10 Octombrie, 2025, 08:59:22 p.m.
Totul despre Iubire

Sondaj

Ce fel de dragoste preferati?

Dragostea pasională
Dragostea liberă
Vreau sa aflu mai mult
Nu e relevant subiectul

Autor Subiect: Dragoste pasionala sau dragoste libera ?  (Citit de 36722 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

15 Iunie, 2008, 01:22:40 p.m.
Răspuns #45

liviu

"secretul" unei fericiri: ma bucur acum in toate necazurile mele pentru voi!

15 Iunie, 2008, 01:24:02 p.m.
Răspuns #46

Paul

Deci, Secretul fericirii este sa nu o cauti deci este acelasi cu secretul iubirii. Pentru ca ambele te vor gasi, daca esti norocos ;)
Iubesc, deci exist.

15 Iunie, 2008, 02:05:25 p.m.
Răspuns #47

inda

Am facut un mare efort sa citesc topicul de la cap la coada si singua concluzie la care am ajuns este ca Sweeney Todd a avut dreptate  :)

Din modul in care scrii, lasi impresia ca esti in cautare de "pacienti". Nu vreau sa sune rautacios sau altfel, este parerea mea si pot sa ma insel.

La inceput am crezut ca Liviu are deja o idee despre ce intreaba devreme ce a postat subiectul sub forma unui chestionar, insa pe parcurs am observat ca nu raspunsurile in sine il interesau indiferent care erau ele, ci pentru el era important sa ne faca sa ne insusim propriile lui concluzii despre ceva ambiguu definit.
Asa cum spunea Emma, daca vrei un feedback intreaba pe intelesul celor carora li te adresezi. Daca intrebarea este pusa corect ( ce cauti dragoste pasionala sau dragoste libera), avand in spate o definitie concreta a acestora, nu s-ar ajunge la final la raspunsul secretul fericirii este sa nu o cauti  :-\ . Daca doresti doar sa faci o disertatie nu mai este nevoie sa ii atasezi un sondaj de opinie.
Fiecare avem libertatea de a alege propria cale si de a merge pe ea chiar daca nu coincide cu a altora, fara sa fim socotiti "slabi de minte".

sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

15 Iunie, 2008, 04:34:34 p.m.
Răspuns #48

liviu

( :laugh: ..cand vedeti aceasta iconita emotiva, inseamna ca avem nevoie sa ne inarmam cu simtul umorului.. Insa de rigurozitatea cercetarii ma ocup eu in continuare, ca si pana acum!)

Am conceput totul sub forma unui joc, dar, probabil ca e in joc sufletul fiecaruia/eia dintre noi.. Dar avand in vedere ca se desfasoara in spatiul virtual (e doar "ca si cum").. la sfarsit putem sa ni-l luam inapoi!

Asa zisul sondaj este de fapt o tabela de scor, care va indica cu precizie, in fiecare moment.. situatia din teren!  :)

Mi-ar fi placut sa pot spune cu mana pe inima: Cu mine n-a pierdut nimeni, niciodata.. Dar pe taramul sufletului, totul poate fi si altfel!  :(
« Ultima Modificare: 15 Iunie, 2008, 04:37:04 p.m. de liviu »

16 Iunie, 2008, 05:56:48 p.m.
Răspuns #49

liviu

"secretul" unei fericiri: ma bucur acum in toate necazurile mele pentru voi!

Deci, Secretul fericirii este sa nu o cauti deci este acelasi cu secretul iubirii. Pentru ca ambele te vor gasi, daca esti norocos ;)

(n-as vrea sa ma fac gresit inteles.. caci, cui i-ar folosi oare..!? Probabil, ca nimanui..

