10 Octombrie, 2025, 05:04:02 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: intrebare: EXISTA PRIETENIE ADEVARATA INTRE O FATA SI UN BAIAT?  (Citit de 5753 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 August, 2004, 08:58:25 p.m.
Citit de 5753 ori

rebeca

"Gigantica" mea problema...tin la un baiat enorm de mult...e prietenul meu cel mai bun...sau asa credeam....pana mi-a spus ca are sentimente de alta natura pt mine...asa ca acum totul s-a complicat...nu mai stiu nici eu in ce categorie sa-l incadrez...e super simpatic....a devenit destul de distant in ultimul timp...mi-e ciuda...chiar sunt furioasa...de ce totul e atat de complicat??? ultima oara cand am vorbit cu el i-am sugerat ca as avea un iubit...big mistake...a devenit si mai distant...ce parere aveti??? ce ar trebuie sa fac?

09 August, 2004, 02:28:16 a.m.
Răspuns #1

friend

Vizitator
Draga Rebby,

Cred ca vrei sa te referi la amicitia dintre un baiat si o fata. Nu stiu cum se face ca tot cazuri asa am cunoscut, cand baiatul curteaza fata, insa dintr-un motiv sau altul nu-i face nici o marturisire, ea il vede ca pe un prieten devotat, el ca pe viitoarea lui sotie. In timp ce o conduce seara acasa si discuta o multime de lucruri si-o imagineaza mireasa dar ea si-l doreste cavaler de onoare la nunta.  El e cel ce ofera mai mult, ea se minuneaza ce amicitie grozava ii leaga. Totul insa pana intr-o zi cand adevarul iese la iveala. Atunci el dispare ranit lasand-o nedumerita: "oare prin ce i-am dat eu vreo nadejde?"
Si el se tooot duce! "Unde-i oare amicitia noastra?" - zice ea. Dar pentru el n-ati fost niciodata amici. Tu ai fost iubita!

09 August, 2004, 02:58:14 p.m.
Răspuns #2

nightwish

buna Rebeca,
spre desoebire de Friend, eu nu pot spune ca am cunoscut numai astfel de  cazuri... eu traiesc chiar o prietenie foarte frumoasa si foarte pura de 9 ani de zile intre mine si un baiat. intr-adevar sunt foarte  rare astfel de prietenii. am spus bine prietenii, pentru ca mi-am dat seama ca amicul meu, mi-a devenit prieten cand s-a indragostit prima oara (nu de mine). a fost frumos sa asculti o poveste minunata din gura omului indragostit... cand iti marturiseste ca nu-i este teama sa iubeasca. a fost la fel de minunat  ca atunci cand bolnava fiind, prietenul meu a stat la capataiul meu in spital seara de seara  si-mi spunea povesti frumoase despre viata, a fost la fel de minunat si atunci cand ne-am  hotarat sa dam amandoi la facultate si am intrat.. fiind chiar colegi de grupa... . sunt multe amintiri, sunt multe gesturi.. dar niciodata nu am simtit si nu a simtit pentru mine altceva decat prietenie. sti tu ec inseamna prietenia?? eu nu cred ca este doar o actiune, un fapt prin care sti ca atunci cand ti s eintampla ceva ai cui s aii spui, pentru ca el este prietenul tau si indiferent de gravitatea vorbelor, sau a adevarului sau a cee ace vrei tu... el va pastra atcere, sau iti va da un sfat...nu nu este numai asta. prietenia este un sentiment ce se consolideaza, sau mai bine zis inainte sa se consolideze se construieste in timp.
cat despre amicul tau... ii sustin parerea lui friend... pentru el ai fost, o potentiala iubita. atata tot. a stat langa tine, ti-a fost "prieten" pentru a se apropia mai mult de inima ta...:)
Mult succes in continuare Rebeca:)

26 August, 2004, 11:23:35 a.m.
Răspuns #3

kiddoe

hi. i understand where youre coming from because ive found myself in the same situation. ive known this guy for some time now and we have been the best of friends. he was always there for me and weould od anything to help me out. we were very close and i could tell him anything. things did change when he told me he had feelings for me, but i let him know that nothing would ever happen between me and him. i never had any doubts because i had never felt that way about him, and i knew that i never would. things started to get worse when he got jeallous because i would talk about other guys, but as it turned out he always came back and was there for me. its happend several times, and i was dating guys, and he became distant but in the end he was always my friend and i made sure he understood that nothing would ever happen. its been a year since hes liked me, and we were able to remain friends. i know that he still has feelings for me after all this time, and its hard on him because i dont feel the same way. the way i see it, if hes truly your friend he wont be selfish. he would want u to be happy, knowing that its not him thats making u happy. he needs to understand. u dont have to feel sorry for the guy because if he was a true friend he would want nothing more than to see you happy. if u know for sure that you do not haveany feelings for him, just let him know and tell him to move on. you cant have any regrets and you have to follow your own heart to achieve the happiness you deserve. if you do decide hes the guy for you then i wish you all the happiness in the world. good luck with everything, and just remember in the end things will be ok, and everything happens for a reason.
wipe away my tears

