10 Octombrie, 2025, 05:48:47 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Despre zile rele  (Citit de 15703 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

27 Iulie, 2008, 05:18:53 p.m.
Răspuns #15

motanel

:laugh: Mda, e una din zilele in care nu sunt foarte ofuscat, dar, se poate si mai bine. :P
In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii: unele pentru ca nu au ratiune, ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloace auxiliare de constiinta.

17 Octombrie, 2008, 06:03:02 p.m.
Răspuns #16

Just

Eu am o personalitate foarte dubioasa in sensul ca trec foarte usor de la o stare la alta asa ca la mine mai mult merge formularea "ore negre" . E nasol ca inca de pe cand eram mai tinerica in orele mele rele nu acceptam pe nimeni din exterior , fie ea mama , tata , prieteni . De fapt ,ei imi spuneau ca nu se pot apropia de mine si asa ca preferau sa ma lase in pace . Apoi de una singura ce faceam si ce fac sa depasesc astfel de momente !?

1.Dorm. Fie ca e dupa un ceai de musetel sau dupa ce am citit cateva pagini dintr-o carte oarecare.Intotdeauna dupa ce ma trezeam priveam lucrurile intr-un mod complet diferit ,iar situatia oricare ar fi fost ea imi parea mult mai usor de suportat ,respectiv depasit .

2.Ma uit la un film de actiune sau o comedie .De cele mai multe ori aleg unul dintre cele pe care le-am mai vizionat si sunt sigura ca imi pot acapara atentia.

3.Iesim la plimbare cu bike-ul ,departe . Printre stanci ,deasupra marii ca sa vad eu maretia lumii . Un astfel de peisaj iti poate aduce lacrimi ... de fericire , de multumire pentru simplul motiv ca "esti" .

4.Ma apuc de ceva care stiu ca-mi va aduce satisfactie : curatenie generala , termin o tema , o grila mai greuta .
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

17 Octombrie, 2008, 06:29:00 p.m.
Răspuns #17

lumycriss

Vizitator
Mda... Somnul e şi antidotul meu preferat, la fel şi televizorul, un film, o carte. Muzica. Şi că tot veni vorba de muzică, mi-am adus aminte de o melodie care mie, cel puţin, mi-a dat curaj şi m-a liniştit în zilele primei mele sesiuni - o ascultam după câte o problemă dificilă de analiză, sau de fizică :D : Don Baxter - O să fie bine. Să vă reamintesc refrenul:
O să fie bine, ştiu asta,
Mama m-a avertizat cât de grea e viaţa...
Zile bune şi rele s-au scurs
Însă întotdeauna am ţinut capul sus.
:)
« Ultima Modificare: 17 Octombrie, 2008, 06:34:36 p.m. de Lumi Cris »

24 Octombrie, 2008, 12:13:11 p.m.
Răspuns #18

Miss M.

Just , n-as zice ca ai o personalitate "dubioasa" pentru ca treci usor de la o stare la alta ... as numi-o mai degraba "sanatoasa" , pot sa spun ca am ajuns sa fiu la fel , cu timpul am invatat sa trec usor peste lucruri marunte ... zile negre de-a dreptul am cand se intampla ceva grav , iremediabil , cred ca orice se poate rezolva intr-un fel sau altul , mai putin sanatatea ... in rest nu las orice fleac sa ma afecteze . Si apoi din orice zi proasta ies automat cand vin acasa si o vad pe cea mica , vorbim , ne jucam , ma face sa rad si ma binedispune instant . 

" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

24 Octombrie, 2008, 11:50:09 p.m.
Răspuns #19

viulian

Administrator
Mda.. cand sunt zile rele ma ascund in mine si tac  :hmmm: sau ma vait la toata lumea (daca e vorba de chestii mai sociale).
De asemenea, nu prea mi se-ntampla sa am zile jumatate bune sau jumatate rele - sau daca da, oricum nu le consider rele. Nu ma demoralizeaza. Cele rele sunt cele in care nu-mi iese absolut nimic din ce ma framanta cu adevarat. Insa am invatat sa le deduc aproape, daca nu-mi iese ceva de la inceput, imi zic ca "iar e o zi din aceea..." si na, parca imi e usor s-o duc.

Ce ma scoate de obicei din starile naspa sunt putine chestii:
a) Muzica. La vremuri de restriste bag melodic death metal, gen Graveworm, Craddle of Filth, etc. The 'grawl' - ragnetul acela - cam zice ce simt si eu in momentele respective.
b) Rutina. Fac curat in acvarii, in casa. Am vazut odata o faza faina, m-a impresionat.
Veneam noaptea cam trist de la o impacare esuata cu fosta - si destul de deprimat asa. Pe strada, trecut de 12 noaptea, unu' beat, cu o ranga in mana si in cealalta cu cutia de bere mergea in directia opusa. Scos brusc din depresii si devenind atent ca sa ma apar in caz ca se intampla ceva, trecusem unul de celalalt, dar dupa cativa pasi aud ca el se opreste [nu mai fosnea nimic, etc]. Intorc privirea si privesc uimit. Omul se oprise in dreptul unui centru de reciclat produse, si isi punea cutia de bere in recipientul pentru metale.

