11 Octombrie, 2025, 04:33:59 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Exista un timp  (Citit de 6923 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Aprilie, 2008, 04:39:05 p.m.
Citit de 6923 ori

Just

Se spune ca exista un timp pentru toate .Ma gandeam zilele astea ca printre lapte si miere :un timp al iubirii ,un timp al dragostei cu nabadai ,mai exista si "mucigaiuri" cum ar fi :exista un timp al revoltelor !?

Am sa deschid eu subiectul de discutie spunand ca ma revolta intr-o oarecare masura noua generatie pe care ,desigur cu exceptiile ei ,o definesc prin manele ,limbaj irc sau poze hi5 .E asa plina lumea internetului de astfel de exemplare. Acum cateva zile cutreieram paginile orasului natal pe hi5 si am constatat cu stupoare ca mai toate frumuselele de 13 ,14 ani afiseaza poze in care numai imbracate nu sunt ,stand in pozitii indecente si adunand comentarii si mai indecente .Am constatat ca baieri carora ,vorba bunicii ,"nu le-au dat tuleii" viseaza (sa ma scuzati ,dar adevar graiesc) la sex anal . Daca indraznesti sa spui ca "nu se cade"  vei fi acuzata instantaneu ca nu esti "open mind". Cat de open mind trebuie sa fii ca sa iti para normal ca fetele la 14 ani chiulesc de la mate ca sa poata sa-si inceapa viata sexuala!?

Tu ai trait o astfel de perioada? o perioada in care sa te revolti impotriva unui lucru ,unui fapt ,impotriva unei persoane sau impotriva vremurilor pe care le traiesti.

And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

04 Aprilie, 2008, 05:25:40 p.m.
Răspuns #1

sunshine

Cand eram eu de varsta voastra, nu am trait o asemenea revolta. Inaintand in varsta si trecand tot mai multi ani de democratie prost inteleasa, am inceput sa ma revolt nu numai impotriva acestor copii "open mind"  ci si a adultilor din generatia mea chiar si a celor mai in etate. Exista aceasta invidie vis-a-vis de avutia unora , "prieteni "care te cunosc numai cat ai , pe urma se fac ocupati, fiecare lupta pentru el, nu mai exista vremurile acelea cand iti sareau in ajutor chiar si strainii daca intindeai o mana .Fuga dupa functii si scaune , aratatul cu degetul :" ete eu ce mare director sunt, ca doar am n facultati, nu ca tine , asta de jos, cu o singura diploma". Suntem inconjurati de atata minciuna incat ajungem sa obosim sa luptam pentru adevar.
  As putea spune ca , ajunsa la 39 de ani , timpul revoltelor mele este nesfarsit si nu pot decat sa ma inchid in carapacea mea si sa nu mai caut adevarul pentru ca , pana acolo, sunt prea multe gropi in care trebuie sa cad si ma intreb daca  nu cumva  ma lupt cu morile de vant....ce rost are sa stie altii adevarul cand eu il cunosc? La ce imi foloseste cand societatea de astazi e cladita pe minciuni si razbeste cine fura mai mult? De aici o urma de egoism. Da! Sunt egoista pentru ca stiu cat am muncit ca sa ajung unde sunt si nu am fost apreciata pentru ca, pur si simplu, sunt o femeie simpla ,nu ma lafai in bogatii si nu stiu sa numar valuta.
  Subliniez: e revoltator sa-ti educi copiii in spiritul banului pentru ca tu nu ai timp ( ma rog, nu vrei sa ai timp) sa te ocupi de el iar acel copil ,care nu-si permite luxul odraslei tale, sa se simta complexat !
    Bravo, just_a_tear, pentru curajul tau de a deschide acest subiect si pentru franchete. :)

« Ultima Modificare: 04 Aprilie, 2008, 05:29:13 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

