Am votat si eu ca depinde de cei doi. Depinde ce vor de la relatie, depinde cine domina. Intr-o relatie in care diferenta de varsta este (relativ!) mare, cel tanar ar trebui sa renunte la parte din "mofturile" specifice varstei sale, iar cel mai in varsta sa incerce sa traiasca la acelasi nivel de energie si dinamica a partenerului. Pe masura ce se instaleaza maturitatea, nu ne mai vine la fel de usor sa mergem in discoteca la "agatat" si nici relatiile de scurta durata nu ne mai convin. Dispare curajul de a-ti parasi iubitul/a pentru ca ti-a luat ochii decolteul unei alte fete sau pentru ca pur si simplu "te-ai plictisit" de el/ea. Cand vrei stabilitate, e mai usor sa o gasesti alaturi de cineva mai in varsta decat tine. Pe de alta parte, ne dorim sa ramanem mereu tineri (si facem uneori gesturi cu adevarat nesabuite in acest sens), iar asta se poate gasi lesne alaturi de cineva mai tanar.
gesturi cu adevarat nesabuite in acest sens), iar asta se poate gasi lesne alaturi de cineva mai tanar.
Mi-e greu sa "jonglez" cu cuvinte le astea: maturitate, varsta, desi de obicei exista o corelatie destul de puternica intre ele. Dar, fiindca nu facem studiu de caz, las lucrurile asa, intr-un caracter general, care nu ia in calcul numeroasele exceptii care pot sa apara.
E delicat sa spui cuiva "e prea mare sau prea mica diferenta de varsta intre tine si partenerul tau!" . In fond, cu ce drept i-am dicta noi cuiva pe cie sa iubeasca si pe cine nu?