M-a uimit, si n-o s-o uit repede asta. Oricat de beat a fost, oricat de deprimat sau de abatut in sufletul lui, totusi... incerca sa faca ceea ce trebuie sa faca un om. Era demn.

Carti nu prea citesc decat daca am nevoie, filme nu vad. Cum singura chestie artistica pe care o degust e muzica, am ajuns sa cunosc foarte multa, mai ales ca acum cu youtube etc. e foarte usor sa faci click pe 'related' si sa asculti si altceva. Sper sa nu o epuizez, ca n-am alte idei deocamdata  :angel:

25 Octombrie, 2008, 07:39:04 p.m.
Răspuns #20

Lorelei

Ieri a fost o zi rea. Clar si fara dubiu, rea a naibii. Ma bantuie lipsa de sensuri, ma bantuie de fapt nevoia de sensuri. Si goana asta dupa fericire pe care de fapt nu o atingem. Intamplarea a facut, insa, sa revad ieri un film teribil, Patch Adams, care m-a readus total pe linia de plutire. Poate ca totusi exista un sens si o sansa, macar din cand in cand, macar pentru cei norocosi... daca iti gasesti sensul in ceva... Cred ca omenirea are o nevoie teribila sa creada in ceva care da sens, fie asta o dimensiune religioasa, umana sau de alta natura, nu stiu... dar cand credem cu tarie in ceva lumea din jur capata sens...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Octombrie, 2008, 11:40:14 p.m.
Răspuns #21

viulian

Administrator
Ma tot roade citatul din filmul "As Good As It Gets":

Quote:

[to a group of depressed psychiatric patients]
Melvin Udall: What if this is as good as it gets?

Da, tot speram - dar.... what if this is as good as it gets ?

25 Octombrie, 2008, 11:43:23 p.m.
Răspuns #22

Lorelei

Nu stiu, daca e as good as it gets... am incurcat-o. Noroc ca nu avem o certitudine legata de asta...

25 Octombrie, 2008, 11:56:12 p.m.
Răspuns #23

viulian

Administrator
Heh, singurul moment cand incertitudinea ne salveaza  :scared:

25 Octombrie, 2008, 11:59:43 p.m.
Răspuns #24

Lorelei

Super iconitul, m-a binedispus total. Adica da, bietii de noi, viata e cam de doi lei, se pare ca nici nu va deveni mai buna, totusi uite... ne salveaza speranta, ce bine... Si apoi vine palma realitatii! De fapt tot ce putem face este sa tipam ca nebunii si sa ne si ascundem cand facem asta.  :laugh:

26 Octombrie, 2008, 01:37:39 a.m.
Răspuns #25

Răzvan Vlad

Interesante retete pentru alungarea deprimarii. Poanta este ca la mine... nu tin. Si am incercat. Maruntele intamplari datatoare de neplaceri de cele mai multe ori ma fac sa ridic din umeri, atunci cand nu pot sa le controlez desfasurarea sau deznodamantul! Unori imi provoaca o reactie ironica. Adevarate ZILE RELE am cand ma consum din cauza fiintelor care conteaza mult pentru mine. Si atunci pot sa privesc 100 de filme nostime, sa ascult cele mai simpatice cuplete, e ca si cum m-as imbata cu apa rece... Fire lucida fiind, stiu ca solutia este alta!

26 Octombrie, 2008, 11:01:52 a.m.
Răspuns #26

umbra

Azi, e una dintre zilele mele foarte proaste, m-am trezit cu fata la perete. Incerc din rasputeri sa ies din starea asta, dar cred ca singura varianta e  sa  incep prin a percepe "revelatiile durerii"  si sa redevin  acea franghie care leaga peste abis bestia de supraom.(Nietzsche) :-X
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop.-Saint-Exupery

26 Octombrie, 2008, 05:18:17 p.m.
Răspuns #27

Lorelei

normal ca te-ai trezit cu fata la perete, e inevitabil, doar esti o umbra!  :laugh:

Cat despre zilele rele si bestie si supraom... azi e o zi buna, asa ca voi fi o mica Scarlett O'Hara care la asta se va gandi maine.

26 Octombrie, 2008, 05:25:02 p.m.
Răspuns #28

umbra

Da, ai dreptate, o sa ma las putin purtat pe aripile vantului si o sa  incerc sa ma lipesc de frumusetea voastra. Mi-e sa nu racesc daca raman lipit doar de pereti. :P
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop.-Saint-Exupery

27 Octombrie, 2008, 09:19:38 p.m.
Răspuns #29

Semiramis

Global Moderator
e adevărat. există zile rele. dar atât de rele încât nimic nu merge, totul se strică. ştii cum e, când e sa nu-ţi meargă ceva, apăi nu merge frate...eu am o zi rea. şi o tot am de vreo două săptămâni. sper că azi s-a terminat. mâine trebuie să fie bine. că am o zi şi mâine...dar asta e, trec toate.  :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!