10 Octombrie, 2025, 05:38:53 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Noi secte si noi culte...  (Citit de 8255 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Iulie, 2004, 08:17:33 p.m.
Citit de 8255 ori

Lord_Saladin

Vizitator
 Mai nou si in Romania au inceput sa apara tot felul de culte si de religii cu invataturi cel putin ciudate, gen secta lui Bivolaru , si nu numai...
 Navigand pe un site nu demult, am auzit ca cel putin in SUA, exista mii de astfel de culte... unele dintre ele au chiar nume absurde, precum "Biserica adoratorilor cepei", si inca multe altele de  acest gen.
 Ma intreb de ce oamenii nu se mai multumesc cu invataturile religiilor traditionale, si adera la astfel de culte ?

17 Iulie, 2004, 10:37:16 a.m.
Răspuns #1

dina

Poate isi inchipuie ca pentru a ajunge in relatie cu Dumnezeu trebiue sa faca mii de pasi dupa reguli bine stabilite ,culmea ,de altii.
Omul cauta, dar isi complica cautarile cand uneori solutiile i se par prea simple.
Stii cineva spunea : " Dumnezeu face toti pasii spre tine dar pe ultimul, ti-l lasa tie"
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

28 August, 2004, 12:14:05 a.m.
Răspuns #2

DIANA

Vizitator
Una din cele mai mari tampenii pe care le-am auzit in ultimul timp este aceea ca Isus si Satan au fost frati si ca amandoi au vrut sa salveze omenirea asa ca s-au luat la bataie, avand fiecare in spate trupa lui de ingeri. Si, pentru ca a pierdut lupta, Satan a pedepsit oamenii dandu-le culori diferite. Negrii sunt ingerii care au preferat sa nu se amestece in lupta. Si povestea asta stupida apartine sie propovaduita de aia care, desi se pretind a fi crestini lupta impotriva crestinatatii. Ati ghicit despre cine e vorba?

08 Septembrie, 2004, 11:36:00 p.m.
Răspuns #3

Lord_Saladin

Vizitator
 Apai erezia ca Iisus si Satan ar fii fost frati  a aparut  inca de pe vremea bogomilismului... e o erezie "istorica", sa zic  ;D
 Dar a aparut in Apus ceva de data mai recenta... din pacate, sustinuta si de canalul Discovery.Si anume, ca Iisus si Maria Magdalena ar fii fost impreuna ca sot si sotie.... ideea e sustinuta de legenda Sfantului Graal, pe care acesti eretici il iau drept "Sangre real", adica urmasii lui Iisus si ai Mariei.
 Printre multe altele, se sustine ca in faimoasa opera a lui Leonardo da Vinci, "Cina cea de Taina", Maria Magdalena apare intre ucenici, la dreapta Mantuitorului.
 Nu neg ca Iisus a avut o relatie de amicitie stransa cu aceasta femeie... dar cred ca mai nou, pe TV si nu numai, cu mici exceptii,  se duce o adevarata campanie de denigrare a lui Hristos.

08 Septembrie, 2004, 11:47:41 p.m.
Răspuns #4

DIANA

Vizitator
Am vrut zilele trecute sa merg la Las Vegas si stiam ca locul asta e al mormonilor. Mi s-a aprins dintr-odata curiozitatea in legatura cu astia si am cautat pe net informatii despre ei. Am gasit lucruri infioratoare pe care sunt dispusa sa vi le impartasesc daca va intereseaza. Ca baza credintei lor are vechime, e adevarat. Eu, insa, incerc sa atrag atentia asupra a ceea ce ei "propovaduiesc" cu nesimtire batand pe la usile oamenilor, azi, nu ieri, nu secolul trecut!

10 Septembrie, 2004, 01:49:40 p.m.
Răspuns #5

Lord_Saladin

Vizitator
 Recunosc ca nu m-a prea pasionat studiul sectelor "neistorice" aparute, cu atat mai putin cel al mormonilor (Cartea lui Mormon e un fals grosolan, prost scris, cititi daca vreti sa va amuzati  ;D ).
 Cred, Diana, ca ar trebui sa scrii mai multe despre ritualurile lor, deoarece multi oameni, luand partea de "suprafata", cea cu prezentarea frumoasa a  Mantuitorului Iisus , se lasa repede inselati, nestiind ca de fapt multe din ritualurile mormonilor sunt luate din francmasonerie...

