05 Noiembrie, 2025, 10:25:34 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Pot ramane prieteni un barbat si o femeie, dupa divort?  (Citit de 12125 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

31 Martie, 2004, 11:17:32 p.m.
Citit de 12125 ori

Iosif

Pot ramane prieteni un barbat si o femeie, dupa ce au fost iubiti?
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

19 Iunie, 2004, 02:04:45 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
 Experienta din familia mea spune ca da... . Amici...

21 Iunie, 2004, 12:01:52 a.m.
Răspuns #2

HERRA

Vizitator
experienta din familia mea imi zice un categoric NU!!!!!!!!!!!!!!
cand ma uit in jur, la prieteni mei parimesc acelasi raspuns.
Parerea mea e ca depinde de motivul divortului!!!

06 August, 2004, 05:08:35 p.m.
Răspuns #3

nightwish

prieteni in nici un caz, cat despre amicitie...niciodata nu te poti intoarce de-acolo de unde ai plecat...
mai exista o posibilitate... AMANTI??? :)) (asta depinde si de motivul divortului)

25 Octombrie, 2004, 10:00:36 a.m.
Răspuns #4

arcticwinds

viatza mea alaturi de parintzii mei imi spune ca nu ... viatza mea cand ma duc in vizita la unii prieteni ... da ... de ce se intempla asa faze d kkt .. in vietzile noastre in general tot noi suferim din prostiile lor .. parintzii mei s-au despartzit cand avea 9 ani.. cat de infect e sa impartzi sarbatorile .. in fine nu doresc nimanui asa ceva ... daca e sa am si eu o femei.. care sa imi daruiasca un copil mai bine nu il am deloc decat sa stiu ca o sa aibe o viatza ca amea experientza vorbeste dar nu e ceva frumos ... peace out! niggaz :|  ...    :)
hell si paved whit samariteans

25 Octombrie, 2004, 01:17:15 p.m.
Răspuns #5

Doniacris

Povestea aceasta cu "hai sa ramanem prieteni!", mie mi se pare usor deplasata. Intr-adevar este civilizat sa se pastreze relatii cordiale intre cei doi, mai ales daca sunt copii la mijloc. Insa, prieteni ... hm, ma indoiesc!
Notiunea de prietenie implica aspecte mult mai profunde decat ne salutam, iesim impreuna sau ne facem confidente ... nu cred ca poti fi prieten cu cel/ cea de care tocmai ai divortat, ca sa ajungi la un divort inseamna ca ceva a scartait atat de rau incat numai putea fi reparat. Ori, prietenia inseamna in primul rand comunicare si puncte comune, ori cum le mai poti impartasi cu cineva cu care de fapt nu ai mai comunicat, devreme ce ai ales sa ai un drum separat in viata.
Cred ca este de fapt o nevoie subconstienta de a te agata de cel/cea cu care ai convietuit, cred ca atunci cand se spune "sa ramanem prieteni" ruptura nu s-a produs total.
In timp aceasta "prietenie" se va estompa, te eliberezi de tot ce te-a legat si odata intrat intr-un alt stil de viata nu te mai simti, hai sa zic legat, de un sentiment de prietenie cu persoana de care te-ai despartit.
Si credeti-ma va spun din experienta personala ... dupa 8 ani de casatorie, am divortat de comun acord de fostul sot, iar in prezent suntem  doua persoane care daca se intalnesc pe strada se saluta, se intreaba de sanatate dar apoi fiecare isi vede de drumul sau ... si asta dupa ce am stabilit ca o sa ramanem prieteni atunci cand am hotarat ca este mai bine sa ne despartim.
Acum, apreciati si voi daca aceasta poate fi numita prietenie!

Va sarut, prietenii mei! :-* :)
« Ultima Modificare: 25 Octombrie, 2004, 01:19:48 p.m. de Doniacris »
Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis ....

25 Octombrie, 2004, 01:30:13 p.m.
Răspuns #6

cv

Vizitator
 :) nu ramane prietenie. Un salut, cateva intrebari mai mult sau mai putin formale.
"Ramanem prieteni"  in cazul unui divort se traduce: nu avem nici o ranchiuna, putem frecventa prieteni comuni fara sa ne simtim stanjeniti si cam atat.

