11 Octombrie, 2025, 01:31:19 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Barbatul puternic pe care si-l doresc femeile  (Citit de 14481 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Martie, 2008, 06:44:56 p.m.
Răspuns #15

inda

Asta cumva trece drept ingoranta pana la urma (dintr-o dorinta normala totusi, de a nu supara femeia) insa femeia, vazand aceleasi raspunsuri inerte, aceiasi 'nemiscare' - ii cam piere cheful.

Stai ca m-ai pierdut  ::)
Adica ei ii piere cheful sa-l mai hartuiasca, se potoleste si el are o viata tihnita sau ei ii piere cheful de tot, constata ce blazat este el acum, fata de 'cum l-a cunoscut' si incepe sa-si caute alt partener de joaca? :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

16 Martie, 2008, 07:46:52 p.m.
Răspuns #16

guardiangel

Vizitator
Ca fiinte sociale ce suntem... e normal sa ne trasam anumite delimitari... care sa ne protejeze spatiul personal, individualitatea...etc...Si de regula, atat femeia cat si barbatul, asemeni copilasilor, testeaza/forteaza uneori aceste limite pentru a le verifica fermitatea...

17 Martie, 2008, 09:17:57 p.m.
Răspuns #17

viulian

Administrator
@inda -> varianta 2  :laugh:
@guardianangel -> dap, dar stii cum e, mai usor vezi scobitoarea in ochiul celuilalt, decat barna din ochiul tau  :slap:

18 Martie, 2008, 08:01:50 a.m.
Răspuns #18

alexia

Hmmmmm... Barbatii au o vorba in a defini femeia potrivita. Cred ca o stiti cu totii - cum trebuie sa fie la bucatarie, pe strada si in pat  :-X . Citind topicul acesta, ma intrebam: nu exista una si pentru a-i defini pe barbati??  >:D
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

19 Martie, 2008, 12:39:19 a.m.
Răspuns #19

viulian

Administrator
Nu se poate da tu, cum sa se poata ?

Prin definitie, femeile nu stiu ce vor! :P deci ce sinteze sa faci ? Nu faci niciuna!
Barbatii insa cam stiu ce vor deci e simplu de pus in 3 cuvinte :D

[Dovada si topicul acesta impresionant despre cum sa fie barbatul raportat la sinteza ta de cateva cuvinte despre cum sa fie femeile].

19 Martie, 2008, 11:38:24 a.m.
Răspuns #20

guardiangel

Vizitator

7   Atitudine barbateasca

Ce inseamna sa te porti barbateste? Sa ai acele insusiri nobile specifice unui caracter matur. Sa ai trasaturi de caracter si virtuti demne de admirat, sa fii onorabil, curajos si independent.

A avea un caracter matur inseamna sa detii inalte calitati morale, sa dai dovada de autodisciplina, sa-ti sustii convingerile cu hotarare si fermitate.

Sa fii onorabil, inseamna sa meriti respectul celorlalti, sa fii cinstit si integru. Sa fii curajos inseamna sa poti infrunta dificultatile, suferinta fizica sau pericolele, fara sa dai inapoi, in ciuda spaimei.

Iar sa fii independent inseamna sa fii sigur pe tine si sa te bizui pe propriile forte.

Unul dintre sensurile principale ale cuvantului virtute este forta morala si curajul.

8   Darurile

Exista o zicala „cea mai lunga calatorie incepe cu un pas”.

Mie imi place sa daruiesc, ii ofer sotiei multe si nu-i cer nimic in schimb si totusi nu e fericita. Am crezut ca a iubi inseamna a darui.
Avem tendinta de a iubi pe cei carora le facem daruri, mai mult decat pe cei care ni le ofera. Pe masura ce daruiesti, dragostea devine tot mai puternica.

Se pare ca pustanii care primesc o multime de cadouri de la parintii lor, isi detesta parintii. Dintre barbatii din jurul tau, cati muncesc cu greu ca sa plateasca toate lucrurile pe care si le doresc nevestele lor, si pe urma ele vor sa divorteze si ei nu inteleg de ce.

Dragostea si darurile merg mana in mana. S-ar putea sa avem impresia ca dragostea te indeamna sa daruiesti (doar vedem tot timpul oamenii facand cadouri celor pe care ii iubesc) dar de fapt lucrurile stau exact invers. Cel ce daruieste ajunge sa iubeasca. Oamenii iubesc ceea ce au ingrijit. Vad o parte din ei insisi in cei carora le fac daruri.

