11 Octombrie, 2025, 01:28:20 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Iubire / Prietenie  (Citit de 13690 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Noiembrie, 2009, 10:29:12 p.m.
Citit de 13690 ori

colorized

Am 15ani (sper sa nu va deranjeze varsta mea. Am vazut ca trebuie sa am minim 18 ani dar nu am priteni care sa imi poate oferi un sfat )si sunt intr-o mare dilema...

Acum 4 zile am fost sa ma inscriu la un concurs din cadrul liceului. M-am inscris si organizatoarea, care e cu un an mai mare mi-a cerut id-ul. I l-am dat si am intrebat-o cateva chestii despre concurs.

Incet, am patruns si in preferinte.Am intrebat-o ce muzica asculta si a spus ca depinde de starea de spirit. Am mers asa si am sesizat ca avem pareri asemanatoare. I-am spus ca varsta pentru mine nu e importanta si am argumentat aceasta idee. A sustinut acelasi lucru. Am discutat apoi despre liceu, eu fiind boboc, mi-a dat sfaturi bune.M-a intrebat chiar si ce zodie sunt...

De doua zile vorbim cate 5 ore pe yahoo, timp in care ne facem si temele sau depinde ce avem. Ea adora fotografia, si eu la fel dar mai mult imi place designul grafic, ceea ce ea sustine ca vrea sa invete in vacanta, cand o sa aibe timp. Mi-a spus ca par mult mai matur in gandire si ca uraste sa i se faca complimente. A spus de asemenea ca un om frumos este un om care iti arata in ochii lui ceea ce simte.

De cand am purtat prima discutie cu ea, ne-am mai vazut pe holul liceului si ne salutam si zambeam unul altuia. Eu simt ca e mai mult de atat... simt ca am gasit pe cineva cum nu am mai gasit pana acum, cineva ca mine care ma intelege si cred ca pentru mine e mult mai mult decat prietenie.

Cu toate astea, nu stiu ce sa ii spun. Imi e teama sa nu fiu prea curajos si sa ii spun ca o iubesc.Stiu ca atunci cand prietenia se transforma in iubire, prietenia e deja pierduta si sentimentul e mult mai important. Ma tem ca as putea pierde prietenia ei pentru todeauna daca se intampla ceva. Este diferenta de un an, un an nesemnificativ pentru noi doi insa poate i-ar deranja pe cei din jur. Nu vreau ca parintii ei sa spuna ceva si stiu ca ai mei nu ar zice nimic. As vrea totusi sa fim prieteni buni dar cand simt ca e mai mult de atat nu pot sa vreau doar atat. Nu stiu ce sa fac.... nu vreau sa risc sa pierd o floare ca ea, una pe care rar o gasesti sub gramezi de spini.

12 Noiembrie, 2009, 04:48:18 p.m.
Răspuns #1

Ezo

Eram tot in liceu in clasa a 10-a cand m-am indragostit de un boboc...  :) A fost prima si singura mea iubire adevarata de pana acum... Sau poate am eu impresia ca a fost asa pentru ca eram atat de inocenti si atat de copii la vremea respectiva... Si eu eram reticenta inainte sa-l cunosc pe El in privinta varstei, ma gandeam ca nu voi ajunge niciodata sa fiu impreuna cu un baiat mai mic ca varsta decat mine, si multa vreme am negat sentimentele ce mi se nasteau pe nesimtite in suflet... Dar crede-ma, diferenta de un an chiar nu conteaza intr-un mediu liceal, atata vreme cat eu am intalnit cazuri si de fete din anii superiori (clasa a 11-a, a 12-a) aflate intr-o relatie cu baieti mult mai mici decat ele (clasa a-9-a). Apoi, cui ii pasa ce parere au ceilalti cand vine vorba de iubire? ;)

Eu zic sa nu iti faci probleme in aceasta privinta, continua sa vorbesti cu ea, dar nu te grabi... Continuati prietenia si in realitate, nu numai prin intermediul web-ului, iar restul... va veni in timp, si de la sine... Vei fi surprins tu insuti cand se va intampla, si... e si mult mai frumos asa!  ::) Multa iubire iti doresc!  :-*
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

12 Noiembrie, 2009, 10:05:36 p.m.
Răspuns #2

colorized

Am impresia ca nu se opune... am facut un pas destul de important azi si am invitat-o la un film. A acceptat fara sa ezite...
Tot mai greu imi vine sa discut cu ea in viata reala, sta foarte departe si acum si cu scoala e naspa, pauzele is de 5min. Sper totusi sa iasa totul ok si sa nu fie probleme cu parintii ei sau altceva pentru ca noi doi nu avem nici o problema cu varsta. Parintii fetelor deobicei le protejeaza pentru ca asa e natural...

