11 Octombrie, 2025, 12:25:01 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: A avea talent  (Citit de 11536 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Iunie, 2008, 02:52:03 a.m.
Citit de 11536 ori

Just

A avea talent inseamna pentru mine a face bine si cu pasiune ceea ce-ti place . Unii au o voce extraordinara ,altii o imaginatie foarte dezvoltata care le permite sa scrie adevarata capodopere literare ,altii stiu sa scrie poezie sau sa cante la un instrument . Toate aceste le numim talente sau aptitudini .

Cateodata am impresia ca te nasti cu aceste talente ,chiar fizic vorbind .Daca nu ai degetele suficient de lungi poti sa-ti doresti sa canti la chitara o viata-ntreaga si tot nu poti face nimic. Daca nu ai inaltimea necesara poate sa-ti placa baschetul si sa-ti doresti sa-l practici ,dar sa te lovesti de barierele existente deja in tine.Si lista poate continua ...

Suntem inzestrati de la nastere cu aceste talente si le purtam in noi (de exemplu ,vocea) sau le dobandim in timp ? Existe persoane lipsite de talent sau doar persoane care nu stiu sa-l gaseasca in sine ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

11 Iunie, 2008, 07:13:16 a.m.
Răspuns #1

Switty

Am scris o tona si m-am pomenit deconectata chiar cand sa salvez..asta da talent - sa nu tip :-X
Parerea mea referitor la subiect este ca ne nastem cu talentul/aptitudinile respective. Pe parcurs ele se pot slefui, imbunatati. O persoana cu ureche muzicala si talent la muzica poate, de exemplu, lua lectii de canto pentru a invata lucruri noi legate de fluctuatii, tonalitati, respiratie, chiar si note muzicale, deoarece nu toata lumea dotata din acest punct de vedere stie sa "interpreteze" notele de pe portativ.
Andrea Bocelli, de pilda, nu a studiat opera/ opereta, insa interpreteaza acest gen de muzica cu mare usurinta si nu numai.. Ilie Nastase nu a luat nici macar o lectie de tenis, insa este la ora actuala membru in "Hall Of Fame"..
E posibil ca un anume talent sa nu fie descoperit decat mai tarziu in viata, insa nu pentru ca a fost dobandit atunci, el existand adanc, in forma latenta in noi, lipsit fiind doar de oportunitatile, imprejurarile necesare pentru a iesi la lumina. Nu toata lumea este talentata: unii au mai multe, altii de nici unele..Vorba ceea: " Foaie verde de malai/ Nu le ai si nu le ai"..Deci, ca sa conchid, talentul e sau nu e: nu te poti preface ca esti talentat, nici nu te poti "screme" sa devii..iar "de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere"..
Gata, ca iar raman in aer..cine urmeaza? :)
« Ultima Modificare: 11 Iunie, 2008, 07:22:58 a.m. de Switty »
"Don't let the seeds keep you from enjoying the watermelon"

11 Iunie, 2008, 10:58:02 a.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
talentat omul se naşte. evident o anumită aptitudine se poate dobândi şi îmbunătăţi prin exerciţiu. de voie sau de nevoie.  ;)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

12 Iunie, 2008, 07:14:03 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
A avea talent inseamna pentru mine a face bine si cu pasiune ceea ce-ti place.
....
Suntem inzestrati de la nastere cu aceste talente si le purtam in noi (de exemplu ,vocea) sau le dobandim in timp ?

Imi pare rau ca nu mai gasesc un citat din Breban, despre talentul ca un pass-par-tout si despre natura care in momentul in care se hotaraste sa dea, da cu carul, pe cand la altii nu da nimic. Despre Napoleon de exemplu, care probabil ar fi putut duce o viata extraordinara doar cu o singura capacitate de a lui (memoria sa zicem), insa mai era si un strateg fenomenal, si foarte inteligent, si etc...

Asa ca talentul da, se da la nastere - dar e vorba probabil de talentul adevarat - cel extraordinar. Faptul ca ti se potriveste ceva, si ca esti ok cu asta si faci cu pasiune, nu prea i-as zice io talent, da' na. Cine sunt io sa imi dau cu presupusu pana la urma ?
Adica toata lumea trebuie sa aiba nitica pasiune fata de ceea ce face, pentru ca altfel ar fi o tortura sa te duci o viata intreaga la munca. Da asta nu e talent - zic io.

Talent e cand o chestie care tie ti se pare normala starneste in ceilalti o admiratie pe care nu ti-o explici :) nu ?

12 Iunie, 2008, 09:10:47 a.m.
Răspuns #4

inda

Talentul este sau nu este, eu spun ca nu se cultiva, poate se descopera si se slefuieste in timp. Nu insamna ca daca ai voce esti talentat, e o calitate pe care poti sa nu o folosesti niciodata pentru ca nu simti chemarea sau poti sa o folosesti dar fara pasiune. Si mai poti face foarte bine un lucru chiar daca ai "doua maini de stanga" doar pentru ca te-ai pregatit foate bine pentru asta si cheltui o cantitate uriasa de energie ca sa faci lucrul acela, chiar daca o faci cu pasiune.
Prin urmare eu cred ca talentul este acel ceva cu care te nasti, il folosesti, dar o faci fara nici un fel de efort si vorba lui Iulian te miri chiar de ce oamenii te privesc cu admiratie.
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

13 Iunie, 2008, 04:19:01 p.m.
Răspuns #5

silentshadow

da, talentul este ceva inascut, asa, ca si urechea muzicala. evident, trebuie dezvoltat, format. cum pentru mine, cel putin, raspunsul la aceasta intrebare este limpede, (chiar de mult timp), umbland eu asa, prin diverse zone in care se vorbea despre acest subiect, am dat de o intrebare care m-a cam pus pe ganduri: "daca ar fi sa alegi intre talent si caracter, ce ai alege?" nu foarte bine formulata intrebarea, insa mai incolo am inteles despre ce e vb: intre o persoana foarte talentata, care fascineaza dar nu are caracter, si una banala, dar corecta, ce alegi?
ei, pentru mine, de moment raspunsul a fost simplu: normal, preferer talentul (sa-l vad pe scena :laugh:) si pe ala corectul, acasa... ;D intre timp devenisem curioasa: de ce "talentele" fascineaza? si tot uitandu-ma asa, am vazut ca nici aia corecti nu sunt ei chiar netalentati, nici cei foarte talentati fara caracter, asa ca deocamdata nu am facut alegeri :laugh:

13 Iunie, 2008, 04:21:07 p.m.
Răspuns #6

silentshadow

scuze, am deviat putin de la subiect!!! :)