11 Octombrie, 2025, 01:06:28 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: IZOlaREA  (Citit de 15848 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Octombrie, 2004, 10:33:26 p.m.
Răspuns #15

DIANA

Vizitator
Tot citind discutia voastra despre izolare mi s-a nazarit o intrebare de care nu pot scapa: cum e mai bine sa mori: ca un rege, inconjurat si compatimit de cei din jur, sau in singuratate si demnitate, ca magarul?
Eu, una, prefer a doua varianta.  ;)

17 Octombrie, 2004, 10:51:00 p.m.
Răspuns #16

Morticia9

viulian, nu am incercat obligatoriu sa pun egal intre izolare si adormire interioata.. dupa cum ai spus, izolarea poate fi motorul unei vieti interioare foarte active.
frustrarile si dezamagiriile pot fi un motiv al izolarii.. poate ca am incercat sa gasesc metode prin care sa nu te lasi doborat de acele dezamagiri.. nu ma refer doar la cauze ci si la efecte.. deja cand izolarea s-a instalat.. cum faci sa iesi din acea stare?...
ca o concluzie.. cauzele, recomandari preventive, efectele, indepartarea si recuperarea.. izolarea, la cel mai rau nivel, poate fi asemanata cu o boala a sufletului..
nu stiu daca m-am facut inteleasa.. daca ai nelamuriri te rog sa intrebi

Cred, ajuta Doamne necredintei mele!

17 Octombrie, 2004, 11:15:03 p.m.
Răspuns #17

Morticia9

Diana.. probabil ca eu nu cunosc povestea despre care zici  ;D
dar dupa mine.. depinde.. cat de iubit este acel rege? este rege cu adevarat si in sufletul supusilor lui? se spune ca atunci cand esti "sus pus"  ::) este mult mai greu sa iti mentii demnitatea, principiile... puterea schimba oamenii?
dar de asemenea poti sa te inseli si in cazul "magarului".. este sarac din alegere proprie sau din cauza ca nu a putut isi atinga scopul in viata, sa aiba un trai mai decent..
curios, dar acum nu-mi pot da seama cum as vrea sa mor.. stiu insa ca daca as muri acum, as muri saraca, dar inconjurata si plansa de cei dragi

18 Octombrie, 2004, 02:06:42 a.m.
Răspuns #18

DIANA

Vizitator
Morticia, nu faceam referire la nici o poveste!
Si apoi, regii, oricat de detestati ar fi, nu mor niciodata singuri. Iar magarii...oricat de populari ar fi, nu cred ca mor "asistati" de oi sau caini ciobanesti. Nu?
Eu nu as vrea sa planga nimeni la capataiul meu, pentru ca nu vreau sa duc povara suferintei cuiva cu mine. De aceea spuneam ca as prefera sa mor ca magarul.
Ce scop in viata sa isi atinga bietul dobitoc? Cel de a sluji? Ce altceva poate sa isi propuna? Dar chiar si asa:ce poate fi mai inaltator decat sa fii de folos cuiva?
Hm! Incep sa intru in filozofii! Mai bine ma opresc acum decat...prea tarziu!  :)

18 Octombrie, 2004, 04:19:17 p.m.
Răspuns #19

cv

Vizitator
 :) cat mi-ar fi placut sa nu se dea doar extremele rege-magar.
Diana vorbesti de... izolarea completa. E altruism in gestul tau. Evident nu dorim durerea celor dragi dar asta nu se poate decat cu cei care au trait toata viata ca niste misei... pe ceilalti se va gasi acel om care sa-i planga. Daca urmez logica ta si ceea ce am scris mai sus (si cred in ce am scris) categoric imi doresc sa mor ca un rege.

18 Octombrie, 2004, 06:04:48 p.m.
Răspuns #20

Morticia9

Diana..nu vreau sa duc povara suferintei cuiva cu mine..  Eu una as vrea sa vad ca le pasa.. altfel la ce bun atata amar de viata.. poate se aplica doar in cazul meu dar este mai important sa ma imbogatesc sufleteste, alaturi de cei dragi, decat rational in singuratate.. poate de aceea simt apasarea izolarii atunci cand ea isi face aparitia

19 Octombrie, 2004, 03:43:29 a.m.
Răspuns #21

DIANA

Vizitator
M-ai inteles gresit, draga Morticia. Nici eu nu alerg spre singuratate! Insa nu as vrea sa traiesc incercand sa ii fac pe oameni sa ma pretuiasca. Adica, da, e bine si placut sa fii simpatic si util celorlalti, dar daca asta presupune sa renunti la ceea ce crezi cu toata inima, doar pentru a fi pe plac oamenilor...lucrurile se schimba! Iar sa faci scop din a fi apreciat de oameni mi se pare o uriasa autoinselare. Sa te planga cineva cand mori nu cred ca poate fi prea placuta imaginea, chiar daca in fiecare din noi este cel putin o urma de orgoliu care s-ar revolta daca nu ne-ar plange nimeni moartea. Dar e asa de putin important ce se intampla in momentele imediate de dupa moarte incat deja cred ca am vorbit prea mult despre asta!

