11 Octombrie, 2025, 12:06:20 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Manele, pro sau contra ?  (Citit de 49271 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

19 Iunie, 2004, 02:12:17 p.m.
Citit de 49271 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Ei bine, nu stiu daca am ales bine sa deschid acest topic.... dar un lucru stiu, manelele sunt un gen de muzica destul de blamata in ultima vreme de catre capetele " luminate" ale culturii noastre... Ca si stil, dupa cum bine stiti poate, isi trage originile in muzica lautareasca, cu puternice influente orientale (turcesti in speta), si balcanice (sarbesti, bulgaresti mai ales).Daca vine vorba, le puteti auzi in cam toata partea de sud-est a Europei, intr-o forma sau alta.
 Eu unul, recunosc, ascult adeseori acest gen de muzica, la petreceri cu prietenii, acasa... ascult in general selectiv, prefer melodiile de dragoste, interpreti mai rafinati gen N. Guta, Catalin Arabu`, Carmen Serban etc.Nu ascult melodii cu continut vag obscen si asa mai departe....
 As vrea sa ascult si alte pareri despre acest gen muzical... As vrea sa stiu de ce sunt contestate, sau de ce sunt apreciate. :)

19 Iunie, 2004, 07:12:01 p.m.
Răspuns #1

RocksyBaby

Vizitator
hm.. Cred ca la ora actuala manelele sunt cele mai gustate din toata "colectia" de genuri muzicale.Defapt...genul asta  a rasarit de vreo 3-4 ani si nu cred ca pot exista interpreti "rafinati" a genului...daca asculti cu atentie piesele chiar si piese  mai "neobscene" observi ca uneori se renunta la exprimarea gramaticala corecta,in schimbul unei rime...
    Desi mi se par de prost gust,trebuie sa recunosc ca o petrecere nu este petrecere fara manele(dupa 1 noaptea :) ). Preferintele mele sunt oricum indepartate de genul manea...cea mai tare petrecere la care am fost vreodata a fost rock/hip-hop ...dar tine de gust ..  :)

19 Iunie, 2004, 11:08:35 p.m.
Răspuns #2

androgin

Vizitator
contra! categoric contra!

"petrecerea nu e petrecere fara manele" ???!!

e de'a dreptul ingrijorator cum o opinie complet nefondata ca asta se generalizeaza atat de rapid.

hmm...avem un mod foarte ciudat de a ne distra, noi romanii... se pare ca manifestam in mod special o predilectie pentru vulgaritate!

dragii mei, manelele sunt ingrozitor de vulgare, lipsite de gust si ingeniozitate artistica! asta n-ar fi chiar asa rau... cel mai rau e ca au ajuns sa ne caracterizeze ca popor!

nu ascult manele si nu admit denumirea de "muzica de petrecere" cu care atat de fortat au fost inzestrate. si credeti-ma ca atitudinea mea antimanelista nu vine dintr-o prejudecata fata de o anumita categorie de oameni care o produc sau o asculta, ci din repulsie fata de prost gust, in general. 
« Ultima Modificare: 22 Iunie, 2004, 01:41:07 p.m. de androgin »

20 Iunie, 2004, 01:54:20 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
Vrem nu vrem, acest gen de muzica este reprezentativ pentru zona noastra balcanica... .
  Va pun o intrebare... de ce sunt considerate manelele de prost gust  ? Britney Spears nu e de prost gust ?Atata tot ca isi face playbackul in engleza... Nu are texte si comportament de nimic? Macar Sorina si Carmen Serban nu prin aspect exterior si-au facut renumele....  8) Alti cantareti straini canta melodii cu text vulgar si obscen, si nu ma refer aici neaparat  la hip-hop, si totusi, nimeni nu spune ca e de prost gust...
  In fine, de gustibus non discutandum...

21 Iunie, 2004, 10:59:35 p.m.
Răspuns #4

RocksyBaby

Vizitator
     hm...repet...manelele sunt de prost gust pt ca au continut gresit din pct de vedere gramatical.Dar cu vulgaritatea....nu stiu... cred ca asta se poarta pe oriunde...si nu numai cantaretii de ultima generatie(ex. Britney) o sustin...asta se observa si in piesele vechi(de gen George Michel)...vulgaritatea in muzica e pe oriunde.
    "hmm...avem un mod foarte ciudat de a ne distra, noi romanii... se pare ca manifestam in mod special o predilectie pentru vulgaritate!"...ia gandeste-te si la astia care asculta Marlin manson...cata educatie!
    Daca stau bine sa ma gandesc...diferenta dintre rapperi americani si manelistii nostrii este ca aia chiar au banii de care se lauda(sau daca nu,ii fac sigur in viitor),canta in limba aceea foarte cunoscuta....ENGLEZA....foarte iubita limba....si...traiesc mai bine,intr-o tara mai civilizata... in schimb....iata ca romanii nostri au inventat si ei un gen muzical...de prost gust,prin care se lauda si ei...(ca rapperii de altfel)...isi lauda si ei femeile..ca tot romanu'...
      Stiti ce zicea o foarta inteligenta profesoara pe care o am la liceu?Cauza principala a neprogresului in Romania este ca dacii au fost oieri...
     asa ca .... fie si manele....fie si saracie...cui nu-i place sa plece...adica...oricum toata tinerimea se bazeaza pe muncitul in strainatate...ca si mine de altfel...
Traiasca Romania.

