10 Octombrie, 2025, 05:38:58 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce facem cand iubirea devine obsesie?  (Citit de 13860 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

09 Iulie, 2003, 06:25:49 p.m.
Citit de 13860 ori

Iosif

Ce facem cand iubirea devine o obsesie? Obsesie pentru iubire, nu pentru o persoana. Unele persoane considera ca iubirea este un procent foarte mare din fericire si dorinta de a iubii si a fi iubit devine un fel de obsesie. Ce se poate face in cazul asta?
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

15 Iulie, 2003, 10:53:46 p.m.
Răspuns #1

Un_Om

Vizitator
In primul rand nu trebuie sa lasam se se ajunga la obsesie...dar in cazul in care se ajunce ar fi bine sa consultam un psiholog (poate chiar un psihiatru).

15 Iulie, 2003, 11:20:52 p.m.
Răspuns #2

KiDuTzA

Vizitator
obsesie... hmmm e prea mult spus obsesie.. poate dorintza de a  iubi.. si de a fi la randul tau iubit...nu cred ca poti ajunge la obsesie asha de usor... decat in cazul in care iti doresti asta.. decat daca iti impui lucrul asta...si... chiar daca sa zicem ajungi in stadiul asta de a face o obsesie... lucrul cel mai bun este sa vorbesti cu cineva... asta ajuta mult.. mai ales ca astfel cineva din afara iti spune cum vede el lucrurile.... asta doar in cazul in care nu`ti poti impune tu sa vezi lucrurile la rece...

16 Iulie, 2003, 10:12:10 a.m.
Răspuns #3

Un_Om

Vizitator
KiDuTzA sa stii ca nu e prea mult spus obsesie se intampla chiar foarte des de obicei la cei raspinis de societeate. Si daca e vorba sa vorbesti cu cineva trebuie sa stii si cu cine vb ca daca vorbesti cu un prieten/prietena nu e destul si crezi ca daca tu esti obsedat de un lucru si vine X sau Y si iti spune ceva tu o sa il asculti

09 August, 2003, 10:32:40 p.m.
Răspuns #4

YeYeGirl

ah... ce pot sa mai zic decat ups! eu una consider ca iubirea este 100%  din fericire, dar nu ma refer la iubirea unei singure persoane. Stiti voi, "omul-fiinta sociala", vorba 'ceea, omul-fiinta iubibila, incapabila de vietuire individuala, care in lipsa conditiilor favorabile se usuca si moare...
nimeni nu ne crede daca sarutam
pasarea in zbor,
iarba inverzind...
noi suntem un fel de martori
ai adolescentei ruginind

11 August, 2003, 02:31:56 a.m.
Răspuns #5

Demrezel

Vizitator
Pai iubirea insashi ie o obsesie... Asha ca... Asta ie... Fiecare scapa cum poate, daca poate.

11 August, 2003, 03:07:18 a.m.
Răspuns #6

androgin

Vizitator
Iubirea este mai mult decat o necesitate...este factor integrant al vietii...intra in definitia omului. In acest context nu mai poate fi vorba de iubire ca obsesie, ci ca trasatura primordiala a omului.

11 August, 2003, 03:16:03 a.m.
Răspuns #7

androgin

Vizitator
nu iubim pentru ca vrem sau pentru ca asa se cuvine. iubim pentru ca suntem conceputi pe principiul daruirii.
spunea cineva ca dragostea este totodata cel mai bun si cel mai nociv sentiment pe care sufletul omului l-a putut asimila vreodata...
imbinata cu ratiunea, simtirea se transforma din cea mai simpla axioma in cea mai complexa ecuatie.

31 Ianuarie, 2004, 06:07:27 p.m.
Răspuns #8

david

cand iubirea devine o obsesie... hm... as vrea sa cred ca este adevarat dar am indoielile mele, problema e ce faci ca aceasta obsesie sa devina realitate, nu pot decat sa mi dau cu parerea si sa spun ca un om obsedat de iubire cauta sa vada ce presupune ea si cum ar putea fi atinsa. Eu unul nu vad decat doua feluri de iubire una in care ai norocul sa dai peste persoana potrivita  si a doua este ceea ce afirma oamenii spirituali, ca iubirea este o stare de a fi in care iubesti pe oricine. Din pacate  eu visez la acest ultim lucru si chiar am cautat sa vad ce inseamna dar s-ar parea ca este mult mai dificil decat am crezut, si mai cred ca totul depinde de atitudinea cu care privesti viata, oricum inca nu am descoperit cam ce ar trebui sa faci ca sa te cunosti, nu ramane decat sa mai caut si singur raspunsul la anumite intrebari.

