10 Octombrie, 2025, 11:51:05 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Adevar Poate Minciuna.  (Citit de 6887 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

14 Aprilie, 2009, 10:20:37 p.m.
Citit de 6887 ori

Paul

Intre adevar si minciuna bariera a devenit linie, linia s-a destramat si a devenit linie punctata, prin urmare sunt infiltrari de ambele parti. S-a zis ca nu exista bine si nici rau, s-a argumentat pe problema existentei sau inexistentei unei anumite Entitati. Departe de toate astea, sa tragem o linie (inca una) si sa stabilim pentru noi insine, ce inseamna adevar si ce inseamna minciuna.

Cine este mai vinovat intre miel si lup. Este vanatorul de vina daca isi devoreaza victima, sau este vanatul vinovat, ca nu a stiut cum sa scape?
        Intre doi credinciosi de alta religie, un musulman si un evreu spre exemplu, egali in devotamentul fata de credinta pe care o au, de partea cui e adevarul?

Stereotipul 'adevarul este undeva la mijloc' implica existenta unui factor neutru de decizie? Unui judecator?

Ceea ce ma intreb... media adevarului si a minciunii nu este cumva cuvantul poate?
Poate este asa, poate da, poate nu, poate nu poate...
Astept pareri.
Iubesc, deci exist.

15 Aprilie, 2009, 03:51:40 a.m.
Răspuns #1

Lorelei

Linia e atat de subtire incat uneori uitam ca mintim, ne obisnuim atat de mult cu minciuna incat incepem sa o credem si, chiar daca nu o credem, incetam undeva pe drum sa ne mai simtim vinovati pentru ea. De cele mai multe ori mintim nu pentru ca celalalt nu ar putea indura adevarul, ci pentru ca noi insine nu l-am putea indura.

Totusi cred ca in cele mai multe situatii in viata, linia care separa adevarul de minciuna e solida si daca suntem cat de cat cinsitit cu noi insine ar trebui sa ne asumam de care parte a liniei alegem sa fim. Si mai ales de ce.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

19 Aprilie, 2009, 09:47:06 p.m.
Răspuns #2

Paul

Foarte frumos punctat Lorelei, si eu sunt de acord ca multe din minciuni le spunem pentru ca noi insine nu putem accepta adevarul. Si totul incepe cu minciuni marunte, lipsite de rautate dar care paveaza drumul pentru altele mai mari. Sa fie lasitatea motivul atator minciuni?

Iubesc, deci exist.

22 Aprilie, 2009, 11:22:48 p.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Daca totul e o medie, de ce ne mai intrebam atunci care sunt extremele ?
Imi suna prea siintific .. cred ca mai important este ceea ce simti.
Lezat, pa, nu-ti pasa, ok treaca.

21 Iunie, 2009, 02:46:03 a.m.
Răspuns #4

Paul

Raspunsul...

Adevarul nu poate exista... ca si concept... decat sub existenta unui judecator Suprem.
Altfel nimeni nu ar putea sa descopere cine spune adevarul si cine minte, decat persoanele in cauza. Dar cum parerile persoanelor in cauza sunt subiective, pentru ca nu pot fi argumentate decat de ele insele... Cineva trebuie sa judece :)

Acesta era raspunsul meu subiectiv... evident. Nu pot sa il calific nici macar ca pe o medie intre adevar si minciuna... pentru ca vine doar de la mine :)

Inca mai astept pareri.
Iubesc, deci exist.