Deocamdata merge bine dar tot nu sunt sigur daca sa fac primul pas... :-[

12 Noiembrie, 2009, 10:33:30 p.m.
Răspuns #3

Ezo

Fetele in general asteapta ca primul pas sa vina din partea baiatului ;)

Asa ca eu, daca as fi in locul tau, as mai avea rabdare o perioada, sa apreciez cum evolueaza lucrurile, si nu i-as propune neaparat sa fim impreuna, ci mai mult ca sigur m-as lasa dusa de val, si i-as fura intr-o clipa de tacere, o sarutare... Ai mai multa incredere in tine si pastreaza-ti sufletul inocent  :) Se vede ca ai potential, te exprimi foarte frumos si corect, vei avea numai de castigat daca iti pastrezi aceasta directie in viata.

Na, ca deviez de la subiect  :P Ai grija de tine si... incredere!  :hug:
Sa nu crezi ce-ti spun acum...

12 Noiembrie, 2009, 10:57:55 p.m.
Răspuns #4

colorized

Nu si cand stii ca respectiva fata adora filmele horror si nu are curajul sa se uite singura la astfel de filme... ::)
De fapt, nu i-am spus sa mergem la un film ci daca o sa apara un film anume care ii place ei, sa imi spuna si mergem. Practic... ii dau timpul de care are nevoie...

In plus m-am gandit ca e mai bine sa iasa si ea din casa pentru ca nu vreau ca relatia asta sa se transforme in una virtuala. Nu a fost niciodata la cinema si nici eu dar nu imi fac griji.

Cred ca asta ar trebui tratata ca prima mea iubire pentru ca de cate ori incercam cate ceva cu o fata, fie nu mergea din cauza ei pentru ca era prea sacaitoare ceea ce ma scoate din minti fie tot din cauza ei pentru ca incerca sa ma faca gelos. Evident, niciodata nu mi-am ales si eu o fata pentru mine si cred ca alea erau de  fapt doar simpatii.

Ea spune ca are prieteni si nu mi se pare nimic ciudat sa ai prieteni baieti. Azi chiar a subliniat ca doi baieti o sa incerce sa ii faca viata un calvar pentru ca nu le-a dat locul 1 la concursul respectiv. Nu stiu daca avea vreo legatura dar a spus ca nu e interesata de ei. Sincer... asta imi da de gandit, la fel ca multe altele.
« Ultima Modificare: 12 Noiembrie, 2009, 11:19:39 p.m. de colorized »

12 Noiembrie, 2009, 11:52:39 p.m.
Răspuns #5

Angy

Nu trebuie sa te puna pe ganduri faptul ca are si alti prieteni. E firesc. De ce sa astepti acel film, care o sa apara candva...puteti merge si in alte locuri, plimbati-va, descoperiti-va puncte comune, priviti-va. Nu crezi ca e prea devreme sa spui ca e prima ta iubire? Leaga o prietenie sincera mai intai apoi vei vedea cum stau lucrurile si cum vor evolua. Iti spun asta pentru a nu fi dezamagit si apoi sa suferi pentru ca ai dorit sau cerut prea mult. Spera la mai putin ca sa fii multumit si apoi ..sa fii fericit. Am zis-o!
There is no finish line. Never in life !!!

12 Noiembrie, 2009, 11:54:47 p.m.
Răspuns #6

Escu

Global Moderator
de acord cu angy, de cele mai multe ori suntem dezamagiti de propriile iluzii.
Let's put a smile on that face!

