05 Noiembrie, 2025, 05:11:39 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754447 ori)

0 Membri și 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

12 Iunie, 2007, 10:24:44 p.m.
Răspuns #2025

Escu

Global Moderator
am uitat...scuzati eventualele sforaieli! munca si vinul au facut din mine....un zombie umblator...iar marea...e la locul ei, cu ceva alge in plus dar se va linisti...
Let's put a smile on that face!

12 Iunie, 2007, 11:05:13 p.m.
Răspuns #2026

Lady Allia

"De unde si pana unde instructiuni cu "faceti asta" sau "faceti ailalta"?"

nu am dat nici o instrucţiune domniţă Eve. am remarcat doar că faci plăcinte bune în care ştii să pui suflet..., dar mă iartă...am să tac ca şi până mai deunăzi căci tăcerea e de aur...şi am să colind de una singură prin pădure şi prin han...până în ziua când am să pot din nou povesti...
 hangiţa nu mi s-a uitat vreodat chiorîş la mine şi nici drac nu mi-a fost..., nici poveşti cu obligata nu am spus...numai din suflet şi cu drag..., dar cum ziceam...hangiţa colindă alte meleaguri şi...pe la han... se pare că tare mult s-au mai schimbat regulile..., dar deh...am mai îmbătrânit eu şi nu mai ştiu calea vorbelor şi a sufletului pesemne...

12 Iunie, 2007, 11:10:49 p.m.
Răspuns #2027

Eve

ba... regulile nu s-au schimbat. plata s-a facut mereu in poveste si hangita-i pe jumatate dracoaica de fatuca -asa cum iti spun eu- nu stiu daca era vorba de a forta. eu am zambit iar daca zambetul nu iti e cunoscut pacatul nu e al meu. incercam sa scot discutia putin din coca... atata tot. dar ce conteaza
seara buna
« Ultima Modificare: 12 Iunie, 2007, 11:31:35 p.m. de Eve »
"plici-pleoci pe sotron:
o casuta, a doua casuta ... cu a treia fuge un melc"

12 Iunie, 2007, 11:22:03 p.m.
Răspuns #2028

Lady Allia

aşa să fie atunci...Eva-Minerva  :)
 mulţumescu-ţi de plăcinte. au fost bune, dar se pare că nu mai recunosc eu gusturile şi mi-am servit singură doza de naivitate.
 rămâi cu bine domniţă. eu am cunoscut o Minerva...şi aşa va să rămâie pentru mine.
 inda dragă...aprinde torţa aceea...se pare că eu am nevoie de ea  :'(.
 o seară şi o viaţă frumoasă şi fericită îţi doresc  :-* hangiţă.

12 Iunie, 2007, 11:30:57 p.m.
Răspuns #2029

Eve

poate nu ai vrut sa o vezi frumoasa pe eve, domnita! daca ai fi putut crede ca si ea zambeste ca tine...
in zambetul ei si-n vorba ei ai cautat mereu duritate... pentru ca a spus intr-o zi ce gandeste? 

ce mi-ai dorit sa dea Doamne Doamne sa fie si pentru tine. cu bine, Allia!
"plici-pleoci pe sotron:

13 Iunie, 2007, 12:52:09 p.m.
Răspuns #2030

Lady Allia

"poate nu ai vrut sa o vezi frumoasa pe eve, domnita! daca ai fi putut crede ca si ea zambeste 
 ca tine...
 in zambetul ei si-n vorba ei ai cautat mereu duritate... pentru ca a spus intr-o zi ce gandeste?"

Da şi Nu!
 pentru că am simţit oarecum că mi-ai înşelat sentimentele şi prietenia. mă iartă.
 defapt ai vrut să îmi araţi că mi le respecţi. nu am ştiut să văd şi să simt.
 pentru că te-am rănit într-o zi ca şi Eve...din tâmpenie şi copilărie. mă iartă.
 oi fi eu elf cu os domnesc..., dar ştiu să îmi învăţ lecţiile. mulţumesc.  :-* :peck: :-*

13 Iunie, 2007, 02:34:03 p.m.
Răspuns #2031

Eve

Allia, ce faci Domnita? Hai sa zambim si nu ma ridica iar prea sus. Nu-s o minune si... ai aflat asta poate cam brusc. Cat despre invatat... fiecare, daca-si doreste, invata zilnic ceva. Am invatat amandoua ;)

E un act eroic si aproape irealizabil sa facem zi de zi, ceea ce -la rece gandind- stim ca este corect. Solicitarile la care suntem supusi vin in avalanse si dau jos orice jalon pe care l-am pune in incercarea de a stabili urme exacte pe care sa mergem. Traim din experiente si gandim uneori “carpit” incercand sa lipim fragmente disparate din ce este corect si ce este folositor. Ramanem in domeniul ipotetic si speram ca ceea ce am facut este solutia reala…

Daca e sa fim corecte: nici una din noi nu are harul unei sfinte (sa nu afle si ceilalti), din contra… avem o doza de copilarie :-[ Facem boacane si apoi suntem mirate ca am fost certate. In cel mai fericit caz, stim ce am facut si zambim, doar doar s-o muia inima celui din fata si pedeapsa se comuta intr-un ::) sa zicem:  :-*

Si acum… gata! La han nimeni nu-i trist. Iar cine vrea sa se bucure de han sa nu uite ca el traieste doar din gandurile si visele noastre. Cand uitam sa platim… nu avem ce consuma.
"plici-pleoci pe sotron:

13 Iunie, 2007, 02:47:33 p.m.
Răspuns #2032

Lady Allia

Nu te ridic mai sus decat esti! Esti exact unde trebuie sa fii si ce trebuie sa fii!
 Despre invatat...asa e!  :)
 Sfanta nu sunt...altii ma considera! Am si eu doza mea de rautate si de zeflemism, dar nici mincinoasa sau ascunsa nu sunt. Asta sunt eu si spun ce gandesc. Dau cu bata in balta apoi plang rugandu-ma sa nu fi facut prea multe valuri  :-\, dar...ce e facut e bun facut si gata!
 La carpeala...cateodata ma pricep, cateodata carpesc pe alaturi..., dar macar sper ca invat ceva.
 "Facem boacane si apoi suntem mirate ca am fost certate." ... aham... :-[ ;D :-[
 Pai...eu am tot platit la han... :P tu ai ramas cam intarziata!  :)
 Ai fost prea ocupata sa faci pe spiridusul... :laugh:!