04 Aprilie, 2008, 09:33:25 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
eu am să vorbesc despre resemnare.
resemnarea este perioada de după revolta care nu s-a materializat în nimic. când îţi dai seama că nu mai ai ce face, pici în acceptarea fără împotrivire a lucrurilor pentru care, cândva, te revoltai. după trăirile din perioada în care erai indignat şi ai fi putut, după credinţa ta, să schimbi universul, oamenii dragi, situaţiile, după tot acest freamăt, apare suportarea fără împotrivire a ceea ce ţi se întâmplă în realitatea în care te trezeşti dimineaţa.
resemnarea este foarte rea. este refuzul de luptă, refuzul de a mai încerca. şi atunci, pentru că "oricum nu poti face nimic", dai din umeri, mai citeşti un ziar, te mai plângi oricărui om care pare dispus să te asculte.
e adevărat. există un timp pentru toate. numai că nu prea ne dăm seama când trece timpul ăla.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

04 Aprilie, 2008, 10:13:17 p.m.
Răspuns #3

motanel

Eu as vrea sa vorbesc despre invatare.Intr-adevar, nimeni nu se naste invatat sa numere valuta cum zicea Sunshine, dar nu vad ce rau in asta :P :P :P, e chiar un lucru placut, parerea mea.Exista un timp pentru orice, dar cred ca orice chestie poate fi invatata. Da, exista acel "moment perfect", dar, niciodata nu e timpul pierdut pentru a invata.(chiar si sa numeri valuta ;D ;D ;D)Viata are o relativa ciclicitate, poti sa ajungi de multe ori in situatii foarte asemanatoare, si de fiecare data e un "moment perfect" sa nu dam cu capul in acelasi loc, chiar daca dam cu 5 cm mai incolo, se cheama ca am invatat ceva, e un progres, nu?De ce sa asteptam momentele perfecte, in loc sa le cautam si sa ne bucuram de ele?
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

04 Aprilie, 2008, 11:48:43 p.m.
Răspuns #4

Paul

A fost o data o turma minunata de oi. Si un pastor. Oile nu erau prea bine ingrijite, nu erau prea bine hranite, dar... nu prea aveau ce sa faca, aveau pastor si trebuiau sa asculte de el, ca de nu, erau date pe mana lupului. Si totul era bine si frumos.
    Intr-o zi... o sleahta de hoti l-au ucis pe pastor, au furat gardul de la tarla, si cateva oite, si au lasat turma de izbeliste. Si oitele au apucat-o in toate directiile, improspatate de aerul dulce de libertate. Unele au cautat alte pasuni, altele au ramas pe pajistea lor, dar majoritatea s-au ratacit prin rape si prapastii, sau au fost mancate de lupi.
    Dar cine-o fi pastorul care le va strange pe bietele oite ... cele ramase... de pe unde sunt ratacite... Vai de ele, si vai de mieluseii nascuti fara stapan si adapost. Doamne ajuta.
Iubesc, deci exist.

05 Aprilie, 2008, 08:11:41 a.m.
Răspuns #5

sunshine

:DEu am spus ca nu stiu sa numar valuta nu pentru ca nu m-ar duce capul ::)ci pentru ca nu o am si nici nu imi doresc s-o am. In schimb am avut exemple in familie care mi-au spus clar ca , buzunarul plin e cel mai important in viata, nu dragostea, intelegerea, linistea sufleteasca. De asta sunt revoltata impotriva celor care lupta doar pentru buzunar si pozitia in societate( se spune ca noi, astia de jos, suntem needucati pentru ca nu ne-am permis sa ne platim nu stiu ce facultati particulare ca ei).Whatever, mai bine sarac si cinstit decat cu sufletul vandut. Sigur, exista si exceptii , oameni pe care i-a lovit norocul sau care muncesc enorm ca sa castige cat mai mult dar atitudinea este aceeasi fata de cei care nu se ridica la nivelul lor( financiar).Asa ca nu mai incercati sa ma convingeti de contrariul, eu tot revoltata raman :rant:
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

