10 Octombrie, 2025, 07:39:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VĂ PLACE NOUL MOD DE PREZENTARE ŞI NOUA ESTETICĂ A SAITULUI?  (Citit de 24907 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

29 Iunie, 2008, 06:55:12 p.m.
Citit de 24907 ori

George Ene

Vă place noul mod de prezentare şi noua estetică a saitului?

Azi, 29 iunie 2008, de Ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Iulian, administratorul saitului şi prietenul nostru ne-a făcut o surpriză plăcută: ne oferă saitul, iată, într-o nouă formă de prezentare originală, mai gingaşă – aş zice mai aproape de ceea ce reprezintă, ca semn şi semnificaţie Sentimentul Iubirii, înăuntrul Timpului Iubirii, care, parcă, ne îndeamnă, cu mai multă insistenţă, la vis şi reverie.
     Aşadar, mie îmi place. Am a face, totuşi, câteva observaţii, pentru început în legătură cu estetica prezentării. Prima: aş fi vrut cadrajul paginilor ceva mai îngust, spre a face mai mult loc textelor, ca acestea să poată fi scrise cu litere ceva mai mari. A doua: aş vrea ca acest cadraj (margini exterioare) să fie uşor bleo (bleo luminos, dar pal, ca cerul dimineţilor de iunie), şi nu gri – ca acum. A treia: probabil că ar fi cu totul altfel dacă florile, pe care facem click (spre a intra în indexul saitului), ar fi puse (mă rog, aşezate) într-un suport elegant de flori (un ghiveci), pe care să facem clickul respectiv. A patra: propun ca acel roşu, grena-luminos, din capul paginilor să fie ceva mai deschis.
     În legătură cu modul de prezentare a paginilor de autor, spre a veni în sprijinul autorilor şi al tuturor celor care postează intervenţii, comentarii etc., propun să se revină la conţinutul tip al acestor pagini, afişate la începutul activităţii saitului, când, pe lângă opţiunea Quote, mai figurau ferm şi permanent şi opţiunile Modify şi Remove, ca opţiuni excusiv la latitudinea autorilor lor! De ce propun acest lucru? Pentru că, adeseori, autorii vor să opereze unele corecturi, ori chiar modificări în textele lor, după cum e posibil să dorească să-şi modifice forma prezentării textelor proprii, adică să-şi organizeze textul în cu totul altă formă – ca acum, mai bine zis de cca 2 ani încoace, să nu mai poată face aceste intervenţii, pentru că la mai puţin de un sfert de oră după ce postează nu mai pot interveni în nici un fel în paginile lor… Despre opţiunea Remove, susţin că e cazul ca autorii să aibă posibilitatea să-şi şteargă postările, din motive care le aparţin – aceasta fiind un drept al lor, în primul rând.
     Propunerile mele de îmbunătăţire (continuă) a modului de prezentare şi a esteticii saitului, ca şi ale tuturor colegilor, se vor apreciate în spiritul celor mai bune intenţii, încât, prin analizarea şi hotărârile ce vor fi luate de către administratorul saitului –  dragul şi bunul nostru prieten, Iulian –, să fim îndreptăţiţi să ne mândrim cu toţii pentru ceea ce facem, deci şi pentru creşterea continuă a prestigiul saitului nostru.
     Îi mulţumesc lui Iulian pentru înţelegere, precum şi colegilor şi prietenilor saitului, pentru opiniile domniilor lor, pe care cu siguranţă şi le vor exprima, în continuare.
« Ultima Modificare: 29 Iunie, 2008, 07:08:28 p.m. de GeoSteph »
E cantu dinoscitur avis

29 Iunie, 2008, 08:14:37 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Voi astepta sa raspunda mai multe persoane, ca sa pot sa iau o decizie in ceea ce priveste coloristica paginii. Urmeaza sa adaug si restul de meniuri care nu sunt aici , dar erau pe vechea tema.

Despre Edit, lucrurile stau in felul urmator: datorita unor membrii la care nu te asteptai niciodata sa isi strice o gramada de topicuri - optiunea de Edit a fost limitata la 60 de minute (daca tin bine minte) din momentul postarii. Aceasta ofera timp suficient sa se revina la idee / sau sa se corecteze, pentru ca odata ce se raspunde la un topic, se raspunde la ideea initiala, nu la multele corecturi de dupa.

Despre Delete, lucrurile nu s-au schimbat. Exista optiunea de a se sterge un post daca dupa aceasta nu s-a postat deja un alt raspuns. Daca s-a straduit cineva sa raspunda, postul nu mai poate fi sters.

