Neaparat cred ca pentru a putea fi ignorat trecutul sau depozitat intr-un colt prafuit de suflet noi trebuie sa fim impacati cu el ,altfel nu merge .Atata vreme cat ne-am aranjat socotelile acolo vom trai impacati ,armonios in prezent . Daca lasi lucrurile neincheiate te vor bantui la fiecare pas "daca ii spuneam" , "trebuia sa-i fi spus cutare lucru" etc. si te vor facea inevitabil sa traiesti in trecut sau avandu-l pe cap cu inconvenientele sale .
Eu ma simt bine cu amintirile mele .Cele mai putin placute de cele mai multe ori imi aduc un fel de concluzii pentru viitor ,un mic ajutor pentru diferite situatii .Cred ca asta este singura lor menire in momentul de fata . Amintirile placute ,insa ma insotesc la fiecare pas .Ganduri la copilarie, pozne, timpuri frumoase ,dar apuse imi aduc mereu un fel de invigorare ,un zambet stangaci, un indemn de a-mi aduna cat mai multe astfel de medicamente spirituale . Categoric imi selectez amintirile ,asa cum am facut-o mai in sus . Unele imi dorm ,altele ma bantuie ,trebuie doar sa stim sa profitam sau sa le folosim in scopuri benefice pentru prezent .