04 Noiembrie, 2025, 03:42:49 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: voi ati murit vreodata...?  (Citit de 80151 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Aprilie, 2004, 08:45:22 p.m.
Răspuns #15

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
Sunt curios, ce te-a facut sa iei aceasta hotarare?

Hmm, am vorbit cu Bllue despre asta intr-o serie de corespondente private... oricum, as dori sa nu imi stergi profilul, ca nu va fii o plecare definitiva neaparat. ;)

22 Aprilie, 2004, 09:25:37 p.m.
Răspuns #16

Iosif

Nu am sa sterg profilul, la fel cum nu sterg nici mesajele scrise decat la rugamintea ta. Sterg doar mesajele care contin reclame evidente. Ai vazut ca nu am sters nici un user, chiar daca nu a scris nimic de cand s-a inscris, cine stie, poate va scrie candva, faptul ca este utilizator lovetime.ro nu obliga pe nimeni sa posteze pe site, totusi tinand cont ca in ultimele 3 zile au fost peste o mie de vizitatori pe site (ieri 1.300 si ceva) ma mira faptul ca pe forum inca domneste linistea, oricum, desi despre iubire se pot spune multe, lumea se pare ca nu se prea avanta.
Sa fii iubit.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

25 Aprilie, 2004, 10:33:50 p.m.
Răspuns #17

furia ingerului

Vizitator
Te voi scuti de a-ti mai ascute lancea sau sterge de praf scutul...

Pot avea discutii mult mai demne de luat in consideratie si mai prolifice in maniera argumentelor decat sa-ti alimentez tie dramaturgia ieftina gen "Intre noi fie vorba, dupa ce o sa incheiem intr-un fel sau altul dezbaterea noastra, am sa plec de pe acest site".

Mergi in pace pe drumul tau...desi-mi pare tare "ingust".

01 Iunie, 2004, 07:39:39 p.m.
Răspuns #18

david

Pt furia ingerului, nu stiu cat de prolifica este revolta ta impotriva lui dumnezeu, eu personal pot crede sau nu in el, daca e sa cred atunci trebuie sa l fac imperfect,  nu ma poate multumi ideea ca asa a vrut dumnezeu, mai degraba mi se pare un mod  de a te face sa nu mai gandesti, dar inca nu cred ca ordinea asta in lume este ceva intamplator,  o logica, sau o existenta, ar trebui sa ne guverneze intr un mod greu de inteles pt noi, de exemplu vezi factorii de ordine si de haos, care in mod ciudat, dar s ar parea ca la nivel global totul tine de niste reguli bine stabilite.
Libertatea este un lucru care ia nastere atunci cand noi invatam sa murim in fiecare zi fata de trecut, e ciudata aceasta chestie dar am descoperit-o pe animal planet, atunci cand am vazut cateva documentare despre animale inteligente si s ar parea ca ele se simt libere prin modul lor de a fi.
Pt J S Poate ca ne astepta pe noi o comoara pe undeva dupa cum spune Coelho, dar tare teama imi e ca visand prea mult la ea nu vom descoperi nimic, si vina pentru care noi tacem in fata lumii are decat un singur vinovat : noi insine si modul ciudat in care vedem aceasta lume.

11 Iunie, 2004, 01:15:00 a.m.
Răspuns #19

Iosif

Nu trebuie sa visam la comoara, trebuie sa o cautam, visul e un fel de speranta, cautarea insa e fapta.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

