11 Octombrie, 2025, 01:06:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Atentie! Plagiator printre noi sau...WANDERER !!! sau...  (Citit de 14777 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Noiembrie, 2008, 01:57:30 p.m.
Citit de 14777 ori

Lady Allia

despre cum ne intoarce viata o palma de incredere inapoi!

asa cum l-am intrebat si pe el...

CUM... poate cineva sa se imbrace in sufletul si sentimentele cuiva?
CUM...? nu il strange sufletul? nu ii este prea larg? este oare atat de comod sa vrei sa fi altcineva???
CUM... poate cineva sa traiasca atat de linistit si arogant in timp ce profita de oamenii pe care ii numeste: ingeri, prieteni, dragi?!?

nu stiu daca ma doare atat de tare faptul ca m-a plagiat sau faptul ca a fost el...cel in care am avut incredere ca prieten, cel caruia nu demult i-am spus La Multi Ani si cel ...

am vrut doar sa stiti ca plagiaza - ca sa va feriti pe viitor.
ce e in sufletul meu insa...nu cred ca vreti sa stiti si poate chiar nu este interesant. altii au probleme mult mai mari.

Cum?...!!!!!!!!!!!!!!?

am si uitat sa dau site-ul...

http://www.poezii.biz/poezii.php?author=6431

aici, in majoritate, ce a publicat sunt poeziile mele.

http://www.poezii.biz/afiseazapoezie.php?poem=76861

http://www.poezii.biz/afiseazapoezie.php?poem=74976

http://www.poezii.biz/afiseazapoezie.php?poem=74736

http://www.poezii.biz/afiseazapoezie.php?poem=73432

mai sunt..., dar am obosit  :'(. am obosit  :'(.

« Ultima Modificare: 19 Noiembrie, 2008, 02:21:30 p.m. de Lady Allia »

19 Noiembrie, 2008, 02:41:55 p.m.
Răspuns #1

sunshine

URAT! OAMENII AU SUFLETE HIDOASE UNEORI! Am observat de nenumarate ori ca paginile cu postarile tale sunt printate...odata , pe un post de radio, se vorbea despre o poveste de viata de pe forumul nostru, ma gandeam atunci cat de usor isi poate insusi cineva viata cuiva...Pacat ca avem asemenea oameni pe forum, ca exista asemenea tineri care traiesc si se ridica din minciuni.
« Ultima Modificare: 19 Noiembrie, 2008, 02:46:29 p.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

19 Noiembrie, 2008, 03:22:38 p.m.
Răspuns #2

charlie

Easy come, easy go.

Lasa-i sa se ridice, ca asa cum s-au ridicat, asa vor cadea. Si vor cadea rau.
You believe but what you see
You receive but what you give

19 Noiembrie, 2008, 05:03:54 p.m.
Răspuns #3

lumycriss

Vizitator
Nu-mi vine sa cred... Cum pot face unii oameni asa ceva?  ??? Cand am vazut topicul, plin de dovezi impotriva "acuzatului", am fost tentata sa... pastrez prezumtia de nevinovatie a sus-numitului wanderer... Am inceput investigatii proprii... si mai rau m-am necajit... Am descoperit ca pana si cea mai frumoasa poezie care ma impresionase dintre toate postarile lui, "Iubire, vis trandafiriu..." nu era de fapt a lui... ci a Marianei Kabbout... cel putin asta e un alt nume sub care au mai fost publicate aceste versuri in vastitatea acestei panze de paianjen... Imi pare sincer rau pentru cei care se atasasera de aceasta persoana... Imi pare rau, Lady Allia, pentru dezamagirea suferita!...  :(

19 Noiembrie, 2008, 09:24:39 p.m.
Răspuns #4

Escu

Global Moderator
Nasoala chestie. Probabil vroia sa impresioneze tinerele dudui. Poate nu avea noroc in dragoste. Nu putem sti niciodata. Sper sa inteleaga ca nu ajunge nicaieri cu fapte de genul asta.
Let's put a smile on that face!

19 Noiembrie, 2008, 11:43:14 p.m.
Răspuns #5

Lady Allia

"Nu-mi vine sa cred... Cum pot face unii oameni asa ceva?  Huh Cand am vazut topicul, plin de dovezi impotriva "acuzatului", am fost tentata sa... pastrez prezumtia de nevinovatie a sus-numitului wanderer..."

