10 Octombrie, 2025, 05:10:12 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Care sunt principiile dupa care alegem un partener  (Citit de 17073 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 August, 2004, 03:52:40 p.m.
Citit de 17073 ori

dina

Credeti ca ar trebui sa avem niste reguli dupa care ne alegem partenerii,sau ar trebui sa fim deschisi la aproape orice, sau sa renuntam la ele... chiar ce parere aveti???
Mai am o intrebare... ar trebui sa avem niste standarde in cadrul relatiei, sau nu.... voi ce spuneti??
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

19 August, 2004, 01:33:53 a.m.
Răspuns #1

viulian

Administrator
Pai, pai! Se duce de rapa toata autenticitatea! - daca ai lista de itemi pe care sa-i bifezi si bareme de evaluare a respectarii standardelor.

Orice relatie scoate la iveala lucruri pe care nu le stii despre tine.. e aproape pacat sa transformi ceva spiritual fain si sa rationalizezi..
Daca pui sablonu, ce mai ramane din mister/seductie/autenticitate/romantism/intimitate ?
Se cuantizeaza, se clasifica, si se evalueaza ? Se introduc indici de randament si rate de crestere a productiei.. aa.. satisfactiei.. relatiei ? Sa zica hartia ce sa simti? Nu e mai simplu.. sa simti pur si simplu ?

Exemple:
1. nu a facut curat in bucatarie - pierdut 1 punct
2. nu a facut dragoste cum i-am spus ca imi dorec eu - pierdut 2 puncte. Penalitate suplimentara de 2 puncte, caci gresala se repeta.
3. mi-a adus o floare si s-a straduit sa ma duca la restaurant, bonus 1.5 puncte..

etc...

Eu zic ca daca te cunosti intim, stii imediat ce ti se potriveste si ce nu.. si nu e necesar sa pui limite, caci nu traiesti cu colegu de camera care e mai salbatic, ci cu partenerul _ales de tine_ sa-ti fie alaturi.

Am nedumeriri despre cum ti-a venit intrebarea asta ? :) Cumva aplicai niste reglui care vezi ca nu merg si tot nashpa e, si te tenteaza sa renunti la ele ?

19 August, 2004, 03:23:44 p.m.
Răspuns #2

dina

Da, adevarul e ca in mintea mea aveam anumite sabloane ,pe care cred ca inconstient fiecare le avem.
E usor sa spui ca nu le ai  si ca esti deschis spre nou si spre tot ce vine dar,  insusi faptul ca iti place un anumit gen de persoana ( blonda,brunteta,.. atletica , scurta , inalta... . ca si partener ... oricum exista o oarecare selectie destul de atenta.. oricum exista un anumit sablon).
Experienta mea a fost una comica- Dumnezeu are un simt al umorului in ceea ce priveste viata mea- de ce/cine fug nu scap, dar culmea mai tarziu chiar nu regret ca nu s-a intamplat asa cum intr-un fel am planuit....poate voi nu aveti probleme de genul acesta- Ferice de voi .
Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim;
Cea mai buna expresie a dragostei este timpul acordat;
Cel mai bun timp pentru a iubi este acum.

19 August, 2004, 08:07:37 p.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Se pare ca adevarul e undeva la mijloc. Sigur, nu poti sa cunosti un om in mod intim decat cand traiesti cu el intim. E specific impetuozitatii tineresti sa te arunci in iubire aproape cu ochii inchisi. Spun "aproape" pentru ca e clar ca daca te arunci in iubire ceva te atrage la celalalt. Cu toate astea, sunt unele lucruri de care ar fi bine sa tinem seama inainte de a ne darui. Iar lucrurile astea le stabileste fiecare din noi, in functie de propria personalitate. Mie nu imi placeau si nu acceptam compania baietilor care nu foloseau deodorant sau care nu imi acceptau cercul de prieteni. In mod normal trebuie sa existe o perioada intermediara intre stadiul de "simple cunostinte" si cel de "prietenul/a meu/a", perioada in care cei doi se pot cunoaste suficient pentru a putea hotari daca pot fi impreuna. si sa stiti ca perioada asta are farmecul ei. Noi, fetele avem un oarecare avantaj aici, pentru ca normal e sa fim curtate. Dar putem la fel de usor sa fim pacalite.  Asa ca... atentie mare!
« Ultima Modificare: 26 August, 2004, 11:34:05 p.m. de DIANA »

