Am scris o tona si m-am pomenit deconectata chiar cand sa salvez..asta da talent - sa nu tip
Parerea mea referitor la subiect este ca
ne nastem cu talentul/aptitudinile respective. Pe parcurs ele se pot slefui, imbunatati. O persoana cu ureche muzicala si talent la muzica poate, de exemplu, lua lectii de canto pentru a invata lucruri noi legate de fluctuatii, tonalitati, respiratie, chiar si note muzicale, deoarece nu toata lumea dotata din acest punct de vedere stie sa "interpreteze" notele de pe portativ.
Andrea Bocelli, de pilda, nu a studiat opera/ opereta, insa interpreteaza acest gen de muzica cu mare usurinta si nu numai.. Ilie Nastase nu a luat nici macar o lectie de tenis, insa este la ora actuala membru in "Hall Of Fame"..
E posibil ca un anume talent sa nu fie descoperit decat mai tarziu in viata, insa nu pentru ca a fost dobandit atunci, el existand adanc, in forma latenta in noi, lipsit fiind doar de oportunitatile, imprejurarile necesare pentru a iesi la lumina. Nu toata lumea este talentata: unii au mai multe, altii de nici unele..Vorba ceea: " Foaie verde de malai/ Nu le ai si nu le ai"..Deci, ca sa conchid, talentul e sau nu e: nu te poti preface ca esti talentat, nici nu te poti "screme" sa devii..iar "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere"..
Gata, ca iar raman in aer..cine urmeaza?