In ultima vreme forumul a intrat pe listele celor care incearca sa-si faca un cont doar ca sa posteze mesaje cu reclame. In incercarea de a stavili acest elan, am instalat instalat un mic program suplimentar care verifica daca nu cumva noii utilizatori (cat si cei deja inregistrati) sunt considerati spammeri.
Din neatentie, dupa ce am sters zeci de pagini de utilizatori acum cateva zile - am sesizat ca pentru acest mic program este suficient doar numele utilizatorului sa fie considerat de spam ca sa il propuna pentru stergere. Si cum de cateva luni a blocat >5000 de spammeri iar la mine reflexul a devenit sa sterg zeci de utilizatori din cand in cand, zilele cand am curatat, nu am fost atent ca printre cei propusi la stergere se afla si:
Membru şters "Lorelei" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Membru şters "alexia" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Membru şters "amelie" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Membru şters "Eve" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Membru şters "Ivonne" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Membru şters "Ben" 16 Ianuarie, 2012, 10:13:40 am viulian Administrator
Asa ca de cateva ore, am lucrat la recuperarea acestor conturi (vor lipsi mesajele private din ultima jumatate a lui 2011, si de asemenea, am restaurat parolele encriptate - insa sunt la randul lor vechi asa ca daca intre timp le-ati schimbat, trebuie solicitata schimbarea parolei pe ecranul de login).
Singurul utilizator caruia nu i-am putut recupera contul este
Ben, si daca stie cineva adresa lui de email - va rog sa il spuneti sa-mi scrie (sau sa imi dati un mesaj privat cu acea adresa) si ii voi creea un cont nou.
De asemenea,
amelie si-a creat un cont nou (sesizand probabil ca 'lipseste' cel vechi), insa am reactivat contul vechi.
Am refacut legaturile intre posturi si utilizatori - insa daca sesizati ceva anomalii, sa-mi spuneti. Stiu de una singura care e dificil de reparat, data ultimei activitati pe forum. Nu e cea mai recenta, dar se va actualiza de la sine pe masura ce utilizatorii respectivi se vor loga pe forum.
Imi pare nespus de rau