10 Octombrie, 2025, 08:23:09 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Care credeţi că este diferenţa de vârstă acceptabilă, între cei doi parteneri ?

Până la 5 ani.
Până la 10 ani.
Până la 20 de ani.
Până la 30 de ani.
Până la 40 de ani.
Depinde de vârsta celui mai tânăr.
Depinde strict de cei doi.

Autor Subiect: Diferenta de vârstă - cat este acceptabil ?  (Citit de 7130 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Mai, 2008, 10:16:07 p.m.
Citit de 7130 ori

viulian

Administrator
Ştiu că s-a mai discutat, însă un chestionar nu a fost pus niciodată.

Ce părere aveţi ?

09 Mai, 2008, 12:07:46 a.m.
Răspuns #1

Semiramis

Global Moderator
eu am spus că depinde de cei doi.
asta pentru că trăim într-o lume modernă şi în continuă dinamică.
în acelaşi timp nu e tocmai normal să fie diferenţe foarte mari. adică eu îmi dau seama că tatăl meu are cu totul altă viziune asupra a tot ce se întâmplă în jur, la fel şi mama mea, care este pe aceeaşi lungime de undă ca şi el, diferenţa fiind de 2 ani între ei.
fiecare generaţie este altfel şi când amesteci dpuă îngrediente care nu se prea pupă ceva e putred.  :D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

09 Mai, 2008, 12:11:05 a.m.
Răspuns #2

amelie

sa si explic....intre noi doi este o diferenta de 2 ani...eu sunt mai mare ca el...si uite ca suntem impreuna de 1 an  si inca ne simtim bine ... ca diferenta nu se vede ....poate si pentru ca eu sunt mai copilaroasa...poate si pentru ca-i place sa ma rasfete....nu stiu....cert este ca ne este bine impreuna....din ce in ce mai bine....si din ce in ce mai dor.... :'(
doar pentru ca toate pasarile au aripi, nu inseamna ca zboara toate la aceeasi inaltime...

09 Mai, 2008, 07:56:58 a.m.
Răspuns #3

sunshine

Eu am votat "pana la 10 ani" . O femeie arata , de obicei, mai tanara decat varsta pe care o are, daca are grija de aspectul exterior. Multi barbati tineri din ziua de azi cauta femei mature datorita modului de gandire, lipsa pretentiilor materiale etc. Sunt si barbati care, cu trecerea timpului, nu-si tradeaza varsta si devin din ce in ce mai nepotriviti cu sotiile imbatranite de grijile casei, copiilor si ale vietii in general.
  Atata timp cat iubesti omul si nu averile lui , diferenta de varsta nu se observa. La timpul potrivit o sa va impartasesc si eu cate ceva despre relatia mea ( el mai tanar ::)). Suntem f fericiti, ne respectam, ne completam unul pe celalalt si nu concepem viata decat impreuna.
 Dar sa nu exageram......cand diferenta de varsta creste in functie de conturile din banci.....
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

09 Mai, 2008, 12:28:20 p.m.
Răspuns #4

charlie

Dar sa nu exageram......cand diferenta de varsta creste in functie de conturile din banci.....

Cumva e un apropo la anumite persoane publice.  :D

Votat si eu, dar nu va zic ca e secret.  8)
You believe but what you see
You receive but what you give

09 Mai, 2008, 10:17:36 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Eu am votat cam pana in 10 ani. Nu de alta, dar e atat de flagranta discrepanta intre mentalitatea unuia trecut prin viata (matur) si unuia care abia acum se da cu capu de una alta, incat nu vad unde ar putea o compatibilitate de termen lung.

09 Mai, 2008, 10:26:27 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
eu am votat ca depinde de cei 2. daca unul din ei e mai mic ca varsta, asta nu inseamna ca e si mai mic intelectual. lasand aventurile de o parte, in care nu conteaza decat cum ajungi acasa dimineata, o relatie intre 2 persoane pleaca de la niste puncte comune.
btw, sa nu gandim "nu este normal sa fie atata diferenta". normalitatea este data peste cap de fiecare data, asa ca ne este foarte greu sa o definim. in plus de asta, difera de la persoana la persoana.

Eu am votat cam pana in 10 ani. Nu de alta, dar e atat de flagranta discrepanta intre mentalitatea unuia trecut prin viata (matur) si unuia care abia acum se da cu capu de una alta, incat nu vad unde ar putea o compatibilitate de termen lung.

te contrazic, exista si oameni mari ca varsta, care nu au trecut prin ce au trecut alti oameni...mai mici ca varsta. chestia cu trecutu prin viata e relativa. niciodata nu poti sa sti. e usor de vazut din exterior, dar cel mai bine se vede din interior.
Let's put a smile on that face!

09 Mai, 2008, 11:09:50 p.m.
Răspuns #7

sic

Vizitator
Am votat si eu ca depinde de cei doi. Depinde ce vor de la relatie, depinde cine domina. Intr-o relatie in care diferenta de varsta este (relativ!) mare, cel tanar ar trebui sa renunte la parte din "mofturile" specifice varstei sale, iar cel mai in varsta sa incerce sa traiasca la acelasi nivel de energie si dinamica a partenerului. Pe masura ce se instaleaza maturitatea, nu ne mai vine la fel de usor sa mergem in discoteca la "agatat" si nici relatiile de scurta durata nu ne mai convin. Dispare curajul de a-ti parasi iubitul/a pentru ca ti-a luat ochii decolteul unei alte fete sau pentru ca pur si simplu "te-ai plictisit" de el/ea. Cand vrei stabilitate, e mai usor sa o gasesti alaturi de cineva mai in varsta decat tine.  Pe de alta parte, ne dorim sa ramanem mereu tineri (si facem uneori gesturi cu adevarat nesabuite in acest sens), iar asta se poate gasi lesne alaturi de cineva mai tanar.
gesturi cu adevarat nesabuite in acest sens), iar asta se poate gasi lesne alaturi de cineva mai tanar.
Mi-e greu sa "jonglez" cu cuvinte le astea: maturitate, varsta, desi de obicei exista o corelatie destul de puternica intre ele. Dar, fiindca nu facem studiu de caz, las lucrurile asa, intr-un caracter general, care nu ia in calcul numeroasele exceptii care pot sa apara.
E delicat sa spui cuiva "e prea mare sau prea mica diferenta de varsta intre tine si partenerul tau!" . In fond, cu ce drept i-am dicta noi cuiva pe cie sa iubeasca si pe cine nu?

24 Ianuarie, 2009, 02:25:38 p.m.
Răspuns #8

Elena.

intre mine si prietenul meu este o diferenta de 10 ani,adica el este mai mare. suntem de 2 ani impreuna si ne intelegem bine.   uneori anumite lucruri le gandim diferit, dar alteori nu. alaturi de el ma simt protejata,ocrotita, am ce sa invat de la el...........
Voi credeti ca dureaza relatiile in care diferenta dintre parteneri este mare? :help:
Nu-ti trai viata visand,traieste-ti visele!