10 Octombrie, 2025, 08:47:54 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Sfaturi pentru fumatori  (Citit de 26486 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

26 Ianuarie, 2007, 04:55:20 a.m.
Răspuns #30

Dedeiu

Unchiu meu de 83 ani vine in fiecare duminica la noi ca sa luam masa impreuna. Fumeaza, bea vodka(votka?) de atatia. Depinde cum ti-e norocul.

26 Ianuarie, 2007, 08:50:19 a.m.
Răspuns #31

Cruella

si eu fumez de aprox. 10 ani. ma lasasem acum 2 luni de fumat (ca imi zicea prietenul, cu care sunt de 4 luni, ca "puti").
dar m-am reapucat, pentru ca dadusem in paranoia. nu din cauza lipsei de tigari. s-au adunat multe probleme, si pe de-asupra lucrez inca o perioada de vreo 2 saptamani de dimineata de la 7 pina seara pe la 8-9, depinde cum pic. de 4 zile fumez din nou, si nu mai am starile alea de paranoia, nu mai tremur toata. e drept, fizic te simti mult mai bine nefumand, si da, dormi mult mai bine, dar neavand acum timpul necesar pentru o terapie psiho ca sa-mi revin, am inceput sa fumez din nou, temporar, pana imi termin treaba asta multa si stresanta, si voi avea timp de alte chestii, printre care poate chiar terapie.
si eu credeam ca sunt fumatoare dependenta de gest, dar vazand ca nu ma mai crizez asa des de cind m-am reapucat de fumat, cred ca de fapt sunt dependenta de nicotina.
si intr-adevar, nu a fost greu sa ma las de fumat. mi-a fost mai greu sa ma reapuc!
My imaginary friend says you are crazy!

26 Ianuarie, 2007, 07:12:03 p.m.
Răspuns #32

Semiramis

Global Moderator
Cruella,
dacă vrei să te laşi, te laşi când simţi tu că trebuie. eu din iulie fumez numai ocazional. am fumat 14 ani câte un pachet pe zi. acum fumez 2-3 ţigări pe săptămână. eu am fost dependentă de gest şi nu de nicotină (fumam ţigări foarte slabe). dacă vrei să te laşi şi nu brusc, ar trebui să începi să fumezi ţigări din ce în ce mai uşoare, până va dispărea dependenţa de nicotină.

în ceea ce îl priveşte pe prietenul tău, nu cred că era cazul să îţi zică "puţi". putea să găsească altă metodă. cred că i-aş fi zis: "fratele meu alb, du-te în parc să miroşi cireşii...". pe bune...şi crede-mă, nu sunt drastică. mi se pare mai mult decât deplasat şi urât să îşi permită să zică aşa ceva, chiar şi în glumă. bietul de prietenul meu, care e medic şi nefumător, m-a suportat mai mult de un an în care am fumat în camera lui de nefumător, în maşina cea veche şi în maşina cea nou nouţă după ce a schimbat-o. l-am asasinat cu fumatul, l-am omorât. când îmi zicea că fumez mult, îmi zicea pentru că se gândea la plămânii mei. îmi cumpăra ţigâri, care ştii şi tu, nu sunt ieftine, în fiecare zi 50 de mii, uneori mai săream în al doilea pachet. în sfârşit, scuză-mă, nu vreau să mă bag în viaţa ta, poate că prietenul tău este un om extraordinar, însă nu am putut să trec cu vederea ceea ce ţi-a zis...îmi cer scuze încă o dată...

acum, chiar îmi face plăcere să fumez o ţigară la un ceai sau la un frape... ::) îmi place să mă prostesc, sub privirea de sub sprînceana ridicată a iubirii mele nefumătoare... :D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

07 Februarie, 2007, 04:39:26 p.m.
Răspuns #33

Kathlen

Am fumat mai bine de 10 ani!

Cred ca pentru a te lasa de fumat e nevoie de un motiv bine intemeiat !

Conteaza mult si anturajul! De mai bine de un an am renuntat la fumat , cred ca e foarte important ca decizia sa iti apartina (adica sa nu fi obligat, sa nu o faci pentru altcineva, sa o faci pentru tine, pentru ca asa vrei tu, sa constientizezi ca e mai bine fara)

Bulina alba: tenul meu arata mai sanatos, nu imi mai miroase gura, dintii sunt mai albi, pot sa beau cafea fara sa simt nevoia si de tigara, ma simt mai bine cand la mine in casa e mereu miros fresh ( detesc aerul ala imbacsit de fum de tigara)

Bulina neagra: imi lipsesc serile in oras cand ieseam cu prietenele la un club si pufaiam ca serpoaicele :P ( acum nu mai fregventez locurile in care fumeaza, in primii 2 ani e bine sa le eviti)

GOOD LUCK pentru cei care reusesc sa faca primul pas!
Oricare ti-ar fi trecutul, tine minte ca ai inca un viitor imaculat!

