10 Octombrie, 2025, 09:20:04 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Care-i cea mai mare durere legata de dragoste?  (Citit de 33079 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

16 Octombrie, 2004, 08:31:48 p.m.
Răspuns #15

sklipila

Tu o plangi pe cea indiferenta dar eu as plange-o pe cea care atat de mult m-a iubit!

Ce dureros e sa plangi dupa o persoana ce te-a iubit si nu te mai iubeste din propria-ti vina ...  cred ca asta e una dintre marile suferinte. Am trait-o, o traiesc in continuare si sper sa se termine pana nu e prea tarziu, caci traiesc in trecut, nu stiu ce e nou.
Each of us represents a star in heaven. Sometimes we shine with the rest, sometimes we twinkle alone and sometimes, when we least expect it, we make someone's dreams come true...

17 Octombrie, 2004, 04:52:15 a.m.
Răspuns #16

AlexN

Salutare sunt nou pe aici ...

Cea mai mare durere ... depinde de fiecare cum o resimte .. pentru fiecare om durerea cea mai mare e sa ....(am vazut multe opinii pe aici).

Pentru mine cea mai mare durere e sa stai o perioada foarte lunga de timp cu o persona, careia sa-i zici ca ii esti doar amic, de frica sa nu  o pierzi, dar pe masura ce trece timpul sa ajungi sa o iubesti, sa nu mai vezi viata fara ea, sa respiri sa traiesti pentru ea. Sa ii arati in toate felurile ca este totul pentru tine, sa ajungi in momentul in care sa simti ca nu mai poti sa-i mai ascunzi dragostea pe care o ai fata de ea, sa te duci la ea cu ochii in lacrimi sa ii spui ca este totul pentru tine, iar ea sa  se uite la tine nepasatoare sa-ti intoarca spatele si sa plece spunandu-ti sa nu te mai uiti inapoi .

In fine povestea e mult mai lunga dar ideea e foarte bine conturata mai sus .

Pentru mine asta e cea mai mare durere .. sa traiesti pentru cineva care sta cu tine zi de zi si apoi la prima petrecere se duce la un individ pe care il vede mai simpatic si sa se sarute cu el .. iar tu ramai cu ochii in soare cu gandul ca poate "nu te-a meritat" sau cu clasica expresie " ASTA E"........
Sa nu cersesti niciodata ceea ce nu poti avea

17 Octombrie, 2004, 01:54:38 p.m.
Răspuns #17

helpless

clasica expresie "ASTA E"....
E ciudat k toata lumea repeta ASTA E,knd defapt in ei fierb de nervii,de durere k au fost parasiti,lasati balta......ma rog depinde la fiekre.Dar de ce ASTA E :-\?chiar putem acoperi o durere cu 2cuvinte?cred k suntem prea lasi s-o spunem cu voce tare:DOARE!-in loc de....ASTA E!Si knd stai sa te gandesti k dupa un timp tot mai sangereaza rana iar tu spui doar asta e........

17 Octombrie, 2004, 02:04:49 p.m.
Răspuns #18

viulian

Administrator
Pai ce poti sa faci daca nu ai nici o idee ce sa faci ?

Toata lumea simte durerea, dar se consoleaza cu cele 2 cuvinte... In araba e un singur cuvant pentru asta! Maktub. E ceva asemanator, dar cu conotatii spirituale.. ceva de genul "asa sta scris..".

Daca s-a intamplat, e bine ca s-a intamplat.. Dar binele nu-l vezi acum, cand vezi doar durerea. Binele il vei descoperi mai incolo, candva. Cam asta inseamna maktub cu "asa sta scris.".

Deci "Asta e.." implica aceasta acceptare a durerii, e un exercitiu.. caci doar nu te poti revolta etern. Nu ? Eu asa vad..

17 Octombrie, 2004, 02:09:03 p.m.
Răspuns #19

friend

Vizitator
Salut AlexN. Bun venit pe forumul nostru! Sper totusi ca durerea de care amintesti sa fie de domeniul trecutului.  ;) Daca nu, atunci trag nadejde ca macar compania noastra sa te faca sa treci mai usor peste ea.

Cat despre ce spui tu, helpless, "asta e!" e primul pas pe care il poti face in vindecare si anume: acceptarea situatiei. Fara asta nu avem decat sa ne chinuim in continuare, prelungind agonia, consumandu-ne de orice vlaga, amarandu-ne viata si emanand deprimare. Nimic din toate astea nu ajuta, chiar daca in prima faza o descarcare a nervilor ar putea fi binevenita. Dar mai apoi, tot la acceptare trebuie sa ajungi, iar cand ai sa poti spune "asta e!" inseamna ca esti in sfarsit pe drumul cel bun.

Si la fel de adevarat e ceea ce spune si Iulian. Nu e de vazut mereu doar latura dureroasa a situatiei ci e de acceptat ca totul poate fi si spre binele nostru.

17 Octombrie, 2004, 03:18:07 p.m.
Răspuns #20

Lord_Saladin

Vizitator
 Ce poate sa fie mai trist decat sa fii parasit de iubita.... sa fii calcat in picioare de prieteni intocmai ca o piatra de pe drum... uitat si dispretuit de cei in care te increzi....
 Durere mai mare decat instrainarea... nu cred sa existe.

