Back! Ce greu mai adormi micutul... Si cum nici o minune nu tine mai mult de trei zile, nici a mea nu a ajuns sa cunoasca ziua a treia. Adevarul e ca... vroiam sa uit, vroiam in acelasi timp sa imi reamintesc in fiecare zi dealurile pe care obisnuiam sa hoinaresc in fiecare zi de mana cu vantul, de rimele mult prea nepotrivite pe care le scoteam ca din buzunarele nebuniei, de critici si de laude, de certuri si de povesti la gura sobei... Vroiam sa fiu nimeni si in acelasi timp tot eu, sa fiu androginul cufundat in visare, omul fara de chip si cu raze in par, anima contopita cu animus intr-un vesnic sarut... Vroiam prea mult? Mi-am pus prea multe dorinte la noaptea dintre ani? De fapt, nu m-am intors decat pentru ca-mi era foarte dor de cineva... Un El? O Ea? Ai tresarit, te-am simtit. "Astepti o Ea, desigur, de ce ai oscila?!" Apoi scuipi usor in san... Da, inca de cand eram mica eram mai baietoasa, ma cataram prin toti copacii si chiar pe casa, rupeam poalele rochitelor si pantalonii in genunchi... Mi-a fost dor de un El, un el frumos si indepartat si totusi atat de aproape de sufletul meu... Imi pare rau de confuzie, draga Semi si micutule trandafir alb, dar nu fu cu intentie... Dar suntem atat de asemanatori, eu si gandul meu... Se mai intampla, si nu o data s-a nimerit sa fiu comparata cu un intelept pe cand eram mica, desi nu am pretentii de filosof. Matusa mea imi spunea "Baba Casii", si multa munca de lamurire a mai trebuit dusa cu mama, care intelegea "Baba Kasi" si nu pricepea de unde vine acest nume ciudat... In fine, se pare ca atunci cand eram bebe, purtam roz si nu albastru, desi este culoarea mea preferata, cand eram mica ma jucam cu papusi si nu cu masinute, desi sunt convina ca mi-ar placea la nebunie sa conduc un automobil, citeam poezii si nu scriam versuri, precum marii poeti din manualele de limba romana...
Cine am fost? Cine sunt? Cine voi fi? As vrea sa ma nasc din nou, imi strig cu disperare Galateea, dar nu-mi raspunde nimeni... Poate ca nici nu am avut niciodata vreuna... Sau poate ca Galateea mea e un barbat, si nu o femeie, iar cum barbatii nu pot naste... nici eu nu mai am vreo sansa... Caci te simt, deja te-ai indepartat de mine, ce interes are pentru tine o persoana de acelasi sex? Cand tu cauti iubire, cauti tandrete, cauti alinare... de ce le-ai gasi la mine? Ti-au placut cuvintele mele zburatoare, si aproape ca te-ai indragostit de gandul meu... imbracat intr-un tricou ieftin mesterind de zor un ingeras... am omis cu buna stiinta sa precizez ca de fapt eu l-am accidentat... Furioasa, l-am luat intr-o zi de aripi si l-am trantit pe jos... A ramas zacand acolo pana a doua zi cand gandul meu milos l-a cules de pe jos si a hotarat ca mai merit o sansa. O sansa de a avea si eu... un inger pazitor... Te-am intristat si te-am dezamagit, de ce te-ai mai uita inapoi? Cum, ai ajuns sa citesti si randul acesta?!... Stiu, stiu ca m-ai recunoscut, inchid ochii si sper sa nu folosesti biciul din mana ta pentru a ma mustra si a ma face de rusine rostindu-mi numele adevarat...
As vrea sa raman Ezel, Ezo cea naiva si plina de dor... Poate ca si telenovela din care mi-am imprumutat numele e una ieftina, dar cum majoritatea dintre noi, oftand un pic, ne multumim cu putin si incercam sa fim fericiti din lucrurile marunte, asa si eu imi pavez cararile cu pietre slefuite, ca sa nu ma impiedic, si merg mai departe... visand poate prea mult, traind ca prin vis...