10 Octombrie, 2025, 06:03:13 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Normalul.  (Citit de 5382 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Decembrie, 2010, 03:22:21 a.m.
Citit de 5382 ori

Kenan

Eu n`am nevoie de un sfat,am nevoie de un raspuns.
Pentru inceput...Eu sunt genul de persoana excentrica,extrema,agitata.Nu`mi place sa fac nimic obisnuit,fac din fiecare zi cate ceva special,pana si drumul spre casa incerc sa`l scot din monotonia de zi cu zi.

Ei bine,multa lume imi spune ca nu`s normal.Asta deja a devenit o problema pentru mine...cred c`am sa raman cu sechele.Da,ok,rad foarte rar...da,ok,sunt foarte serios...da,ok,ma enervez repede...da,ok,imi place viteza...da,ok,ma pasioneaza armele,de toate genurile...da,ok,in ultima vreme ma ocup cu compunerea explozibilului plastic...dar asta inseamna ca nu`s normal?!
Intrebarea principala este: CE ESTE NORMALUL?CARE SUNT PARAMETRII INTRE CARE TREBUIE SA SE SITUEZE UN OM PENTRU A FI CONSIDERAT NORMAL?!
Nu de alta,dar,asa cum am spus,din ce in ce mai multe persoane imi spun ca nu`s normal...si as vrea sa stiu si eu daca exista o diferenta intre informare si nebunie...deoarece mie imi place la nebunie sa invat totul despre orice,in orice domeniu,atata timp cat imi pare mie interesant,dar nu`mi place sa fiu facut ciudat pentru asta,de catre niste rahitici de varsta mea,care n`au nici macar jumatate din creierul meu.
Multumesc anticipat.
« Ultima Modificare: 21 Decembrie, 2010, 03:30:00 a.m. de Kenan »
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

21 Decembrie, 2010, 09:20:58 p.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Din punctul meu de vedere, societatea si familia pot raspunde la aceasta intrebare ... Normalitatea este data de legi si de normele de conduita sociala.

Dar, o paralela: Citeam undeva de drama unei femei foarte frumoase dar si foarte inteligente... Cumva, spunea acolo, oamenii tolereaza o femeie frumoasa, atata timp cat ea e proasta - caci in felul acela, se pot simti si ei superiori din alt punct de vedere, al inteligentei.

Asa ca na, mecanismul mi se pare asemanator. Daca oamenii nu te pot 'asimila' lor cumva (poate si din vina ta, din text se simte afisata o trufie asa), ca sa isi calmeze lor neputinta de a concura, vor gasi consolarea in normalitatea lor, scotandu-ti ochii cu anormalitatea ta, nu ?

Prin urmare, in locul tau as fi mai domol asa ...
« Ultima Modificare: 21 Decembrie, 2010, 09:27:57 p.m. de viulian »

21 Decembrie, 2010, 10:14:42 p.m.
Răspuns #2

Semiramis

Global Moderator
normalitatea este dictată de majoritate. asta este legea firii. chiar dacă majoritatea uneori se înşeală, ea decide.

legat de "anormalitatea" ta, atât timp cât rămâi între graniţele eticii, eşti un om normal. una este să citeşti despre arme, să te antrenezi din plăcere şi alta este să zbori creierii cuiva pe stradă.
oamenii sunt superficiali, inculţi, neinstruţi. da, ştiu, majoritatea.
tu fă ce te face să te simţi bine, atât timp cât nu faci rău. caută oameni pasionaţi, asemeni ţie, cu care poţi împărtăşi idei comune.

de ce îţi place să faci lucrurile altfel? doar ca să ieşi din tipar sau pentru că aşa simţi?
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

22 Decembrie, 2010, 03:00:22 p.m.
Răspuns #3

Kenan

Pentru ca asa simt.

@Semiramis: Merci de raspuns.La asta ma gandeam si eu,la majoritate...daca "majoritatea" barbatilor ar fi homosexuali,cei "normali" acum ar fi considerati "anormali" in acea perioada,corect?

@Viulian: Da,de obicei sunt foarte irascibil,mandru,trufas,s.a.m.d...n`am foarte multe calitati specifice oamenilor obisnuiti.
Sa fiu mai domol?...Nu sunt EU cand sunt domol.:)):D

Thx 4 Advice.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

22 Decembrie, 2010, 06:49:20 p.m.
Răspuns #4

Lorelei

Normalitatea se defineste social. Cum social se defineste intr-o anumita masura si patologicul. Normalitatea e data de majoritate. Si iesirea din normalitate e de doua feluri: frumoasa, nebuna, inalta si urata, incrancenata, razbunatoare. Cea dintai apare uneori si ca urmare a vasrtei, alteori defineste o persoana. Cata vreme e constructiva, o salut. Cand devine infatuare ma lasa rece.

