10 Octombrie, 2025, 12:29:14 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sindromul: nu-o-suport-pe-fosta-lui-prietena!  (Citit de 13165 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Aprilie, 2010, 10:56:25 a.m.
Citit de 13165 ori

Vulpita

Cred ca fiecare ati suferit mai mult sau mai putin de acest sindrom la un moment dat, nu? Intrebarea e urmatoarea, de ce nu o suport pe fosta lui prietena. Defapt la intrebarea asta imi pot raspunde singura:
1.pentru ca timp de un an nu l.a cautat deloc.
2. subit primeste un mesaj de genul : "daca mai tii la ea si nu vrei s.o pierzi pentru totdeauna sun.o. (semnat ironic cred..) Destin.
3. Pentru ca a inceput sa.l caute, si sa caute motive sa vorbeasca cu el.
4. Pentru ca lui i se pare absurda "obsesia mea impotriva ei" si i se pare absurd daca i.as cere cumva sa rupa legatura cu ea.

Ok, din respect pentru el, nu ii pot cere sa nu mai aiba nici o legatura cu ea. Il iubesc enorm, ii respect trecutul, dar nu pot suporta ideea ca inca mai tine legatura cu ea. Intr.o discutie in care tratam subiectul mi.a spus ca are niste regrete fata de ea, regrete ce provin din faptul ca nu i.a explicat de ce s.au despartit. Iar acum tipa are tot felul de complexe, si il cauta pe fostul ei prieten in orice baietas ce ii iese in cale. Iar el se simte obligat s.o ajute.
Asta e problema in detaliu... Acum, intrebarea este... eu cum ar trebui sa tratez situatia, in masura in care ma deranjeaza enrom ideea ca ea il vrea inapoi, iar el nici nu o respinge dar nici nu o baga preamult in seama. Ce atitudine ar trebui sa adopt?

07 Aprilie, 2010, 02:19:04 p.m.
Răspuns #1

gboy

Daca a spus ca se simte vinovat ca nu i-a explicat fostei prietene de ce s-au despartit,parerea mea este ca ar trebui sa-l intelegi si sa nu-i  ceri sa nu mai vorbeasca cu ea,pentru ca s-ar putea sa se supere pe tine.Incearca sa vorbesti cu fosta lui prietena si sa-i explici situatia,sa-i spui(pe un ton adecvat) ca tu si cu el sunteti impreuna si sa nu mai incerce sa-l "recupereze".Ai grija sa nu te certi cu fosta lui prietena ca ai putea inrautatesti situatia.

07 Aprilie, 2010, 09:01:24 p.m.
Răspuns #2

Iosif

Uita de fosta. Ea nu e o problema.

Cum e relatia ta cu el? Esti sigura pe relatia voastra? Pe iubirea lui? Daca nu, spune-i asta, spune-i ca iti e teama ca il poti pierde si ca il iubesti.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Aprilie, 2010, 11:18:54 p.m.
Răspuns #3

Vulpita

@gboy: am incercat sa vorbesc odata cu ea. Dar discutia s-a rezumat la jigniri din partea ei si dovada clara ca sufere de complexe de inferioritate. Desi am incercat sa aplanez conflictul am ajuns spunandu.i ca ii ofer cu toata placerea doua garoafe. Nu pot discuta cu tipa, m-a catalogat drept proasta laudandu-se cu un IQ de "peste 120". La urma urmei am si eu orgoliul meu, oricat de mult bine as incerca sa fac.

@Iosif: Relatia e super. Nu am nici macar cel mai mic motiv sa ma plang. Am gasit in relatia aceasta tot ce cautam si el la fel. Dar ea continua sa il caute iar el din mila nu o respinge. Cam aici e problema.

08 Aprilie, 2010, 01:48:24 a.m.
Răspuns #4

Lady Allia

"Relatia e super. Nu am nici macar cel mai mic motiv sa ma plang. Am gasit in relatia aceasta tot ce cautam si el la fel. Dar ea continua sa il caute iar el din mila nu o respinge. Cam aici e problema."

Eu cred ca problema voastra nu se rezuma doar "aici". Daca el ar fi gasit in relatia voastra tot ce si-a dorit nu ar ezita sa inteleaga ca poate sa te raneasca si sa te piarda din "mila" excesiva fata de fosta prietena.
Daca tu ai considera ca e totul ok si nu te-ai teme ca il pierzi stiind ca el te iubeste si a gasit in realtia voastra tot ce a cautat...nu ai avea de ce sa creezi "obsesii pentru fosta prietena" - cu atat mai mult nu ai cere pareri pe forum.

Ce vreau sa spun este ca nu esti sincera cu tine insuti si nu vrei sa recunosti ca defapt sunt cateva crevase in relatia voastra, lucru care ar putea probabil sa ii dea voie celeilalte sa patrunda intre voi.

Nu vreau sa crezi ca sunt dura. Nu sunt! Eu am avut nu o astfel de obsesie ci mai multe...candva. Mi-am macinat timpul, nervii si sufletul cu tampenii cand defapt ceea ce trebuia sa inteleg era ca daca el ma iubea nu facea gesturi absurde si tampite din mila pentru ele, ranindu-ma pe mine.
Cand iubesti pe cineva nu il ranesti incercand sa fi langa altcineva!

O alta chestie pe care trebuie sa o intelegi este ca ... in lumea asta sunt multe femei (libere sau nu) care au tot dreptul sa concureze cu tine pentru el, DAR in tot acest timp, daca iubirea este sincera nu vei avea motive sa te temi.

Femei sau barbati, trebuie sa intelegem ca omul de langa noi nu este un drept al nostru. Singura chestie reala care tine un om langa noi ii sunt sentimentele sincere si...atat!

08 Aprilie, 2010, 10:54:32 a.m.
Răspuns #5

charlie

You believe but what you see
You receive but what you give

08 Aprilie, 2010, 01:32:05 p.m.
Răspuns #6

Vulpita

Cu duritatea nu e problema...mai am nevoie de momente din acestea. Visez prea departe uneori si uit ca mai trebuie sa ating si pamantul.
Si aveti dreptate , Lady A. nici nu prea sunt sincera cu mine si nici nu prea am incredere in mine. Atitudinea lui e evaziva cand discutiile ajung la fosta lui prietena si ma tem sa nu imi ascunda anumite lucruri. Iubitul meu...pentru mine e mult mai mult decat o posesie materiala, legatura spirituala dintre noi e foarte intensa iar ''munca'' depusa pentru relatie e mare, din partea amandurora. Nu prea mi.as putea imagina  lasandu-ma pe mine pentru ea.

Cred ca toata problema se invarte in jurul meu si e numai in capul meu. Dar am un sentiment ciudat ca tipa va face ceva pentru a vorbi mai mult cu el...sau nu stiu ... Am avut sentimentul asta si inainte, de multe ori...si de fiecare data cand ii spuneam Iubitului meu : "vezi ca o sa te caute, va vrea sa discutati" sau lucruri de acest gen, el imi spunea : "ti se pare" si ulterior chiar il cauta si chiar vorbeau.
Poate.. nu stiu...poate chiar "mi se pare" incontinuuu.... sau poate sunt paranoica. Dar sentimentul ca ceva urat se va intampla nu prea imi da pace.

08 Aprilie, 2010, 02:49:01 p.m.
Răspuns #7

Iosif

Vulpita, ne invartim in jurul cozii. :)

Care e teama ta? Ca il poti pierde, da? OK. Spune-i asta, spune-i ca iti e teama ca il poti pierde si ca il iubesti.  Vezi cum reactioneaza. Daca te sustine si iti spune ca te iubeste si sa ai incredere in el.. cam asta e tot ce poti face.

Imi dau seama ca e dificil si ca ai vrea sa faci mai mult dar.. daca faci mai mult risti sa faci rau.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

08 Aprilie, 2010, 09:33:52 p.m.
Răspuns #8

Vulpita

Atunci... va trbui sa las timpul sa treaca. Sper ca totusi presentimentele mele sa nu se adevereasca.
Iosif, raspunsul lui a fost exact acelasi.
Multumesc tutror pentru sfaturi. De.acum va trebui sa incerc eu sa ma impac cu ideea. Pana la urma...alegera ar fi a lui si va trebui sa i.o respect.

10 Iunie, 2011, 07:28:00 a.m.
Răspuns #9

bogdan84

Pun pariu ca sunt mult mai multe de zis despre voi peste ce ai povestit tu aici, cum spune si Allia.
Insa ..fosta ramane fosta, in orice relatie, si daca te gandesti la semnificatia cuvantului in sine ..tragi o concluzie la ce reprezinta ea pentru tine/el.
Ideea e ca daca el s-a obisnuit cu tine si tu reusesti sa l faci fericit, facandu-te si pe tine in acelasi timp, fosta e ultimul lucru de care ar trebui sa te temi.
Si pana la urma ..ia-o asa  s-ar intoarce la fosta doar daca nu ar fi multumit aici..Fi sigura ca pentru el fosta a fost ceva frumos insa au fost si suspine si clipe amare..El are un semn de intrebare muuult mai mare pus pe ea decat pe tine..TU ESTI OK !!!