09 Octombrie, 2025, 11:55:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Un fel de criza.....spirituala.  (Citit de 7232 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

24 Ianuarie, 2011, 03:38:32 a.m.
Citit de 7232 ori

Lady Delerium

Bine v-am regasit!

Cautand raspunsuri la o problema care ma macina as vrea sa va adresez urmatoarele intrebari.

De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?
Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?
Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?

Eu nu pot sa gasesc un echilibru intre ideea pe care o am despre omul pe care l-as iubi si persoanele pe care le intalnesc de fapt.( ultima mea relatie terminandu-se  din cauza faptului ca i-am zis ca SIMT ca nu am sa-l iubesc )
        Care este echilibrul intre a fi realist si a fi idealist in incercarea noastra de a gasi acel........suflet pereche?( desi sentimentul ca ai intalnit acea persoana mult dorita poate nu ar proveni  dintr-o incercare)

Multumesc!

Poate mi-e scris sa iubesc visand....

26 Ianuarie, 2011, 01:44:56 a.m.
Răspuns #1

Lady Delerium

Ce ciudat sa-mi vad propriul post lipsit de replici. Ca si cand as fi scris despre ceva interzis sau as fi pus niste intrebari mult prea stupide.

Va multumesc oricum!

26 Ianuarie, 2011, 11:07:17 a.m.
Răspuns #2

valentina

Buna ,nu ne-o lua in nume de rau , posibil ca multi dintre noi sa treaca rar pe aici . Nu este rautate ,este lipsa de timp probabil ,sau probleme diferite .

"De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?"
Multi dintre noi din nevoia de a da ceva altuia , de a simti ca traim sau pur si simplu pentru ca asta e legea firii .

"Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?"
Pentru ca il iubesti pur si simplu . Nu-ti trebuie un motiv anume sa iubesti .

"Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?"
Cand accepti sa pasesti acel prag ,la mersul in doi pe cararile intortocheate ale vietii , nu-ti analizezi sentimentele , nu stai sa te gandesti "stai nene ,e ceea ce-mi trebuie ,sau fac ceva gresit ?" ,de asta te lovesti mai tarziu ,parcurgand o anumita distanta iti dai seama ca de fapt nu este totul asa cum iti imaginai .
Sunt oameni care isi calculeaza fiecare miscare ,altii nu stau sa analizeze daca e bine sau nu , daca e alegerea potrivita .
Oamenii se schimba pe parcursul anilor ,unii in bine , altii in rau ,si de aici , de la aceasta bifurcare a drumului , cei doi aleg :unul bine ,celalalt rau .
Depinde de taria de caracter ,de OMUL care salasluieste in fiecare .

Nu stiu daca am raspuns chiar bine la intrebarile tale ,dar sper sa te ajute asa putin.
O saptamana plina de frumos si soare (chiar de e cu dinti ) , si lumina in suflet .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

26 Ianuarie, 2011, 12:15:06 p.m.
Răspuns #3

Lady Delerium

Buna ,nu ne-o lua in nume de rau , posibil ca multi dintre noi sa treaca rar pe aici . Nu este rautate ,este lipsa de timp probabil ,sau probleme diferite .

"De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?"
Multi dintre noi din nevoia de a da ceva altuia , de a simti ca traim sau pur si simplu pentru ca asta e legea firii .

"Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?"
Pentru ca il iubesti pur si simplu . Nu-ti trebuie un motiv anume sa iubesti .

"Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?"
Cand accepti sa pasesti acel prag ,la mersul in doi pe cararile intortocheate ale vietii , nu-ti analizezi sentimentele , nu stai sa te gandesti "stai nene ,e ceea ce-mi trebuie ,sau fac ceva gresit ?" ,de asta te lovesti mai tarziu ,parcurgand o anumita distanta iti dai seama ca de fapt nu este totul asa cum iti imaginai .
Sunt oameni care isi calculeaza fiecare miscare ,altii nu stau sa analizeze daca e bine sau nu , daca e alegerea potrivita .
Oamenii se schimba pe parcursul anilor ,unii in bine , altii in rau ,si de aici , de la aceasta bifurcare a drumului , cei doi aleg :unul bine ,celalalt rau .
Depinde de taria de caracter ,de OMUL care salasluieste in fiecare .

Nu stiu daca am raspuns chiar bine la intrebarile tale ,dar sper sa te ajute asa putin.
O saptamana plina de frumos si soare (chiar de e cu dinti ) , si lumina in suflet .

Multumesc pentru raspuns,Valentina.
Dar de ce nu ai sta sa-ti analizezi sentimentele?Tocmai faptul ca peste ceva timp reaalizezi ca nu e asa cum iti imaginai sau mai rau realizezi ca nu e ceea ce iti doresti ar fi tocmai din aceasta cauza.
   Eu consider ca e foarte important sa stii ca ai langa tine o persoana potrivita si ca este ceea ce iti doresti........Multumesc inca o data pentru raspuns.

O zi frumoasa!