De ce dragostea pare sa se stinga asa de repede? Fiindca avem tendinta de a primi si nu de a oferi. Cand doi oameni se simt atrasi puternic unul de celalalt, se indragostesc si incep sa-si faca daruri. Dupa o vreme, radacinile acestor sentimente puternice slabesc si oamenii revin la setea de a primi.

E o schimbare subtila. La inceput exista dragostea si nevoia de a darui. Treptat cei doi isi recapata dorinta de a primi si fiecare incepe sa ceara de la celalalt. „Cand apar pretentiile, dragostea dispare” (Dessler). Trebuie mentinuta vie, proaspata si puternica, dorinta de a-i face celuilalt daruri.

Am invatat ca e important sa ofer sotiei mele daruri, atat atentie cat si cadouri, pantru ca dragostea ce i-o port, sa sporeasca. Si trebuie sa o las si pe ea sa-mi ofere, nu de dragul de a primi, ci pentru ca astfel dragostea ei devine tot mai puternica, iar ei ii pot arata cat de mult o apreciez.

Daca te porti urat cu un om, vei ajunge sa-l detesti. Cum ai putea iubi pe cineva care accepta un tratament mizerabil??? Daca te porti frumos cu el, il ajuti, chiar daca nu-ti e pe plac si dupa un timp ajungi sa-ti schimbi sentimentele fata de el.

9    Telul comun

Trebuie sa stiti ce vreti si sa aveti un plan prin care sa va atingeti scopul. Stabilirea unor obiective ne fac sa avem un scop comun, ceea ce ne-a prins bine in vremurile grele. Daca n-am fi avut de realizat un obiectiv important, probabil ne-am fi dat batuti.

Am invatat sa descriem ceea ce ne doream si am planuit impreuna cum sa ne atingem scopurile. Obiectivele noastre m-au ajutat sa ma orientez atunci cand trebuia sa iau decizii. Oamenii accepta cu mai multa usurinta un lucru care nu le e pe plac de la bun inceput, atunci cand il vad ca pe o parte a telului lor final.

19 Martie, 2008, 03:59:07 p.m.
Răspuns #21

sunshine

Nu a darui lucruri inseamna dragoste.Cand primesti de la partener ceva de valoare , te simti obligat, parca simti ca vrea sa te cumpere.Incepi sa crezi ca asteapta acelasi lucru de la tine pentru a-i dovedi iubirea ce i-o porti. Dragostea inseamna altfel de daruire.....sa daruiesti un copil, de exemplu, ce va fi dovada iubirii toata viata. Sa daruiesti iubire in speranta ca vei primi iubire. Exista multe moduri de a arata dragostea fata de partener.Sa accepti sa fii "platit" pentru ca esti iubit sau iubesti....mi se pare penibil si pierdere de timp.Diamantele nu inlocuiesc fericirea, respectul , implinirea sufleteasca, dorul de celalalt cand nu este langa tine. Degeaba ai o masina cool daca nu simti ca zbori cand esti langa el/ea.Degeaba ai bani sa nu stii ce sa faci cu ei daca iti vezi partenerul in trecere si iti trebuie programare ca sa fii langa el. Cand zaresti un batranel si o batranica tinandu-se de mana , in parc ,plimbandu-se ,avand pe chip acel zambet de multumire sufleteasca, nu se grabesc in drumul lor....au ajuns atat de departe . Astazi, banii sunt fericirea pentru multe cupluri. Nu de mult am primit si eu o replica la afirmatia " nu simt ca ma iubesti, n-am simtit niciodata" :" astazi nu conteaza dragostea, ce iubire dupa atatia ani? ai bani in buzunar, ajungi departe".....E bine, totusi, ca sunt barbati care stiu sa aprecieze in felul lor iubirea si ofera ce cred ei ca ar insemna dragostea fata de partener.
  Poate par "expirata" dar nu o sa accept niciodata sa primesc un obiect in loc de un " te iubesc" spus din suflet.Iubirea nu se masoara in obiecte.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Martie, 2008, 06:25:35 p.m.
Răspuns #22

sic

Vizitator
Mie imi place sa primesc cadouri. Imi place la fel de mult sa daruiesc, dar asta e alta poveste. Nu vad nimic rau in a primi un cadou din partea sotului, iar daca sinceritatea lui o pun la indoiala, atunci ce sa mai spun de sinceritatea prietenilor?! Nu simt ca sotul vrea sa ma cumpere prin ceea ce imi ofera in dar si cred ca as fi o ticaloasa sa ma simt obligata in vreun fel fata de gestul lui. Totodata, i-as cumpara cu viteza biletele la Campionatul European de Fotbal dupa care stiu ca tanjeste, si nu din obligatie ci pur si simplu ca semn de rezonanta intre inima mea si a lui. Mai ales ca, oricat de mult ne-am iubi si oricat ne-ar place sa stam unul in bratele celuilalt, o pauza e binevenita din cand in cand. ;)

Revenind la topic, insa, asa e, definitia femeilor pentru barbatul perfect e foarte ampla. Suntem maestre in a despica firul in n firisoare cu n-spe firisoare fiecare. Dar in mare masura, un lucru e clar: ne dorim un barbat care cel putin sa stie sa faca bani, (daca nu sa ii si aiba deja), sa nu ne fie teama ca daca ne pierdem serviciul vom muri de foame sau vom avea restante la apa si curent.

19 Martie, 2008, 10:10:50 p.m.
Răspuns #23

varafierbinte

Buna tuturor!
Exista un autor american, David Deida, care are o serie intreaga de carti legate de subiectul "relatia barbati - femei" si ce isi doreste fiecare de la celalalt. Sunt total de acord cu el, pentru ca merge ceva mai profund decat o simpla psihologie relationala. El vorbeste mult despre scopul vietii Barbatului (care este "misiunea" lui - oricare ar fi ea), comparativ cu cel al Femeii (care este cel de "a fi iubirea" - indiferent daca este intr-o relatie sau nu). Voi da doar doua citate (poate face cineva si o sinteza, ca eu, ca femeie... nu prea am darul asta  ;)).

Citez din "Calea barbatului superior":
"Daca o femeie a devenit rostul vietii tale, esti pierdut. Ai un dar de oferit, un scop de atins, un impuls al inimii care te pune in miscare. Daca ai pierdut legatura cu acel impuls, vei incepe sa te simti ambiguu in viata. Vei lua decizii pentru ca trebuie, dar nu vor fi calauzite de o constientizare mai profunda a scopului tau fundamental. S-ar putea sa preiei scopurile iubitei tale pentru ca sunt mai puternice decat ale tale. S-ar putea sa-ti adaptezi nevoia de directie la scopuri reglementate din exterior, devenind un slujbas neinsemnat sau un sot ori un parinte aflat intr-un punct mort, fara sa ramai receptiv la cea mai vasta viziune a ta.

Ai grija sa nu inlocuiesti responsabilitatile zilnice cu adevaratul tau scop. E usor sa-ti umpli ziua cu treburi casnice si obligatii, iesind putin la aer si apoi uitandu-te la televizor si facand o partida rapida de sex. De asemenea, e usor sa renunti cu totul la a trai o viata de un angajament absolut fata de adevar, multumindu-te cu viata banala de angajament absolut fata de munca, familie, relatie intima si prieteni. Totusi, poti fi un profesionist, tata, sot si prieten superior numai cand traiesti aceste relatii ca daruri oferite din inima ta, nu ca ramasite pentru ca nu ai curajul sa descoperi impulsul tau launtric cel mai profund, idealul inimii tale si sa traiesti pe baza lui."

Si altul din "Draga mea iubita":

"Barbatul te considera atragatoare din punct de vedere spiritual datorita acestei lumini a iubirii care emana din tine. Cu cat il privesti cu o incredere mai deplina si cu cat ii oferi intr-o masura mai mare lumina ta prin intermediul iubirii tale pline de ardoare, cu atat mai mult isi doreste el sa patrunda in tine si sa devina una cu aceasta sublima abandonare de sine a ta, cu atat mai mult isi doreste inima constiintei sale sa fuzioneze cu inima iubirii tale. El isi doreste sa patrunda in receptivitatea ta devotionala si sa te deschida din ce in ce mai mult, caci caldura nelimitata a inimii tale reprezinta pentru el o invitatie continua sa se bucure de plenitudinea iubirii.

Capacitatea ta de a deveni una cu constiinta barbatului este sinonima cu capacitatea ta de a te abandona din punct de vedere sexual. Barbatul tau isi da seama in ce masura te abandonezi si te deschizi, ca o invitatie adresata lui de a fuziona cu lumina iubirii tale si de a-ti cuprinde inima. Daca nu ai o incredere deplina in el, nu te vei deschide plenar in fata lui, si deci nu te vei abandona in totalitate.

Femeile care nu se abandoneaza plenar atrag catre ele barbati inconstienti, care nu le acorda intreaga lor atentie. Lipsa increderii si lipsa abandonarii de sine in fata barbatului il va face pe acesta sa devina chiar mai putin prezent si te va determina sa iti pierzi si mai mult increderea in el. Tu si barbatul tau sunteti ca doua oglinzi care isi reflecta reciproc deschiderea sau inchiderea sufleteasca, apropierea prin iubire sau distantarea. Profunzimea ardorii din inima ta atrage catre sine o profunzime similara a prezentei sale constiente. Nu poti aspira la mai mult decat esti capabila sa oferi."

Asa ca daca nu sunt puternica (in domeniul meu, sufletesc, interior, spiritual, oricare ar fi el), nu pot atrage un barbat puternic in domeniul lui. Ca la magneti: un pol + puternic atrage un pol - puternic. Daca nu este forta, de unde sa vina "barbatul puternic"?

19 Martie, 2008, 10:14:53 p.m.
Răspuns #24

inda

Nu a darui lucruri inseamna dragoste.Cand primesti de la partener ceva de valoare , te simti obligat, parca simti ca vrea sa te cumpere.Incepi sa crezi ca asteapta acelasi lucru de la tine pentru a-i dovedi iubirea ce i-o porti. Dragostea inseamna altfel de daruire.....sa daruiesti un copil, de exemplu, ce va fi dovada iubirii toata viata. Sa daruiesti iubire in speranta ca vei primi iubire. Exista multe moduri de a arata dragostea fata de partener.Sa accepti sa fii "platit" pentru ca esti iubit sau iubesti....mi se pare penibil si pierdere de timp..

Apoi...ca sa nu cumva sa creada barbatii ca toate femeile au renuntat la bucuria de a primi cadouri, recunosc   :angel: ca nu ma simt cumparata cand le primesc indiferent care ar fi valoarea lor si nici datoare sa intorc gestul. Darurile le fac atunci cand simt eu ca doresc sa le fac, nicidecum ca semn de recunostinta sau din obligatie, abia atunci m-as simti oarecum cumparata, ar fi ca si cum am face schimb de jucarii! Si nici a oferi ca sa demonstrezi ceva nu mi se pare tocmai un gest de altruism  :D sau poate nu inteleg eu bine termenul. Tocmai mi s-a explicat ca in altruismul meu sunt intruchiparea egoismului pur!

In fine, cred ca m-am abatut de la subiect. Il urmaresc de ceva vreme si daca acesta este portretul barbatului puternic si ideal, pe mine taiati-ma de pe lista de asteptare.

Multumesc, nu-mi trebuie! Plec sa-mi caut unul printre muritorii de rand  :-h 
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

20 Martie, 2008, 04:52:21 p.m.
Răspuns #25

sunshine

Uffffffffff, ce ti-e si cu limba asta romana ::) Bineinteles ca un cadou, din cand in cand, drept multumire ca existam, mai ales o floare, un parfum, la ocazii, sunt binevenite. Dar nu hop, cum o vezi suparata vii cu un cadou scump ca s-o imbunezi :nono: Prefer florile, cinele romantice, alintarile( :hmmm:poate pt ca m-am nascut intr-o alta era ;D). Imi place sa fiu surprinsa cu un gest frumos dar in niciun caz cu cadouri scumpe. Poate asa sunt eu, am fost intotdeauna dezamagita ca nu mi se cunosc gusturile si am primit de nenumarate ori cadouri stupide( mai ales cand un sot  nu cunoaste masurile sotiei dupa ffff multi ani in care aceasta si-a pastrat silueta? ::) :-[, sau sa nu ii stie gusturile?) :getlost: Ador surprizele, abia astept aniversarile, Craciunul ......surprizele au fost neplacute intotdeauna. Drept urmare prefer sa ma lipsesc decat sa fiu nevoita sa mint " vai ce surpriza placuta!"
  Concluzia mea este: prefer florile, romantismul in general :sorry: Macar vorbele spuse din inima le pot purta in suflet toata viata :)

PS: nici eu nu ma omor dupa acest gen de barbat puternic, pentru mine puternic inseamna sa stie ce vrea de la perechea lui si sa aibe curajul sa-i spuna, sa fie stapan pe el in orice situatie, sa nu reproseze niciodata ce mult munceste el pt ea fara sa-i aprecieze si ei meritul de femeie, mama , sotie si gospodina, sa nu se lase doborat de greutati cand poate cere ajutorul ei, sa aibe demnitate si bun simt( sa ma pot mandri cand ies cu el la brat).
« Ultima Modificare: 20 Martie, 2008, 04:55:22 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\