19 Octombrie, 2004, 07:34:29 p.m.
Răspuns #22

Morticia9

am inteles ce vrei sa spui cu privire la apreciere.. vrei sa fii iubita pentru ce esti tu .. nu vrei sa "vanezi" simpatia nimanui, oricat de interesant, puternic sau inteligent ar putea parea sau fi ... sunt intru totul deacord.. in schimb nu stiu de ce crezi ca nu exista apreciere si afectiune adevarata.. la modul ca ar putea cineva cineva sa tina la tine si sa te planga sincer pentru ceea ce ai reusit sa devii si pentru ce ai facut in viata.. indiferent daca esti lipit pamantului de sarac sau mai bogat decat Bill Gates  -> de aceea nu cred ca este concludent sub ce invelis corporal sau ce statut ai in societate cand mori ..

dar nu inteleg ce vrei sa spui prin :  Dar e asa de putin important ce se intampla in momentele imediate de dupa moarte incat deja cred ca am vorbit prea mult despre asta!

17 Noiembrie, 2004, 07:02:50 p.m.
Răspuns #23

One_last_dance

Atunci cand esti ferm angajat in calatoria ta interioara, nu mai are importanta incotro te indrepti in exterior... Adevarata calatorie este calatoria catre pace in inima ta.

21 Noiembrie, 2004, 02:09:23 p.m.
Răspuns #24

Morticia9

:) Cat este de adevarata si de falsa, in acelasi timp, aceasta afirmatie.. Atunci cand esti "esti ferm angajat in calatoria ta interioara" este imposibil sa nu vezi, in adevarat sens al cuvantului, si exteriorul.. ceea ce parea pana acum de neinteles parca incepe sa capete contur de CAPISCO.. vecina de la 1 care zbiera de fiecare data cand tu ascultai muzica un pic mai tare, iti dai seama ca de fapt face asa, culmea, pt ca vrea sa fie bagata in seama..din cauza singuratatii ( ;Dexagerez poate putin.. :D)..cand incepi sa pui ordin in interior, usor usor se aranjeaza lucrurile si in exterior... nu mai este "nu conteaza unde mergi si ce faci"
   Si pe de alta parte, da.. cea mai importanta devine calatoria interioara.. in functie de ea se desfasoara si calea din exterior.. iti influenteaza ganduri, decizii, prietenii, viata..

23 Noiembrie, 2004, 12:19:44 p.m.
Răspuns #25

Morticia9

D3rb3d3u.. incearca sa "te bagi si tu in seama"  ;)
     In schimb imi place motoul tau.. dar mi se pare un pic gresit..

23 Noiembrie, 2004, 01:08:06 p.m.
Răspuns #26

Morticia9

Deodata el aude un ciocanit la usa.. Se ridica dintre vise si deschide usa. Era ea.
      - Ce ma bucur sa te vad!
      - Ce faci aici? Cum m-ai gasit?
      - Nu stiam ca vei fi aici. Am venit sa imi aduc aminte. Tu?
      - Si eu am venit sa imi aduc aminte. Vreau sa stau in trecut.
      - De ce te multumesti cu trecutul? Vino cu mine!
      - Unde?
      - In viitor . . . .

Nu stiu daca inteleg.. explica-mi pls

23 Noiembrie, 2004, 06:20:51 p.m.
Răspuns #27

Semiramis

Global Moderator

D3rb3d3u,
sunt de acord cu viulian. am tot citit ce ai scris si pentru ca vad in tine ca "ai de unde", te provoc sa discutam de un subiect ce-ti place... ;) (promit sa-mi fac temele). pana atunci, astept!!!
 :)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

23 Noiembrie, 2004, 06:25:53 p.m.
Răspuns #28

Semiramis

Global Moderator
si ca sa nu fiu un simplu trecator in acest subiect, mai pun aici cateva randuri.
singuri ne nastem si singuri murim. de ce nu am si trai singuri. doar in izolare avem parte de cele mai sincere momente, cu noi insine. asta nu e un lucru bun sau un lucru rau. e un lucru dat. asa zic eu.
« Ultima Modificare: 23 Noiembrie, 2004, 06:33:02 p.m. de Semiramis »

23 Noiembrie, 2004, 07:13:23 p.m.
Răspuns #29

Semiramis

Global Moderator
Baieti, baieti!
nu e cazul sa ajungeti la un asemenea schimb de cuvinte. nu cred ca asta este scopul. daca totusi asta este, intrati pe private si rezolvati-va acolo "problemele" barbateste!  ;)
D3rb3d3u, astept un subiect de la tine...(citeste un pic mai sus)!
cu bine