Da, merg la sala din cand in cand, din pacate nu prea am timp. Motivul pentru care apelez la varianta "sala" in loc de aer liber este timpul limitat si varietatea de aparate existente acolo. Cum s-a mai spus, la sala se poate lucra fiecare muschi in parte, apoi, dupa exercitiile de culturism trec la cardio, adica alergat pe banda, bicicleta, trepte, etc. Acestea din urma ma fac sa transpir destul de tare, mai ales treptele. Dupa 10-15 minute de trepte, o ora de banda mi se pare relaxare. Transpiratia este una din probleme, pentru ca de obicei nu am timp prea mult la dispozitie sa ma duc la stadion (care e totusi aproape) si sa ma intorc sa fac o baie si sa ma schimb si apoi sa plec iar.. prefer sala.
In oridinea desfasurarii lor, aleg sala pentru ca:
- ma pot duce la orice ora din zi sau noapte, e deschis non stop
- pot lucra fiecare muschi in parte
- exista aparate ce sunt greu inlocuibile in aer liber daca stai la oras (de exemplu treptele, solutia ar fi munte, dar cum nu sunt munti in Timisoara..)
- sauna (e cam aiurea sa alerg pe caldura imbracat ca de iarna doar ca sa facilitez arderea grasimilor)
- dus (apa calda mereu si la discretie in acelasi loc unde este nevoie)
Am incercat si varianta "stadion" insa pierdeam prea multa vreme si sincer ma simt aiurea sa urc in masina tot transpirat si sa vin acasa sa ma spal, daca e seara sau poate chiar noapte, trebuie sa stau o gramada pana vine apa calda.... unori uita sa mai vina si ma vad nevoit sa fac baie cu apa rece..
Asadar si prin urmare, sala ar putea fi o solutie in anumite situatii, problema este ca, cel putin in Timisoara, o sala decenta costa ceva banuti, dar eu zic ca merita.