@liviu (2 - offline): nu e treaba mea, dar am impresia ca de profesie esti ceva cu psiho...Din modul in care scri, lasi impresia ca esti in cautare de "pacienti". Nu vreau sa sune rautacios sau altfel, este parerea mea si pot sa ma insel.
(
Nu te inseli deloc.. toti suntem "pacientii"/clientii cuiva mai mare decat noi, dar a venit timpul sa mentionez foarte clar..
scopul si durata vizitei mele,
aici:
Mi se pare evident, din capul locului, ca scopul acestor discutii nu este (doar) cautarea/gasirea de raspunsuri/intrebari.. Daca ar fi asa, atunci cei care ,,vin doar sa ia" ar fi mai castigati decat noi, cei care.. ne dam (in mod asiduu) cu parerea!!!
Cu ce ne alegem noi in plus fata de ei!? - Cu
spiritul de echipa ce rezulta din aceasta interactiune. Daca este asa, atunci acest spirit va continua sa ne calauzeasca oriunde!
Mai mult decat atat: Noi (= voi si cu mine) nu incurajam nicidecum vreun asa-zis ,,spirit de turma" caci acesta ne-ar imprima, inevitabil, o atitudine exclusivista, mai apoi!!! Departe de noi gandul acesta.. Mai degraba suntem direct interesati in regasirea acelei minunate ,,
unitati in diversitate", singurul mod prin care ne putem garanta noua insine o deplina libertate in afirmarea propriei individualitati si originalitati.
Singura problema (in opinia mea) este aceea ca de foarte multe ori suntem tentati sa
confundam scopul cu mijloacele (sau..
marfa cu ambalajul, cum se mai zice!) Pentru noi forumul reprezinta un loc de intalnire,
un mod de a fi aici-acum-impreuna.. Intrucat este permanent animat de persoane vii, forumul reprezinta un spatiu/teren vital. Fiecare clipa petrecuta impreuna, fiecare opinie.. sunt extrem de pretioase pentru noi..
Fiecare persoana in parte reprezinta un scop in sine si nimeni nu poate fi subordonat nici unui alt scop oricat de maret ar putea sa para la un moment dat.. Dar pentru ca avem si un
subiect de discutie comun, ne folosim de acest
mijloc pentru a scapa de individualism si a ne deprinde sa lucram in echipa.. Mi se pare ceva simplu si firesc..
P.S.: ..si pentru ca nu are niciun rost sa mai deschid vreun alt topic, cel de fata permite
un larg caracter inclusiv.