Lumi...mie imi pare si mai rau cand citesc ceea ce ai scris mai sus.
Niciodata nu am avut pretentia sa fiu denumita poet sau persoana talentata, dar intotdeauna mi-am asumat raspunderea si criticile la cele scrise de mine!

Dovezile nici macar nu erau dovezi. Nu trebuia rascolit. Erau acolo. Dovezile sunt poezii scrise de mine,  semnate de mine - in general pentru a ma exterioriza sufleteste, pentru a darui.
Am inteles ca nu sunt Kabbot, dar asta nu ma deranjeaza si nu cred ca ar trebui sa ma numesc asa ca sa pot sa arat cuiva ca poate nu inrtamplator uneori scriu si bine.

Imi pare rau Lumi pentru ca ar trebui sa ma numesc altfel ca tu sa poti defapt sa ma vezi pe mine...
Imi pare rau defapt pentru mai multe, dar asta nu mai are nici o relevanta!

"Imi pare rau, Lady Allia, pentru dezamagirea suferita!... "

si mie, dar asta nu o sa il aduca inapoi pe acel wanderer frumos in care eu am crezut!
cum am mai spus...sa-l ia naiba!
mi-a intors toata ideea de om pe dos!
dar poate...fara sa isi doreasca asta mi-a facut un mare bine!
oarecum mi-a aratat ceea ce eu am refuzat sa vad.
« Ultima Modificare: 19 Noiembrie, 2008, 11:48:27 p.m. de Lady Allia »

20 Noiembrie, 2008, 12:20:23 a.m.
Răspuns #6

lumycriss

Vizitator
Dovezile nici macar nu erau dovezi. Nu trebuia rascolit. Erau acolo. Dovezile sunt poezii scrise de mine,  semnate de mine - in general pentru a ma exterioriza sufleteste, pentru a darui.
Am inteles ca nu sunt Kabbot, dar asta nu ma deranjeaza si nu cred ca ar trebui sa ma numesc asa ca sa pot sa arat cuiva ca poate nu inrtamplator uneori scriu si bine.

Imi pare rau Lumi pentru ca ar trebui sa ma numesc altfel ca tu sa poti defapt sa ma vezi pe mine...

Te rog sa ma ierti, Lady Allia. Nu am gandit niciodata ceea ce ai inteles tu mai sus! Vroiam sa fac referire nu la site-ul pe care domnul a publicat poeziile tale (fara aprobare si fara sa faca referire directa la autor), ci la versurile pe care le publicase deja pe Lovetime! Pe tine... inca nu am apucat sa te citesc... spre rusinea mea  :-[ Am trecut insa prin posturile tale recente si pot spune ca ai har pentru ceea ce faci, si iti doresc sa scrii in continuare doar asa cum simte sufletul tau si cum iti canta inima! Insa te rog sa nu te gandesti niciodata ca nu ti-as aprecia lucrarile daca ele sunt de valoare! Imi pare tare rau de confuzie... Imi cer scuze inca o data pentru exprimarea ambigua si ignoranta mea care au dus la aceasta situatie...
« Ultima Modificare: 20 Noiembrie, 2008, 12:23:58 a.m. de Lumi Cris »

20 Noiembrie, 2008, 09:01:03 a.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Lady, in cazul asta ar trebui sa scrii celor de la poezii.biz si sa le indici locul unde ai publicat tu prima data (ca sa se observe data) si sa speri ca vor fi suficient de intelepti sa realizeze ca intr-adevar, tu esti autoarea.

Stiu ca se intampla, da' problema e veche - adica nu doar tu esti cea afectata.
Poti s-o iei asa: plagiatul este si el o modalitate de magulire. Si atata timp cat tu continui sa scrii, faima va fi a ta - el doar se alege cu niste posturi in plus pe unde mai posteaza - probabil ca poezii.biz ai descoperit tu - dar daca voia sa se dea mare poet, probabil ca s-a bagat peste tot cu copy paste-uri.

Ai putea sa-i scrii si lui, si sa-i zici sa adauge totusi un link de unde a copiat poezia - si sa-i bati obrazul. Poate e si el mic si habar n-are cum e cu plagiatul, manifestandu-si talentul artistic cu Ctrl-C / Ctrl-V . Si daca ii scrii, intelege :) ca e o chestie de onoare, si ca daca facea asta cu filme sau melodii, risca amenzi uriase sau puscarie.