Asa ca fii anormal, daca asta te defineste. Nu o face, insa, din spirit de contrazicere, doar. Raportarea la o referinta e intotdeauna tot raportare la referinta, fie ca e prin similaritate, fie ca e prin antagonism. Daca esti la fel cu turma sau fix pe dos, de fapt reperul este tot turma. Depinde, deci, de anormalitate :)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Decembrie, 2010, 12:21:43 a.m.
Răspuns #5

Paul

Eu n`am nevoie de un sfat,am nevoie de un raspuns.
Pentru inceput...Eu sunt genul de persoana excentrica,extrema,agitata.Nu`mi place sa fac nimic obisnuit,fac din fiecare zi cate ceva special,pana si drumul spre casa incerc sa`l scot din monotonia de zi cu zi.

Ei bine,multa lume imi spune ca nu`s normal.Asta deja a devenit o problema pentru mine...cred c`am sa raman cu sechele.Da,ok,rad foarte rar...da,ok,sunt foarte serios...da,ok,ma enervez repede...da,ok,imi place viteza...da,ok,ma pasioneaza armele,de toate genurile...da,ok,in ultima vreme ma ocup cu compunerea explozibilului plastic...dar asta inseamna ca nu`s normal?!
Intrebarea principala este: CE ESTE NORMALUL?CARE SUNT PARAMETRII INTRE CARE TREBUIE SA SE SITUEZE UN OM PENTRU A FI CONSIDERAT NORMAL?!
Nu de alta,dar,asa cum am spus,din ce in ce mai multe persoane imi spun ca nu`s normal...si as vrea sa stiu si eu daca exista o diferenta intre informare si nebunie...deoarece mie imi place la nebunie sa invat totul despre orice,in orice domeniu,atata timp cat imi pare mie interesant,dar nu`mi place sa fiu facut ciudat pentru asta,de catre niste rahitici de varsta mea,care n`au nici macar jumatate din creierul meu.
Multumesc anticipat.

Normalitatea este dictata de majoritate si de regulile de conduita socialala. Eu zic asa: Cauta o anormalitate in privinta aspiratiilor,  a viselor si pasiunilor tale, dar intra in normalul regulilor de conduita sociala. Cu alte cuvinte urmeaza-ti visele dar nu le folosi impotriva omenirii.

O sa iti dau si cateva citate care mi-au placut.

''Normalitatea isi pretuieste foarte mult supusii. Isi educa tinerii sa-si piarda identitatea si sa devina absurzi, prin urmare sa devina normali. Oameni normali au ucis peste 100.000 de oameni normali ca si ei in ultimii 50 de ani.'' R.D. Laing.

''Nimic nu poate fi poetic daca o zi obisnuita nu e poetica. Nici un monstru nu ne va putea surprinde, daca oamenii normali nu ne surprind.'' Gilbert K. Chesterton
Iubesc, deci exist.

25 Decembrie, 2010, 11:28:30 a.m.
Răspuns #6

acesta-s eu

e greu de gasit o cale de mijloc. Pentru multi normalitatea e considerata anormala si invers. Sufletul tau iti va spune mereu cind depasesti granita !Iar cine te va iubi, te va iubi pentru ceea ce esti nu pentru  aincerca sa te schimbe in vreun anumit fel !
ne nastem pentru a iubi!

23 Ianuarie, 2011, 10:48:49 a.m.
Răspuns #7

bel-marduk

Ai potential mare. Deci normal sau nenormal, nu conteaza. Important e sa-ti folosesti potentialul corect, ca sa nu-ti para rau pentru trecut cindva. 
majoritatea nu au asa potential deci din start tu nu esti normal si ce vrei sa faci acum?
Creerul  omului este un hard incarcat cu un sistem operational. Cit de mult nu le pare oamenilor ca gindurile sunt ale lor personale, aceasta nu e adevarat. Orice gind are un inceput undeva si nu din capul tau.
Exemplu: tu ajuti o batrinica sa traverseze strada si te gindesti: este gindul meu personal sa ajut aceasta batrina. Nuuuuu. Tu ai procedat astfel fiindca pe discul de sistem al tau era programul care are o mie sau nu stiu citi ani, care se numeste norma de conduita a baietilor buni. Daca acest program nu a fost virusat atunci el functioneaza. Educatia de la o generatie la alta este cel mai banal upgrade.  Orice miscare sau gind al nostru este programat de creerul nostru care la rindul lui functioneaza datorita suportului operational. Exista si antivirusi pentru creer. Acestea sunt religiile. Ordodoxia=nod32. Cartea Catolica=Casperskii .....
Sunt rugaciuni pentru defragmentare, altele pentru clean-up, pentru lecuirea de virusi, pentru orice.
orice narcoman il poti lecui, trebuie doar sa distrugi virusul din creer cu ajutorul repetarii mecanice de 1000 sau de 1 000 000 sau.. ori a unei rugaciuni....
Si daca sa las si eu un citat: Daca ai fi un pic destept ti-ai da seama ce mama de prost esti.
totul e relativ, si relativul e relativ.

26 Ianuarie, 2011, 12:24:16 p.m.
Răspuns #8

valentina

Normalitatea este o stare de spirit .
"A face provine din a fi . Cum esti , asa faci ."
"Invatatura transforma arama in aur , in timp ce ignoranta preface aurul in plumb ."
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume