06 Noiembrie, 2025, 01:44:40 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Un motto, un verset, o povestioara...pe zi  (Citit de 26728 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Septembrie, 2004, 12:00:03 a.m.
Răspuns #15

DIANA

Vizitator
Motto: "Valoarea nu asteapta numarul anilor." - Corneille
Verset; "Ochii Tai vor vedea pe Imparat in stralucirea Lui, vor privi tara in toata intinderea ei." - Isaia 33:17
Povestioara: "Don Carlos, un protagonist din romanul lui Schiller, purta un dialog cu tatal sau, regele Filip al II-lea al Spaniei, in care ii impartasea o framantare. Desi era print si se bucura de toate facilitatile, bogatia, educatia, luxul unei case regale, tanarul simtea ca este neimplinit. Astfel ii spuse tatalui: "Am douazeci si trei de ani si inca nu am facut nimic pentru nemurire!" Se pare ca Schiller se gandise la Alexandru Macedon care la 30 de ani reusise sa castige nemurirea pe care o dau cartile de istorie. Nu stim cati ani ai dar cu siguranta esti tanar. Daca nu ai facut inca nimic pentru nemurirea ta, este timpul sa te gandesti serios la acest lucru. Ar fi pacat sa ratezi bucuria de a-L vedea pe Imparatul!"
« Ultima Modificare: 16 Septembrie, 2004, 12:04:20 a.m. de DIANA »

16 Septembrie, 2004, 12:04:00 a.m.
Răspuns #16

minerva

Vizitator

17 Septembrie, 2004, 12:00:16 a.m.
Răspuns #17

DIANA

Vizitator
Motto: “Ca sa eviti caderea, fugi de ispita!” – Dwight L. Moody
Verset: “Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce Il iubesc.” – Iacov 1:12
Povestioara: Multor copii le e frica de caini. Cristi era unul dintre ei. Intr-o zi, in timp ce se intorcea de la scoala impreuna cu fratii sai, au vazut un caine urias ce fugea spre ei latrand. Cristi si-a imaginat ca moartea sa era iminenta asa ca a fugit disperat. Tot ce isi dorea era sa ajunga acasa, chiar daca fara pantofi…Fratii sai au ajuns acasa aducand cu ei si pantofii sai si razand in hohote, deoarece fiorosul caine se oprise din alergare la poarta curtii unde era inchis.
Uneori, chiar daca Satana este inchis, tot este nevoie sa alergi fara a privi inapoi, cautand ajutorul pe care numai Dumnezeu ti-l poate da.
« Ultima Modificare: 17 Septembrie, 2004, 12:02:53 a.m. de DIANA »

17 Septembrie, 2004, 11:49:33 p.m.
Răspuns #18

DIANA

Vizitator
Motto: Marturisirea unei greseli nu e o slabiciune, ci forta>”  - E. PelletanVerset: Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta am intratin aceasta stare de har, in care suntemsi ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu: - Romani 5:2
Povestioara: Frederick cel Mare, imparatul prusac, s-a mascat intr-un om obisnuit si a vizitat o inchisoare. A stat de vorba cu prizonierii incercand sa afle cauza inchiderii lor. Uimit, a aflat ca toti prizonierii ajunsesera acolo datorita nedreptatii judecatorilor si a turnatorilor. A ajuns la o celula in care prizonierul isi tinea capul jos si parea foarte trist. La intrebarea imparatului a inceput sa povesteasca:” Am fost un nemernic tot timpul vietii mele. Totul a  inceput deja in scoala. Imi placea sa cheltui multi bani. Pentru ca nu-i aveam, luam imprumuturi, iar ca sa-mi pot plati imprumuturile, am inceput sa fur. Mi-am distrus toata viata. O, de as putea s-o reiau!”Ascultand aceasta marturisire, imparatul a strigat grdienilor: “Ce cauta acest nemernic aici intre atatia oameni cinstiti? Afara cu el, nu cumva sa ii strice si pe ceilalti!’