24 Noiembrie, 2004, 01:55:20 p.m.
Răspuns #20

Deathkiss

Vizitator
"Fiecare clipa din viata este un pas spre moarte" - este un citat cu care sunt de acord dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum...
 Am citit discutiile tale cu Muzafer si as vrea sa iti scriu cateva opinii ale mele ....dar inainte de toate vreau sa iti spun SA NU DEA DRACU SA-TI TREACA PRIN CAP CA MA CRED SUPERIOARA TIE SAU LUI.De fapt nu ma cred superioara nimanui...in ochii mei eu nu valorez nimic asa ca...sa revenim...
  Spuneai ca erai pe punctul de a-ti inchina viata lui Dumnezeu...nu vreau sa te critic dar..nu crezi ca nu erai pregatit pentru asta din moment ce in ziua aceea de septembrie i-ai intors spatele? Nu te-ai gandit ca poate e o incercare..ca Dumnezeu te supune unui test? Daca chiar a fost un test ai esuat pe toata linia.... Nu e vorba numai de faptul ca nu ai trecut testul dar ai trecut la extrema cealalta: Il URASTI pe Cel caruia mai devreme i-ai fii incredintat viata. Intr-adevar a fost o pierdere uriasa (eu nici nu vreau sa ma gandesc ca o voi pierde candva pe mama) dar tu ai facut sa fie una dubla: a ei si a Lui. El ti-a luat-o pe ea si tu ai renuntat la El.
   "Mi-e rusine...de faptul ca nu am avut curajul sa mor atunci cand poate El mi-a cerut-o...!"- Dumnezeu, din cate stiu eu, iti inchide portile raiului daca te sinucizi, deci nu are de ce sa-ti fie rusine pentru ca daca crezi in El sinuciderea nu-si are loc in gandurile tale.
  Apoi,cum poti sa-i spui lui Muzafer ca e mandu si se bate cu pumnul in piept pentru ca poarta lancea si scutul lui Dumnezeu? Parerea mea este ca tu esti mandru pentru ca afirmi cu atata certitudine ca el nu stie nici cat negru sub unghie ce este credinta. Cred ca nu ne cunoastem indeajuns nici pe noi ca sa nu mai vorbim de altii. Pentru a face aceasta afirmatie ar trebui sa stii mai multe despre Muzafer.
  Cat despre religie sunt convinsa ca stii foarte multe asa ca te intreb:unii dintre cei pe care Dumnezeu nu pare sa-i fii parasit, ci dimpotriva ii ajuta, de ce prefera sa aiba o religie proprie? Am auzit foarte multe persoane spunand: Eu am religia mea! Ce-mi poti spune despre asta?
  Te-ai intrebat vreodata daca nu cumva Bogumil avea dreptate cand spuneau ca Dumnezeu si Satana au dat mana?Asta ar spune multe despre existenta binelui si raului,nu?Am putea sa credem ca si raul a fost creat de Dumnezeu sau cel putin El a ingaduit sa existe - asta ii priveste pe Lucifer si pe Adam si Eva. Muzafer s-a exprimat in felul urmator:" .. in lupta finala binele va invinge, eliminand raul", daca ar fii asa ma intreb de ce se mai da lupta?
  Spuneai ca ingerii sunt "din si in harul dumnezeirii sau satanitatii" in acest caz de ce a creat intai ingerii apoi SI omul? Si daca tot vorbim despre creatie si se spune ca omul este cea mai mare creatie a lui Dumnezeu asta crezi tu ca a creat EL: "Suntem una dintre cele mai insignifiante creaturi, pleava in fata ororilor si dezlantuirii universului!"?
  O alta intrebare: prin tot ceea ce-I zici si-I reprosezi Lui Dumnezeu speri sa ajungi la o discutie cu El, crezi ca denigrandu-L Il vei provoca sa-ti raspunda? Pentru moment cred ca am mai multe intrebari pentru tine decat raspunsuri si nici nu as putea sa-ti dau raspunsuri pentru si eu caut asa ceva....Spune-mi cum se face ca recunosti existenta lui Dumnezeu, dar nu crezi in viata de apoi? Mi se par doua chestii care se bat cap in cap si sunt in relatie de interdependenta. "Doamne...iti recunosc atributul de Necreat dar...destinul Tau unde incepe?" In legatura cu asta am doua comentarii: EU NU CRED IN DUMNEZEU! De aici deriva si a doua chestie: daca nu cred in EL este si pentru ca nu pot accepta faptul ca El nu are un inceput.Multi spun ca Dumnezeu este inceputul si sfarsitul, dar cum poti sa accepte totul asa simplu fara nici un fel de dovezi? Il intrebai pe Muzafer :"Daca vei constata cu stupoare ca dincolo e neant si ca ti-ai irosit viata?"...cum dracu` poti sa mai constati asta din moment ce ai devenit parte constituanta a neantului?!Si de ce crezi ca si-ar irosi viata?Pentru ca si-a "dedicat-o" Lui?Ce este in definitiv viata?Cum crezi ca ar trebui traita?Eu nu am gasit nici un sens pentru viata mea si totusi supravietuiesc ....si nu sunt in cautarea unui sens,ci in cautarea sfarsitului.O parte foarte mare din tine probabil a murit in acea zi nenorocita,dar care e ACUM ratiunea ta de a trai?Aceea de a afla care este pretul sufletului unui om?Si nu e o intrebare-repros...e pur si simplu o intrebare pentru ca sumt om,sunt failibila din acest punct de vedere si poate ca nu am inteles totul asa cum ai fi vrut tu sa se inteleaga.Sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu si foarte multe pe care as vrea sa le stiu...Poate ca-mi voi pierde capul in acest labirint al intrebarilor sau poate ca m-am pierdut deja pe mine undeva pe drum...mi-am pierdut inocenta si naivitatea....am muscat si eu in inconstienta mea din marul...blestemat si acum e prea tarziu pentru a ma mai salva,nu mai am ce sa salvez...mi-a ramas doar o parte a ratiunii...si nu stiu daca aceasta ultima parte are vreo ratiune...

