11 Octombrie, 2025, 12:42:02 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Comentarea perversiunilor sexuale prin prisma religiei  (Citit de 9184 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Aprilie, 2004, 01:47:17 p.m.
Citit de 9184 ori

RocksyBaby

Vizitator
Sfântul Apostol Pavel condamna foarte aspru pe cei perversi, socotind ca au ajuns la aceste practici atât de josnice din cauza idolatriei lor. El spune: „De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pângareasca trupurile lor între ei, ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu în minciuna si s-au închinat si au slujit fapturii, în locul Facatorului [...] Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca rânduiala cu cea împotriva firii; Asemenea si barbatii, lasând rânduiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins în pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savârsind rusinea si luând în ei rasplata cuvenita ratacirii lor" (Rom 1,24-27).
Perversiunea este pacat împotriva firii, de aceea si gravitatea lui este atât de mare. Nici un pacat nu este firesc, însa acesta le întrece pe toate celelalte. Sfântul loan spune în acest sens: „Cele ce sunt contra naturii sunt si mai grele, în acelasi timp si mai dezgustatoare", de aceea cei ce le savârsesc „sunt lipsiti de orice iertare fiindca au defaimat natura"
Cei care se supun unor astfel de legi sunt, considera Sfântul Parinte, „cei mai nenorociti si vrednici de multe lacrimi" [418]. Ei sunt mai pacatosi decât desfrânatii si desfrânatele, care desi încalca grav Legea dumnezeiasca, cel putin nu o încalca pe cea a naturii, cum fac acestia, care le încalca pe amândoua.
Nici un pacat nu a fost atât de aspru pedepsit ca acesta de catre Dumnezeu, înca din viata de aici.

19 Aprilie, 2004, 03:08:59 p.m.
Răspuns #1

Lord_Saladin

Vizitator
Eu sunt de acord cu ceea ce ai scris tu aici... Dar vezi tu, lumea nu prea mai ia in seama cele spuse in scripturi... De aceea perversiunui ca homosexualitatea, lesbianismul, sunt acceptate in tarile din Occident, si in curand vor fii si la noi.
 In orice caz, si relatiile sexuale premaritale sunt condamnate , cu toate aste foarte multi oameni le practica, din pacate, si printre aceia care frecventeaza Biserica si isi spun "crestini".

20 Aprilie, 2004, 12:11:29 a.m.
Răspuns #2

Paul

Acceptarea sau respingerea acestor perversiuni nu ar trebui sa ne abata in nici un fel de la credinta noastra. Din cele mai vechi timpuri au existat, si vor exista pana la ultimele. Asa ca... scopul nostru ca si crestini, care Tindem spre harul Domnului Isus Hristos este sa ne pazim de ele.
Iubesc, deci exist.

20 Aprilie, 2004, 11:00:29 p.m.
Răspuns #3

RocksyBaby

Vizitator
Ok...Muzafer,am inteles ca oamenii practica homosexualitatea si cred ca tarile din Occident au fost nevoite sa accepte aceasta ... cineva mi-a zis ca a vizitat o tara Occidentala unde tipii se tineau de mana fara nici o jena :shock:  ...  se sfideaza legile naturii... :cry:  
  O alta poveste o reprezinta sentimentele lor... n-am nici o idee daca este un morav,sau unii sunt chiar atrasi de persoane de acelas sex ca ei...
 Nu pot sa imi dau seama unde va duce aceasta perpetua deviere ..

21 Aprilie, 2004, 02:11:52 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
Vezi tu, cam 1 sau 2 % dintre barbati, au aceasta problema inca de la nastere... e vorba pur si simplu de ceva legat de sarcina....
 Altii in schimb, cei mai multi, ajung asa din dorinta de a incerca ceva nou, aceia sunt pacatosii...