Am zis ca ma bucur.., in necazuri (care necazuri sunt ale mele si mi le asum!), dar ele sunt pentru folosul vostru, adica pentru voi (caci altfel nu le-as fi avut.. asa, aiurea, fara un scop!). Sa nu ma intelegeti gresit.. In stadiul actual (al discutiei) la care suntem, ar trebui sa fiu de-a dreptul sadic, ca sa ma pot bucura pentru careva.. Dar nu fac eu lucruri de-astea!  :-\

16 Iunie, 2008, 06:47:24 p.m.
Răspuns #50

silentshadow

Am bifat "vreau sa aflu mai mult". Ce am aflat? Ceea ce poate fi valabil pentru altii, poate sa nu fie valabil pentru mine. Nu imi pun intrebari sofisticate, atunci cand fenomenul se petrece. Stiu ca poate "imbraca" diverse forme, in functie de imprejurari si temperamentul personelor implicate. Ma intreb doar daca este adevarat, daca nu ma insel sau se inseala. Daca nu este o joaca. Este sentimentul real? Sau ni se pare? Ca exista un suflet pereche- iata o idee de care radeam pana nu demult- sunt convinsa. Ma mai intreb daca este bine sau rau, fiindca uneori pot rani si este ultimul lucru, (potrivit firii mele), pe care mi-l doresc! Mai stiu ca dragostea nu insemna intotdeauna fericire! E bine cand un om are puterea de a alege o fericire calma (sau aparenta ei) in locul unei furtuni care ii poate rasturna viata, piedestalurile pe care a inaltat cateva principii? Cred ca sunt intrebari la care trebuie sa raspunda fiecare, pentru sine. Dar cred in aici-acum-impreuna si, mai ales, in valoarea adevarului marturisit.

16 Iunie, 2008, 06:50:01 p.m.
Răspuns #51

liviu

La inceput am crezut ca Liviu are deja o idee despre ce intreaba ...

(n-as vrea nici sa creada cineva despre mine ca seman cu unul care se lupta in vant.. fara sa stiu ce caut, sau ce urmaresc..

Am facut un mare efort sa citesc topicul de la cap la coada si singua concluzie la care am ajuns este ca Sweeney Todd a avut dreptate  :)

(nu este nici o nevoie sa dam sau nu, dreptate cuiva.. Mai degraba, fiecare ar trebui sa-si formeze propria opinie si sa devina capabil/a sa-si sustina propriul punct de vedere.. cu maleabilitatea de rigoare.. si nu fara simtul umorului!  ;)

Fiecare avem libertatea de a alege propria cale si de a merge pe ea ...

Ce bine ar fi sa fie asa.. Am mai spus (si nu-mi place sa fiu nevoit sa repet intruna): Prin chiar faptul ca iubirea este libera, noi suntem constransi sa alegem. Dar am ales ca ipoteza de lucru pe aceasta: "Nu exista decat doua cai complet diferite" (dar, din nefericire pentru noi, una e mult mai lata decat cealalta!). Lucrul acesta este scris, dar eu v-am propus sa participam impreuna la o activitate de cercetare, ca sa vedem daca este asa, sau poate ca nu!? Poate ca acum am reusit sa ma fac inteles..

16 Iunie, 2008, 07:25:18 p.m.
Răspuns #52

liviu

... Ma intreb doar daca este adevarat, daca nu ma insel sau se inseala. Daca nu este o joaca. Este sentimentul real? Sau ni se pare? Ca exista un suflet pereche- iata o idee de care radeam pana nu demult- sunt convinsa. Ma mai intreb daca este bine sau rau, fiindca uneori pot rani si este ultimul lucru, (potrivit firii mele), pe care mi-l doresc!
.......................
Cred ca sunt intrebari la care trebuie sa raspunda fiecare, pentru sine. Dar cred in aici-acum-impreuna si, mai ales, in valoarea adevarului marturisit.

(Iata ce mai bogatie de trairi.. Imi place!)

Dar nu vreau sa creada nimeni ca e "o joaca", ce facem noi aici.. Insa de glumit, mai trebuie sa glumim.. le impacam noi, cumva!  ;) Am zis ca e un joc, care, desi, virtual.. e cat se poate de serios! Presupun ca doar un nebun ar putea sa ia, doar asa, in ras.. o chestiune atat de importanta pentru fiecare dintre noi, cum este aceasta, cu implicatii majore in toate sferele vietii!!!