19 Septembrie, 2004, 12:02:08 a.m.
Răspuns #19

DIANA

Vizitator
Motto: "Mai sinceri sunt ochii decat urechile." - Proverb chinezesc
Verset: "Nimeni nu va putea sa stea impotriva ta, cat vei trai. Eu voi fi cu tie, cum am fost cu Moise; nu te voi lasa, nici nu te voi parasi." - Iosua 1:5
Povestioara: Lupul imbatranise si nu mai putea umbla dupa vanat. Atunci a raspandit zvonul ca zace grav bolnav intr-o pestera. Vietatile, compatimitoare, au inceput sa vina pe la el. Intr-o zi a venit si vulpea. Dar ea statea afara.  "- Intra, cumatra - striga lupul cu o voce aproape stinsa, sunt singur!" "-Ba eu voi sta afara, ca vad multe urme intrate in pestera dar nici una nu iese...Asa ca daca esti ocupat eu pot reveni altadata!"

20 Septembrie, 2004, 12:23:33 a.m.
Răspuns #20

DIANA

Vizitator
Motto: “Nu te indoi , cand esti in intuneric, de ceea ce Dumnezeu ti-a spus in lumina.” – V. Raymond Edman
Verset: “Pacea lui Hristos la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.” – Col. 3:15
Povestioara: S-a intamplat in iarna anului 1997, in timpul unui concert de Craciun. Pline de emotii am pasit in fata salii arhipline si am inceput sa cantam cand, pe neasteptate curentul electric se intrerupse iar sala fu cufundata in intuneric.Fara sa ezitam am continuat ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat iar sala a ramas linistita.Am simtit pace in suflet, o pace dumnezeiasca ce a facut dovada prezentei divine in acel loc.

21 Septembrie, 2004, 12:21:52 a.m.
Răspuns #21

DIANA

Vizitator
Motto: "Mediocritatile sunt intotdeauna ca taciunii, care scot mult fum fara sa incalzeasca si sa lumineze." - Vasile Conta
Verset: "Caci toti cei ce sunt calauziti de duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu." - Romani 8:14
Povestioara: Pentru generatia hippy, pentru cei care au fost prinsi de ritmurile rock-ului, nu stiu daca si pentru rapperi sau alte soiuri mai noi, expresia "in acelasi spirit' e plina de semnificatii. Apartenenta la un grup, identitate comuna data de muzica si filozofia ei, atmosfera cvasi-religioasa faceau din experienta tineretii multora o aventura spirituala. Intr-un asemenea grup te simteai bine, ii simteai pe ceilalti alaturi. A face din viata de credinta mai putin decat atat e a-L nega pe Dumnezeu.
« Ultima Modificare: 21 Septembrie, 2004, 01:00:43 a.m. de friend »

22 Septembrie, 2004, 06:48:27 p.m.
Răspuns #22

DIANA

Vizitator
Motto: "Nimic nu este mai greu decat ca prietenia sa dureze" - Autor necunoscut
Verset: "Nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu." - Romani 8;39
Povestioara: "Am invatat sa zburam ca pasarile, sa inotam ca pestii, dar, n-am invatat arta de a trai ca fratii." - Martin Luther King
« Ultima Modificare: 22 Septembrie, 2004, 07:05:37 p.m. de DIANA »

22 Septembrie, 2004, 06:56:57 p.m.
Răspuns #23

minerva

Vizitator
Oamenii se află unii de alţii la depărtarea morţii. Ca rîndunelele, ei abia se ating unii pe alţii cu aripa in zborul razant. (Savatie Baştovoi)

“Mă uit peste ţară şi iată este ruinată şi pustie; caut la ceruri şi iată nu este lumină pe ele; privesc la munţi şi iată că ei tremură şi dealurile toate se clatină. Mă uit şi iată nu este nici un om şi toate păsările cerului au fugit”. (Ierem. IV, 23-25)

« Ultima Modificare: 22 Septembrie, 2004, 07:14:55 p.m. de Minerva »

22 Septembrie, 2004, 07:06:17 p.m.
Răspuns #24

DIANA

Vizitator
In sfarsit, un sustinator serios: Minerva!  :-*

22 Septembrie, 2004, 07:13:05 p.m.
Răspuns #25

minerva

Vizitator
Care nu uita ca azi ai de postat inca o povestioara ;)