13 Februarie, 2008, 05:09:59 p.m.
Răspuns #34

Iosif

Din vara, fumatorilor s-ar putea sa le piara cheful sa-si mai cumpere tigari. Nu din cauza unei noi scumpiri, ci pentru ca pachetele vor avea avea tiparite pe ele imagini socante, menite sa-i descurajeze pe viciosi.

Potrivit agentiei Amos News, Ministerul Sanatatii a decis ca fotografiile care dezvaluie efectele daunatoare ale fumatului sa fie aplicate incepand cu data de 1 iulie. Fiecare imagine va fi insotita de un mesaj sugestiv, de genul "Fumatorii mor mai repede", "Fumatul poate dauna calitatii spermei si scade fertilitatea", "Fumatul incetineste circulatia sangelui si provoaca impotenta", "Fumatul poate provoca o moarte lenta si dureroasa" etc.

Te-ai s?turat de s?n?tate? Fumeaz?!

Reprezentantii Uniunii Europene au gasit un mod mai putin obisnuit de a vorbi despre efectele negative ale tutunului. Vezi aici câteva clipuri:

Nicovox
http://www.youtube.com/watch?v=sanXX9dCXZA

Nicoclean

http://www.youtube.com/watch?v=z2m9ZjoFRAk

Nicobreeze
http://www.youtube.com/watch?v=l60xl85yXXY

Nicoteeth
http://www.youtube.com/watch?v=wEwotHqLEUw
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

21 Mai, 2008, 10:24:23 p.m.
Răspuns #35

In Love

Vizitator
Nu o sa fumez in viata mea...ca sa am de ce sa ma las?Nu!

23 Mai, 2008, 08:39:22 a.m.
Răspuns #36

sunshine

Acum cativa ani buni( sa tot fi avut vreo 27 de ani),Lepsa, aer curat, soare , distractie......am tras un fum, n-am simtit nimic (placut sau nu) , nu tine de foame ( probabil daca avea gust de papanasi  ::) acum venitul meu ar fi fost mult mai mic ;D),iti rapeste din timp , despre sanatate nici nu mai are rost sa vorbesc.Not interesting :nono:
  Nu vreau sa supar pe nimeni dar n-o sa-i inteleg niciodata pe fumatori .....aceasta placere ,cu atat mai mult cand se cunosc riscurile( oare toti gandesc "mie nu mi se poate intampla niciodata"?). Chiar daca boala ar surveni peste foarte multi ani, suferinta este si mai mare.Cu totii spunem ca avem o singura viata, nu vrem sa traim 100 de ani dar nu ar fi frumos , multi ,putini, sa-i ducem sanatosi? Ma rog, s-ar isca sute de polemici , as avea multe de scris pe aceasta tema, vis-a-vis de ce gandesc ceilalti , ca exista nefumatori care mor de cancer la plamani dar discutia nu s-ar mai incadra in acest topic( deja exista off-topic).
« Ultima Modificare: 23 Mai, 2008, 08:51:00 a.m. de sunshine »
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

23 Mai, 2008, 09:19:03 a.m.
Răspuns #37

inda

Ei, cine nu a contactat inca "boala fumatului" n-are cum sa inteleaga, polemici pe tema asta au existat si vor exista. Fiecare isi cunoaste prioritatile !

Intrebarea mea este cum vor ilustra pachetele care au avertizarea: fumatul provoaca impotenta  :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul

23 Mai, 2008, 01:15:06 p.m.
Răspuns #38

Semiramis

Global Moderator
cu ţigara îndoită, lăsată în jos.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

18 Octombrie, 2008, 12:21:00 a.m.
Răspuns #39

Just

Mama -mea s-a lasat si ea de fumat ,cu greu, dar s-a lasat .
Am vrut sa spun ca pot astia sa scrie si sa ilustreze ce vor pe fiecare pachet de tigari ca nu are nici cea mai mica influenta asupra fumatorului . "Ucide" , "Produce stop cardiac" , "Provoaca impotenta" etc .  Fumatorii nici macar nu citesc .Daca nu esti determinat sa te lasi poate restul lumii sa-ti spuna cate or vrea ca tu tot nu renunti .

Caz real :
Un nene se duce la doctor in urma unui stop cardiac .Cei de la clinica ii spun : "Lasa-te de fumat pana la urmatorul examen ca-ti risti viata !" . Trece o perioada de timp ,se prezinta omul la examen : "Te-ai lasat de fumat?" , "Nu" , "Bine ,mergeti acasa" . Pai ce sa-i faca oamenii daca el nu intelege ca isi risca viata ? Ce ?
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."