27 Ianuarie, 2011, 05:03:39 p.m.
Răspuns #4

valentina

Pentru ca daca ai sta sa-ti analizezi mereu fiecare miscare , ai pierde prea mult din frumusetea vietii .Inima e cea care iti spune daca e bine sau nu .
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

28 Ianuarie, 2011, 02:36:36 a.m.
Răspuns #5

Lady Delerium

Am realizat ca stiu sa raspund la acele intrebari.
                              Cand voi iubi pur si simplu am sa stiu asta.

10 Februarie, 2011, 05:49:41 a.m.
Răspuns #6

Kenan

De ce iubim?...Dupa parerea mea,iubim pentru ca suntem oameni,si pentru ca dumnezeu,dintre toate rasele,ne`a pus pe noi lideri intre animale...si ca prima lege,ne`a dat "Iubeste`ti aproapele ca pe tine insuti!"...
(Insa nu toti respecta legea...)

Care sunt motivele pentru care iubim?...Mnoh,in viata asta,eu am invatat o chestie...Nu iubesc "pentru ca".Iubesc "in ciuda faptului ca".Nush daca exista vreun motiv pentru care un om poate iubi...dar stiu ca exista iubirea.Am simtit`o candva,si o voi simti din nou,sunt sigur.

De ce`mi iubesc partenera?(actuala?:)) )...Pentru ca e enorm de inteligenta,dar emotiva...e uimitor de desteapta,dar resemnata...problema mea e s`o fac sa lupte,si sa lupt alaturi de ea.

Daca este ceea ce mi`am dorit?...Si da,si Nu.In ce masura?...Este perfecta ca psihic...cu mici retusuri.La fizic are mari probleme...dar eh...:-??nu le putem avea pe toate,nu?:P

Echilibrul intre a fi realist si a fi idealist in incercarea de a gasit "sufletul pereche"?...Habar n`am,sincer.Eu sunt enervant de realist,ceea ce ma face sa iau totul asa cum e.Idei si vise...au fost candva.Acum...doar in povesti.

Iar in legatura cu raspunsurile...personal,imi cer scuze ca nu mi`am miscat fizicu` mai repede pe acest site,sa ma mai uit la noile rubrici...dar am lipsit o vreme.Inca o data,sincere pareri de rau.In privinta celorlalti...n`au decat sa`si ceara si ei scuze,ca si mine.:-??

In privinta iubirii...:)nu te ingrijora.Nu`ti pune intrebari,nu incerca sa grabesti sau sa incetinesti aceasta reactie chimica...n`ai sa reusesti.:)...o sa vina singura,si o s`o simti cu siguranta.Fara intrebari.Fara motive.Fara raspunsuri.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

09 Aprilie, 2011, 07:16:20 p.m.
Răspuns #7

Lady Delerium

Multumesc pentru raspunsuri!

Stiu ce este iubirea.........raspunsul se afla in mine .........si il voi afla cand am sa iubesc .
                               Cand am sa iubesc voi sti!

Toate cele bune!

13 Aprilie, 2011, 05:57:06 p.m.
Răspuns #8

Lady Allia

"De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?" - De ce iubim? Pentru că iubim. Ori iubim, ori nu iubim. Nu există jumătate de măsură. dacă există, acela e compromis nu iubire.

"Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?" - Pentru că ne completează, pentru că ne înţelege atunci când nici noi nu suntem capabili. pentru că ne este cel mai bun prieten. Pentru că aşa cum spuneam, dintr-un motiv anume l-am ales să ne fie alături. Pentru că în momentele în care barca se clatină el ştie să pună vâsla în echilibru alături de noi. pentru că îl iubim.

"Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?" - Nu, nu este. Uneori e enervant. Uneori e tăcut când eu am chef de vorbă. Uneori se uită la discovery când eu vreau la NCIS anchetă militară..., nu îi place să danseze, iar eu aş dansa  ;D. Stă prea mult la calculator când am eu chef să stau  :laugh:. Dacă vrei să ştii că poate fi perfect? probabil că poate, dar asta uneori se învaţă din mers şi uneori e bine să întoarcem reversul şi vom vedea că nici noi nu suntem ce vrea el uneori. Eu de exemplu vorbesc când el vrea linişte, vreau la NCIS când el vrea la discovery, vreau să dansez, dar ştiu că lui nu îi place şi totuşi...barca pluteşte liniştit. Ştii de ce? Trebuie să o laşi în mersul ei natural. Nu trebuie să vâsleşti contra curentului, nu trebuie să aştepţi totul deodată, nu trebuie să ... înţelegi? Viaţa uneori se pune singură pe făgaş, dar asta doar dacă ne dorim noi cu adevărat.