05 August, 2004, 12:41:10 p.m.
Răspuns #5

friend

Vizitator
Nu pot fi de acord cu parerea ca e ceva legat de sarcina.
Se tot spune ca homosexualitatea e o boala si de aceea trebuie sa fim intelegatori cu acesti oameni. Insa nu cred ca le-ar coveni sa le spui in fata ca sunt bolnavi. (Sunt totusi unii care se ascund in spatele bolii pentru a scapa de vinovatie.)
Homosexualul nu are ceva de la sarcina ce eu nu am. Toti ne nastem pacatosi, avem aceasta natura in noi, si de aceea trebuie sa fim salvati.
Pentru asta a murit Hristos, nu?
Asa cum sunt o multime de ciudati pe lumea asta nu ma mir ca unii au asemenea gusturi. Unii pot fi, e adevarat, victima unei experiente homosexuale pe care au avut-o la un moment-dat, mai prin adolescenta, si care i-a marcat. Sau au crescut intr-o asemenea familie de homo. Cuplurile acum nu numai ca se pot casatori legal dar mai pot si adopta copii.
In puscarii e un fenomen raspandit, asta datorita poftelor nestapanite si a conditiilor "vitrege".
Ati vorbit vreodata cu un homosexual despre orientarea lui sexuala?
Cei mai multi sunt de fapt heterosexuali. In materie de sex au gusturi ca si noi, normale, dar nu se pot abtine si de la o partida "extra". 
Lesbianismul e chiar mai raspandit si acceptat mai usor, considerandu-se ca nu-i asa scarbos, chiar de oamenii normali. Scene de lesbianism gasesti in orice film erotic dar asta nu intriga de loc. Nu incita ci excita! Pe cand scene cu gay nu vezi deloc chiar si-n filmele hard. De ce? Asta-i omul!
In Romania fenomenul nu e asa de raspandit insa aici in occident, unde ma aflu temporar,  vezi chestii de-ti vine sa mori. Barbati cu maimutareli feminine sunt peste tot. Vanzatorul,vecinul, colegul de munca,ba chiar si seful tau, vorbesc afectat, te privesc languros, merg cu pasi maruntei, dau din fund, dau din maini ca la balet cand iti dau restul iar daca ar putea sa te si atinga un pic ar fi foarte fericiti. Faptul ca sunt acceptati de societate va face ca fenomenul sa ia amploare. Incepe sa fie ceva normal, un alt fel de a trai.  Aici majoritatea tinerilor au avut macar o data o experienta homosexuala. Ca si cu drogurile, trebuie incercat sa vezi cum e! Merg chiar foarte bine impreuna. Anturajul te forteaza.
Societatea in care traim e una orientata spre om, umanista, omul si nevoile lui sunt in centru iar toate celelalte graviteaza in jur precum planetele in jurul soarelui. Chiar si Dumnezeu. El nu-i decat un ajutor in satisfacerea nevoilor noastre. Nimic mai mult.
De aceea cuvantul de ordine azi e toleranta. De drepturile omului ati auzit desigur.  Ni se promite libertate. Incep sa pot face din ce in ce mai mult ce vreau. Fara sa-mi fie rusine. Dar libertatea nu inseamna sa pot face ce vreau ci sa pot face ce trebuie. Adica sa scap de acel "ceva" rau din timpul sarcinii.
De pacat, vreau sa spun.

Azi nu mai pot spune nimanui ca nu-i bine ca face. Fiindca n-as mai fi tolerant. Ba poate cineva de aici sa-mi reproseze ca nu am dragoste! Nici pe copil nu poti sa-l mai atingi fiindca daca afla autoritatile ramai fara el. Si afla, pentru ca d'aia sunt vecini. Si chiar copiii te pot denunta. Fiindca nu-i iubesti!

Societatea asta e aiurea. Mergem spre autodistrugere. De  ce? Fiindca Dumnezeu a devenit un siplu satelit.
Din pozitia asta El nu mai poate interveni in lumea noastra. Si nici in viata ta. Un satelit inutil, deci. De aceea, mai curand I se adreseaza reprosuri decat multumiri. De ce a lasat Dumnezeu sa se intample lucrul cutare atat de groaznic? Samd , nu insist, cunosteti foarte bine. De aici si concluzia: "Nu mai cred in Dumnezeu! Nu-mi foloseste la nimic sa cred!"

Cititorule, nu crezi ca Dumnezeu are un cuvant de spus aici? Biblia, "Cuvantul lui Dumnezeu", adica, te contrazice:

"Au schimbat slava Dumnezelui nemuritor intr'o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si tiritoare.
De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit si s'au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvintat in veci! Amin.
Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scirboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr'una care este impotriva firii;
tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s'au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savirsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scirboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
Fiindca n'au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite."

Aici ni se da si explicatia.

Sunt de acord, lumea nu prea mai citeste scripturile, insa daca cineva se sesizeaza c-am vorbit cam mult aici despre Dumnezeu, tin sa-i reamintesc tema discutiei:  "Comentarea perversiunilor sexuale prin prisma religiei".

10 August, 2004, 12:14:54 a.m.
Răspuns #6

Goddess

Homosexualitatea nu e o boala...e adevarat multi fac anumite chestii din teribilism, din simpla curiozitatea... de ex..drogurile, bautura, tutunul, dar  e si pe plan genetic si nu e vorba ca el are ceva  ce nu ai tu ca aici nu se refera la ceva fizic ci la ceva psihic......si dpdv psihic........ toti suntem diferiti.E chestie de Adn............  nu sunt  documentata pana la cel m mic amanunt ca sa afirm m multe, insa acesta este principalul.
Biserica treptat  treptat isi pierde autoritatea pentru ca nu au explicatzii..niciodata nu au avut .. si acum a aparut genetica..biologia..... datele exacte  si pun mintea omului un pic la contributie si le da semne de intrebare. Biserica era ca o autoritate, acum ca sunt liberi sa alegem  isi  pierde din autoritate......Multi tineri se duc la biserica.... la  sfatul bunicii , chiar daca nu cred in Dumnezeu ..ceea ce mi se pare o prostie........

Pana la urma....... atata timp cat nu fac nimanui rau...... de ce nu ar fi acceptati si homosexualii si lesbienele? Sunt oameni normali, ca si noi ..doar ca placerea lor is gaseste locul in alta parte.

Iar lumea a ajuns asa..nu din cauza la a doua trei persoane(cei care fumeaza..beau....homosexuali....ptr ca si ei la randul lor au fost odata oameni ca tine  care se minune de cum a ajuns lumea)....... ci a lumii  intregi. De ex....... cati arunca  hartiile pe jos desi la 50 de metrii se afla un cos de gunoi?Deviez un pic de la subiect......... o femeie  statea la o terasa cu fiul, imbracata bine, cu nasul un pic in vant, se dadea doamna bine, cu gust, si manca floricele si rastoarna firimiturile pe jos ca sa stranga punga(oare ce ii trebuia ei sa stranga punga??? ca doar trebuia aruncata)....si  dam vina pe altii mereu.....dar....oare noi ne dam seama de ce facem???? OARE NU SI NOI CONTRIBUIM LA DISTRUGERE?

Putem sa ne controlam emotiile, actiunile, strarile........ noi suntem stapani pe noi...... de ce sa credem ca depindem de Dumnezeu.....???Suntem asa de slabi?Eu una am incredere in mine, si nam nevoie de credintza in dumnezeu, de "binecuvantarea" lui ca sa pot sa  traiesc.
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke

10 August, 2004, 01:58:48 a.m.
Răspuns #7

friend

Vizitator
Prea multi invadeaza azi forumurile vorbind in stanga si-n dreapta despre necredinta lor. Evident, credinta nu-i un motiv de parada dar nici interventiile necredintei nu mi se par binevenite. Fiecare poate sa creada ce-o vrea, asta neansemnand ca e bine oricum, dar de ce intr-un spatiu dedicat EXCLUSIV religiei trebuie sa citim ceva de genul: "n-am nevoie de credintza in dumnezeu, de "binecuvantarea" lui ca sa pot sa  traiesc."?
Exista un spatiu special dedicat acestui subiect,credinta sau nu, chiar pe acest forum. Haideti sa nu amestecam lucrurile! Aici vorbim despre, parafrazez, "ce spune religia despre perversiunile sexuale". 

Multumesc.

10 August, 2004, 10:25:44 p.m.
Răspuns #8

Goddess

Aici e vorba de comentare.......... adik....  sa vedem aspecte pozitive sau negative....... ne spunem parerea......... ei  bine........... poate am deviat un pic de la subict si am fost un pic(m mult) subiectiva si am spus parerea mea..... direct........
Nu stiam ca aici e un forum dedicat numai celor care cred in Dumnezeu........ de ce sa nu am dreptul sa imi spun parerea..sa spun ce gandesc?Oare pot influenta pe altii? Aici e un forum........ de gandire... de exprimarea sentimentelor.........
Am gresit(poate) ca mi-am spus parerea aici..... in acest subiect......(comentarea perversiunilor sexuale.........)..scuza-ma.........   daca te deranjeaza sa citesti aici....... ca nu cred in dumnezeu........ o sa citesti intr-un alt subiect......si nu ai rezolvat nimic........

No ofence........... nu ma cert cu nimeni.........  imi exprim parerea  ;D
Henry Van Dyke

10 August, 2004, 11:04:21 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Oamenii spun ca fericirea sta in satisfacerea poftelor. Cuvantul Domnului, adica Biblia spune ca fericirea sta in INFRANAREA poftelor. Iar despre perversiunile sexuale si aspectul lor din punct de vedere religios nu poti vorbi decat dupa ce ai cunoscut legea lui Dumnezeu, draga Goddess! Nu ii poti reprosa lui Dumnezeu ca nu accepta perversiunile sexuale. E Dumnezeu si nu El iti da tie socoteala ci invers! Aici e o chestie de Absolut: ori il asculti, ori nu. Nu exista cale de mijloc, nuante de gri, etc. Esti perfect responsabila orice alegi. Lesbianism? Homosexualitate? Nimeni nu iti cere sa ii urasti pe Homosexuali, ci sa urasti ceea ce fac ei! Esti asa de puternica incat sa traiesti fara Dumnezeu? Fissss!

