Draga bke, recunosc ca am avut si eu ganduri de sinucidere, cu cativa ani in urma, in momente de frustrare, de revolta, de deznadejde. Vroiam sa ma razbun pe toti cei care nu ma tratau asa cum consideram eu ca merit. Credeam ca moartea ma va elibera de probleme, ca imi va aduce sentimentul de satisfactie cand ii voi privi de undeva de sus pe cei lasati in urma tristi si suferind de dorul meu. Aiurea! Oricat te iubesc prietenii, familia, iubitul, iubita, daca mori te plang cateva zile (unii nici atat) dupa care, in mod firesc si natural, isi vor continua viata si incet-incet te vor uita. E normal! Si tu cu ce ramai? Ori, fiind in viata chiar am posibilitati mult mai multe sa ma razbun pe oricine vreau, sa fiu cat vreau de rautacios (sau de bun), nu odata ci de cate ori vreau, daca asta ma face sa ma simt bine. Iti sugeram in mesajul trecut ca oamenii din jur au mai multa nevioe de noi decat avem noi de ei. Daca cei apropiati tie te-au tratat cu superficialitate sau cu ignoranta in momentele in care chiar aveai nevoie de ei, ce te face sa crezi ca te vor trata altfel cand nu vei mai fi printre ei? Si apoi, chiar ai asa mare nevoie de ajutorul lor? Bucuria unui lucru realizat singur e mult mai mare decat a unuia la care te-au ajutat altii. Incerc sa iti spun ca sinuciderea e un gest absolut inutil si ca nu e nevoie sa te minti pentru a inlatura gandurile legate de sinucidere. Gasesti la fiecare pas motive sa traiesti si nu oricum ci in armonie si multumire sufleteasca. Continua sa traiesti si cand vei avea inima plina de bucurie si veselie, intreaba-te daca ar fi meritat sa renunti la acele momente curmandu-ti viata.
Poate ai remarcat ca am evitat destul de subtil argumentele de tip religios. Dar nu pot sa nu iti spun un singur lucru care pe mine m-a marcat pentru intreg restul vietii mele, cu responsabilitatea aferenta: "Dumnezeu ne-a creat cu PUTIN mai prejos decat INGERII si a ASEZAT (nu a pus, nu a aruncat! n.b.) in FIECARE dintre noi GANDUL VESNICIEI."
Si te rog sa imi explici ce legatura are DRAGOSTEA cu sinuciderea?