01 Februarie, 2004, 02:11:04 a.m.
Răspuns #9

androgin

Vizitator
"oricum inca nu am descoperit cam ce ar trebui sa faci ca sa te cunosti, nu ramane decat sa mai caut si singur raspunsul la anumite intrebari"

singur il vei cauta si numai singur il poti gasi! conceptele tale nu vor concide niciodata cu ale celorlalti, raspunsul tau va fi intotdeauna diferit, desi intrebarea e aceeasi. ce cauti tu au cautat si multi altii...unii zic ca au gasit...noi ramanem mascati de acelasi scepticism care ne-a consacrat...poate si noi vom gasi candva raspunsul...cu siguranta nu ne vor crede.
esti singur in fata tuturor! si orice ai cauta nu poti descoperi decat in tine si pentru tine.

13 Iunie, 2004, 03:21:28 p.m.
Răspuns #10

Lord_Saladin

Vizitator
 "Iubirea e nebunia inteleptului si intelepciunea nebunului "

03 Iulie, 2004, 08:08:00 p.m.
Răspuns #11

eVo

Vizitator
iubirea poate crea o obsesie pt cineva care iubeste orbeste .. pentru cineva caruia i se comunica ca nu mai trebuie sa iubeasca desi aceasta continua sa il iubeasca .. sa va dau un caz concret .. un barbat se satura de o femeie si ii spune ca nu mai vrea sa traiasca cu ea .. ea se face ca nu aude .. sau daca aude nu pricepe .. continua sa-l iubeasca .. cu toate ca el nu o mai iubeste

in cazul asta cred ca nu-i ramane decat sa-i explice de 1000 ori .. si in ultima instanta run 2 save your ass  ;D

04 Iulie, 2004, 06:25:30 p.m.
Răspuns #12

Lord_Saladin

Vizitator
  "un barbat se satura de o femeie"

Cazurile stiute de mine arata ca mai nou mai des se intampla invers...  ;)

10 Iulie, 2004, 05:46:27 p.m.
Răspuns #13

julieta_iulia

ooof....da..interseant subiect! De cele mai multe ori ( va vorbesc din mica mea experienta-am 16 ani) dragostea devine o obsesie atunci cand exista nesiguranta.Nesiguranta pe dragoste shi pe partener.Dorintza de a-l controla shi de a fi mereu in preajma lui.E adevarat -totul izvorashte din multa iubire.Daca vrei sa impiedici k dragostea sa se transforme in obsesie atunci trebuie sa aai incredrre in tine shi  in partener. Shi inca ceva daca a intervenit o despartzire mai bine bucura-te ca...ai avut parte de momente fericite ..nu e cazul sa  ramai trist ca s-a terminat....(adika nu prea mult!)

02 August, 2004, 05:15:26 a.m.
Răspuns #14

friend

Vizitator
"dorinta de a iubii si a fi iubit devine un fel de obsesie"

Asta presupune clar existenta unor persoane. Intre care sa existe acest sentiment reciproc. Obsesie, deci, de ambele parti?

Daca eu sunt obsedat si-mi zic intruna "Vreau sa iubesc! Trebuie sa iubesc!" problema e doar atunci cand de fapt "nu pot, desi vreau!".  Dar daca "si vreau, si pot" e ochei. Iubesc pe toata lumea.

Ramane totusi de rezolvat partea cu "vreau sa fiu iubit!" Aici, desi nu-i greu ca 'ntr-o buna zi sa mi se declare (intr-un mod obsedant, desigur) "te iubesc! vai, cat te iubesc! ce te mai iubesc, iubire!" am nevoie totusi de noroc.  Daca e adevarat ce spune, atunci s-a terminat cu obsesia mea, fiindca, deh!, am gasit ce cautam. Dar daca nu-i decat o capcana si eu cad in ea (ca doar iubesc, nu!) atunci, din nou, scap de obsesia ce ma urmarea, fiindca,deh!, n-am ce sa mai fac si ma resemnez.

Am deci sanse mari sa ma dezobsedez! Ce fac insa daca "vreau, dar nu pot!"?...

Cred ca nu mai e nimic de facut, obsedat ce sunt!   :P