09 Aprilie, 2008, 03:10:43 p.m.
Răspuns #6

Just

Si apoi ma revolt pana lacrimez cand fara sa vreau mai citesc pe internet ce se-ntampla in acolo unde nu exista lumina ,acolo unde negrul salasluieste pe chipul ,in sufletul si in ochii oamenilor sau mai rau copiilor.Cu ce merita altii mai multa fericire si lumina decat ceilalti?De ce altii traiesc sub frunze si beau apa cu noroi fara sa ajunga nici macar la varsta de 39 de ani?Ma revolta razboiul pentru ca nu tine cont de cei nevinovati ,de cei ce nu vor sa aiba de-a face. E urat ,insa dupa cum spuneam nu exista doar lapte si miere ,exista putreziciune acolo unde un copil de noua ani este fortat sa ucida pentru ca altfel ar fi torturat.Exista un colt de lume unde daca nu te supui lor atunci cineva o sa plateasca scump cu viata pentru nesupunerea ta. Exista un colt de lume unde copilaria ti-o petreci printre arme ,grenade si crima. Odata ce-ai vazut imagini din acest iad pe pamant nu vei mai avea liniste sufleteasca si te revolti pana la durere datorita incapacitatii tale de a oferii acelor suflete chinuite macar jumatate din ceea ce ai tu . Aici ai sa gasesti raspuns atunci cand te intrebi de ce exista atata revolta.
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

09 Aprilie, 2008, 04:36:26 p.m.
Răspuns #7

Stefan

Hm! Exista telepatie pe internet? Cind am scris citatul,la asta m-am referit.Am vazut si eu.De asta am scris;cred si eu ca numai o furtuna poate lumina un cer intunecat.Dureri exista si au existat de cind e lumea:secete,inundatii,cutremure..etc.,durerea cea mai mare e cind oamenii o provoaca prin razboaie si mai ales cind e in numele credintei.Acei oameni si acei copii sint indoctrinati ca suferind,omorind in numele lui Dumnezeu,vor capata fericirea vesnica.Si noi credem ca suferinta ne izbaveste,dar si facind bine,ferindu-ne cit putem de a face rau.Pacat ca e atita durere in lume.

Ti-am citit draga mea,cele zece teluri.Sa te ajute Dumnezeu si-n cele pe care le vei avea dupa indeplinirea lor.O casnicie fericita,e implinirea vietii si pentru a fi asa,in momente critice,caci se ivesc,trebuie sa lase si unul si celalalt.Ti-o spune din inima un batrin  trecut prin viata.Sa fie intr-un ceas bun!

09 Aprilie, 2008, 04:43:09 p.m.
Răspuns #8

Just

Off topic mic :
Multumesc Stefan si eu din suflet pentru cuvinte. Ei bine exista in sufletul meu si un colt al fericirii pe care nici o revolta  sau nimic altceva nu-l va atinge vreodata. Bun venit printre noi ,iti spun acum ca vad ca ai de gand sa ramai printre noi .Sa te citim cat mai des!

25 Octombrie, 2008, 05:49:05 a.m.
Răspuns #9

Just

Si inca un timp al revoltelor .

Am asa trista impresie ca nu mai tinem sau nu mai tin cont de nimic atunci cand vine vorba de bani .Ne omoram intre noi ,fabricam arme sau vindem droguri fara ca macar sa ne intrebam "ce naiba ma apuca si incotro ma-ndrept?".Nu stim sau nu stiu sa spuna stop atunci cand vine vorba de bani.Ne-am taiat padurile ca sa ne construim vile fara a tine cont cat suntem de poluati sau ca riscam viata nu a noastra ca poate nu ne pasa ci a sutor alti din preajma ,riscam in fond viata nepotilor ,poate (e discutabila chestiunea) a stranepotilor nostri.Egoisti.Noi sa traim si noi sa avem unde ne dezvolta afacerile ,noi sa avem de unde mulge banii .Sa se inunde in rest totul in jur ,sa fabricam milioane si milioane de masini pentru ca vom ajunge sa le schimba ca pe niste obiecte de unica folosinta ,dar sa nu plantam un copacel .Sa taiem milioane de copaci carora le-a luat mai mult de-o viata de om sa ajunga atat de falnici ,dar sa nu punem mana ,sa nu reciclam ,ba chiar sa ne incapatanam sa nu reciclam ca doar inca mai avem multe de distrus.Sa primim acorduri pentru a ne urca la cucuietii de munte sa ne ridicam palate de vacanta ,dar sa demolam neaparat casuta unei batranici ramasa singura in lume pentru ca nu are autorizatie.Sa mancam orice vietate prindem in fata ochilor ca e specialitate ,iar noi ,vezi doamne ,ne permitem.Ma intreb cand vor intra delicatesele voastre (pisici,catei ?) in lista comuna a mancarurilor atunci ce aveti sa faceti ? va veti manca intre voi .Si cu cata indrazneala aruncam vina pe cel de sus ca asa a fost facuta lumea ,sa aibe un sfarsit . Ba nu ! sfarsitul ni-l aducem noi ,ba il fortam si tragem de el sa vina odata .

Am vazut o emisiune si de la ea mi se trage .Au prins niste traficanti de droguri si aratau ce faceau ei pentru a duce nenorocirea dintr-o parte in alta .Aratau cum se faceau ei vinovati de moartea atator persoane de langa noi .Puneau o cantitate mare de droguri intr-un prezervativ si il inghiteau ,nu unul ,nu ! Isi riscau viata si pentru ce ?Oameni sanatosi (mai putin cu mintea) capabili sa munceasca . Acum ,nah ! e mai comod .

30 Octombrie, 2008, 08:06:38 p.m.
Răspuns #10

lumycriss

Vizitator
Aveţi dreptate, există un timp pt toate. Atâta doar că unii şi-l asumă "la timpul nepotrivit". Ce putem noi să facem mai mult decât să ne indignăm, să ne facem sânge rău sau să protestăm când şi când împotriva a ceea ce ne deranjează? Poate doar să încercăm, atât cât putem, să ne creştem copiii feriţi de acest "timp rău"...

Există o melodie care mie mi-e tare dragă, şi chiar dacă greşesc amintind aici de ea, şi nu la topicul "versuri de melodii care ne plac", se potriveşte ca o mănuşă subiectului în discuţie. De altfel, se numeşte "E timpul". :) Vă voi aminti doar refrenul:

"E un timp când dai şi un timp când ceri
Şi un timp când trebuie să speri
E un timp când stai şi un timp când pleci
Şi un timp când peste toate treci
E un timp când vrei şi un timp când poţi
Şi un timp când eşti uitat de toţi
Dar, oricine-ai fi, oriunde eşti,
Oricând E TIMPUL SĂ IUBEŞTI."

(Taxi)

Te pune pe gânduri, nu-i aşa? Şi ni se potriveşte atât de bine tuturor...