22 August, 2004, 06:45:58 p.m.
Răspuns #4

pietro

Vizitator
Intrebarea ta e foarte inteligenta Dina!
Parerea mea este ca nu ar trebui sa avem absolut nici un sablon! ASA AR TREBUI! Dar din pacate nici eu nu sunt in stare sa respect ceea cea am afirmat mai sus! Imgineaza-ti doar ca treci pe strada si vezi o persoana de care te simti atrasa! Dar de ce te simti atrasa? Tocmai pentru ca corespunde unui sablon! Adica sablonului tau! Este de sex opus, are parul intr-un anume fel, merge intr-un anumit fel, etc!
Din alt punct de vedere aceste sabloane te protejeaza! Are o tinuta mizerabila, sau un comportament brutal, repingator, iti inspira teama si vei evita persoana respectiva! Spre binele tau la prima vedere!
Un alt punct de vedere poate fi urmatorul: nejudecand oamenii dupa sabloane, poti sa ii cunosti mai bine, sa tii apropii mai repede pentru ca nu le dai impresia ca ii judeci, si tie iti este mai usor sa fii deschisa!
Dar la urma urmei, toti avem un anumit sablon! Unii ii spun destin, soarta, comportament, etc!

Pietro

P.S. Ti-am fost de vreun folos?

22 August, 2004, 08:01:05 p.m.
Răspuns #5

DIANA

Vizitator
In jungla pretendentii unei leoaice se iau la bataie pentru a dovedi care e mai vrednic sa se imperecheze cu ea, pentru a-si dovedi virilitatea. Leoaica va merge cu cel care invinge. E ca o lege nescrisa dar care are la baza spiritul de perpetuare a speciei si cel de conservare. Poti spune ca leoaica are un sablon inutil si care ii ingradeste puterea de cunoastere a celorlalti lei? Cred ca tu vorbesti de ideile preconcepute. Da, la ele ar fi bine sa renuntam intr-o mare masura. Dar inchipuie-ti ce s-ar intampla daca am dori sa ii cunoastem mai profund pe toti oamenii pe care ii intalnim pe parcursul unei singure zile. Nu crezi ca am pierde prea mult timp? Prima impresie pe care ne-o creaza cei pe care ii intalnim pentru prima data ne ajuta tocmai la a face o selectie a celor pe care vrem sa ii cunoastem. si asa este normal si bine. Ca doar de aia avem cap pe umeri, ochi si urechi, sa le folosim!

22 August, 2004, 08:51:42 p.m.
Răspuns #6

pietro

Vizitator
Da Diana, ai dreptate... cand am spus ca nu ar trebui8 sa avem sabloane, m-am referit in special la idei preconcepute. Care poti, din punctul meu de vedere, sa le consideri un sablon!
In continuare nu ma refeream la faptul ca TREBUIE sa cunoastem pe fiecare om din jurul nostru, asta e la latitudinea fiecaruia, am spus doar ca AM PUTEA mai usor, si am explicat de ce!
Ai dreptate in ceea ce priveste prima impresie, urechile si celelalte organe! Dar deopotriva prima impresie poate fi foarte gresita. Mai ales in ziua de azi, cand fiecare are un mod propriu de exprimare, foarte diferit la suprafata, dar care in profunzime poate fi foarte asemanator cu al nostru!

22 August, 2004, 10:40:21 p.m.
Răspuns #7

DIANA

Vizitator
Nici eu nu am spus ca fara sabloane TREBUIE sa cunoastem pe fiecare om. Dar daca nu ar fi aceste prime impresii cum crezi ca am face selectia intre cei pe care ar merita sa ii cunoastem si cei pe care ar trebui sa ii evitam? Eu zic ca gradul nostru de toleranta ar fi atat de mare incat nu am mai face diferenta intre aceste doua tipuri de oameni.
Apoi, sa stii ca nu cred ca modul de exprimare al oamenilor (prin tinuta, comportament, gusturi) poate fi atat de superficial. In mod normal, un tanar care isi face o creasta verde in cap isi doreste sa fie remarcat si apreciat. Da, poate fi vorba de un mod de razvratire cauzat de lipsa de atentie din partea celorlalti. Dar sunt moduri mult mai inteligente de a te face remarcat. Ori eu nu am dispozitia sa incerc sa descopar calitatile unui asemenea tanar sau asemanarile intre noi, asa ca prefer sa il ignor. Si pot sa fac acest lucru tocmai pentru ca pot avea idei preconcepute. Aici suntem cam de acord unul cu celalalt. Totusi, vreau sa subliniez faptul ca prima impresie pe care o lasam conteaza si trebuie sa conteze. Cand faci cunostinta cu un om pe care cu doua minute inainte l-ai vazut certandu-se cu cineva, oricat de calm ar fi dupa aceea nu cred ca iti va mai fi usor sa crezi ca e cu adevarat o fire blanda. O asemenea imagine are menirea sa ne faca mai atenti la comportamentul nostru. Esti de acord?