Mai trebuie sa spun ceva si despre metoda de cercetare, pe care suntem nevoiti sa o alegem..

(veti observa pe parcurs ca eu vorbesc pe intelesul fiecarei categorii de utilizatori, pentru ca sa nu discriminez pe nimeni.. Asa ca daca cineva nu intelege intr-un loc, nu-i bai.. sa caute mai departe.. O sa vedeti ca ne putem intelege, dar deocamdata nu prea ne cunoastem noi chiar asa de bine.. Dar poate ca nici nu trebuie..  ;) )

Intrucat nu noi, ci Dumnezeu a fost mai intai, singura metoda de cercetare care ne sta la dispozitie este metoda reducerii la absurd.. deci presupunem, de la bun inceput ca ipoteza este corecta, apoi incercam sa ducem lucrurile pana la exrem - asumandu-ne fiecare cate un rol, intr-o echipa sau alta - cu argumentarile de rigoare si datele obtinute din experienta de viata a fiecaruia/eia.. si vedem ce iese in final.. Eu sunt tare curios; nu mai fiti nici voi chiar asa de reticenti! Sau, treaba voastra.. pana la urma!  :(

16 Iunie, 2008, 09:18:47 p.m.
Răspuns #53

liviu

... metoda reducerii la absurd.. deci presupunem, de la bun inceput ca ipoteza este corecta ...

... poate asa vedeti..  :o

16 Iunie, 2008, 09:21:16 p.m.
Răspuns #54

Semiramis

Global Moderator
liviu,
tu ce faci? răspunzi propriilor tale întrebări?
uneori e bine să vorbeşti cu glas tare, îţi auzi gândurile...
 ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

16 Iunie, 2008, 10:09:09 p.m.
Răspuns #55

liviu

liviu,
tu ce faci? răspunzi propriilor tale întrebări?
uneori e bine să vorbeşti cu glas tare, îţi auzi gândurile...
 ;)

De nevoie, facem de toate.. Am cu ce! Dar, in mesajul acela am strecurat intentionat o greseala, ca sa vad daca am si cu cine sa merg mai departe..  :(

16 Iunie, 2008, 11:36:49 p.m.
Răspuns #56

viulian

Administrator
... metoda reducerii la absurd.. deci presupunem, de la bun inceput ca ipoteza este corecta ...

... poate asa vedeti..  :o

E incorect. Metota reducerii la absurd a unei ipoteze pleaca totdeauna cu negarea ipotezei; urmand pasi logici se ajunge la o contradictie - rezultand astfel ca ca negarea este o aberatie si prin urmare ipoteza initiala este corecta (din punct de vedere logic).

16 Iunie, 2008, 11:43:57 p.m.
Răspuns #57

Emma

:-\ :o :-\ ??? :bop: :boxed:
wow....nu pot să cred pe ce culmi ne-a purtat topicul asta....liviu..nu e mai usor sa vorbim despre dragoste..decat despre teoria reducerii la 'absurdităţi' :-[  care, după iulian se dovedeşte a fi...incorect expusă...?

@iulian, nu-l incita pe liviu la discuţii şi mai abstracte..... :(
« Ultima Modificare: 17 Iunie, 2008, 12:04:26 a.m. de emma_white »
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

16 Iunie, 2008, 11:46:15 p.m.
Răspuns #58

Paul

Am putea vorbi pana la urma si despre incalzirea globala... :P
 :offtopic: :offtopic: :offtopic:
Iubesc, deci exist.

16 Iunie, 2008, 11:50:19 p.m.
Răspuns #59

Emma

:laugh: păi poate găsim şi o legătură dacă ne chinuim un pic...nu-i o idee rea...şi uite-asa descoperim o nouă cauză a încălzirii globale..poate ca cei de la Polul Nord preferă dragostea pasională...si d-aia se topesc şi gheţarii....

:-[ :offtopic:
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)