Draga Just...si eu am un timp al revoltelor, doar ca timpul meu duce lipsa de timp. E un timp contra cronometru, contra firii si depaseste cu mult imaginatia.
Nu demult, am cunoscut un baietel de 4 ani. Se numeste Catalin. La 3 ani, Catalin a inceput sa se simta rau, iar medicul de familie in urma unor analize si a unei encefalograme i-a spus ca are giardia (viermisori intestinali) si i-a dat Zentel. Dar Catalin al meu nu s-a facut bine. A mers din nou la medic. Acum il durea si burtica si capul. Aproape constant. Medicul iar a zis ca are giardia. I-a schimbat doar medicamentatia si...atat!
Dupa o vreme Catalin se simtea tot mai rau... - l-a trimis la tomograf, dar medicul de acolo a zis sa mearga la Bucuresti ca el nu are timp de poze - intra in concediu!!!!
Mama lui Catalin care e o femeie puternica a mers. A mers oriunde a trebuit sa mearga. Si...asa a ajuns Catalin la: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Dr. Victor Gomoiu, la Spitalul Bagdasar Arseni, la spitalul Budimex... E greu si sa le insiri, dar sa le cutreieri cu un copil atat, atat de mic si bolnav!
Nimeni nu stia ce are, doar presupuneau, dar Catalin avea dureri mari, isi dadea cu pumnii in cap si isi smulgea bucati de piele sub unghii de durere - asta pana intr-o zi cand...a si orbit!
A orbit din cauza tratamentelor proaste, a lipsei de competenta, a lipsei de umanitate, de bun simt, de responsabilitate..., a lipsei de diagnostic!
Drumul lui a continuat..., defapt a luat drum intors la Spitalul Bagdasar Arseni, iar apoi la Sfanta Maria unde in ambulanta mama lui Catalin a fost intrebata daca mai are copii pentru ca acesta va muri. pe tatal lui Catalin nu l-a lsat sa urce pentru ca daca urca el nu mai avea ea loc...
In tot acest timp lui Catalin nu i-a fost luata biopsie din tumora...Catalin are leucemie!
Are leucemie, e orb, e plin de metastaze, iar acest fapt se datoreaza in cea mai mare parte Sanatatii din Romania, a spitalelor horror, a coruptiei si mizeriei care la noi in tara se pare ca si-a gasit un culcus numai bun de facut pui!
Si e doar o parte din revolta mea! Mai am si altele! Batrani cu pensie de 3 lei care au muncit ca oricine altcineva si se pare ca lor nu le-a fost lasat dreptul de a avea o batranete linistita, daca nu fara griji.
Exista un timp...cand timpul ne preseaza, cand timpul ne toaca marunt, cand nu avem timp de resemnari, de tacere, de stat intr-un loc... - exista un timp cand timpul poate sa insemne totul sau poate sa nu insemne nimic!
Exista un timp cand in drumul nostru ne oprim o clipa pentru ca...intalnim OAMENI! Aceasta intalnire merita tot drumul!
Multumesc ca te-am intalnit Just - esti o dovada minunata de frumusete, iubire, responsabilitate si omenie!