10 Septembrie, 2004, 06:58:43 p.m.
Răspuns #6

DIANA

Vizitator
Woooow! Hai ca m-ai atins rau de tot cu francmasoneria! Eu aveam o parere bunicica despre francmasoni! Ce stii? Ce stii?
Despre mormoni, cred ca ar fi bine sa postez articolul pe care l-am gasit pe net dar e foarte lung, asa ca voi da link-ul pe care il pot accesa cei care vor sa stie cate ceva despre ei: http://www.apologetica.ro/Articles_/Mormonism.htm
Despre mormoni auzeam ca sunt intr-un fel acceptati de lumea "mare" dar ca stau cam prin antecamera. Adica nu au acces la mediile importante ale lumii.
« Ultima Modificare: 10 Septembrie, 2004, 07:46:18 p.m. de DIANA »

10 Septembrie, 2004, 11:58:36 p.m.
Răspuns #7

Lord_Saladin

Vizitator
 Nu imi vine sa cred ca, ca si buna crestina poti sa ai o asemenea parere buna despre aceasta organizatie...  Nu am de gand sa fac aici istoricul acestei organizatii, doar as vrea sa iti dau cateva date , sa zic generale, despre acesti oameni.
 Organizatii premergatoare francmasoneriei au existat inca din Sumeria (adica de pe la 3000 i.HR ) , denumite sub numele de "Fratia Sarpelui "(cred ca numele e sugestiv  ;D )... Premergatori ai francamasoneriei au fost si mithraistii din Imperiul Persan al Arsacizilor, care avea acel "cult al misterelor" (cu diverse ritualuri oculte ) inchinat zeului-soare Mithra, cult care mai tarziu patrunde si in Imperiul Roman.Multe din ritualurile de initiere precum si "gradele" ( gradul de "corb", "persan", etc )  mithraistilor vor trece in francmasonerie.
 Pe vremea Cruciadelor, Cavalerii Templieri au avut misiunea de a elibera Tara Sfanta de sub dominatia musulmana (ceea ce nu au prea reusit), si de a mentine libere lacasurile sfinte ale crestinismului... insa, in cursul domniei lui Filip cel Frumos, regele Frantei, la inceputul sec XIV,s-a descoperit clar ca  in ritualurile Templierilor era inclusa si venerarea unui zeu hidos numit Behemoth (in ebraica," balaurul", nume pentru Satan).
 Templierii au fost deci interzisi, arsi pe rug, conform modei vremii, iar averile lor confiscate. O ramura francmasonica ce isi trage originea de la templieri este cea a Rosacrucienilor.
 In cursul Evului Mediu, organizatia isi ia numele de "masonerie", din cauza ca prelua intr-un fel traditia organizatiilor stranse si secrete ale breslelor muncitoresti din domeniul constructiilor.
 In Epoca Moderna, in special dupa Revolutia franceza, francmasoneria infloreste si se transforma fatis intr-o organizatie de  lupta impotriva clerului (Voltaire si altii ) si a crestinismului (cu toate ca multi membri , e drept, de rang inferior si neinitiati, se considerau "crestini", ca N. Balcescu, Cuza , etc ).
 Ar trebui sa mai stii ca, mare parte a crestinatatii (ortodocsi, catolici, neoprotestanti ,reformati ), chiar si multi necrestini ,  considera francmasoneria organizatia ce va contribui in viitorul mai mult sau mai putin indepartat ( eu as zice peste vreo 100-150 de ani- parere personala) , la instalarea unui singur lider mondial, malefic : Antihristul.
 Exista numeroase site-uri despre ei, vei gasi mai multe decat iti pot eu spune acum... vei citi ca multi dintre cei ce au incercat sa le divulge secretele au fost asasinati sau facuti disparuti... vei mai citi probabil si inca multe altele ce poate iti vor da aceea "teorie a conspiratiei", dar in cazul asta chiar asa e... 
 Oricum, daca spui ca esti crestina si ii slujesti lui Iisus Hristos, sa te feresti de astfel de oameni...
  Sper sa iti fii fost cu ajutor. :)

11 Septembrie, 2004, 12:20:44 a.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Iarta-mi naivitatea, draga Muzafer! Am gasit prea multe informatii care se contrazic unele pe altele despre francmasoni asa incat am preferat sa cred ca sunt oameni faini. Iata spre exemplu ce scriu unii despre masoni. Acceseaza link-ul si poate vei fi mai putin intrigat ca "am pus botul". http://www.geocities.com/athens/delphi/5647/ist13.htm
Ce mi-ai spus tu imi este de real folos. Nu fii suparat pe mine! Mie imi esti tare drag! ;)

11 Septembrie, 2004, 12:29:34 a.m.
Răspuns #9

Lord_Saladin

Vizitator
 Nu, nu sunt suparat :) .
 Toti imi sunteti dragi, de aceea incerc sa ajut si eu cum pot si unde pot.

16 Noiembrie, 2004, 12:20:36 a.m.
Răspuns #10

bke

Vizitator
nu stiu cum il vor instala la putere pe atihrist, dar la cati crestini sunt ii vor linsa pe toti, au existat templieri cruciati ... si vor exista mereu:)