24 Noiembrie, 2004, 02:02:18 p.m.
Răspuns #21

Deathkiss

Vizitator
   E prima data cand scriu aici si vreau sa va salut pe toti....sper totusi sa nu va molipsesc cu "cheful" meu de viata....

P.S. Primul mesaj e pentru furia ingerului....

02 Decembrie, 2004, 06:01:23 p.m.
Răspuns #22

Deathkiss

Vizitator

Totusi...hai sa va pun o intrebare:ce va face pe voi sa credeti in Dumnezeu?Aveti nevoie sa stiti ca cineva acolo sus va protejeaza cand aveti nevoie sau va pedepseste daca faceti ceva "rau"?Nu pot sa va inteleg!Poate ma ajutati voi,caci presupun ca Dumnezeu v-a cerut sa va iubiti,respectati si ajutati aproapele...in special daca este vorba de o oaie ratacita.

02 Decembrie, 2004, 06:26:58 p.m.
Răspuns #23

D3rb3d3u

Vizitator
  Referitor la topic, da, am murit de multe ori...si referitor la raspunsul tau, Deathkiss, ma consider o oaie ratacita, care cauta un sens, o directie si nu prea il gaseste...
   Cat referitor la Dumnezeu, nu vreau sa fac comentarii, pentru ca sigur o sa intru in contradictie pe aceasta tema, si nu vreau, pentru ca fiecare e libera sa creada si sa aleaga ce crede ca este mai bine pentru el.

02 Decembrie, 2004, 07:02:14 p.m.
Răspuns #24

Deathkiss

Vizitator

Hei!Eu ziceam de mine ca sunt o oaie neagra si ratacita pentru ca nu mai cred in Dumnezeu...Cat despre faptul ca ti-ar sari multi in cap...se prea poate...dar tot tu zici ca fiecare are libertatea opiniei...deci?

02 Decembrie, 2004, 07:15:06 p.m.
Răspuns #25

D3rb3d3u

Vizitator
ma refeream ca nu vreau sa fac comentarii pe aceasta tema, pentru ca este una destul de delicata. Si am mai spus ca fiecare este liber sa creada si sa aleaga ce crede de cuviinta. La libertatea opiniei pe acest subiect, prefer sa ma cenzurez.

02 Decembrie, 2004, 07:56:51 p.m.
Răspuns #26

DIANA

Vizitator
Ma surprinde intotdeauna usurinta cu care unii se leapada de Dumnezeu. E usor sa spui "Nu mai cred in Dumnezeu". Dar ce motive poti avea sa spui un asemenea lucru? Deathkiss, poate ca si tu i-ai dat motive lui Dumnezeu sa se lepede de tine dar cred ca nu a facut-o niciodata. Te-ai gandit la asta vreodata? Din fericire, El nu isi pune mintea cu noi! Ca daca si-ar pune-o...ar fi vai si amar!

02 Decembrie, 2004, 08:44:56 p.m.
Răspuns #27

Lord_Saladin

Vizitator
 Procesul lepadarii de Dumnezeu... hmm, sa vedem cam care ar fii cauzele..
 La inceput, exista o persoana credincioasa, si Dumnezeu hotaraste sa puna aceea persoana la incercare. Intocmai ca si cu Iov.
 Persoana respectiva nu rezista incercarii, cedeaza, si se leapada de Dumnezeu, si da intr-un soi de ateism, de negare, sau chiar de ura.E scenariul tipic...
 Apoi, incepe sa striga in revolta, si sa arunce cu pietre spre cer... care la urma urmei, pica tot in capul sau, si ii inrautatesc situatia...E revolta omului distrus, a omului care in propria-si revolta nebuneasca crede ca pentru el totul e pierdut, etc, si incearca sa traga pe altii spre ceea ce el crede ca e forma de rezistenta impotriva unui Creator nedrept si cu o existenta incerta.
 Se intampla de multe ori ca Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu, sa deschida ochii acelei persoane.

02 Decembrie, 2004, 08:49:30 p.m.
Răspuns #28

D3rb3d3u

Vizitator
Sau sa`i inchida de tot !

02 Decembrie, 2004, 08:54:14 p.m.
Răspuns #29

DIANA

Vizitator
Muzafer, nu crezi ca fiecare incercare prin care trecem are, de cele mai multe ori ca scop principal, chiar deschiderea ochilor nostri? Dumnezeu niciodata nu ne trece prin greutati pe care nu le putem duce! Si daca ne supune la o supraincercare, ne da si o supra putere! E simplu! Oricare ar fi motivele de revolta ale omului, ele sunt subiective si nedrepte! Si nu o spune desteapta de Diana, ci Biblia insasi! Cartea lui Iov e relevanta in acest sens. Si plina de invataturi!  ;)