13 Iunie, 2007, 04:41:29 p.m.
Răspuns #2033

Eve

Si sunt sau nu sunt spiridus, Allia? ::)
"plici-pleoci pe sotron:

13 Iunie, 2007, 05:39:33 p.m.
Răspuns #2034

Lady Allia

păi eu cred că eşti Domniţa Spiriduşilor!  ;)
 ai reuşit să te strecori printre gândurile megieşilor şi să le dai de furcă, printre copăceii ce nici ei nu mai ştiau dacă eşti tu sau nu...se tot întrebau când au simţit copita gngaşei căprioare, dar..., nu...hangiţa lor era serioasă, cânta şi nu îi ardea de jocuri!
 se plimba deseori prin pădure străbătând cărările în jos şi în sus după flori sălbatice şi cofe de apă cristalină, dar niciodată ei nu aflaseră că te-ai trage din neam de spiţă de spiriduşi.
 spiriduşul care gângurea şi se distra printre ei alergând când încoace, când încolo...era prea copilăros şi făcea prea multe giumbluşucuri printre frunzuliţe şi raze de soare...
 hanul cred că te-a simţit...oricât de nevăzută te-a strecurat prin coridoarele lui lungi şi bătrâne...el te-a simţit. s-a scuturat de drag din toate hornurile şi a luminat.

13 Iunie, 2007, 06:01:11 p.m.
Răspuns #2035

Eve

Ah, Domnita cat ma bucura raspunsul tau! Se cheama ca tot Domnia ta te vei ocupa de partea cu povesti :bounce: si hai sa spun cum ai cazut in plasa:

stiu din sursa sigura ca fiintelelor astora mici, de li se zice spiridusi, le place sa danseze si sa cante; poarta haine verzi (mai rarisor rosii) si fura cadourile de sub brad, nu le aduc. Sarcina lor este sa pazeasca casa omului de spiritele rele. Si mai stiu ca sunt cumva rautaciosi, dar buni prieteni si ajutoare de nadejde ale lui Mos Craciun.
Eheeei... cat de fericit este cel ce prinde unul...Toate comorile ale lui vor fi!

Concluzie... pisica e in curtea ta, Domnita! Eu fur... nu daruiesc.
Cat despre treaba se stie: pentru cateva conditii pe care le cer a fi indeplinite fac o anumita treaba care tine de gospodaria unui om in cat timp o fac zeci de maini de lucru. :P

Asa ca am sa ma strecor mai departe printre voi cu o placintica sau o cana de vin si-am sa adun in schimb zambete si povesti. Iar cand veti avea nevoie, cand nu stiti de unde lua sfat... apai veniti la fata ca in hanul ei povestile nu se ratacesc niciodata

"... si erau asa de harnici piticii ... incat terminau toata treaba inainte de miezul noptii. Si cum ei nu dormeau niciodata, ...dupa miezul noptii incepea petrecerea spiridusilor ...
... se adunau in gradinile pe care tocmai le terminasera de aranjat si impodobit si incepeau sa cante si sa danseze ... "
"plici-pleoci pe sotron:

13 Iunie, 2007, 06:06:09 p.m.
Răspuns #2036

Escu

Global Moderator
care vin ?
pana si proviziile "ascunse" nu mai sunt o noutate.
Let's put a smile on that face!

13 Iunie, 2007, 06:11:59 p.m.
Răspuns #2037

Lady Allia

Ehe făcăule nu ştii că de spiriduşi nu poţi ascunde nimic?  :D
 Dar de hangiţă care ştie cele mai ascunse cotloane de han?   ;D
 Trebuia să iei şi tu cu tine câteva pocale de vin şi să le pui pentru zile negre...că dacă dau buzna spiriduşii peste noi ne lasă şi fără vin şi fără cadouri  :-\ şi atunci să vezi poveste încurcată.
 Când fac aşa...ne pun la răstălmăcit de snoave şi de ghicitori pnă le dăm de capăt...altfel...nu ne dau nimic înapoi!!!

13 Iunie, 2007, 06:13:27 p.m.
Răspuns #2038

Eve

:laugh: esti asa sigur pe tine Domnisor Escu (si e prea tarziu sa urmezi sfatul Alliei :D )
Toata suflarea hanului stie ca aseara ai dat iama in pivnita cu detergenti. Si acum plutesti fericit in balonase roz de sapun si crezi ca tot ce zboara se mananca...
Ups, prietene dar si tu zbori!  :D
 :-* si nu fii sigur niciodata... acum pun mana pe pensula alba :laugh:
"plici-pleoci pe sotron:

13 Iunie, 2007, 08:34:48 p.m.
Răspuns #2039

inda

Hangita, hangita.... eu iti sugerez sa lasi pensula alba pe mana decoratorilor... sa nu iasa vreo ... ghidusie estetica si neconforma cu epoca si restul peisajului :D
sunt inda si numele meu e totuna cu vantul