Vă place noul mod de prezentare şi noua estetică a saitului?
Azi, 29 iunie 2008, de Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Iulian, administratorul saitului şi prietenul nostru ne-a făcut o surpriză plăcută: ne oferă saitul, iată, într-o nouă formă de prezentare originală, mai gingaşă – aş zice mai aproape de ceea ce reprezintă, ca semn şi semnificaţie Sentimentul Iubirii, înăuntrul Timpului Iubirii, care, parcă, ne îndeamnă, cu mai multă insistenţă, la vis şi reverie.
Aşadar, mie îmi place. Am a face, totuşi, câteva observaţii, pentru început în legătură cu estetica prezentării. Prima: aş fi vrut cadrajul paginilor ceva mai îngust, spre a face mai mult loc textelor, ca acestea să poată fi scrise cu litere ceva mai mari. A doua: aş vrea ca acest cadraj (margini exterioare) să fie uşor bleo (bleo luminos, dar pal, ca cerul dimineţilor de iunie), şi nu gri – ca acum. A treia: probabil că ar fi cu totul altfel dacă florile, pe care facem click (spre a intra în indexul saitului), ar fi puse (mă rog, aşezate) într-un suport elegant de flori (un ghiveci), pe care să facem clickul respectiv. A patra: propun ca acel roşu, grena-luminos, din capul paginilor să fie ceva mai deschis.
În legătură cu modul de prezentare a paginilor de autor, spre a veni în sprijinul autorilor şi al tuturor celor care postează intervenţii, comentarii etc., propun să se revină la conţinutul tip al acestor pagini, afişate la începutul activităţii saitului, când, pe lângă opţiunea Quote, mai figurau ferm şi permanent şi opţiunile Modify şi Remove, ca opţiuni excusiv la latitudinea autorilor lor! De ce propun acest lucru? Pentru că, adeseori, autorii vor să opereze unele corecturi, ori chiar modificări în textele lor, după cum e posibil să dorească să-şi modifice forma prezentării textelor proprii, adică să-şi organizeze textul în cu totul altă formă – ca acum, mai bine zis de cca 2 ani încoace, să nu mai poată face aceste intervenţii, pentru că la mai puţin de un sfert de oră după ce postează nu mai pot interveni în nici un fel în paginile lor… Despre opţiunea Remove, susţin că e cazul ca autorii să aibă posibilitatea să-şi şteargă postările, din motive care le aparţin – aceasta fiind un drept al lor, în primul rând.
Propunerile mele de îmbunătăţire (continuă) a modului de prezentare şi a esteticii saitului, ca şi ale tuturor colegilor, se vor apreciate în spiritul celor mai bune intenţii, încât, prin analizarea şi hotărârile ce vor fi luate de către administratorul saitului – dragul şi bunul nostru prieten, Iulian –, să fim îndreptăţiţi să ne mândrim cu toţii pentru ceea ce facem, deci şi pentru creşterea continuă a prestigiul saitului nostru.
Îi mulţumesc lui Iulian pentru înţelegere, precum şi colegilor şi prietenilor saitului, pentru opiniile domniilor lor, pe care cu siguranţă şi le vor exprima, în continuare.