20 Noiembrie, 2008, 09:15:37 a.m.
Răspuns #8

lumycriss

Vizitator
Permiteti-mi sa mai adaug si eu ceva... Atata timp cat aceste pagini vor fi deschise vizitatorilor de orice fel ne putem astepta la orice, zic eu... Cred ca nu avem de-a face cu unul din putinele cazuri, ci cu unul din multele cazuri de plagiat. Cand ne hotaram sa postam pe acest site, sau pe blog, sau pe orice alta pagina de internet o lucrare, fie ea cat de neinsemnata, chiar daca e semnata, cred ca ne asumam implicit riscul de a fi copiati pe orice alta pagina de internet. Si nu stiu cat de mult se poate face ceva in privinta asta... Mai ipocrita e situatia cand acesti plagiatori indraznesc chiar sa se infiltreze in mediul de unde isi procura "materialele" sau "hrana" lor de paianjeni, aducand cu ei sentimente straine de sufletele lor meschine (dovada ca nici macar poeziile postate pe site-ul nostru nu erau originale)... Asta cred ca ne doare cel mai mult, nu sa descoperim ca suntem plagiati de un necunoscut, ci de cineva in care am avut incredere la un moment dat...
« Ultima Modificare: 20 Noiembrie, 2008, 09:17:16 a.m. de Lumi Cris »

20 Noiembrie, 2008, 10:27:40 a.m.
Răspuns #9

Lady Allia

In acesta privinta am mai spus: nu a durut atat de tare faptu ca am fost plagiata ci persoana care a facut-o.
In privinta plagiatului imi cunosc drepturile si slava Domnului ca ele exista.

In ceea ce priveste "riscul" cand scrii ceva, undeva, (indiferent unde) atata vreme cat tu esti autorul, nu cred ca ar trebui sa fie unul asumat si nici macar nu ar trebui sa fie un risc!
Fiecare trebuie sa stie ca autorul (fie el si a unei opere mici si neinsemnate) este cel care scrie partial sau in intregime un text si nu cel care il ia si il copiaza in alta parte fara consimtamantul acestuia, fara a scrie numele autorului si fara a plasa macar un link.
Este ca si cum eu mi-as pune la gat un medalion frumos, iar tu mi l-ai lua sub pretextul ca esti sarac si eu trebuie sa ti-l dau sau ca si cum atunci cand daca invit pe cineva in casa mea trebuie sa pun tot ce am de valoare sau nu sub cheie pentru ca s-ar putea sa ma trezesc cu riscul de a fi furata.

Nu asa merg lucrurile!
Lucrurile sunt foarte clare in privinta vasta!
E al tau: publici cu sau fara semnatura!
Nu e al tau: publici cu acordul autorului sau cu numele acestuia sub text!

Ce risc sa isi asume cei care scriu? Pana cand?
Pana cand sa isi asume cei de buna credinta riscuri in fata nesimtitilor, rau-intentionatilor si a celor care cred ca tot ce vad li se cuvine?
De unde pana unde sa tot intelegem pe cei care fura? De ce? De ce ei sa termine mereu prin: nu au stiut, saracii de ei, lasa ca inteleg ei intr-o zi, poate or sa stearga textele, lasa ca sterg blogul, etc...!? , iar cei pagubiti mereu o termina in postura de prosti si fraieri (pentru ca de cele mai multe ori cel ce fura o data fura si a doua oara sau reincepe prin: ce credea ca ma sperie? proasta! prostul! etc...)
Fiecare munceste in felul lui!
Asta e munca mea: sa scriu!
Am dreptul sa ma bucur de ea si nu consider ca trebuie sa imi asum nimic decat responsabilitatea celor scrise: atat!

Insa...pentru ce am scris eu mai sus exista "Legea Dreptului de Autor" sau mai bine spus: "Legea nr 8/1996", care este foarte clara in aceasta privinta.
Am sa va dau doar cele mai importante puncte care cred eu ca ar putea sa va intereseze si pe voi:

Lege privind dreptul de autor si drepturile conexe

TITLUL I

Dreptul de autor

PARTEA I
Dispozitii generale

CAPITOLUL I
Dispozitii introductive

Art. 1
(1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile prezentei legi.
Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial.

(2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar in forma nefinalizata.

Art. 2
Recunoasterea drepturilor prevazute in prezenta lege nu prejudiciaza si nu exclude protectia acordata prin alte dispozitii legale.