26 August, 2004, 03:13:04 p.m.
Răspuns #8

feeling

Vizitator
Cred ca fiecare avem un anumit standard cand  ne alegem un partener intr-o relatie .in afara aspectului fizic .Eu una nu as putea fi cu cineva care are un comportament vuilgar, care nu stie sa respecte o femeie. Vad adesea in randul tinerilor un teribilism .Poate ca o coafura, un tub de gel si niste tepi in cap au efect asupra  unor fete. Sa zicem ca dupa parerea mea, un costum, un limbaj  adecvat si  putine maniere nu ar strica, si apropo de ce sa renunta la flori f mult? Elena

28 August, 2004, 07:41:01 p.m.
Răspuns #9

pietro

Vizitator
Da Diana, sunt de acord!

Acum feeling... spune-mi te rog... de ce un baiat, elegant, in costum, frumos parfumat, este mai bun decat un tip cu creasta verde in cap, si in tricou rosu!

Cand ai spus flori, m-ai atins putin si pe mine  :)!
Pentru mine florile sunt foarte speciale, dar am renuntat sa mai ofer flori dupa prima dezamagire in dragoste! Obisnuiam sa ii ofer flori foarte des! Chiar pastra toti trandafirii!

Pietro

28 August, 2004, 08:02:46 p.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
Valorile adevarate nu se pierd cu trecerea timpului. E simplu!

10 Septembrie, 2004, 10:52:50 p.m.
Răspuns #11

gab1

Vizitator
hey...for us men, let's be honest ...
aspectul fizic conteaza cel mai mult (>90%) atunci cand incepem sa vedem in cineva o posibila partenera ...
abia dupa aceea intervin in balanta restul caracteristicilor persoanei respective, dar primordial ramane aspectul fizic... care este ceva necesar, dar dupa un anumit  timp nu si suficient...

cat despre fete, din cate stiu eu pt voi conteaza mai putin aspectul fizic (~30%)
... la voi cel mai mult conteaza personalitatea si felul ??? in care persoana respectiva va face sa va simtiti atunci cand sunteti impreuna

in concluzie....daca Superman este asa de destept, de ce isi ia chilotii peste pantaloni ?

10 Septembrie, 2004, 10:55:26 p.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
in concluzie....daca Superman este asa de destept, de ce isi ia chilotii peste pantaloni ?
Ha-ha-ha! Chiar m-ai facut sa rad! Mi-a trecut si durerea de cap care nu incetase de azi-dimineata! Thanks, man!
 ;D ;D ;D

10 Septembrie, 2004, 11:04:18 p.m.
Răspuns #13

friend

Vizitator

Uitati ca la, vorba ta, chiloti, l-i se mai spune si "parasuta"? :) Superman cu parasuta! :D Prevazator baiatu'! Si mai ziceati ca nu-l duce capul! ;)

PS: Diana mi-ai dat peste cap toata cercetarea! Credeam ca doar baietii rad cu "ha, ha, ha!"... iar fetele cu "hi, hi, hi!"  Cercetarile continua! 8)
« Ultima Modificare: 11 Septembrie, 2004, 02:32:24 p.m. de friend »

10 Septembrie, 2004, 11:52:22 p.m.
Răspuns #14

Goddess

Si la fete tot aspectul fizic conteaza pentru prima oara, insa celelalte caracteristici compenseaza daca fizicul nu ne impresioneaza la prima vedere.
Mi s-a intamplat  ;)
"Some people are so afraid to die that they never begin to live."
Henry Van Dyke