22 Iunie, 2004, 11:58:42 a.m.
Răspuns #5

androgin

Vizitator
vulgaritatea in sine este de prost gust!

a nu se confunda termenul de "vulgar" cu cel de "deocheat".
un exemplu: un text melodic cu o usoara tenta sexuala, nu este repulsiv, nici vulgar, ci pur si simplu deocheat...deci acceptabil si chiar placut, in anumite circumstante.

un text care are ca principala tema sexul si ca mijloace de exprimare un limbaj pur colocvial, obscen, fara nici un element original care sa denote o oarescare inclinatie artistica, ei bine, un astfel de text este vulgar!

nu sunt fan Britney Spears, dar daca ma intrebati ce as prefera sa aud dintre o melodie de-a ei si o manea, o voi alege pe ea...

hmm...e, de fapt, o chestiune de gust aici... fiecare asculta ce-i place.
daca va plac manele, ascultati-le si ... pace! in schimb, daca nu va plac, nu le ascultati doar pt ca ceilalti o fac sau pentru ca vreti sa fraternizati cu "masele" si nu incercati sa le gasiti atuuri si aspecte pozitive pe care nici voi nu credeti ca le au!

;D eh! nu-mi place subiectul asta... :P

« Ultima Modificare: 22 Iunie, 2004, 01:44:35 p.m. de androgin »

23 Iunie, 2004, 12:30:49 p.m.
Răspuns #6

Lord_Saladin

Vizitator
 As mentiona totusi ca exista cantareti, precum Catalin Arabu`sau Nicolae Guta, care nu au texte defel vulgare, nici macar cu vagi referiri la sex...

23 Iunie, 2004, 06:26:46 p.m.
Răspuns #7

androgin

Vizitator

:) bine, nu te contrazic... n-am ascultat, ce-i drept, destul manele ca sa-mi generalizez opiniile...

dar asta nu inseamna ca-mi plac sau ca sunt fan ;D

traim totusi intr-o tara libera... nu vreau sa mi se inteleaga gresit atitudinea.

24 Iunie, 2004, 03:38:14 a.m.
Răspuns #8

Juravle

Vizitator
I ... Hate ... Manele ... si cine zice ca nu se poate petrecere fara manele ... mai avetzi de petrecut si diverse stiluri de muzica de ascultat ... atat e noaptea devreme ... vreo 3 dimineatza ... si atat timp cat in romania constitutia e la putere pot sa imi exprim opinia deci asta e MANELELE SUCKS

25 Iunie, 2004, 09:06:56 p.m.
Răspuns #9

RocksyBaby

Vizitator
bahaha!!!!!  ;D ce va mai infuraitzi! care n-are chef de putina distractie "indecenta" si romaneasca  la o petrecere??  bahahah!!  ;)   calmatzi-va

30 Iunie, 2004, 05:35:03 p.m.
Răspuns #10

Lord_Saladin

Vizitator
 sa cante deci maneaua !

30 Iunie, 2004, 05:38:58 p.m.
Răspuns #11

androgin

Vizitator
sau mai bine nu...

10 August, 2004, 11:29:21 p.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
E trist ca intr-o societate "in tranzitie" asemenea gen de muzica are asa mult succes! Cel mai mult ma doare ca majoritatea cantaretilor de manele isi bat joc, fara sa isi dea seama (pentru ca nu sunt atat de culti!) de "limba noastra cea duioasa". Am fost siderata sa aud versuri ca:  "Regret si imi pare rau", (Minodora). Chiar nu exista cineva care sa le spuna acestor artisti ca versurile lor sunt o jignire la adresa poporului nostru? Si in aceste conditii ce respect sa am eu pentru ei? Sau ceilalti care au facut cat de cat o scoala si au invatat lucrurile elementare de gramatica si vocabular? Dar, e adevarat ca smecherii intotdeauna au facut bani pe spatele fraierilor si "artistii" astia fac foarte multi bani. Ar trebui sa fim foarte atenti pe cine promovam, pe toate planurile, pentru ca purtam responsabilitatea generatiilor care vor urma. Mare responsabilitate ne apasa, chiar daca nu ne dam seama!
« Ultima Modificare: 16 August, 2004, 07:55:25 p.m. de DIANA »

11 Septembrie, 2004, 03:41:21 p.m.
Răspuns #13

ioana_16

mi-e una imi plac manelele mult(sper sa nu fiu candamnata pt asta)deci ma consider o manelista dar haide-ti sa fiu un pic seriosi un chef fara manele nu e chef!!!!!!!!!nu-i asa?sincera sa fiu eu ma regasesc prin unele texte iar unele melodii sunt de-a dreptul mistooooooooo.voi ce cdredeti?

11 Septembrie, 2004, 05:27:29 p.m.
Răspuns #14

friend

Vizitator
Am invatat in viata ca "gusturile nu se discuta" si adevarul e ca daca n-ar exista "consumatori" n-ar mai fi nici "produsul"! Daca piata e plina de genul acesta de muzica inseamna ca "place"! Si daca va place... distractie placuta, dar pe mine, va rog sa nu ma chemati la chef!

O sa sufar, dar o sa-mi treaca! Va rog, nu insistati!

PS: Sa va ganditi la mine cand o sa ascultati "Vad numai oameni necajiti!"

Sa fiti iubiti si... fiti cuminti! ;)