13 August, 2004, 12:42:04 a.m.
Răspuns #10

Goddess

sper ca nu imi m sare nimeni in cap ca imi spun parerea daca eu cred sau nu in dumnezeu aici...pur si simplu raspund la o intrebare  Dianei
Suntem diferiti DIANA....... eu nu cred ..pana acum nimic nu mi-a demonstrat ca exista Dumnezeu,ba din contra...... cand eram m mica am crezut, mult si am cerut ajutor timp de cativa ani.(nu intr-o zi si daca  nu mi s-a dat m-a dezamagit) si am suferit.Unde era Dumnezeu cand aveam nevoie de el?Sau el ajuta lumea pe neasteptate sau cand are el chef????Mi-a fost greu......am cerut ajutor si am ramas cu asteptatu
Unde este Dumnezeu?Ca te rogi si stii k "faci un bine si Dumnezeu te vede "  si cand ti se intampla ceva bun...... ca asa e viata u bune si rele...... spui ca te-a ajutat Dumnezeu......Totul vine de la sine....Asta e viata........ iar noi ii  urmam cursul.
Pur si simplu traiesc prezentul....... gandindu-ma la viitor.Daca mor maine  este ca asa se intampla........ lucrurile nu se petrec la intamplare si  stiu ca toate au un rost in lume.
Daca nu cred in Dumnezeu........asta nu inseamna ca Satana imi stapaneste mintile...stati calmi.Pur si simplu traiesc, ma multumesc de ce mi se ofera, lupt sa ofer  staisfactie ...mie si altor persoane(parintii) si fac totul in asa fel incat sa fie bine.......si culmea........ ma simt cea mai norocoasa fiinta de pe lume ca sunt fericita asa cum sunt.
Sper sa fiti si voi fericiti ca asta e tot ce conteaza.
Henry Van Dyke

13 August, 2004, 04:59:21 a.m.
Răspuns #11

DIANA

Vizitator
Draga Goddess iti voi raspunde curand in alta parte a forumului.  Sper sa ai dispozitia necesara sa "ma citesti". Totodata, astept reactia altor membri ai forumului la randurile tale. Simt ca discutia e incitanta si imi place asta! Pe curand!

11 Septembrie, 2004, 12:54:43 a.m.
Răspuns #12

RocksyBaby

Vizitator
Hei,pana la urma voi stiti...homosexualitatea nu poate fi tratata...iar la noi,in Romania este greu tolerata,sau nu e tolerata deloc.Credeti ca pe vremuri nu erau homosexuali?Ba din contra,japonezii preferau sa isi petreaca o noapte in compania unei curtezane si unui baiat...deci ei simteau ca ating "Norii si ploaia" intr-un sens heterosexual.
   Profesoara mea de biologie mi-a povestit ca este o chestie genetica,deci daca asa au fost nascuti homosexualii,deci asa i-a creat Dumnezeu,de ce se vorbeste despre pedepsirea ratacirii lor??
      " barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s'au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savirsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scirboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor."

11 Septembrie, 2004, 01:15:26 a.m.
Răspuns #13

friend

Vizitator
Profesoara mea de biologie mi-a povestit ca este o chestie genetica,deci daca asa au fost nascuti

Stie, ea profesoara, ce stie! Adevarul e ca toti ne nastem cu o natura pacatoasa, stii asta! Acest fapt ne scuteste oare de... "consecinte" si ne da dreptul sa facem ceea ce "simtim", ca, deh, asa suntem noi?

Raspunsul e "NU" si-l dau nu pentru tine ci pentru cineva care chiar nu stie!

Si... japonezii nu doar preferau ci... mai prefera si azi! Si... nu numai ei! Si... ce daca!

Homosexualitatea nu mai e privita ca o imoralitate, in ziua de azi! Chiar se pot casatori si adopta copii! Singura problema e doar din punctul de vedere al lui Dumnezeu, singurul care nu-si schimba parerile!

16 Noiembrie, 2004, 12:11:41 a.m.
Răspuns #14

bke

Vizitator
si daca unii se nasc homosexuali , cine este de vina? Dzeu?