17 Octombrie, 2004, 06:33:17 p.m.
Răspuns #21

AlexN

De obicei cand ajungi sa iubesti pe cineva care nu iti impartaseste iubirea, ajungi fara sa vrei in speranta ca o sa vada dragostea pe care o ai pentru ea, sa iti ignori prieteni sa ii uiti , si normal, ca si ei  te vor uita pe tine. Ajungi sa te plafonezi sa te gandesti ca esti un nimeni, ca nu insemni nimic pentru nimeni ca nu esti de folos nimanui ajungi sa traiesti pentru acea fiinta pe care o consideri a fi totul pentru tine. Si astea numai ca persoana iubita nu iti vrea dragostea. "Daca ea pe care o iubesc atat de mult nu o intereseaza persoana mea, cum sa-i intereseze pe alti de mine"

Vis-a-vis de perioada care a trecut de la mare despartire, aceasta se poate numara in zile. Dar ce este cel mai curios, cand simti ca totul este pierdut, inca mai nutresti o speranta ca va fi bine, dar atunci cand tu esti cu ochii in lacrimi, si ea iti spune sec " plec" si iti inchide usa la masina, plecand fara nici un fel de regret .. ce mai poti sa faci .. rationalul invinge in momentul acela, orice speranta se spulbera nu mai exista nimic decat tu, care tragi linie si socotesti .. iti va da pe minus calculul, si te vei gandi daca a meritat atata timp pierdut, pentru ce... oare merita cineva atata sacrificiu ..  sa traiesti pentru ea si apoi sa plece doar spunandu-ti un sec PA....   

Omul este o fiinta ciudata care accepta cu greu anumite lucruri pe care constient le stie dar nu vrea nici in ruptul capului sa le constientizeze decat atunci cand vede ca nu mai exista cale de intoarcere.. pana atunci se agata de orice mic detaliu pe care il transforma intr-o nou speranta ....

Ciudata mai e iubirea asta mai ales ca nu alege, si mai ales ca invinge ratiunea

17 Octombrie, 2004, 06:43:49 p.m.
Răspuns #22

AlexN

Cat despre expresia "ASTA e" cred ca nu am reusit sa ma fac inteles.. eu nu ma refeream la faptul ca o spui tu in timpul agoniei ca pe o resemnare .. e ceva normal... ma refeream la expresie atunci cand tu iti pui sufletul pe tava in fata cuiva cand ii spui toate durerile tale, cand ii spui cat de mult tii la ea cat de mult inseamna pentru tine, iar ea iti raspunde "asta e"

Atunci devine aceasta expresie hidoasa si incepe sa-ti lase un gust amar in gura si tu simti nevoia sa schimbi situatia, pentru ca iubesti, si nu esti capabil sa accepti acesta " ASTA E", si de aici pana la sfarsitul inevitabil nu mai e decat un singur pas..

17 Octombrie, 2004, 06:57:13 p.m.
Răspuns #23

friend

Vizitator
 Iuliaaaaan, iar am dat-o in bara amandoi! ;D De data asta cu explicatiile noastre inteligente despre "asta e!".

Mai si ce madru ma simtisem dupa aia... ;D

17 Octombrie, 2004, 07:07:51 p.m.
Răspuns #24

viulian

Administrator
Que ? Unde, cum ? Stai sa citesc.. ca si mie mi-a placut explicatia noastra :)

Aaaa.. pai noi am explicat lui "helpless" - gata, ne-am scos!

Mda, si sub lumina facuta de noile lamuriri, expresia "asta e!" capata subit o conotatie cinica... :(
Faina limba romana, nu ? Nu ca persoanele lipsite de si de cea mai mica dovada de bun simt fata de suferinta celalalt caruia ii arunca un economic "asta e!".

« Ultima Modificare: 17 Octombrie, 2004, 07:12:14 p.m. de viulian »

17 Octombrie, 2004, 09:46:59 p.m.
Răspuns #25

AlexN

;D... sper ca nu v-am distrus din temelii explicatiile voastre .. amuzant .. ;D

17 Octombrie, 2004, 10:14:32 p.m.
Răspuns #26

friend

Vizitator
 8) Ooooo, fii linistit, la noi si barele se puncteaza! De fapt e mai greu s-o dai in bara decat sa dai un gol! 8)
Si cam la bara am jucat azi toata ziua!  Mama, o gramada de puncte am adunat! ;D

17 Octombrie, 2004, 11:11:28 p.m.
Răspuns #27

AlexN

E bine de stiut ca exista un loc unde este mai greu sa o dai in bara decat sa dai un gol... asta imi mai ridica moralul pe seara asta  ;D

20 Octombrie, 2004, 11:07:17 p.m.
Răspuns #28

|ngerMorT

cel mai dureros in dragoste este sa vezi suferind persoana pe care o iubeshti...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

20 Octombrie, 2004, 11:18:25 p.m.
Răspuns #29

bke

Vizitator
atunci cand exista dragoste si unu sufera ,celalalt sufera mai mult pentru jumatatea lui