CAPITOLUL II
Subiectul dreptului de autor

Art. 3
(1) Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.
(2) in cazurile expres prevazute de lege, pot beneficia de protectia acordata
autorului persoanele juridice si persoanele fizice, altele decat autorul.
(3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite in conditiile legii.
Art. 4
(1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica.
(2) Cand opera a fost adusa la cunostinta publica sub forma anonima sau sub un pseudonim care nu permite identificarea autorului, dreptul de autor se exercita de persoana fizica sau juridica ce o face publica avand consimtamantul autorului, atat timp cat acesta nu isi dezvaluie identitatea.

...

Art. 15
(1) Se considera comunicare publica orice comunicare a unei opere, realizata
direct sau prin orice mijloace tehnice, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenica, recitarea sau orice alta modalitate publica de executie ori de prezentare directa a operei, expunerea publica a operelor de arta plastica, de arta aplicata, fotografica si de arhitectura, proiectia publica a operelor cinematografice si a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de arta digitala, prezentarea intr-un loc public,prin intermediul inregistrarilor sonore sau audiovizuale, precum si prezentarea intr-un loc public, prin intermediul oricaror mijloace, a unei opere radiodifuzate.
De asemenea, se considera publica orice comunicare a unei opere, prin mijloace cu fir sau fara fir, realizata prin punerea la dispozitie publicului, inclusiv prin internet sau alte retele de calculatoare, astfel incat oricare dintre membrii publicului sa poata avea acces la aceasta din orice loc sau in orice moment ales in mod individual.
(2) Dreptul de a autoriza sau de a interzice comunicarea publica sau punerea la dispozitia publicului a operelor nu se considera epuizat prin nici un act de comunicare publica sau de punere la dispozitia publicului.

http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/drept-de-autor/legea-dreptului-de-autor.html

Deci Iulian...legea protejeaza si creatia intelectuala, literara si artistica nu doar pe cea muzicala, cinematografica, etc  si ma bucur ca o face.
Si cei care plagiaza texte risca amenzi si puscarie, iar asta pentru ca orice iei de la altul si pretinzi ca este al tau se numeste: furt! In acest caz este furt intelectual!

Sa-l trag de maneca? NU!
Sa se autosesizeze singur si sa isi faca mustrarea de constiinta singur! Eu una nu mai vreau sa am de-a face cu el in viata mea!
E mic...
Si daca e mic sunt convinsa ca stia ce face, chiar daca nu stia ce se poate intampla!
In ceea ce-l priveste am sa ma rezum la atat - la a-l aduce la cunostinta forumurilor unde posteaza pentru ca altii sa stie cu cine are de-a face, dar cu restul am sa merg pana unde va fi cazul, iar asta pentru ca m-am saturat sa-l tot aud pe "nu stiam ca fur!".

Cum mama..... nu stia ca fura cand folosea ceva ce nu ii apartinea?
Nu e asa ca e comod sa spun: nu stiam ca fur cand tocmai stau agatat de lantisorul de la gatul tau sau de ceas sau...?
Mda...cam asa e si cu literatura: "nu stiam", il lasi in pace si de a doua zi punct si de la capat!
Stiu ca in unele cazuri (putine) este vorba de ignoranta si lipsa de educatie, dar in majoritatea este vorba de rea-vointa si multa nesimtire!

..........

Iulia...le-am scris celor de la poezii.biz deja - inca din momentul in care l-am gasit si bineinteles ca le-am relatat cu linkuri. Am cerut doar sa i se stearga contul sau textele mele!
Sper ca nu am ranit pe nimeni prin ceea ce am scris. Am fost poate mai altfel ca sa punctez faptul ca indiferent de situatie furtul nu trebuie incurajat doar prin intelegere sau "bine mama, dar de maine sa nu mai faci"...

22 Noiembrie, 2008, 01:15:51 a.m.
Răspuns #10

marianaeftimiekabbout

Ajung si eu pe aceasta pagina, in urma instiintarii tale, Lady Allia, fapt pentru care nu pot decat sa iti multumesc.
  Nu conteaza cine esti, de unde vii si ce anume ti s-a furat. ( Da, pentru ca este FURT!) Conteaza ca lucrul respectiv iti apartine si nimeni nu are dreptul sa si-l insuseasca fara acordul tau.

Versurile mele pe care acest WANDERER le-a postat aici au fost deja publicate atat in cel de-al treilea volum de poezii al meu cat si in alte antologii, reviste culturale, siteuri literare, etc.
  "Domniei sale WANDERER" i-am scris deja un mesaj. Daca nu binevoieste sa faca ceea ce trebuie, o va face mai apoi fiindca va trebui sa o faca. Legea il va obliga.