03 Octombrie, 2004, 09:06:55 p.m.
Răspuns #4

helpless

of-of!sincer eu nu cred in acest lucru!si regret chestia asta!chestia e k eu m-am inteles f bine cu baietii de knd ma stiu!pt k,zic eu,st altfel dekt fetele!nu sunt invidiosi,nu iti i-au prietenii s.a.m.d!insa spre nenorocirea mea nici o prietenie cu un baiat n-a durat mult,pt la un moment dat unul dintre noi se indragostea de celalalt!Din pacate am pierdut un f bun prieten acum ceva timp din cauza asta!El s-a indragostit de mine iar eu l-am cosiderat doar CEL MAI BUN PRIETEN!!!!El a inteles,dar a continuat sa fie stea langa mine k cel mai bun prieten!eu credeam k trecuse peste & era k inainte!!!dar n-a mai fost asa!!!ne-am distantat super mult cu timpul,pana knd mi-a zis intr-o zi k nu mai poate continua asa!!!mi-a zis k singura solutie e sa se indeparteze de mine k sa nu mai sufere!mi-a parut super rau pt el,dar nu aveam ce face!!!regret si acum k s-a intamplat asa dar stiu k a fost mai bine pt el!!!!din pakte de atunci n-am mai auzit de el!!!!  :(

10 Octombrie, 2004, 11:20:38 a.m.
Răspuns #5

Lory

Dupa umila mea parere.. un baiat si o fata nu pot fi in veci prieteni si doar atat!! Eu n-am reusit niciodata, nu suntem construiti astfel.. Ne mintim atat de frumos, totusi... ;)

10 Octombrie, 2004, 12:21:21 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
De acord cu Lory.

Parerea mea este ca o asemenea interactiune este una "nenaturala", in sensul ca nu are trainicie in timp, la un moment dat se va destrama.

De ce ? Pentru ca oamenii, spre deosebire de animale, au instinctul sexual activ mereu. La un moment dat, unul din ei cedeaza, si se.. indragosteste; relatia incepe sa se destrame, celalant simtind ca nu a solicitat niciodata asta.

Dar e o iluzie asa zisa prietenie, de fapt unul din parteneri ignora complet latura sexuala, si aceasta ignoranta nu poate duce la ceva bun.
Eu sincer nici nu mai caut relatii de amicitie pura (aka nonsexuala, placida) cu o femeie. E aberant. Am instinct sexual, si as putea gasi o femeie cu care sa impart atat laturea mea afectiva cat si cea inteligenta cat si cea sexuala.
De ce as pierde timpul cu cineva cu care as impartasi doar inteligenta si relaxarea si celelalte ba, cand de fapt as putea avea parte si de ceva mai mult ?

Concluzia mea pentru tine, rebeca, este sa nu fii chiar egoista :).
Are si amicul nevoi de satisfacut (de exemplu stabilitate, incredere, acceptare sexuala), si daca tii la el, lasa-l sa si le gaseseasca la o alta fata. El protesteaza indepartandu-se de tine, dar daca iti "citea" de la inceput magnetismul tau fata de el, si isi cunostea si propriile nevoi de la o femeie, nu se ajungea la povestea ta. Pe de alta parte, si tu probabil ai facut pentru el tot ceea ce ar fi facut o prietena, mai putin latura sexuala, si totusi nu ti s-a parut suspect ca-l legi de tine..

10 Octombrie, 2004, 08:10:08 p.m.
Răspuns #7

pysy

se pare ca si eu trebuie sa spun prezent cand se striga catalogul. aceleasi date, aceeasi problema, acelasi "cel mai bun prieten" pierdut sau... indepartat. nu conteaza cine a luat initiativa acestei ruperi. important e ca, intotdeauna, intr-o astfel de prietenie tensiunea sexuala nu poate fi ignorata la nesfarsit. rabdarea are si ea limitele ei, chiar daca noi ne complacem asa, pentru ca astfel noua ne este mai bine. ce-ar fi sa uitam insa de egoism sau... macar sa incercam si sa ne punem in si pielea celuilalt?
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire --, si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."