Mda.. cand sunt zile rele ma ascund in mine si tac

sau ma vait la toata lumea (daca e vorba de chestii mai sociale).
De asemenea, nu prea mi se-ntampla sa am zile jumatate bune sau jumatate rele - sau daca da, oricum nu le consider rele. Nu ma demoralizeaza. Cele rele sunt cele in care nu-mi iese absolut nimic din ce ma framanta cu adevarat. Insa am invatat sa le deduc aproape, daca nu-mi iese ceva de la inceput, imi zic ca "iar e o zi din aceea..." si na, parca imi e usor s-o duc.
Ce ma scoate de obicei din starile naspa sunt putine chestii:
a) Muzica. La vremuri de restriste bag melodic death metal, gen Graveworm, Craddle of Filth, etc. The 'grawl' - ragnetul acela - cam zice ce simt si eu in momentele respective.
b) Rutina. Fac curat in acvarii, in casa. Am vazut odata o faza faina, m-a impresionat.
Veneam noaptea cam trist de la o impacare esuata cu fosta - si destul de deprimat asa. Pe strada, trecut de 12 noaptea, unu' beat, cu o ranga in mana si in cealalta cu cutia de bere mergea in directia opusa. Scos brusc din depresii si devenind atent ca sa ma apar in caz ca se intampla ceva, trecusem unul de celalalt, dar dupa cativa pasi aud ca el se opreste [nu mai fosnea nimic, etc]. Intorc privirea si privesc uimit. Omul se oprise in dreptul unui centru de reciclat produse, si isi punea cutia de bere in recipientul pentru metale.
M-a uimit, si n-o s-o uit repede asta. Oricat de beat a fost, oricat de deprimat sau de abatut in sufletul lui, totusi... incerca sa faca ceea ce trebuie sa faca un om. Era demn.
Carti nu prea citesc decat daca am nevoie, filme nu vad. Cum singura chestie artistica pe care o degust e muzica, am ajuns sa cunosc foarte multa, mai ales ca acum cu youtube etc. e foarte usor sa faci click pe 'related' si sa asculti si altceva. Sper sa nu o epuizez, ca n-am alte idei deocamdata