel dar va afla ca relatia e gata.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

03 Martie, 2010, 11:30:16 p.m.
Răspuns #38

Angy

Iosif de ce ar trebui sa afle ca relatia e gata dupa ce inseli si nu inainte? De ce sa nu-i spui ca nu o mai iubesti? Mai intai vrei sa incerci alte "provocari" si apoi...trasnetul... nu-i corect. De fapt, nimic nu mai e corect in lumea asta.

03 Martie, 2010, 11:34:27 p.m.
Răspuns #39

Escu

Global Moderator
Cam toata lumea a scris cum ar fi "ideal" sa procedezi sau cum si-ar dori sa se procedeze in astfel de cazuri. Realitatea e cu totul alta. Cine inseala..in mod sigur nu spune ca inseala...si probabil ca nici nu o sa recunoasca. Ori e prins in fapt ori gaseste o metoda pentru o eventuala despartire, sau... inseala in continuare.
Let's put a smile on that face!

03 Martie, 2010, 11:48:02 p.m.
Răspuns #40

Angy

Escu, te contrazic . Sotul unei colege a plecat dupa paine intr-o seara si a venit dupa vreo 4 ore. Cand ea l-a intrebat unde a stat el i-a spus:" Am fost la alta. Ai spus ca sa nu te mint niciodata" . Ea:"Cu cine, cine e aia?" El a deschis laptopul si i-a aratat poze cu respectiva si anumite discutii purtate pe messenger.

03 Martie, 2010, 11:58:22 p.m.
Răspuns #41

Escu

Global Moderator
Escu, te contrazic . Sotul unei colege a plecat dupa paine intr-o seara si a venit dupa vreo 4 ore. Cand ea l-a intrebat unde a stat el i-a spus:" Am fost la alta. Ai spus ca sa nu te mint niciodata" . Ea:"Cu cine, cine e aia?" El a deschis laptopul si i-a aratat poze cu respectiva si anumite discutii purtate pe messenger.

a fost norcoasa...sau ghinionista..cine stie de cand o insela. si...s-au impacat?

04 Martie, 2010, 12:26:48 a.m.
Răspuns #42

Angy

Mai sunt inca impreuna dar, nu mai e la fel. Mereu zice: vai, cred ca al meu e la aia..Nu mai tine mult...

04 Martie, 2010, 12:35:30 a.m.
Răspuns #43

Escu

Global Moderator
Mai sunt inca impreuna dar, nu mai e la fel. Mereu zice: vai, cred ca al meu e la aia..Nu mai tine mult...

oricum mi se pare stupid sa pleci dupa paine si sa vii dupa 4 ore. tipul n'avea pic de imaginatie. dar si ea..sa-l ierte..e vorba aia..cine se aseamana..se aduna :)

04 Martie, 2010, 03:10:56 a.m.
Răspuns #44

Diana Nistor

Ce inseamna sa inseli? Pentru ca, in functie de raspunsul la aceasta intrebare cred ca se poate vorbi de sinceritate/nesinceritate/recunoastere sau nerecunoastere. Hm! interesanta discutie! 
Daca iubitul/a sau sotul/sotia a privit admirativ pe cineva de sex opus inseamna ca te-a inselat? Daca da, cand ar fi avut timp sa fie sincer/a cu tine?! Iar daca nu, ce faci? Astepti sa afli ca au ajuns la pat ca sa te declari "parte inselata"? Cred ca e greu sa ai o conduita corecta in cazul in care tu esti cel care calca stramb. Dar cred, totodata, ca nu de sinceritate are neaparat nevoie partenerul. Mai degraba de o solutie care sa impace toate persoanele implicate, intr-o maniera cat mai verticala,  eleganta si  cat mai putin traumatizanta.
Sincer, admir persoanele care au puterea sa treaca peste infidelitatea partenerului. Sentimentul de vinovatie care se stabileste in sufletul lui cea mai cumplita metoda de tortura care se poate aplica in asemenea situatii! ;)  :boresp:
"Decat urat, prost si sarac, mai bine frumos, destept si bogat."