22 Septembrie, 2004, 07:15:54 p.m.
Răspuns #26

DIANA

Vizitator
Promit sa nu raman datoare!  :-*

22 Septembrie, 2004, 11:58:07 p.m.
Răspuns #27

minerva

Vizitator
Transcenderea: "Deci acesta este raiul, gândi el şi zâmbi. [...] Aici erau pescăruşi care gândeau ca şi el. Pentru fiecare din ei cel mai important lucru în viaţă era să urmărească şi să atingă perfecţiunea în tot ceea ce le plăcea mai mult să facă, şi asta era zborul."
Călăuzirea Prietenului: "...ne alegem lumea viitoare prin ceea ce învăţăm în cea de acum. Nu înveţi nimic şi lumea viitoare va fi ca şi aceasta, aceleaşi limitări şi aripi de plumb de depăşit."
Acestea sunt pasaje din carticica pe care am propus-o aici. Sper sa nu va sperie lungimea ;)
« Ultima Modificare: 23 Septembrie, 2004, 12:00:21 a.m. de Minerva »

23 Septembrie, 2004, 12:19:45 a.m.
Răspuns #28

DIANA

Vizitator
Azi
Motto: Oamenii adevarati gasesc bucurii in toate lucrurile” – Theodore Roosevelt
Verset: “Imi invioreaza sufletul si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.” – Psalmii 23:3
Povestioara: “Sotia mea si cu mine locuim la tara si adesea ne plimbam. De obicei ma enervau cutiile de bere si gunoailele aruncate de turisti prin imprejurimi si imi pierdeam buna dispozitie. Imi atrageau atentia mai ales crengile rupte, nu copacii; cutiile aruncate si nu norii de deasupra; sticlele si nu pasarile; gunoailele, nu florile…Asa imi descopeream gandurile stapanite de furie pana cand am invatat o lectie: sa nu las dezgustul si raul sa domine peste bucuria plimbarii si comuniunii cu Dumnezeu in natura.” – Bob Spangler

23 Septembrie, 2004, 12:07:52 p.m.
Răspuns #29

friend

Vizitator
"Cum raspunde in apa fatza la fatza, asa raspunde inima omului inimii omului." Proverbe 27:19
           Doresti sa descoperi ce asteapta Dumnezeu de la tine? Asculta-ti inima! Nici unul dintre cei sase miliarde de oameni ai planetei nu are acelasi ritm al inimii ca al tau. In acelasi mod, Dumnezeu ti-a dat un ritm emotional care incepe sa creasca in apropierea anumitor subiecte sau activitati. Nu incepe sa-ti pese instinctiv, mai mult de anumite lucruri, decat altora? Acestea sunt indicii care ne arata unde trebuie sa slujim. Ia aminte la urmatoarele cuvinte: "...daca-I veti sluji din toata inima..." (Deuteronom 11:13). Dumnezeu doreste sa-I slujesti cu pasiune, nu cu indoiala. Rareori indeplinim cu succes lucruri facute fara pasiune. Ascultarea vocii inimii  te poate conduce inspre lucrarea pe care Dumnezeu doreste sa o faci. Unul dintre semnale este entuziasmul! Cand faci ceea ce-ti place, nimeni nu trebuie sa te motiveze, sa te verifice, aplaude sau recompenseze; o faci din pura placere. Mai mult, atunci cand faci lucrurile pe care ti le-a pregatit Dumnezeu, devii si mai talentat. Pasiunea naste progresul. Daca nu esti pasionat in ceea ce faci, nu vei excela niciodata in acel domeniu. Cei care realizeaza cele mai marete lucruri, au succes datorita pasiunii, nu obligatiei sau profitului. Nu-ti risipi viata facand ceva ce nu este o expresie a inimii tale. Sensul este mult mai important decat banii. La urma urmei banii nu-ti vor fi de folos. Ce rost are sa ai din ce trai daca nu ai pentru ce trai? Descopera lucrurile pe care le faci cu pasiune, cele pentru care inima ta arde, si fa-le spre gloria Sa!