25 Octombrie, 2004, 02:39:24 p.m.
Răspuns #7

|ngerMorT

Din fericire nu sunt in situatia in care sa am parintii despartiti...cunosc insa multe cazuri printre prietenii mei, cazuri bune, in care parintii au ramas prieteni (amici, cum vreti sa le spuneti)...Important este ca divortul sa fie de comun acord inca de la inceput. Daca lucrurile nu mai merg din partea ambelor parti e evident sa se ajunga intr-un final la o solutie de genul acesta, dar fiind luata de comun acord, pe cai amiabile, relatiile pot ramane ok. In cazuri in care sotul isi gaseste sotia cu altul in pat (nu o data ci de mai multe ori, pentru ca apoi sa afle ca relatia asta dureaza de ceva timp) nu cred ca se mai pune problema sa ramana in relatii bune...poate numai de dragul copilului cat acesta e prea mic ca sa inteleaga situatia...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

27 Octombrie, 2004, 12:15:47 a.m.
Răspuns #8

surfer1026

N-as raspunde chiar la intrebarea initiala; raspunsurile date de voi mi se par corecte. M-as pronunta insa asupra aceleiasi chestiuni proiectate in dragoste. Aici cred ca, chestiunea e mult mai radicala. Adica textul "ramanem prieteni" seamana izbitor cu un cutit infipt in spatele iubitului/iubitei (trust me, i know). Daca orgoliul celui parasit (nu exista "such thing" ca despartire de comun acord) ii permite umilinta de a ramane "doar prieteni" atunci relatia poate continua intr-un mod ipocrit mentinand inevitabil speranta (tensiunea) unei reimpacari.   
"Lasa lucrurile sa fie simple, cat mai simple cu putinta, dar nu mai simple de atat"

27 Octombrie, 2004, 02:48:44 p.m.
Răspuns #9

|ngerMorT

deci despre felatie se poate scrie, atat timp cat nu e cu "tz"? :P
serios vorbind...nu cred ca e vorba despre asta in discutia noastra...asta isi are locul in alta parte...Shi cred ca la un moment dat in ce ai scris ai vrut sa spui "daca", nu "caca" :)
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

14 Noiembrie, 2004, 04:54:08 p.m.
Răspuns #10

AL`Xandra

Vizitator

Increderea unuia in celalalt daca are ca temelie nu numai dragostea si fidelitatea, ci si realitatea a o mie de lucruri impartasite  o mie de fire impletite in ceva care nu poate fi rupt... cred ca se poate, ramane un respect pentru celalalt...
Ar trebui sa stim, pentru fiecare problema iti trebuie alta temperatura...

23 Octombrie, 2008, 12:58:16 a.m.
Răspuns #11

Just

Depinde la ce grad de putreziciune a ajuns relatia pana in momentul divortului . De prietenie nu cred ca poate fi vorba , poate fi loc de un "buna ziua ! ce mai faci ?" ,dar si treaba asta este discutabila :

a)Ori e prefacatorie
 b)Ori este real interes.

Se poate ajunge la cazul intai atunci cand sunt implicati copiii si nu vrei sa-i ranesti intorcand spatele mamei/tatalui lor ,desi mult mai confortabil si indicat pentru tine ,dar si pentru cei mici ar fi sa eviti astfel de situatii.
La cazul doi se poate ajunge atunci cand divortul s-a produs la momentul potrivit si de comun acord : "Haida sa nu mai stam unul in calea fericirii celuilalt !" .Frumos si elegant .Uneori se poate ajunge si la amicitie ,dar numai daca ne-am incheiat socotelile cu trecutul si daca am lamurit lucrurile .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

23 Octombrie, 2008, 01:35:23 a.m.
Răspuns #12

viulian

Administrator
Eu n-as ramane amic cu fosta. Daca m-a enervat pana la punctul in care sa vreau sa rup relatia, nici nu ma mai uit inapoi.

Era intrebarea aceea veche 'mai pupi unde ai scuipat ?' Suna cam dur, da' mie imi suna adevarata.

23 Octombrie, 2008, 01:45:38 a.m.
Răspuns #13

Lorelei

Depinde, viata nu e alb si negru, e o infinitate de nuante de gri. Eu zic ca e bine sa nu scuipi, atata tot, apoi unde pupi depinde de o multime de variabile si, cred, mai ales de curajul de a-ti asuma consecintele alegerilor tale, indiferent daca sunt bune sau rele.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Octombrie, 2008, 02:10:54 a.m.
Răspuns #14

viulian

Administrator
Da, viata e o infinitate nuante de gri, atata timp cat relatia merge cat de cat. Da' cand pica divortul... nu mai exista decat - inainte am fost impreuna, acum nu mai suntem impreuna, am scapat, sunt liber! Deci :D unde mai e gri-ul in cazul asta ?