Geo, gandeste-te asa: odata o revista tiparita si ajunsa la tarabe, nu mai poti solicita retragerea unui articol deja tiparit, nu ? Cam asa functioneaza si un forum. Exista posibilitatea de a edita, exista posibilitatea de a sterge daca ai postat ceva din gresala (si nu a raspuns nimeni); de asemenea, au fost cazuri in care persoanele care au descris o traire prea intima - de care apoi s-au rusinat caci risca sa fie citita de altcineva cunoscut si nu doreau asta, mi-au scris si am sters imediat topicul.
Aparentele constrangeri sunt menite doar sa impiedice abuzurile..
« Ultima Modificare: 29 Iunie, 2008, 08:30:54 p.m. de viulian »

29 Iunie, 2008, 09:26:38 p.m.
Răspuns #2

Escu

Global Moderator
arata bine, mie imi place. sustin ideea cu "modify, remove" in rest...daca mai descopar ceva...anunt.

PS: buton de who's online... dar sa fie cu link-ul asta..sa nu mai trebuiasca sa selectam dupa user... "http://www.lovetime.ro/community/index.php?action=who;start=0;sort=user"
Let's put a smile on that face!

29 Iunie, 2008, 09:55:16 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
 :laugh: Misto cu sortarea - mai lipseste sa dea si sms cand se schimba ceva  :laugh:  :angel:

29 Iunie, 2008, 09:57:26 p.m.
Răspuns #4

Emma

mie îmi place foarte mult varianta aceasta. Felicitări!

Nu cred că ar trebui schimbată nuanţa de pe margini...adica e ok să se micşoreze marginile ca textul să se vadă mai mare..dar...nuanţa este una neutră (gri)...ceea ce este ok...bleo..cred că nu s-ar potrivi...chiar şi cu tot cu cer de dimineaţă de iunie...tot n-ar merge... :P eu zic că aşa se vede mai bine contrastul...scoate mai bine pagina în evidenţă... :)
« Ultima Modificare: 29 Iunie, 2008, 10:01:38 p.m. de emma_white »
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

29 Iunie, 2008, 10:23:44 p.m.
Răspuns #5

viulian

Administrator
Trebuie sa studiez si cu textul cum e - dar probabil o sa o rezolv in cateva zile. (Pana una alta, in orice browser, se poate tine Ctrl apasat, si concomitent, dat de rotita de la mouse pentru a mari/micsora proportional pagina).

Multumesc lui Just care m-a atras atentia asupra multor probleme, pana cand tema sa devina cea default :)

29 Iunie, 2008, 10:33:05 p.m.
Răspuns #6

inda

Noua prezentare mi se pare muuult mai potrivita cu tematica. Delicat, elegant, intr-o forma mult mai ingrijita decat inainte, nu-mi ramane decat sa transmit felicitarile mele!
Referitor la gri mie mi se pare ok, nici eu nu mor de dragl rosului, dar combinatia este perfecta. Albastrul nu prea s-ar potrivi aici chiar daca love is blue  :)
Subscriu la sortarea propusa de Escu!
Apropos de remove, cred ca-i bine sa ramana asa altfel ne trezim ca vorbim singuri si raspundem la intrebari care nici nu s-au pus!
Si eu as mai avea o propunere in legatura cu culoarea fonturilor pe care le folosim cand postam. Cred ca pentru estetica ar fi bine sa scriem toti cu aceeasi culoare ca sa nu devina pagina un fel de papagal. Stiu ca fiecaruia ii place o culoare, poate chiar il defineste intr-un anume fel, dar raman la parerea mea ca ar fi bine totusi sa fie mai uniform.
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

29 Iunie, 2008, 10:37:42 p.m.
Răspuns #7

Semiramis

Global Moderator
Iuliane, e super.
în primă fază, am crezut că am greşit eu la ceva câna am bagat adresa... :))
mie mi-a murit calculatorul azi-noapte şi abia acum am reuşit sa intru de pe alt calculator, deh se mai întâmplă şi mizerii.

revenind. mie roşul ăsta îmi place. nu e agresiv şi până laurmă e culoarea dragostei. abia ce am intrat...studiez şi revin.
iuliane, încă o dată, bravo!!!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

29 Iunie, 2008, 11:51:24 p.m.
Răspuns #8

mRanderson

i'm spechless, este mult mai aerisit si mult mai potrivit pt "lovetime"
Crestinismul tau nu valoreaza nimic daca nu poate fi vazut. Lampile nu vorbesc, dar stralucesc. <br />http://everystudent.ro/

30 Iunie, 2008, 01:17:10 a.m.
Răspuns #9

Just

Mie imi place de la prima incercare noua tema.
Fata de verdele dinainte care nu prea avea de-a face cu ceea ce reprezentam noi ,rosul (aceasta nuanta care da o senzatie de calm si nu una mai intensa) se asorteaza mai mult cu sentimentele forumului . Ceea ce mi-a atras atentia este felul in care apare scris langa florile acelea micute si gingase "Lovetime  ,Totul despre iubire" ,este chiar dragut.Forumul a primit un aer proaspat si mult mai placut odata cu noua tema .