E trist, dar adevarat! Lumea e plina de escroci si epave care sunt mult mai periculosi decat oricare boala contagioasa.
    Poate o sa para banal ceea ce voi spune acum, dar existenta lor ne ajuta sa intelegem ce inseamna a fi OM in adevaratul sens al cuvantului.

Pace si liniste in suflet va doresc tuturor!

Mariana Eftimie Kabbout
Adevărata fericire nu se ascunde în ceva ce nu ai avut încă. Ci doar în ceea ce îţi aparţine...

Mariana Eftimie Kabbout

True happiness is not hidden in something you never had.
 But only in what you deserve...

22 Noiembrie, 2008, 01:56:22 a.m.
Răspuns #11

Lady Allia

Dragă Mariana (sper că pot să îţi spun aşa  :-*) înainte de toate mă bucur să găsesc prezenţa ta minunată printre noi şi, de ce nu...să îmi permit să sper că te voi regăsi şi în alte dăţi aici dăruindu-ne câte o îmbrăţişare în versuri din partea sufletului tău!

În privinţa plagiatului am mai spus-o chiar azi - furtul intelectual devine din ce în ce mai la modă şi din păcate este destul de greu de depistat cu atât mai mult, cu cât cei care plagiază sunt trataţi cu destul de multă uşurinţă şi chiar înţelegere de cei din jur - uneori chiar nefiind considerat el cel vinovat ci cei care au postat scrierea  ???.
Pentru mine nu contează că e furt intelectual, moral, material. Furtul este furt!

În privinţa lui wanderer...sper să nu fie nevoie să se ajungă prea departe, iar asta pentru că deşi a făcut ce a făcut...eu nu ştiu să urăsc Mariana  :(..., iar sentimentele (aici de prietenie...oarecum) nu pot să dispară cu una cu două - chiar dacă undeva în suflet mi-a fost răscolită toată încrederea în oameni şi sinceritatea acestora.

Da...unii din păcate nu pot să îşi manifeste sentimentele - nu ştiu - şi probabil din un motiv sau altul împrumută cu bună ştiinţă de la cei care (în sinea lor) au, pot şi ştiu să dăruiască.
Poeziile mele, textele mele nu sunt atât de valoroase din punt de vedere literar, dar sunt ale mele, sunt bucăţi din mine, sunt sentimentele mele, răbufnirile mele, trăirile mele...şi nu pot să le dau aşa...fără să îmi pese!

Îţi doresc tot ce e mai bun şi mai frumos în lume alături de familia ta Mariana şi...aştept noua ta carte!
Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun, iar în timp să ne mai bucuri şi cu alte şi alte volume!

cu drag şi stimă,
Lady Allia

22 Noiembrie, 2008, 11:18:01 a.m.
Răspuns #12

Escu

Global Moderator
Vad ca in ultimul timp, multa lume plagiaza. Cu totii stim ca nu este un lucru bun, si mai toti ne dorim ca cei vinovati sa fie pedepsiti. Este mult mai simplu sa dai in judecata o persoana care iti pirateaza cd-urile sau dvd-urile decat o persoana care iti plagiaza poeziile. Pe internet, poti sa fii oricine. Poti sa ramai anonim, iar politia sau alte organe sa nu dea de tine. Exista tehnici pe care nu toti le cunosc in ceea ce priveste anonimitatea pe internet. Organele abilitate au de cele mai multe ori dificultati in depistarea "infractorilor", iar pana se ajunge la o finalizare, pot trece ani. Acum logic vorbind, cine credeti ca are prioritate intr-un dosar? O stimabila doamna si poeziile ei sau 400 de dvd-uri piratate cu un prejudiciu de peste 40.000 euro ? Stiti raspunsul mai mult ca sigur. Legea nu-i pentru toata lumea.
Am vrut sa va impartasec o mica parte din realitate.
Let's put a smile on that face!

18 Decembrie, 2008, 07:25:48 p.m.
Răspuns #13

wanderer

Vizitator
Stiu ca am gresit, stiu ca aveti tot dreptul sa ma judecati si nu o sa va stau in cale. Pot doar sa intorc umil si celalalt obraz si sa va multumesc.

18 Decembrie, 2008, 08:26:17 p.m.
Răspuns #14

Lorelei

Cel far' de pacat sa arunce primul cu piatra...

si

De iertat sa iertati nu de 7 ori, ci de 70 de ori cate 7

asa ca eu las piatra jos...
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.