30 Octombrie, 2008, 09:48:49 p.m.
Răspuns #11

Lady Allia

Draga Just...si eu am un timp al revoltelor, doar ca timpul meu duce lipsa de timp. E un timp contra cronometru, contra firii si depaseste cu mult imaginatia.
Nu demult, am cunoscut un baietel de 4 ani. Se numeste Catalin. La 3 ani, Catalin a inceput sa se simta rau, iar medicul de familie in urma unor analize si a unei encefalograme i-a spus ca are giardia (viermisori intestinali) si i-a dat Zentel. Dar Catalin al meu nu s-a facut bine. A mers din nou la medic. Acum il durea si burtica si capul. Aproape constant. Medicul iar a zis ca are giardia. I-a schimbat doar medicamentatia si...atat!
Dupa o vreme Catalin se simtea tot mai rau... - l-a trimis la tomograf, dar medicul de acolo a zis sa mearga la Bucuresti ca el nu are timp de poze - intra in concediu!!!!
Mama lui Catalin care e o femeie puternica a mers. A mers oriunde a trebuit sa mearga. Si...asa a ajuns Catalin la: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Dr. Victor Gomoiu, la Spitalul Bagdasar Arseni, la spitalul Budimex... E greu si sa le insiri, dar sa le cutreieri cu un copil atat, atat de mic si bolnav!
Nimeni nu stia ce are, doar presupuneau, dar Catalin avea dureri mari, isi dadea cu pumnii in cap si isi smulgea bucati de piele sub unghii de durere - asta pana intr-o zi cand...a si orbit!
A orbit din cauza tratamentelor proaste, a lipsei de competenta, a lipsei de umanitate, de bun simt, de responsabilitate..., a lipsei de diagnostic!
Drumul lui a continuat..., defapt a luat drum intors la Spitalul Bagdasar Arseni, iar apoi la Sfanta Maria unde in ambulanta mama lui Catalin a fost intrebata daca mai are copii pentru ca acesta va muri. pe tatal lui Catalin nu l-a lsat sa urce pentru ca daca urca el nu mai avea ea loc...

In tot acest timp lui Catalin nu i-a fost luata biopsie din tumora...Catalin are leucemie!
Are leucemie, e orb, e plin de metastaze, iar acest fapt se datoreaza in cea mai mare parte Sanatatii din Romania, a spitalelor horror, a coruptiei si mizeriei care la noi in tara se pare ca si-a gasit un culcus numai bun de facut pui!

Si e doar o parte din revolta mea! Mai am si altele! Batrani cu pensie de 3 lei care au muncit ca oricine altcineva si se pare ca lor nu le-a fost lasat dreptul de a avea o batranete linistita, daca nu fara griji.

Exista un timp...cand timpul ne preseaza, cand timpul ne toaca marunt, cand nu avem timp de resemnari, de tacere, de stat intr-un loc... - exista un timp cand timpul poate sa insemne totul sau poate sa nu insemne nimic!
Exista un timp cand in drumul nostru ne oprim o clipa pentru ca...intalnim OAMENI! Aceasta intalnire merita tot drumul!
Multumesc ca te-am intalnit Just - esti o dovada minunata de frumusete, iubire, responsabilitate si omenie!

30 Octombrie, 2008, 10:40:03 p.m.
Răspuns #12

viulian

Administrator
Si inca un timp al revoltelor .

Am asa trista impresie ca nu mai tinem sau nu mai tin cont de nimic atunci cand vine vorba de bani

Nu cumva asa a fost mereu ? Homo homini lupus. Si totusi, solutii s-au gasit mereu :) si oamenii si-au vazut de viata lor. N-avem ce face.. decat sa fim frumosi. Cat se poate. Nu judec pe nimeni, sau ma abtin s-o fac caci fiecare are motivele lui sa fie cum a ales. Dar... parca e dezamagitor sa vezi ca omul alege sa fie urat, cand ar putea alege sa fie frumos.

02 Noiembrie, 2008, 06:12:20 a.m.
Răspuns #13

Just

Ar fi in regula sa fie urat daca ar ramane acolo, in lumea lui. Adica de ce uratenia unora sa-i afecteze pe toti ceilalti sau mai mult sa-i urateasca si pe ei ? Sa luam un exemplu oarecare : Exista intr-un orasel un judecator corect, om onest si bun in ceea ce face. Intr-o zi, intamplarea face ca un cutarica omoara cu masina pe un vecin caruia ii purta pica. Acest cutarica se duce la judecator si ii ofera o suma fabuloasa de bani, iar el orbit declara crima accident, devenind complice sau alegand si el sa devina urat. Apoi uratenia lor ii poate afecta pe toti ceilalti din jur : pe copilul sau care afla ce e mita si ca are gust bun .Adica, iata ! au casa noua ,telefon de ultima generatie etc. etc. ; pe celalalt vecin care poate sa devina, de asemenea ,victima criminalului si nu are rost sa mai continuam ca ati prins ideea .

Uratenia asta e molipsitoare .