Noi iti multumim ,Iulian pentru ca mereu te ingrijesti sa ne oferi un forum cat mai accesibil si agreabil.
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

30 Iunie, 2008, 06:53:58 a.m.
Răspuns #10

George Ene

E frumos, e chiar superb, numai că eu, acum, trebuie să-mi privesc textele cu lupa.
Şi-asta n-ar fi cine ştie ce, că mai sunt şi alte posibilităţi, la o adică, dar nu mă-mpac absolut deloc cu ideea că nu le mai pot reface când e cazul, şi-anume când mai adaug, când mai şterg, când le mai refac ca estetică. Pentru că, spre deosebire de alţii care scriu aşa cum scriu (adică în stilul şi după normele lui „Lasă-mă să te las” – fără nici o răspundere: cu puncte între cuvinte, cu literă mică peste tot, cu litere englezeşti – scrierea cu axantele şi sidilele limbii româneşti, şi chiar exprimarea în limba maternă fiindu-le hăt departe ş.a.m.d.), eu mă simt obligat – faţă de mine însumi, nu faţă de altul – să prelucrez textele până la a le da strălucire de cristal, că dacă n-o fac nu mai sunt eu.
     Or, în situaţia în care nu voi putea să revin, iată, la textele mele, aşa cum am spus, mai bine nu mai postez nimic pe acest sait, că nu-mi foloseşte la nimic. Concret, textele publicate aici, nu-mi vor fi de folos când le voi edita (într-o carte – pentru că asta intenţionez, şi chiar foarte curând), pentru că nu le pot invoca nici ca variante…
     Aşa că nu-mi rămâne decât să vă doresc toate cele bune şi să-mi văd de treabă!
E cantu dinoscitur avis

30 Iunie, 2008, 08:27:48 p.m.
Răspuns #11

valentina

Nu,caregoric nu,imi placea mult mai mult cel dinaintea acestiua.Hai ca eu nu va vizitez prea des,dar cand am intrat azi,pur si simplu mi-au obosit deja ochii(culoarea e prea tare ),si cum spunea si GeoSteph sunt multe alte lucruri care aici nu se mai pot face.Eu cred ca vreti sa ii dati o alta "tenta",dar  daca le tot schimbati asa cand va vine,o sa pierdeti multi candidati.De ce nu va ganditi si la cei care abea vad aceste minuscule litere?
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

30 Iunie, 2008, 08:44:11 p.m.
Răspuns #12

sic

Vizitator
Si mie mi-a fost incomod initial sa rasfoiesc paginile forumului, pana cand Iulian ne-a dat "pontul" cu Ctrl +scroll. Recunosc, nu il stiam si vai cat e de necesar uneori! Deh, nu le stiu nici eu chiar pe toate! ;P :) Asa ca, schimbarea imaginii forumului se dovedest e a fi utila. ;) Valiusk, incearca si tu pontul lui Iulian si poate o sa ti se para mai prietenesc.

O observatie, totusi: se pare ca de multe ori smileys se suprapun cu textul scris. Iulian, poti face ceva in sensul asta?

« Ultima Modificare: 30 Iunie, 2008, 08:45:47 p.m. de sic »

30 Iunie, 2008, 08:44:40 p.m.
Răspuns #13

Semiramis

Global Moderator
valyusck, dacă nu îţi place această variantă, pe care iulian a setat-o ca implicită, din profilul tău poţi seta alt layout pentru ceea ce îţi apare ţie pe ecran. astfel, toată lumea e fericită :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

30 Iunie, 2008, 09:22:10 p.m.
Răspuns #14

viulian

Administrator
Am decis sa schimb look-ul deoarece tema verde facea ca un site despre iubire sa arate mai mult a site de calatorii montane si iesit la iarba verde :)
Cum imi place sa cred ca discutiile pe site sunt de natura delicata, si frumoasa, profunde, am ales o tema care sa redea aceleasi sentimente, ceva mai potrivita cu natura site-ului.

Tema veche exista in continuare, se numeste narenciye si se poate pune inapoi din profil:
a) limba romana
Profil -> Preferinţe pentru afişare şi layout [se afla in stanga] -> Tema curenta (schimba) [click pe schimba] -> scroll in jos pana la narenciye si apoi click pe "foloseste aceasta temă"
b) limba engleza
Profile -> Look And Layout Preferences -> Current theme (change) -> scroll in jos pana la narenciye si click pe "use these theme".

Voi face si textul ceva mai mare ca sa fie mai usor pentru toata lumea, deocamdata lucrez sa adaug celelalte meniuri care lipsesc de sus (who's online, random topics, etc...) si apoi pe rand si dimensiunea textului. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 zile..