Cred că toţi trecem prin această criză spirituală..., sufletească mai degrabă. Unii, deşi nu recunosc o trăiesc toată viaţa pentru că marea majoritate a relaţiilor nu sunt perfecte, nu e aşa? Totuşi, nu putem să alegem un om, să îl facem să ne iubească şi apoi să ne simţim frustraţi doar pentru că nu este ceea ce ne dorim noi. Nu după. Mai bine încercăm să ne redefinim scara de valori sau să încercăm să ne dăm seama ce ne dorim defapt de la un partener...ce ne-ar face fericiţi, ce ne-ar aduce liniştea şi ce dăruim noi în schimbul acestor sentimente, emoţii. Poate, răspunsul nu stă în ei, în felul lor de a fi, în normalitatea lor ci în noi...în faptul că scara noastră de valori mereu se clatină...de teamă, de prea multă pasiune, de prea multe emoţii, de prea mult romantism, melancolie. Atunci...răspunsul e la noi. Noi suntem cei care putem aduce echilibrul. Ori încercăm să păstrăm ce avem pentru acel motiv anume pentru care l-am ales din milioanele de oameni să ne fie alături, ori realizăm eşecul şi părăsim barca lăsându-i libertatea de a găsi un alt ţărm liniştit.

18 Mai, 2011, 01:47:57 a.m.
Răspuns #9

Lady Delerium

"De ce iubiti?Care sunt motivele pentru care iubititi?" - De ce iubim? Pentru că iubim. Ori iubim, ori nu iubim. Nu există jumătate de măsură. dacă există, acela e compromis nu iubire.

"Ce ati raspunde la intrebarea...........de ce va iubitit partenerul?" - Pentru că ne completează, pentru că ne înţelege atunci când nici noi nu suntem capabili. pentru că ne este cel mai bun prieten. Pentru că aşa cum spuneam, dintr-un motiv anume l-am ales să ne fie alături. Pentru că în momentele în care barca se clatină el ştie să pună vâsla în echilibru alături de noi. pentru că îl iubim.

"Chiar este ceea ce v-ati dorit?In ce masura este ceea ce v-ati dorit?" - Nu, nu este. Uneori e enervant. Uneori e tăcut când eu am chef de vorbă. Uneori se uită la discovery când eu vreau la NCIS anchetă militară..., nu îi place să danseze, iar eu aş dansa  ;D. Stă prea mult la calculator când am eu chef să stau  :laugh:. Dacă vrei să ştii că poate fi perfect? probabil că poate, dar asta uneori se învaţă din mers şi uneori e bine să întoarcem reversul şi vom vedea că nici noi nu suntem ce vrea el uneori. Eu de exemplu vorbesc când el vrea linişte, vreau la NCIS când el vrea la discovery, vreau să dansez, dar ştiu că lui nu îi place şi totuşi...barca pluteşte liniştit. Ştii de ce? Trebuie să o laşi în mersul ei natural. Nu trebuie să vâsleşti contra curentului, nu trebuie să aştepţi totul deodată, nu trebuie să ... înţelegi? Viaţa uneori se pune singură pe făgaş, dar asta doar dacă ne dorim noi cu adevărat.

Cred că toţi trecem prin această criză spirituală..., sufletească mai degrabă. Unii, deşi nu recunosc o trăiesc toată viaţa pentru că marea majoritate a relaţiilor nu sunt perfecte, nu e aşa? Totuşi, nu putem să alegem un om, să îl facem să ne iubească şi apoi să ne simţim frustraţi doar pentru că nu este ceea ce ne dorim noi. Nu după. Mai bine încercăm să ne redefinim scara de valori sau să încercăm să ne dăm seama ce ne dorim defapt de la un partener...ce ne-ar face fericiţi, ce ne-ar aduce liniştea şi ce dăruim noi în schimbul acestor sentimente, emoţii. Poate, răspunsul nu stă în ei, în felul lor de a fi, în normalitatea lor ci în noi...în faptul că scara noastră de valori mereu se clatină...de teamă, de prea multă pasiune, de prea multe emoţii, de prea mult romantism, melancolie. Atunci...răspunsul e la noi. Noi suntem cei care putem aduce echilibrul. Ori încercăm să păstrăm ce avem pentru acel motiv anume pentru care l-am ales din milioanele de oameni să ne fie alături, ori realizăm eşecul şi părăsim barca lăsându-i libertatea de a găsi un alt ţărm liniştit.

Poate ca o cale de a ajunge sa iubesti este aceea de a aprecia oamenii pentru ceea ce sunt ,sa identificam in ei partile  bune ,sa fim recunoscatori pentru ele , permitandu-ne  doar sa ne armonizam cu asta, incetand sa mai fugim dupa acel ideal predefinit.
      Daca ne vom putea armoniza  sau nu , depinde.

Am invatat sa vad si sa apreciez oamenii asa cum sunt!
                                                                                                              Toate cele bune!
                                                                                                                                      Multumesc!

10 Iunie, 2011, 07:17:38 a.m.
Răspuns #10

bogdan84

De ce iubim?  Pui intrebarea gresit si defapt vrei sa intrebi ce e iubirea.
Iubirea nu se exprima in "arial black", trebuie sa o simti.
Nu mai fi asa de preocupara asupra intrebarii" eu cand o sa iubesc??".
Daca tot esti libera, cauta ti pe cineva pe placul tau si incearca sa ai rabdare.
Iar sfatul meu este ca iubirea nu vine dupa 6 luni fix..in perioada asta nici nu stii cu cine ai de-aface :P
Si ca sa stii, iubirea nu e ca in filme, e de 100 de ori mai frumoasa :)