10 Octombrie, 2025, 09:12:45 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: cel ce nu uraste nu poate iubi...!  (Citit de 15431 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Februarie, 2008, 06:03:17 p.m.
Răspuns #15

sunshine

Eu stiu , din propriile trairi, ca atunci cand iubesti, orice ti-ar face persoana iubita, nu o poti uri. Daca simti ura insa, negresit iubirea s-a stins. Totusi e bine sa iertam, oricat am suferit. Sa lasam trecutul , cu timpul ranile se vindeca, ne sunt vindecate de alta iubire. :)
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

01 Februarie, 2008, 07:50:44 p.m.
Răspuns #16

valentina

Mda eu sunt total pe dinafara ,insa mia-ti smuls cateva zambete...Ma distrez citindu-va...Ce sa zic?As fi avut multe sa va spun dar cuvintele mele sunt simple,asa cum sunt si eu.Nu sunt atat de erudita ca voi.
   "Luandu-mi viata la rasfoit,ca pe-o carte,ma gandesc cat de important este ca macar o data cineva sa-ti fi iubit sufletul si trupul.Si la fel de important e ca tu insuti macar o data sa fi iubit un suflet si-un trup."-Ileana Vulpescu
   " sunt indignat.

indignat de apologia iubirii fara obiectie. Vad ca toata lumea o ridica in slavi mai mult sau mai putin meritate, martirizandu-se atunci cand ii cade victima. Pare-se ca si atunci cand raneste, iubirea sanctifica...As fi curios cati dintre cei ce-si izbesc toracele cu pumnul greu al mandriei intr-un patetic strigat al infumurarii au curajul sa iubeasca...URA !"
   Spune-mi de unde vine aceasta indignare.Presupun ca ai trait propria ta experienta pentru a ajunge la acest fel de exprimare :"apologia iubirii fara obiectie"
   Intrebi daca stim ce-i ura! Tu sti ce este?O traiesti?O experimentezi?O gusti zi de zi?
   Si vreau sa stiu cum e vorba asta sa "IUBIM... URA",ori IUBIM,ori URAM .
   Eu am zile bune ,zile rele,trec prin perioade grele si bune,iubesc viata asa cum e ea cu bune si rele,iubesc oamenii asa cum sunt ei ,buni si rai,deci si pe tine te iubesc.Nu am urat pe nimeni niciodata pentru ca ura dauneaza sufletului.
   "Cand a fost ultima oara cand n-ati ranjit diavolesc atunci cand un apropiat de-al vostru, pe care...nu-l iubiti prea mult, a patit ceva rau? Ieri, sau chiar azi...?"
    Chiar daca ti-a facut rau,rasplateste-l cu un zambet si iarta-l,niciodata sa nu te bucuri de raul altuia ,dusman sau prieten.
    Sper sa nu fi aberat,si daca am facut-o scuzati-mi aberatiile...
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

02 Februarie, 2008, 10:57:21 a.m.
Răspuns #17

Lady Allia

Ura este un sentiment josnic si inselator!
Cel care o simte are falsa impresie ca nu mai sufera, ca este puternic, ca este intangibil..., dar cat de inselatoar poate fi acest gand...! Ura macina...este asemeni unei gheara care iti prinde sufletul si strange, strange pana te sufoca in propriile miraje pana la epuizare. Poti face doua lucruri: sa scapi de ura in folosul propriu sau sa urasti si sa sfarsesti prin a fi urat de toata lumea...inclusiv de tine insuti!

Cine iubeste...nu poate sa urasca persoana iubita candva...! Iubirea nu se sfarseste prin ura ci prin indiferenta!

21 Februarie, 2008, 06:32:16 p.m.
Răspuns #18

sarrazinul

Vizitator
Ura...hmmm!! grea boala si extraordinar de distructiva :(!! Din pacate, sant oameni in lume care o cultiva! Oameni ce nu mai au nimic sfant in ei....fara dumnezeu....si fara bucuri... ! Nu cred ca sant capabili sa iubeasca pe nimeni in afara de ei insisi. Egocentrici si purtand pe fata lor stigmatul de neconfundat al urii ce-i macine mereu!! Ura... eu o numesc NEPUTINTA! Ma bucur ca nu o cunosc  si nici nu vreau!! :)

22 Februarie, 2008, 08:20:00 a.m.
Răspuns #19

sunshine

Da...exista oameni care nu au nimic sfant in ei. Dar cel mai grav este cand acesti oameni sunt tati. Tati care uita ca au copii, fii minunati care se gandesc la ei neincetat si carora le-au distrus sufletele din razbunare. Tati care trec pe langa locuinta fiilor si nu intra sa-i vada, tati care nu se gandesc decat la binele lor si  ani de zile se gandesc numai cum ar putea scapa de obligatii. Tati care au trait in minciuna si prefacatorie jumatate din viata numai ca sa isi faca o pozitie sociala si sa profite de viata cat pot de mult .Tati care ne fac sa-i uram si sa regretam ca le-am oferit copiilor nostri asemenea "tati", ne fac sa ne fie rusine de sentimentele noastre si sa ne simtim vinovate fata de Dumnezeu ca putem simti atata ura. Tati care pot pune capul pe perna fara sa se gandeasca la copiii lor, fara sa se intrebe daca au nevoie de ceva, daca sunt sanatosi . Tati care isi expun copiii amenintarilor doar pt sunt deranjati cu un telefon. TATI??? :'( :'( :'(
  UNDE E IUBIREA FARA DE CARE NU POTI URI?
« Ultima Modificare: 22 Februarie, 2008, 09:11:09 a.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\