13 Noiembrie, 2009, 12:02:44 a.m.
Răspuns #7

colorized

Cred ca da, aveti dreptate in legatura cu iluziile. Imi vine greu sa opresc ce simt dar am sa fac si treaba asta. E un sentiment care nu l-am mai simtit pana acum de asta spun ca e prima iubire. Stiu destule despre ea din cate 5-6 ore de discutii non-stop pe Y!m si tocmai de asta vreau sa incerc sa nu stau numai in casa in fata pc-ului fara sa o vad.
Nu am spus ca mi se pare ciudat ca are multi prieteni ci faptul ca a subliniat ca nu e interesata de ei. De ce sa imi spuna mie asta?
Problema e ca sta departe de mine si nu pot sa o fac sa isi piarda timpul doar pentru o plimbare...
E greu la liceul asta si ea fiind si la profil intensiv si fiind si fata, incearca sa dea ce e mai bun din ea si sa ia note cat mai mari. Eu, ca baiat, nu ma implic asa mult.
Suntem pe aceeasi unda si totusi lucrurile pot lua o intorsatura neplacuta daca ma grabesc...

13 Noiembrie, 2009, 12:11:02 a.m.
Răspuns #8

Angy

O plimbare nu-i pierdere de timp, mergeti tinandu-va de mana , va simtiti unul pe altul, va priviti in ochi atunci cand discutati. Mai bine va plimbati o ora decat sa stati pe mess 5 ore. Ia gandeste-te un pic. Poate ti-a spus despre prietenii ei pentru faptul ca nutreste ceva sentimente pentru tine. Hm? Ce zici?

13 Noiembrie, 2009, 12:12:54 a.m.
Răspuns #9

colorized

Asta tot incerc eu sa spun...
Ea incearca sa faca ceva si mie imi e putin cam teama sa nu fie prea devreme...
Din punctul asta de vedere nu pot sa imi dau seama de ceva pentru ca e o persoana sociabila...
« Ultima Modificare: 13 Noiembrie, 2009, 12:14:47 a.m. de colorized »

13 Noiembrie, 2009, 09:36:17 a.m.
Răspuns #10

Emma

Niciodata nu e prea devreme pentru o plimbare. Pleci de la ideea ca iesiti ca doi amici la plimbare, apoi in functie de cum evolueaza "plimbarea" lasi lucrurile sa decurga de la sine. Sustin ceea ce a spus si angy, 1 h in parc nu face cat 5 pe mess, si stii de ce? pentru ca atunci cand veti fi fata in fata veti putea observa si reactiile alea brute, de moment pe care pe mess le poti ascunde cu usurinta, sau poate ca nici nu le poti exprima, pentru ca ele nu tin de tastatura sau de conexiunea la net...tin de latura noastra fina, uneori nici noi nu ne dam seama de ele....de aceea zic, cand veti iesi la o plimbare vei putea sa observi din reactiile ei daca simte sau nu ceva, daca se poate sau nu avansa...

ps: stiu ca nu poti fi obiectiv, dar sa stii ca din exterior privind, o plimbare e o plimbare, si atat  :police: (iti dai seama ce judecata de valoare??) Nu e prea mult, dar daca nu profiti de ocazie, s-ar putea sa fie prea putin.

Sa fii iubit, si ai incredere in tine ca din cate te citesc....ai de ce!

Cu prietenie, Emma
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

13 Noiembrie, 2009, 12:28:58 p.m.
Răspuns #11

ONLY DESIRE

Am fost foarte placut impresionata de felul incare gandesti desi ai doar 15 ani. Daca nu ai fi precizat acest lucru,cu siguranta as fi crezut ca ai cel putin 23-24.
 Recunosc ca iti admir maturitatea de care dai dovada cantarind situatia,inainte de a lua decizia de a-i arata ce simti.Am simtit nevoia sa te felicit.

O prietenie frumoasa si solida, intre doua persoane de sex opus nu are cum sa tina o vesnicie...poate doar in cazul in care fiecare dintre ei e implicat intro relatie  si chiar si atunci sansele sa ramana doar la stadiul de prieteni,sunt mici. Poate ca sunt prea tanara sa pot afirma asta,dar pana acum eu asta am observat.
Eu insumi am trecut printro situatie f asemanatoare cu a ta. Relatia de prietenie a durat 3 ani,el e cu un an mai mic decat mine si se indragostise de mine la scurt timp dupa ce ne-am imprietenit. Eu banuiam acest lucru,dar neavand certitudinea ca banuielile mele sunt reale, nu m-am intrebat suficient de serios ce simt pentru el. Simteam insa...dintotdeauna am simtit ceva pentru el.Cand am realizat insa acest lucru,era prea tarziu...asteptase 3 ani, cu teama ca daca ar spune ce simte si eu nu as fi fost pe aceeasi lungime de nda cu el, prietenia noastra...perfecta prietenie ar fi fost distrusa.acum, regret ca a tacut si mai ales regret ca nu am deschis suficient de bien ochii sa vad ce simte cu adevarat. Ma indoiesc ca voi intalni o pers "mai compatibila" cu mine, decat el.
Stii cum mi-am dat seama ca sunt indragostita de el si habar nu aveam? dintr-o privire...a reusit prin acea privire sa imi transmita tot ce nu putuse in 3 ani. Un film i-a oferit ocazia...

Riscul pe care ti-l asumi e sa distrugi o prietenie frumoasa,care intrun final oricum se va stinge...crezi ca vei fi capabil sa-i mai fii prieten daca ea va avea un iubit?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

13 Noiembrie, 2009, 02:44:20 p.m.
Răspuns #12

colorized

Nu stiu daca as rezista sa stiu asta si totusi sa ii fiu prieten...
Cineva spunea mai sus ca de unde stiu ca o iubesc... pur si simplu asta simt. Nu cred ca iubirea intreaba si eu stiu ce am simtit inca de prima data de cand am vazut-o. Deja incep sa ma schimb si sa ma ambitionez sa fac anumite lucruri care inainte nu le faceam.  Poate sa spunem ca poti sa ascunzi expresiile cand esti in fata pc-ului dar nu poti sa ascunzi si felul cum gandesti. E o fata destul de sensibila, o fata care de exp noaptea trecuta a avut un cosmar din cauza unui film documentar despre masonerie.Nu a stat niciodata singura macar o noapte. Eu  stau singur de doua luni si ea stie asta. Nu am nici-o problema in a sta singur si am impresia ca ea vrea sa fie oarecum protejata. Parintii mei stau la sat, unde am stat si eu inainte sa incep liceul. Ea sta la casa dar nu la tara si adora sa ii povestesc despre cum e satul meu si ce faceam eu. Eu prieteni nu am foarte multi desi ma inteleg bine cu toata lumea. Nu pot sa le spun secrete pentru ca inca nu am suficienta incredere in ei.  Acum v-as intreba cum ati reactionat sau poate ati fi reactionat daca un prieten v-ar spune ca va iubete... Trebuie sa stiu si eu la ce risc ma expun daca fac asta. Eu pot sa imi controlez comportamentul insa ea reuseste sa ma citeasca fara sa ii spun nimic. Eu nu sunt invatat sa stau numai intre 4 pereti, astazi chiar am iesit sa ma plimb. E aiurea sa te plimbi singur, sa nu poti sa schimbi o vorba cu nimeni. Simt ca am nevoie de ea, ca am nevoie de cineva care sa poata sa inteleaga ce spun eu si care sa nu bata campii cu tot felul de subiecte neinteresante.

Ieri i-am spus ca ma voi interesa sa vad ce film este. M-am tinut de promisiune si am intrebat-o astazi daca vrea sa mergem la filmul respectiv... Mi-a spus ca vrea sa mergem maine. Oarecum mirat de raspuns am intrebat-o cum de accepta sa iasa cu mine, un om care nu ma cunoastea foarte mult.
A spus ca nu e asa de incuiata si ca recunoaste oamenii de cum ii vede. Mi-a spus ca din 5 discutii care le-am avut si celelalte pe yahoo, a reusit sa isi dea seama cum sunt chiar daca ne cunoastem doar de 3 zile.

Sincer... nu prea pricep ce incearca sa transmita. A spus ca nu se considera incuiata, nu ca i-ar face placere...  :-\
« Ultima Modificare: 13 Noiembrie, 2009, 03:36:44 p.m. de colorized »

13 Noiembrie, 2009, 07:12:08 p.m.
Răspuns #13

Pissy

BUNA...e mai mult de cat logic ca si ea simte ceva pentru tine...si tot iti da de inteles...dar tu nu prea intelegi :)) :d

13 Noiembrie, 2009, 10:47:33 p.m.
Răspuns #14

Angy

Colorized, nu mai despica firul in 4 sau in 44, e clar ca simte ceva pentru tine, daca a acceptat sa mearga la film, nici nu trebuia sa o mai intrebi de ce, trebuia sa-i multumesti ca a acceptat si gata. Vizionare placuta maine, sa nu stai mut, sa abordezi orice subiect, despre prietenie, o carte citita, etc. si sa ne spui cum a fost. :)