10 Octombrie, 2025, 07:41:48 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Problema.  (Citit de 4270 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Aprilie, 2011, 03:27:16 a.m.
Citit de 4270 ori

Kenan

Ma intorc cu o problema...majora,din prisma mea.
Uitati care`i ideea...am mai vorbit o data despre o anume Anca...iubirea vietii mele.(scurte,intr`adevar.)
Pe acea Anca am pierdut`o acum vre`un an si 3-4 luni...din cauza mandriei.Din cauza unor lupte inutile intre mandriile unuia si`altuia.
Intrebarile mele sunt...
1.In iubire exista loc de mandrie sau nu?...Iubirea nu inseamna defapt daruire totala,fara conditii,fara reguli,fara restrictii?Nu ar fi o dovada de iubire pura daca te`ai intoarce la persoana iubita dupa ce aceasta ti`a ranit orgoliul,mandria?Nu ar fi o dovada de iubire daca i`ai ierta o greseala ca asta,daca acea persoana ar recunoaste ca a gresit?
2.Pana unde merge mandria?...Ok,inteleg,inainte de toate,daca nu te respecti tu ca om,daca nu`ti respecti mandria si principiile,nimeni altcineva nu o va face...dar pentru iubire nu se poate face o exceptie?

Am pierdut deja o iubire din cauza mandriei...nu vreau s`o pierd si pe a 2`a.Ori imi dati un sfat bun...ori ma invatati cum sa ocolesc aceste "lovituri" intre mandrii,care apar,practic,din pure tachinari.

Multumesc anticipat.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

22 Aprilie, 2011, 08:06:40 a.m.
Răspuns #1

Lorelei

Cred ca ne-ar mai trebui amanunte ca sa iti putem da un sfat bun.

Asa, la modul general, orgoliul e important intr-o relatie (nu in iubire), din multe motive. Cel mai important este ca daca treci peste orgoliu tu si ea nu se va crea un dezechilibru in relatie, ea va aparea brusc intr-o relatie de putere fata de tine, ceea ce duce la multe dezechilibre. Stii cum se zice ca intr-o relatie unul iubeste mai mult? De regula ala care iubeste mai mult trece peste orgoliu, pentru ca a fi cu persoana iubita e mai important. Si-atunci persoana cealalta simte, ca un pradator daca vrei (chiar daca nu e deloc potrivita comparatia), simte si intr-o forma sau alta exploateaza asta.

Vorbind acum despre iubirea autentica, aia care inalta si muta muntii, acolo nu cred ca e loc de orgoliu, de niciun fel si in nicio forma, dar asta e intr-o lume utopica, in care iubirea nu e dependenta, in care daca iubesti nu e nevoie ca celalalt sa fie langa tine sau chiar sa iti raspunda tot cu dragoste ca sa fii fericit. Aia e Iubirea cu I mare. Dar aici orgoliul nu apare el, ca nu are cum. Dar sa nu ne incredem in utopii.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

23 Aprilie, 2011, 06:20:38 p.m.
Răspuns #2

Kenan

Pai detaliile nu sunt multe,si nici semnificative...dar merita sa le dau.
In privinta Ancai...m`am cuplat cu ea in vara anului 2009,prin intermediul faimosului Yahoo Messenger.:))...imi parea draguta fata,imi placea cum gandeste,si cum stie sa se joace cu un baiat...:P...Eu,fire orgolioasa,posesiva,am intalnit o alta fire orgolioasa si posesiva,si m`a atras...nu cred ca m`a atras ceva fizic la ea,(sa mi se ierte nesimtirea,dar avea 90 si ceva de kg,16 ani,si 1.70 si ceva inaltime)...pentru altul,ar fi fost un butoi urat,si nimic mai mult.Dar pentru mine...era perfecta.
Partea proasta la ea era ca avea "curaj" doar in spatele monitorului.In spatele monitorului,acolo unde era doar un avatar,doar o imagine,era foarte curajoasa...rotea lumea intr`un singur deget.:))...in viata reala,avea o reala problema cu faptul ca are cateva kg in plus,si nu avea mare incredere in ea...Infine.Trecem la perioada relatiei...au fost 5 luni de placere,certuri,si tot tacamul...:))...din 7 zile,cat are o saptamana,noi stateam certati 3,pentru motive tampite,cum ar fi..."Cine saluta primul pe mess?".:)))...va puteti imagina cat eram de patetic pe vremea aia.

Acum,cu Flory...e o alta problema.Fata asta nu e influentata doar de perioada ciclului,in care stim cu totii ca toate femeile sunt ciufute...are o problema si cu fazele lunii.:-??...cand se schimba fazele lunii,spune ca se simte foarte rau...(e rac,si cica racii sunt foarte influentati de luna...nu cred in astrologi si astrograme,dar daca cineva ma poate ajuta si`n privinta asta...o cred pe cuvant,pentru ca o iubesc,dar creierul imi spune ca e doar o scuza...)...Si cu aceasta Flory sunt zile cand o tinem doar in saruturi si "te iubesc"...si sunt zile cand e ciufuta rau de tot...iar eu nu suport sa ma calce cineva pe orgoliu.Nu stiu de ce.

Acum...ce ar trebui sa fac?...sa ma intorc la firea mea mandra,la masca mea nepasatoare,si totusi mereu atenta?...sau sa ma mai calmez,si sa accept dominatia altei persoane?...stiu ca in orice relatie exista un dominant si un dominat,dar eu,fiind obisnuit sa fiu dominant,ar trebui sa trec si`n cealalta parte a taberei,macar pentru o vreme?

Thx.
Femeia: "Hai sa jucam v-ati ascunselea!"
Barbatul: "Hai.../:)"
Femeia: "Faci pariu ca nu ma gasesti?:>"
Barbatul: "Da` faci pariu ca nu te caut?:|"

27 Aprilie, 2011, 08:25:02 a.m.
Răspuns #3

viulian

Administrator
Din cate descrii, mie imi pare mai mult un soi de joaca - de explorare - fara prea mult atasament. Iar despre "Flory" care e o fire mai schimbatoare, si-a gasit si ea o explicatie "magica" despre de ce este asa - ca sa poata face deal mai usor cu ce simte.

Despre mandrie, nu cred ca o poti schimba nici pe asta :) asa ca daca tot poti alege, in locul tau eu as mai cauta cineva alaturi de care sa te simti si relaxat dar si atras. Ca nu e nici o regula ca o relatie, oricare ar fi aceea, trebuie sa fie relatia perfecta.